NISSAN

Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > Hlavní diskuse

• « 00 Reagovat !

foto

21.06.01  13:01

« Re: Micra

Tak to sedi,byl to motor od Peugeotu,ale uz neni v nabidce...asi...
  • « 00 Reagovat !

foto

21.06.01  12:48

Hele lidi, tak jsem tak jednou zavítal se svou Maximkou k Nissanum a viděl tam Micru 1.5D, je to možný nebo to byla jenom nálepka....Jestli to opravdu dělali v naftě, tak by to mohlo nejen pro ženskou být docela zajímavé vozítko.Sice Maximka->Micra no, asi bych v ní vypadal docela zajímavě, ale na Prahu v naftě super....
  • « 00 Reagovat !

foto

21.06.01  11:19

No jestli jezdis spis po meste,tak je automat dobrej.Ta 1.4 je jenom automat,takze v uvahu pripada jenom 1.0,no je to hodne lehky auticko,ale s automatem nevim,ale cetl jsem nekde udaje o zrychleni 0-100 s litrovym automatem asi za 18s,ale to nehraje takovou roli,kup radeji manual,budes mit nizsi spotrebu.Mimochodem manzelka by chtel Micru s automatem :o)))
  • « 00 Reagovat !

foto

21.06.01  11:06

Ja mam v Micru duveru a ted si mi to potvrdil, ze opravnenou. Potreboval bych se v NI akorat svezt a neco donastradat. Bud to pak "liznu" nebo koupim starsi za hotovy. Na vzhledu moc nezalezi, ikdyz airback je vyhoda. Otazek je vic jako jestli do Prahy automat a jestli ano, tak jakej k tomu motor? Je 1.0 dost silnej?
  • 00 Reagovat !

foto

21.06.01  10:57

« Bez nadpisu

Ja jsem proste chtel vetsi auto,Almeru budu mit nadlouho,deti sice nemam,ale kdovi :o).Vlastne jsem si vzpomel,ze mi u Micry vrzalo neco od 5 dveri,ale nevedel jsem co...
  • « 00 Reagovat !

foto

21.06.01  10:52

Tak kamile,ja jsem mel Micru r.v.1997 1.3,jedna z poslednich 5kvaltu,jinak se dovazeli jenom automaty.V roce 1998 udelali facelift,spise kosmeticky upravy,posledni generace ma zvetseny vykon motoru 1.0. na 44Kw puvodne 40Kw,v nabidce je i motor 1.4 ,ale jenom automat v ty nejlepsi vybave asi za 420KKc,no nekup to.Jo a ma taky Multilink vzadu,jako vsechny Nissany.Jak rikam 1.3 byl super zivej motor(tohle auticko ma 815Kg)a spotreba?.Moc jsem nemeril,nejm asi 5,5 a nejv 7.5 pri velkym zavodeni :o))Zavady zadny,bylo to novy auto,klasika filtry,olej,moc hezky auticko,do mesta jak delany.Kdyz chces ojetinu nejspise narazis na Micru 1.0,s tou jsem nejel tak nevim...
  • « 00 Reagovat !

foto

21.06.01  10:49

« To Xyzz

A Micru si ted pro Almeru uplne zavrhnul? Nebo jsi nebyl spokojenej?Dost taky zalezi, jak se kdo o auto stara. Ta 1.2 pekne jezdila,ale nemel jsem ji jako novou a nektery chyby v udrzbe se spatne odstranujou a u "japoncu" jsou navic dost drahy.
  • 00 Reagovat !

foto

21.06.01  10:25

« Micra

Tak to je fajn. Zajimala by mne posledni generace, ale nejsem rozhodnutej jestli novou nebo ojetou. Zaruka je 3roky, tak ani 5-ti lety auto na tom nemusi bejt zle. Ja jsem prazak a tady je maly auto vyhodou.
  • « 00 Reagovat !

foto

21.06.01  10:20

« Re: Ahoj vsem

No no nooo,ja jsem mel dve mikry,bohuzel Almera je nejprodavanejsi Nissan,tak tady vo ni diskutujem...
  • « 00 Reagovat !

foto

21.06.01  10:18

« Re: Ahoj vsem

Nemusi mit Almeru, proc ? Ja sice nemam zkusenosti s jinejma Nissanama (Almera je muj prvni), ale Micru ma zatim jeste treba Xyzz (nebo jaxe menuje :-)) - teda pokud zrovna nechodi pesky :-).
  • 00 Reagovat !

foto

21.06.01  10:05

« Ahoj vsem

Jak jsem videl, jedinej a pravej vyznavac NISSANu musi mit Almeru 1.5 nebo 1.8.Mam pravdu? Ja mam zkusenost s 1.2Microu, ale asi tady neuspeju.
  • « 00 Reagovat !

