NISSAN

Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > Hlavní diskuse

• 00 Reagovat !

foto

07.06.01  08:49

« A este volaco...

Hm, ako je to s kradnutim Almeriek? Videl niekto nejaku statistiku? Lebo jeden z dovodov, preco som sa dostal k nej, bolo, ze si myslim, ze Japonci sa nekradnu, pac na Ukrajine a v Rusku o ne nie je zaujem... alebo sa to medzicasom zmenilo? Aj ked, v porovnani so Skodovkou a VW to musi byt stale mizive percento ;)
  • 00 Reagovat !

foto

07.06.01  08:47

« A zase Almerka...

No ak sa zmestim do 8 litrov v pohode aj s klimou, tak paradicka, potom uz nespekulujem a pojdem do nej (predpokladam cas cca. o 2 mesiace) Neviete nahodou, ako je to s cenami dalsich doplnkov? Zaujimaju ma hlavne predne hmlovky... na inete som to v cennikoch nevidel, iba ze ku Comfort su za priplatok. Este k dynamike, mne sa paci, ked ma auto plynule zrychluje povedzme na 5-tku uz od 60, ale asi ide hlavne o vec zvyku ;)
  • « 00 Reagovat !

foto

07.06.01  07:44

« Re: 1.8 a 1.5 Almera

Hergot,tady se to rozjelo! :o) To pool >Jestli si dobre cetl,uvadel jsem hodnoty Fabie sedan versus Almera 5d,jasne ze Almera4d ma 460l. To mscott >Nedavno jsem v jednom AMS cetl velkej test,zamereny na zabezpeceni tzn test,jak dlouho odolaji zamky a imobilizer.V nizsi stredni tride vyhrala....3...2...1....no Almera ne :o)) To schimanski >Nejlevnejsi Almera 5d je za 354KKc.
  • « 00 Reagovat !

foto

06.06.01  18:49

« Re: 1.8 a 1.5 Almera

Teď jsem byl na stránkách Nissanu a mají tam nějaký divný ceny. U Almery 1.5 5D mají, že je od 354 000 a na další straně mají už 366 000, tak nevím, co si vybrat. Nevíte kolik stojí nejlevnější pětidvéř. Almera? Kolik Tě bude stát ta tvoje?
  • 00 Reagovat !

foto

06.06.01  18:32

« 1.8 a 1.5 Almera

Tak to vypada ze jdu behem 14 dnu do Almery Sport 1.5. Dneska jsem si projel jak 1.8 tak 1.5 a necitim v tom zase tak velkej rozdil. 1.8 je zivejsi, ale zase mi prisla hlucnejsi. Navic jezdim hlavne po meste takze budu koukat i na spotrebu. Jestli je pravda, co rika snehulak (spotreba <7l), pak budu spokojenej parchant. Chtel jsem puvodne cernou barvu se stribrnyma klikama (vybava ve sportu), ale ta je k dodani do 3 mesicu a to cekat nechci. Tak jsem sahnul po tornadu (aspon na tom nebudou videt skrabance az mi to zase nejaka k.... obejde klicem). Hodne se mi libi dalkove ovladani a to ze to ma jen jeden zamek (u ridice), hned jak se mi do toho nekdo pokusi dostat , necham to zaslepit. Znate resp. mate nekdo na Almere nejakej zajimavej alarm? Co zlodeji, mate nejaky zkusenosti, jak obstala Almera?
  • 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 06.06.01  17:58

« Re: Almerka

Dlouhe zprevodovani (zejmena petky) ma prece take svoje prednosti. Nizsi otacky pri vyssich rychlostech znamenaji nizsi spotrebu a hlucnost (jen se nesmi zapomenout podradit, kdyz je treba svizne predjet). Mam s tim zkusenost z Focusu 1.8 16V kombi (4000 ot/min pri 150).
    To dabel: Prumernou spotrebu mam 7.8 l/100km (dalnice 140-160 i vice, plne vyuzivani vykonu pri predjizdeni na okreskach, z 40% se zapnutou klimou, pri 160 posloucham potichu hrajici radio). Takze zadnych 9 litru! Chce to jen lehci nohu na plynu. Souhlasim s Tebou, ze Almera bude spolehlivejsi (v prumeru) a je cenove vyhodnejsi nez Focus. Ja sam mam najeto 12 tisic km a zadne problemy jsem zatim nemel.
  • « 00 Reagovat !

foto

06.06.01  15:52

« Re: Almerka...

