NISSAN
Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > Hlavní diskuse
-
« Re: Micra
Hele lidi, tak jsem tak jednou zavítal se svou Maximkou k Nissanum a viděl tam Micru 1.5D, je to možný nebo to byla jenom nálepka....Jestli to opravdu dělali v naftě, tak by to mohlo nejen pro ženskou být docela zajímavé vozítko.Sice Maximka->Micra no, asi bych v ní vypadal docela zajímavě, ale na Prahu v naftě super.... -
No jestli jezdis spis po meste,tak je automat dobrej.Ta 1.4 je jenom automat,takze v uvahu pripada jenom 1.0,no je to hodne lehky auticko,ale s automatem nevim,ale cetl jsem nekde udaje o zrychleni 0-100 s litrovym automatem asi za 18s,ale to nehraje takovou roli,kup radeji manual,budes mit nizsi spotrebu.Mimochodem manzelka by chtel Micru s automatem :o))) -
Ja mam v Micru duveru a ted si mi to potvrdil, ze opravnenou. Potreboval bych se v NI akorat svezt a neco donastradat. Bud to pak "liznu" nebo koupim starsi za hotovy. Na vzhledu moc nezalezi, ikdyz airback je vyhoda. Otazek je vic jako jestli do Prahy automat a jestli ano, tak jakej k tomu motor? Je 1.0 dost silnej? -
Tak kamile,ja jsem mel Micru r.v.1997 1.3,jedna z poslednich 5kvaltu,jinak se dovazeli jenom automaty.V roce 1998 udelali facelift,spise kosmeticky upravy,posledni generace ma zvetseny vykon motoru 1.0. na 44Kw puvodne 40Kw,v nabidce je i motor 1.4 ,ale jenom automat v ty nejlepsi vybave asi za 420KKc,no nekup to.Jo a ma taky Multilink vzadu,jako vsechny Nissany.Jak rikam 1.3 byl super zivej motor(tohle auticko ma 815Kg)a spotreba?.Moc jsem nemeril,nejm asi 5,5 a nejv 7.5 pri velkym zavodeni :o))Zavady zadny,bylo to novy auto,klasika filtry,olej,moc hezky auticko,do mesta jak delany.Kdyz chces ojetinu nejspise narazis na Micru 1.0,s tou jsem nejel tak nevim... -
« Re: motor
to vitas: jo a jeste s tou spotrebou. Abych rek, tak nevim, jelikoz plne nalozenej jsem nikdy nejel na celou nadrz (nebo od pumpy k pumpe). Vzdycky to bylo jen 100 nebo 200km, a to se na celkovy spotrebe za cca 600-800 km moc neprojevilo. Ale zatim jsem se nedostal pres 7.3 :-) - tenkrat jsem prave jezdil nejak vic nalozenej a po dalnici s klimoskou. -
to vitas: Me ta 1.5 staci. Uz jsem dost starej na to, abych vedel ze normalni auto je hlavne na pohodovy jezdeni a ne na zavodeni. Na zavodeni jsou specialy a nebo motorky :-). Reknu vam jednu veselou prihodu, ktera me v tomhle nazoru zase utvrdila.
Takhle stojim na zastavce pred praci a cekam na tramvaj. Pomalu prijela nejaka motorka (nevim co, ale melo to na motoru napsano neco kolem 1000).
Pak si to tam prihasil nejakej bavoracek do druhyho pruhu. Oba dva cekali na zelenou. Blikla oranzova, bavorakovi zapistely gumy a vyrazil jak silenec. Motorkar v pohode pockal na zelenou (cca 1 sekundu), taky vyrazil jak silenec, ale bavoracka predjel za cca 200m. Nevim co si ten smolar v tom aute chtel dokazat :-).
-
« Re: snehulak
No nestrasim. Treba dneska jsem si zase niceho nevsim. Mozna se tam zase neco usazuje. Kdyz to auto melo cca 1000km, tak zacalo rezonovat neco kolem 3ti brzdovyho svetla (mozna to uchyceni - nejak vic jsem to nezkoumal). V 1500 to preslo a od ty doby je klid. Rikam uvidim, jak se to bude vyvijet dal ... -
Jo, je mozny ze tomaschko bere za hi-tech vec ten plastovej kryt motoru. Proto to v ty fabii muze vypadat tak skvele namakany :-).
to tomaschko: zajimalo by me, podle ceho tak usuzujes ? Ze je tam tolik mista ? Nebo ze tam je 16v DOHC rozvod ? Nebo ze ten motor ma jedny z nejnizsich emisi ve sve tride (ne-li nejnizsi) vcetne nizky spotreby a rozumnyho vykonu?
BTW dneska jsem zase jel pres lodenickej kopec, tentokrat ve 3. Mel jsem trochu vic dole rozjeto (cca 160), a Almarka ho v klidu vyjela. Na vrcholu mela tak 150 :-). Maximalku jsem porad nezkousel, ale vcera jsem jel ponekud rychleji a ve 4 se to da na rovine rozject v pohode na 180 tacho :-) a sel by jeste dal, ale bal jsem se o ty osoby jsem vez (je lepsi se zabit sam nez s dalsima 3ma :-)) .
-
« Re: 13 km a zatim vse OK)))
Tak co, jake mas prvni jizdni dojmy? Ja jdu objednavat pristi tyden, vezmu si asi 1.8 sporta cerveneho i kdyz s tim motorem nejsem jeste pevne rozhodnut. V leasingu to dela asi 400, coz me nezabije ....
To tomaschko: lepsi motor na dlani, nezli vykon k po....i
Přihlásit se • Zaregistrovat Pro přispívání do této diskuse musíte být přihlášeným registrovaným uživatelem!