NISSAN

Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > Hlavní diskuse

• « 00 Reagovat !

foto

06.06.01  13:59

« Re: Fabia x Almera

Díky za příspěvky, chystám se na Autosalon v Brně, tak tu Almeru pořádně omrknu.
  • « 00 Reagovat !

foto

06.06.01  12:27

« Re: Fabia x Almera

Jo, Almera 1.5 je skvela. Je to sice ponekud linejsi (teda kdyz to srovnam treba s focusem 1.6), ale spotreba se mi pohybuje kolem 6.7 (a to to zajidzim). Posledni dobou se mi ale lehce zvedla, jelikoz 40% cest jedu po dalnici (obcas i delsi dobu kolem 160), 20% ve meste, zbytek mimo, pouzivam klimosku a auto obcas vytocim k maximu otacek (tzn. ze na 2ku jedes skoro 100). Takze pri poslednim tankovani to bylo neco kolem 7mi (a to zas na druhou stranu jde).
    Pojisteni mam v ramci leasingove akce, servis nevim kolik stoji (mam teprve neco pres 5000 km - zatim bez problemu), ale rekl bych ze obdobne jako jine zahranicni znacky (cca 400-500 kc bez dph)

Co se tyce fabie a koncernu VW, tak pokud chces koupit naftovy auto (tedy nejaky TDI), tak to bych tu Fabii/Octavii bral, ale benzinaka nikdy. BTW kolik stoji Fabie s klimatizaci, srovnatelnou vybavou a srovnatelnym motorem (tzn alepson 1.4 55kw, Comfort)? Jinak kdybych se dneska rozhodoval znovu, tak bych tu Almeru vzal zas ... (i kdyz by me mozna nahlodal novej Civic od Hondy a Peugeot 307 taky nevypada spatne).
  • 00 Reagovat !

foto

06.06.01  11:26

« Bez nadpisu

A navic,akce klima zdarma neznamena,ze ji dostanes,ale pouze zlevneni,prave o cenu te klimatizace,t.j. 25KKc(klima manual) :o(
  • 00 Reagovat !

foto

06.06.01  11:05

« Bez nadpisu

Jo,Fabie sedan ma kufr 438l,Almara 355l.Nevim,jaky mas dalsi priority.
  • 00 Reagovat !

foto

06.06.01  11:02

« Bez nadpisu

To dabel:Ty ceny vam na Slovensku nezavidim,napr 1.8 Sport stoji v Cechach 463 KKc :o)
    To toppower:Fabii se vyplati koupi v holym zakladu(podivej co jezdi Classiku,tak 90%)ale jakmile dokupujes nejakou vybavu navic,dostanes se cenou uplne mimo realitu.Ja jsem se projel v 1.5,a neni to vubec spatny.Samozrejme to neni dabel,ale ma prijemnou spotrebu.Co se tyce pojisteni,me vychazi(je to 1.8) u Alianz pri 10% min10 000,kolem 20 000,takze u 1.5 tak do 15000.Trileta zaruka se vztahuje na soucastky,ktere nepodlehaji beznemu opotrebeni,jinak si platis vsechno sam.Mam na mysli treba prasklou sedacku,ale prvni 3 roky neni co resit.Zkus se v ni projet a uvidis.Podvozek cool :o)),jinak dalsi postrehy sem napise snehulak.
  • 00 Reagovat !

foto

06.06.01  10:11

« Fabia versus Almera?????

To vaas ako napadlo porovnavat male mestske vozitko v style Fabie s autom nizsej strednej triedy Almerou???? Ked su za rovnaku cenu, tak by si iba clovek krajne nerozmyslajuci a nadalej vo svete "ultralacneho servisu a dielov na Skodu" kupil Fabku... Ohladne servisu: kamos ma Almeru 1.6 a tvrdi, ze servis je prekvapujuco lacny: predtym mal Punto a servis na to vraj vychadzal o dost drahsie (porovnanie: cena 1 garancky)
  • « 00 Reagovat !

foto

06.06.01  10:07

« Re: Almerka...