Ja nevim co chcete vsichni po ty dynamice - k cemu to vlastne je? Ja osobne nemam problemy s predjizdenim v 1.5 (prece jenom cvik ze S120 a pozdeji dieselovy Fiesty je znat) a ta 1.8 uz musi byt na normalni jezdeni naprosto dostacujici. Ostatne takovy ty jezdci, ktery si dovoli predjizdet jen proto, ze maji silny auto naprosto nesnasim. Kdyby v tom aute ohrozovali jenom sebe, tak at se klidne zabijou. Problem je ten, ze to vetsinou odsere taky clovek, kterej jezdi slusne a nahodou se primotal nejakymu takovyhlemu * do cesty. Sorry, ale musel jsem si ulevit, jelikoz v tomhle state neridi spostu aut lidi, ale prasata.
  • « 00 Reagovat !

foto

06.06.01  15:19

No ja som mal o tej lenivosti len taky "pocit"
    z predchadzajucich prispevkov, kde hovorili o 1.8 ako o velmi dlho sprevodovanom, cim udajne trpi dynamika... mne sa tiez paci, ten krutak je VELMI nizko (2800 ot.) na 16 ventil. Ten Di je naozaj dost drahy, teraz, ked som si poriadne prestudoval cennik. Btw. neporovnavam s Vectrou ale s Asconou: rovnaky motor ako Vectra, 1050 kilo prazdny, to je peklo... strasne nerad sa jej budem musiet vzdat, ale uz neni "stavana" na dlhe cesty a zostat visiet niekde pri Salzburgu, by ma aj slak trafil :((( To mi dufam s Almerkou nehrozi... btw, mozno to tuna niekde je... ako je to so spotrebou 1.8?
  • « 00 Reagovat !

foto

06.06.01  14:57

Ty ďábel, do paže, 1.8 v Almere a to je podľa Teba lenivé auto??? Zhodou okolností mám od piatka novú Primeru s týmto motorom a vôbec nemám pocit lenivosti, skôr slušného pomeru spotreba/krúťak/výkon (počítam, že ešte ožije - najazdených len 600km), akurát keď ju porovnám s Acco 2.0 (rv98), dva deci v obsahu je cítiť. A porovnávať 2.0 Vectru s 1.8 Almerou - veď to sú rôzne triedy a váhy, tak by to akurát v živosti mohlo sedieť. Dokonca v Almere musí byť s 1,8 perfektný pocit z jazdy, ktorý sa vo väčšej Primere či Vectre stráca (sedlám aj 1,4 Almeru rv97). Vykašli sa na 2,2D - ten je predsa pdstatne drahší a prepočítaj si, kedy sa Ti úspora vráti - ak nejazdí denno-denne štreky, tak dosť neskoro...
  • « 00 Reagovat !

foto

06.06.01  14:30

« Re: kufr

S tím kufrem si se sekl Xyzzi. 355l platí pro hatchback. Pro sedan je to 460l.
  • « 00 Reagovat !

foto

06.06.01  13:59

« Re: Fabia x Almera

Díky za příspěvky, chystám se na Autosalon v Brně, tak tu Almeru pořádně omrknu.
  • « 00 Reagovat !

foto

06.06.01  12:27

« Re: Fabia x Almera

Jo, Almera 1.5 je skvela. Je to sice ponekud linejsi (teda kdyz to srovnam treba s focusem 1.6), ale spotreba se mi pohybuje kolem 6.7 (a to to zajidzim). Posledni dobou se mi ale lehce zvedla, jelikoz 40% cest jedu po dalnici (obcas i delsi dobu kolem 160), 20% ve meste, zbytek mimo, pouzivam klimosku a auto obcas vytocim k maximu otacek (tzn. ze na 2ku jedes skoro 100). Takze pri poslednim tankovani to bylo neco kolem 7mi (a to zas na druhou stranu jde).
    Pojisteni mam v ramci leasingove akce, servis nevim kolik stoji (mam teprve neco pres 5000 km - zatim bez problemu), ale rekl bych ze obdobne jako jine zahranicni znacky (cca 400-500 kc bez dph)

Co se tyce fabie a koncernu VW, tak pokud chces koupit naftovy auto (tedy nejaky TDI), tak to bych tu Fabii/Octavii bral, ale benzinaka nikdy. BTW kolik stoji Fabie s klimatizaci, srovnatelnou vybavou a srovnatelnym motorem (tzn alepson 1.4 55kw, Comfort)? Jinak kdybych se dneska rozhodoval znovu, tak bych tu Almeru vzal zas ... (i kdyz by me mozna nahlodal novej Civic od Hondy a Peugeot 307 taky nevypada spatne).
  • 00 Reagovat !

foto

06.06.01  11:26

« Bez nadpisu

A navic,akce klima zdarma neznamena,ze ji dostanes,ale pouze zlevneni,prave o cenu te klimatizace,t.j. 25KKc(klima manual) :o(
  • 00 Reagovat !

foto

06.06.01  11:05

« Bez nadpisu

Jo,Fabie sedan ma kufr 438l,Almara 355l.Nevim,jaky mas dalsi priority.
  • 00 Reagovat !

foto

06.06.01  11:02

« Bez nadpisu

To dabel:Ty ceny vam na Slovensku nezavidim,napr 1.8 Sport stoji v Cechach 463 KKc :o)
    To toppower:Fabii se vyplati koupi v holym zakladu(podivej co jezdi Classiku,tak 90%)ale jakmile dokupujes nejakou vybavu navic,dostanes se cenou uplne mimo realitu.Ja jsem se projel v 1.5,a neni to vubec spatny.Samozrejme to neni dabel,ale ma prijemnou spotrebu.Co se tyce pojisteni,me vychazi(je to 1.8) u Alianz pri 10% min10 000,kolem 20 000,takze u 1.5 tak do 15000.Trileta zaruka se vztahuje na soucastky,ktere nepodlehaji beznemu opotrebeni,jinak si platis vsechno sam.Mam na mysli treba prasklou sedacku,ale prvni 3 roky neni co resit.Zkus se v ni projet a uvidis.Podvozek cool :o)),jinak dalsi postrehy sem napise snehulak.
  • 00 Reagovat !

foto

06.06.01  10:11

« Fabia versus Almera?????

