NISSAN
Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > Hlavní diskuse
-
« Re: Re:
Zdravím pánové,ta akce je teď celkem slušná,taky bych si nechal říct:)Ale po výkendové zkušenosti bych se nerozhodoval a bral Tino,to auto je fakt skvěle vymyšlený,při 4sedačkovým uspořádání místo jak v T613.:)Svezl jsem se v 2.2D a jede to celkem slušně,ale má to díru do 2000 jako 16V(i když občas s Primerou jedu i pod 2000 a celkem to i jede:))Sice se to Tino dost naklání(proti Primeře)ale hlavně by to mohlo být o 100tis. levnější,nebo radši o 200,nebo o 300tisKč:)Ta výbava je ale velmi slušná.Kouknul jste na ni taky někdo,co jí říkáte? -
Ja bych to objednal hned,ale chteji po me 60% z ceny a to ted nemam(budu to kupovat za hotove).Havarijni budu mit nejspis Alianz,povinny taky.Tu cervenou,co bych chtel,maji skladem a prej se moc nekupujou,spis frci takova ta tyrkysova,jako maj Focusove.Na chalupu jezdim az k Domazlicim. -
« Re:
No, s Fiestou jsem ho taky jezdil za 5 na 130 a jeste to melo vuli zrychlovat :-). Prece jenom 900kg a ten diesel s tim pekne tahnul. No ale treba az bude motor zajetej, tak to almarka zvladne taky. (vono by to mozna zrychlovalo uz ted, ale nechce se mi tomu davat plnej kotel ...).
S tim kupovanim, no to uz aby si to skoro objednal :-). Me to teda od objednavky dodali za cca 5 dni, ale treba je ted nejakej zvysenej zajem .... posledni dobou se mi zda, ze tech Almer jezdi cim dal tim vic - ale mozna je to tim, ze si jich vic vsimam.
BTW, kam jezdis na tu chalupu, zap. cechy tak trochu znam, neb jsem skoro 10let zil v Plzni :-). -
« Bez nadpisu
No tady tu cestu na Plzen znam dobre,neb jezdim casto na chalupu do zapadnich Cech.Ten Lodenickej kopec jsem jezdil celej s Mikrou za 5 130.Jinak hmotnost Sportu je stejna jako mas ty,rozdil je pouze mezi 3d a 5d par desitek kilo,pak je o neco tezsi 1.8.,a nejvic ma samozrejme Tdi.No jelikoz to budu kupovat na zacatku cervna,tak asi 100krat zmenim nazor :-))).Faktem je,ze na zavodeni s tema Octavistama by ta 1.8. nebyla spatna :-)))). -
« Re: A zase Almara
No, ta cena toho dieselu je naprosto odstrasujici pripad. Zajimalo by me, jestli to uz nekdo vubec koupil. Je ale fakt, ze rozdil 66kw pro 81kw TDI u VW je taky naprosto silenej - alespon u oktavky, a ten v Almere ma taky tusim 81 nebo 82kw.
Jinak Fabii ma tata a je to ta stredni vybava s 50kw a srovnavat to zatim moc nejde, jelikoz on to ma uz pekne zajety (ma neco kolem 20000), takze mu i ta 50kw docela tahne. Ale subjektivne bych rek, ze Almera je lepsi uz ted :-). Hlavne co se tyce projevu motoru. Ta uroven hlucnosti je naprosto uzasna. Jinak zbytek ty Fabie je ok, podvozek je velice dobrej (Almera ma ale lepsi :-)), na zpracovani si nemuze stezovat, to je perfektni (srovnatelny s Almerou - asi ma stesti a chytnul dobrej kus), jen ten vnitrek je trochu strohej (nemeckej - to se mi moc nelibi) a ma chromovany klicky u dveri :-). Ted jsem si ale vzpomel, zda se mi ze s potkavackama sviti lip Fabie - ta Almera dava hodne svetla kousek od tebe a pak je ten kuzel jakoby utnutej (a to je sklon na minimum) - Fabie ho ma ten kuzel asi o neco delsi. Dokonce bych rek, ze ten kuzel je kratsi nez u stary Fiesty (tam to svetlo zas ale bylo mnohem min intenzivni). Dalkovy ma ale Almera ok (jednoznacne lepsi nez u Fiesty, u Fabie si to nejak neumim vybavit - jel jsem s dalkovejma kousek asi jen 1x nebo 2x). Jo, a to skodovacky radio je na houby - uz i to stary fordacky ve Fieste ma lepsi citlivost nez to ve Fabii. Ten kenwood co mam v Almere je tak na urovni toho fordackyho (mozna trosku lepsi).