No Focus vypadol kvoli problemom s kvalitou... a navyse vysoka spotreba... na 1.8 motor je 9 litrov trosku moc... A ja potrebujem VELMI spolahlive auto... som videl tabulku spokojnosti nemeckych majitelov s autami... 1. Toyota Carina, 2. Toyota Starlet, 3. Nissan Almera... 4. a 5. tiez nejaki japonci... Focus daleko vzadu... Golf UPLNE vzadu... ;))) no co si clovej vyberie? Ceny su: 1.8 Comfort v najlepsej vybave 550 litrov, 1.8 sport 600, 2.2Di zakladna 600, 2.2Di vo vybave 650... 100 litrov je dost velky rozdiel...
  • 00 Reagovat !

foto

06.06.01  10:05

« Fabia x Almera

Dočetl jsem se o akci klima zdarma a myslím, že Almera za 354 000,- je pořádná konkurence pro Fabii. Uvažoval jsem o Fabii sedan s klimatizací, ale cena vychází téměř shodně. Tak nevím. Máte někdo 1.5? Jak to jezdí, kolik Vás stojí pojištění a servis? Jaké máte zkušenosti s 3-letou zárukou?
    Tak mě trochu připadá, že Fabia je v podstatě drahý auto, podle toho co nabízí. VW nás trochu tahá za nos.
    Dík za Vaše zkušenosti s Almerou. Snad mě pomůžou v rozhodnutí.
  • « 00 Reagovat !

foto

06.06.01  09:57

Snehulaku,tu Almeru kupuju tenhle tyden,nebo pristi.To rejpnuti v rubrice Fabie,to jsem trochu predbehl dobu :o))
  • « 00 Reagovat !

foto

06.06.01  09:51

Nechci radit,ale kup 1.8 Sport a mas vsechno a neni to zadnej lenoch :o)).Na pohodovy jezdeni staci i 1.5.BTW kolik ta Almara na Slovensku stoji.?
    To jirik:Me je Focus sympatickej,ale cena rozhodla.1.8 ve vybave Ambiente 465KKc vybava nula pak az Ghia 525KKc tusim, trochu vetsi vnitrni prostor,kufr srovnatelnej,jizdni vlastosti podobne.Almara na tom bude lip se spolehlivosti a je novejsi :o))
  • 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 06.06.01  09:25

« Re: Almerka

To dabel: Docela by mne zajimalo, proc z Tveho vyberu vypadl Focus.
  • « 00 Reagovat !

foto

05.06.01  18:49

Ja bych sel do diesela + klimoska (mozna ABS)... ja jsem zas na druhou stranu na diesely, ale koupil jsem si 1.5 benzin :-(. Prece jenom jezdit na naftu je vyrazne levnejsi ... Ted me ale napada, ze u vas na slovensku je nafta drazsi nez benzin - tak to si asi vem to 1.8 - zas tak velkej lenoch to bejt nemuze (od lenoseni je tu 1.5 :-))
  • 00 Reagovat !

foto

05.06.01  17:02

« Almerka...

Zdravim vas pani, chystam sa (mozno) kupit nejake rozumne pohybovadlo a vyslo mi to (po dlhom premyslani a vylucenim posledneho konkurenta Focusa) na Almeru. Len mam teraz trosku dilemu, pac sa mi paci tak 2.2Di ako aj 1.8i... za rovnaku cenu mozem mat plne vybavenu 1.8 alebo zakladnu 2.2Di... co si fcul vybrat? Mne sa viac lubi 1.8 (vzdy som bol na benzinaky), ale z toho, co citam, mam pocit ze to bude tak trochu lenoch (podotykam, ze som dost zhyckany z tuna ohovaraneho Opla s VEEELMI podarenym dvojlitrom ;)) Dik za tipy!
  • « 00 Reagovat !