To vaas ako napadlo porovnavat male mestske vozitko v style Fabie s autom nizsej strednej triedy Almerou???? Ked su za rovnaku cenu, tak by si iba clovek krajne nerozmyslajuci a nadalej vo svete "ultralacneho servisu a dielov na Skodu" kupil Fabku... Ohladne servisu: kamos ma Almeru 1.6 a tvrdi, ze servis je prekvapujuco lacny: predtym mal Punto a servis na to vraj vychadzal o dost drahsie (porovnanie: cena 1 garancky)
  • « 00 Reagovat !

foto

06.06.01  10:07

No Focus vypadol kvoli problemom s kvalitou... a navyse vysoka spotreba... na 1.8 motor je 9 litrov trosku moc... A ja potrebujem VELMI spolahlive auto... som videl tabulku spokojnosti nemeckych majitelov s autami... 1. Toyota Carina, 2. Toyota Starlet, 3. Nissan Almera... 4. a 5. tiez nejaki japonci... Focus daleko vzadu... Golf UPLNE vzadu... ;))) no co si clovej vyberie? Ceny su: 1.8 Comfort v najlepsej vybave 550 litrov, 1.8 sport 600, 2.2Di zakladna 600, 2.2Di vo vybave 650... 100 litrov je dost velky rozdiel...
  • 00 Reagovat !

foto

06.06.01  10:05

« Fabia x Almera

Dočetl jsem se o akci klima zdarma a myslím, že Almera za 354 000,- je pořádná konkurence pro Fabii. Uvažoval jsem o Fabii sedan s klimatizací, ale cena vychází téměř shodně. Tak nevím. Máte někdo 1.5? Jak to jezdí, kolik Vás stojí pojištění a servis? Jaké máte zkušenosti s 3-letou zárukou?
    Tak mě trochu připadá, že Fabia je v podstatě drahý auto, podle toho co nabízí. VW nás trochu tahá za nos.
    Dík za Vaše zkušenosti s Almerou. Snad mě pomůžou v rozhodnutí.
  • « 00 Reagovat !

foto

06.06.01  09:57

Snehulaku,tu Almeru kupuju tenhle tyden,nebo pristi.To rejpnuti v rubrice Fabie,to jsem trochu predbehl dobu :o))
  • « 00 Reagovat !

foto

06.06.01  09:51

Nechci radit,ale kup 1.8 Sport a mas vsechno a neni to zadnej lenoch :o)).Na pohodovy jezdeni staci i 1.5.BTW kolik ta Almara na Slovensku stoji.?
    To jirik:Me je Focus sympatickej,ale cena rozhodla.1.8 ve vybave Ambiente 465KKc vybava nula pak az Ghia 525KKc tusim, trochu vetsi vnitrni prostor,kufr srovnatelnej,jizdni vlastosti podobne.Almara na tom bude lip se spolehlivosti a je novejsi :o))
Přihlásit se Zaregistrovat Pro přispívání do této diskuse musíte být přihlášeným registrovaným uživatelem!

Blesk.cz

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby strčila minci do zásuvky

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby…

Virtuální asistentka Alexa od americké společnosti Amazon vyzvala desetiletou dívku, aby přiložila minci k…

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků: Nejčastější otázky a odpovědi, největší fígle prodejců!

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků:…

Radost z vánoční nadílky se může snadno změnit v rozčarování, stres a vztek. Stačí najít pod stromečkem nevhodný…

iSport.cz

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec Falta líp než křídla před ním?

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec…

Výdaje na Rudolfa Reitera, Milana Lalkoviče, Romana Potočného a Pepeho Menu, čtyři nedávné neúspěšné akvizice…

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid, Beran trénuje s Bohemians

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid,…

Jarní část fotbalové FORTUNA:LIGY odstartuje 5. února 2022, jednotlivé týmy už proto v prvním lednovém týdnu…

Reflex.cz

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů Čechů, nastínil Dušek pesimistický scénář

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů…

Přední český covidový scénárista Ladislav Dušek, který během pandemie zveřejňuje různé scénáře vývoje, opět…

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí zájem o „všeuměly“

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí…

Angela Merkelová odešla ze světové politiky v plné slávě a dalo by se očekávat, že její úspěchy svědčí o tom, že…