A s tou 1.5 nebo 1.8 - to finalni rozhodovani je uplne nejhorsi - ale ja jsem se nakonec rozhodl pro drazsi variantu (puvodne jsem chtel zakladni vybavu) a dneska toho nelituju. Nevim kolik vazi ten Sport, ale urcite to bude tezsi nez ta moje a myslim si ze obcas by se ta 1.8 hodila - hlavne na dalnici do tahlejch dlouhejch kopcu (napriklad ten z Lodenic do Prahy), kdyz jede auto naplneny lidma, tak tam je ta 1.5 uz docela mrtva - proste to nijak nezrychluje - musis podradit na 4ku. Navic ta 1.8 ma uz variabilni casovani. Delej jak myslis, ale 1.5 Sport moc sport neni, chce to aspon tu 1.8, aby se na tebe oktaviani s 1.9TDI 66kw a 1.6 74kw nemohli vytahovat :-). -
« A zase Almara
No treba to 2.2 Tdi by nebylo marny,ale ta cena je pro me mimo realitu. :o))).Na druhou stranu jediny co obdivuju na VW,resp Skodovce jsou jejich Tdicka,ty jsou opravdu skvely.Chtel jsem se te zeptat,jestli mas moznost se obcas povozit ve Fabii,pro srovnani motor a tak?.Mimochodem vypada to u me zase na 1.5 Sport s nejakejma hlinikacema :o))).Ja jsem jako pocasi.Asi to koupim u Autonovotny,ty se mi zdaji velice solidni.No kdyz tam koupili auto i Rezek nebo Zagorova :o)))). -
No rikal jsem, ze jsem to v ramci sviznyho zajizdeni vytacel, takze pri ty 100ce tam bylo pres 6000 (asi tak 6300?), k omezovaci jsem ale nedospel.
Ale nediv se ze tak moc, to auto je proti trba proti Fieste uplne jinak zprevodovany. Ve fieste jezdim po meste na 3 a 4. V Almere jezdim 1-30 na 1, 25-50 na 2, 50-80 na 3. Pri 50 je tam na 3 neco kolem 2300 (mozna 2400), na 2 je to kolem 3500 (mozna vic). A Fiesta jede na 2ku maximalne 80, na 3ku 120 (a to je to diesel a pri techle rychlostech ma motor otacky pres 5000 :-)).
Tu maximalku na 5ku bych taky rad vyzkousel, ale asi jeste pockam tak do 6000km. Jsem na to zvedavej, asi to vyzkousim nekdy v nedeli hodne brzo po ranu, aby nikdo nejezdil, jelikoz kdyz to ma v technicaku Vmax 173, tak na tachometru s tim urcite pujde udelat 190, osobne bych po dnesni zkusenosti veril i vic (pokud nebude mit 5ka omezovac nekde na 5000). Zitra ale zkusim zmerit odchylku tachometru - pojedu 2km konstatne 120 a uvidim za jak dlouho to stihnu.
Jinak spotreba se mi prvnich 3000km pohybovala mezi 6.6 - 6.7, poslednich 600km to bylo kolem 7mi (bylo slunicko - poustel jsem si klimu, a navic 300 km jsem vez dalsi 2-3 lidi po dalnici tak kolem 120 km/h) - do docela jde (i kdyz na 4.5 litru na 100 s Fiestou to nema - jo nafta je nafta :-)). -
No teda ziram na 2 si tam mel 100?.Kolik ten motor tocil?.Omezovac to ma v 6500 ne?.Ja jsem taky parkrat zkousel jet hodne co to da a mel jsem z toho blbej pocit,prece jenom je to maly prditko.Jel jsem z mirnyho klesani 185 tacho,mela tendenci porad zrychlovat.Kdyz vezmu v uvahu odchylku tachometru,tak to 170 jede,coz odpovida udajum v technicaku z 0-100Km 12s,max 170km/h. :o))).Jinak jsem spotrebu moc nemeril,nejmin bylo 5,5 a max 7,5 v prumeru tak 6 a neco. -
« Almera se mi libi cim dal vic ...