foto

02.06.01  01:18

« Re: servis

No jako od Nissanu - perfektni kultura chodu, perfektni emise, vydrzi i nemozne, vykon spis pod prumerem. Ze stejneho objemu jini tahaji 170KW. Nissany, o kterych se tu bavime (A/S/P/M) jsou predevsim cestovni auta a tak jsou i postavene. Cest vyjimkam jako napr P10-GT, is a Almerou prvni generace s timtez motorem muze byt dost dobre svezeni.
  • « 00 Reagovat !

foto

01.06.01  15:15

« Re: servis

Ja jsem jezdil do Kolbenovy a rikam never more.Divny tipove,vsechno jim tam dlouho trva.Jinak nevim,ja budu mit Almeru od Autonovotny,ty se zdaji byt solidni,navic garancky na pockani,ale z Melnika do Revnic to neni zrovna blizko :o)).To Nissan,jaky motory vod Saaba :o)),ten 3.0 V6 z Maximy by ti nestacil?. :o))
  • « 00 Reagovat !

foto

01.06.01  13:05

« Re: Jen si rejpnu

Tak to jsi to jel pod 6l/100km, ne ? Dneska ráno mi přišla ta knížka, tak jsem na to zvědavej :o)) No popsaný to na tom netu sice je, ale já tam mám jinej konektor, tak bych tam nerad spojil něco jinýho. A navíc jsem volal do Roto Nisanu a tam mi řek ten technik, co dělá elektriku, že tenhle typ(s karburátorem) žádný kódy nevyhodí, tak nevim.Uvidim, co se píše v chytrý knížce, doufám, že jsem nevyhodil litr jen tak.
  • 00 Reagovat !

foto

31.05.01  21:27

« servis

Mam rok stareho Nissana Almeru 1.5, mam jit na 1. technickou kontrolu. Jsem od Melnika. Poradte mi solidni servis s dobrymi sluzbami.
    Auto jsem koupil v Praze v Beta Hase, jake mate zkousenosti s timto servisem. Je mozne sehnat sadu pojistek v bezne mototechne?
  • « 00 Reagovat !

foto

31.05.01  14:38

« Re: odkaz na net

Teď jsem na ten site koukal a je tam popsaná ta diagnostika i s chybovýma hláškama.
  • « 00 Reagovat !

foto

31.05.01  14:29

Schémata tam jsou celkem pěkně udaláný.Ale jsou tam třeba jinak zapojený pojistkový skříně, než mám já(záleží na modelu).Chybový hlášky tam bohužel nejsou.Dál mi tam chybí popis zapojení toho karburátoru.Ale jinak to celkem ujde, když není nic lepšího...Dá se to celkem dobře přeložit.
  • « 00 Reagovat !

foto

31.05.01  14:25

Tak přesně takhle si myslím, že to funguje i já.
    Včera jsem jel Plzeň-Praha.Žižkov-Plzeň za 12l
Přihlásit se Zaregistrovat Pro přispívání do této diskuse musíte být přihlášeným registrovaným uživatelem!

Blesk.cz

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby strčila minci do zásuvky

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby…

Virtuální asistentka Alexa od americké společnosti Amazon vyzvala desetiletou dívku, aby přiložila minci k…

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků: Nejčastější otázky a odpovědi, největší fígle prodejců!

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků:…

Radost z vánoční nadílky se může snadno změnit v rozčarování, stres a vztek. Stačí najít pod stromečkem nevhodný…

iSport.cz

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec Falta líp než křídla před ním?

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec…

Výdaje na Rudolfa Reitera, Milana Lalkoviče, Romana Potočného a Pepeho Menu, čtyři nedávné neúspěšné akvizice…

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid, Beran trénuje s Bohemians

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid,…

Jarní část fotbalové FORTUNA:LIGY odstartuje 5. února 2022, jednotlivé týmy už proto v prvním lednovém týdnu…

Reflex.cz

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů Čechů, nastínil Dušek pesimistický scénář

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů…

Přední český covidový scénárista Ladislav Dušek, který během pandemie zveřejňuje různé scénáře vývoje, opět…

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí zájem o „všeuměly“

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí…

Angela Merkelová odešla ze světové politiky v plné slávě a dalo by se očekávat, že její úspěchy svědčí o tom, že…