Tak jsem to dneska v ramci sviznyho zajizdeni vytacel do vysokejch otacek - a docela dobry.
Na 2 to udela kolem 100, na 3 kolem 130, na 4 jsem to zkusil na dalnici, a pri 5500 otacek tam bylo cca 170 :-), vic uz jsem nemoh' jelikoz se mi dolevyho pruhu furt motaly nejaky auta. Pak jsem jel nejak vice mene konstantne kolem 140-150 a na 5ku tam bylo cca 4000 otacek. Docela pohoda , akorat to zere asi vic benzinu :-(. Jeste si budu muset zmerit o kolik tachometr ukazuje vic, nez je realna rychlost.
Dobry je, ze tech 170 jsem jel jednou s Fiestou (coz uz je o 10km za hranicema jeji moznosti) a ten pocit nebyl zrovna nejlepsi. Tady mi to prislo docela normalni :-)). -
Ja jsem mel v Micre Mult-T-lock,nebo jak se to pise,ten s tim trnem,no jak rikam,kdyz ho daj zdarma,tak proc ne.Mam z toho nejak dobrej pocit,ze je to lip zabezpeceny,i kdyz se ty Nissany moc nekradou :o))).Ja mam k netu pristup jenom v praci,tak proto takove prodlevy. -
No ta Micra bude co nevidet vystrelena za 170 KKc jiste dame.Fnuk,brek,brek. :o)) Montaz Constructu stoji asi 7500Kc.BTW prece nemuzu vyuzit 2% slevy+ sleva 25KKc kterou dava Nissan,to nejde,ale bylo by to pekny.
BTW2 k tomu benzinu.Me v tomhle state uz nic neprekvapuje.Kdyz se sejkove rozhodnou utahnout kohoutky,tak je benzin hned druhej den drazsi,ale kdyz se ma zlevnovat tak nic. -
« Re:
No, o trosku vic to zrat asi bude, ale myslim ze hodne zalezi na stylu jizdy a schopnosti jak jemne jde slapat na plyn. Takze do tech 7mi pri klidny jizde to urcite pujde. BTW muj tata jezdi dlouhodobe s 50kw Fabii za 5.9, ackoli kombinovana spotreba v TP je tusim kolem 7. No ja manzelku premlouvat nemusim, ponevadz ona stejne benzin neplati :-( (z toho jejiho ucitelskyho platu by ho zas ani moc nebylo). Mimochodem, co udelas s tou Microu (mas Micru, ne ?), prodas ji, nebo ji budes mit jako mestsky vozidlo? Ta 1.8 prave nejvic zere ve meste, mimo mesto ma oproti 1.5 spotrebu jen o 0.4 litru vetsi.
Jo a ten construct - kolik stoji montaz do almary ? Nebylo by vyhodnejsi dostat ty 2% od beta hase a koupit si ho za tu slevu (+ neco dalsiho)? -
« Bez nadpisu
No s tema kolama je to buhuzel tak,ze vsechny i Sport maj plechace 185/65/15 :o((( .Dneska jsem byl v Auto Novotny Revnice,maji take pobocku v Myslikovy,kde mi nabizeli Construct zdarma,no neber to :o))).Asi budu muset premluvit manzelku,aby jsme koupili tu 1.8. Sport.Ona ma strach,ze to bude vic zrat. Ja se ale domnivam,ze to nebude tak hrozny,urcite to pri rozumny jizde zere tak kolem 7. -
Taky jezdim jako drak, abych to co nejdriv zajel (ale uz mi dochazej penize na benzin, a ty mrchy zdrazujou a zdrazujou .... musim se vic krotit, jinak nebudu mit co do huby ... asi zase budu obcas jezdit z dieselovou Fiestou :-)).
S tema slevama je to smutny, ale ja uz jsem to nejak nemoh vydrzet, tak jsem ho koupil. Alespon ze jsem chytnul nejakou leasingovou akci 3+0 s CAC a CRP, kde me leasing za 3 roky vyjde o cca 10000 levnejs nez u beznych ostatnich ... Takze to zas neni tak strasny. Kdyz tomu jeste pripoctu slevu 2% (ktera mimochodem byla v realu skoro 3%), za kterou jsem poridil radio (to bylo taky ve vyprodeji - Kenwood KRC 378RY (p.c. 7969,- n.c. 5990,-), koberecky a nejaky dalsi blbosti, tak to zas tak velkej provar neni :-) Alespon nejaka naplast, kdyz uz nic.
Jo a ten konstrukt - no ja ho tam nemam, jelikoz jsem se bavil s jednim prodejcem a on mi rikal, ze je to podle nej blbost ho tam davat. Almery se moc nekradou, ten jejich imobilizer je na velice vysoky urovni (udajne v ADACovskejch testech se zlodeji do auta v limitu nedostali, po skonceni limitu sice ano, ale stejne nebyli schopni to auto nastartovat), a pokud to auto bude chtit nekdo opravdu ukrast, tak ti construct stejne nepomuze, jelikoz ti ho odtahnou v nakladaku .... No a navic mam auto docela casto i v garazi (mame ve firme, a muzem ji pouzivat i pro soukromy auta), tak snad mi ho nelohnou. Spis se bojim, aby mi to nejakej trotl neskrabnul nebo nedej boze nenaboural nekde na parkovisti.
Ad Sport, myslel jsem si, ze sport ma hlinikace a 16" kola, nebo ne ? A stejne bych tu Sport chtel v 1.8. Co si pamatuju, tak nad Sportem 1.5 si uvazoval jeste pred tou slevou, tak si udelej radost s 1.8 :-) - jestli pujdes do leasingu, tak se to da snadno skousnout. -
A jeje Snehulak.Tak jsem si na tebe vzpomel,kdyz zacaly ty slevy.Koukam,ze mas uz hodne nalitano,to je slusny za tu chvili.No osobne bych taky sel do 1.8.ale znas to.To je uz 463KKc oproti 438 KKc.Ja osobne chci cervenou,a misto metalizy skocim do nejakech hlinikacu.Ale ne do originalnich,ty stojej od 4500 do 6500,to si muzou nechat
:o))))).Mimochodem jsem myslel ze Sport ma 195/60/15,ale ma taky 185/65/15.Ja jsem o tech Bridgestonech cetl jenom to,ze byly vyrobeny specialne pro Almeru a maji mit nizzsi hlucnost.Matne vzpominam,tys to kupoval v Betahase ve Stodulkach zejo?A mas Construct?,o tom taky uvazuju. -
« Re:
No jak uz jsem asi psal, ve Sportu bych sel spis do ty 1.8. Ted po sleve (uaaa, a ja moji 1.5 koupil jeste za draho - buu, bee - ale mam uz najeto 3700km), je to v podstate za cenu predchozi 1.5 Sport a za kombinovanou 7/100 se bude moct dat jezdit urcite taky (chce to holt lehci nohu a nepredjizdet kazdyho na plnej kotel :-)).
Ta 1.5 je prece jenom spis na pohodovy jezdeni, sice to akceleruje, ale kdyz je to auto plne nalozeny (4 lidi, plnej kufr kufru), tak to neni zadnej drak. Ale zatim toho nelituju, prece jenom ta hlucnost motoru je bombasticka. Ve 130 po rovine na dalnici je nejvic slyset hluk od kol, pak aerodynamickej hluk a pak az motor (v tech 130 to toci neco kolem 3500).
A s tim tocakem by me to taky zajimalo. Osobne bych rek, ze vubec ten tocak je docela dost vysokej od cca 2500 do 5000. Nema nekdo nejaky diagramy, nebo nejsou nekde na internetu ?
Jeste posledni vec by me zajimala, na aute jsem dostal Bridgestone 391, nevite co je to za pneumatiky? Na internetu jsem o nich nic nenasel.
Přihlásit se • Zaregistrovat Pro přispívání do této diskuse musíte být přihlášeným registrovaným uživatelem!
To xyzz: hehe, moji rodice bydli v H.Tyne, tak tam taky obcas jezdim. Tech Almer kolem Domazlic moc nejezdi, tak az uvidis cervenou metalizu s domazlickou znackou a na zadnich dverich nalepku beta hase, tak to sem ja :-).