foto

21.06.01  09:19

« Re: motor

to vitas: jo a jeste s tou spotrebou. Abych rek, tak nevim, jelikoz plne nalozenej jsem nikdy nejel na celou nadrz (nebo od pumpy k pumpe). Vzdycky to bylo jen 100 nebo 200km, a to se na celkovy spotrebe za cca 600-800 km moc neprojevilo. Ale zatim jsem se nedostal pres 7.3 :-) - tenkrat jsem prave jezdil nejak vic nalozenej a po dalnici s klimoskou.
  • « 00 Reagovat !

foto

21.06.01  09:15

to vitas: Me ta 1.5 staci. Uz jsem dost starej na to, abych vedel ze normalni auto je hlavne na pohodovy jezdeni a ne na zavodeni. Na zavodeni jsou specialy a nebo motorky :-). Reknu vam jednu veselou prihodu, ktera me v tomhle nazoru zase utvrdila.

Takhle stojim na zastavce pred praci a cekam na tramvaj. Pomalu prijela nejaka motorka (nevim co, ale melo to na motoru napsano neco kolem 1000).
    Pak si to tam prihasil nejakej bavoracek do druhyho pruhu. Oba dva cekali na zelenou. Blikla oranzova, bavorakovi zapistely gumy a vyrazil jak silenec. Motorkar v pohode pockal na zelenou (cca 1 sekundu), taky vyrazil jak silenec, ale bavoracka predjel za cca 200m. Nevim co si ten smolar v tom aute chtel dokazat :-).
  • « 00 Reagovat !

foto

21.06.01  09:12

« Re: snehulak

No nestrasim. Treba dneska jsem si zase niceho nevsim. Mozna se tam zase neco usazuje. Kdyz to auto melo cca 1000km, tak zacalo rezonovat neco kolem 3ti brzdovyho svetla (mozna to uchyceni - nejak vic jsem to nezkoumal). V 1500 to preslo a od ty doby je klid. Rikam uvidim, jak se to bude vyvijet dal ...
  • « 00 Reagovat !

foto

21.06.01  08:37

to Snehulak: Jak si spokojen s 1.5? Jak si tu ctu tve prispevky, tak asi vykonove na normalni jezdeni staci. Kolik ma spotrebu kdyz je auto nalozene? Vaham nad motorem, ale asi se priklonim k 1.8.
  • « 00 Reagovat !

foto

21.06.01  08:32

« Re: snehulak

S tou rezonanci me nestras :-)Nemysli si o me,ze jsem nejaka trubka,ale otazka okolo tuningu byla spise pro informaci,aby rec nestala, ten sport ma spojleru dost:-))Hele na ten kopec do Lodenic jsem taky zvedavej,jak mi to pofrci..
  • « 00 Reagovat !

foto

21.06.01  08:19

Jo, je mozny ze tomaschko bere za hi-tech vec ten plastovej kryt motoru. Proto to v ty fabii muze vypadat tak skvele namakany :-).

to tomaschko: zajimalo by me, podle ceho tak usuzujes ? Ze je tam tolik mista ? Nebo ze tam je 16v DOHC rozvod ? Nebo ze ten motor ma jedny z nejnizsich emisi ve sve tride (ne-li nejnizsi) vcetne nizky spotreby a rozumnyho vykonu?

BTW dneska jsem zase jel pres lodenickej kopec, tentokrat ve 3. Mel jsem trochu vic dole rozjeto (cca 160), a Almarka ho v klidu vyjela. Na vrcholu mela tak 150 :-). Maximalku jsem porad nezkousel, ale vcera jsem jel ponekud rychleji a ve 4 se to da na rovine rozject v pohode na 180 tacho :-) a sel by jeste dal, ale bal jsem se o ty osoby jsem vez (je lepsi se zabit sam nez s dalsima 3ma :-)) .
  • « 00 Reagovat !

foto

21.06.01  08:12

« Re: 13 km a zatim vse OK)))

Tak co, jake mas prvni jizdni dojmy? Ja jdu objednavat pristi tyden, vezmu si asi 1.8 sporta cerveneho i kdyz s tim motorem nejsem jeste pevne rozhodnut. V leasingu to dela asi 400, coz me nezabije ....
    To tomaschko: lepsi motor na dlani, nezli vykon k po....i
  • « 00 Reagovat !

foto

21.06.01  07:09

Pane Tomaschko,zamyslete se nad sebou a nad vasi Fabii 1.4 MPI cha cha :o)))
  • 00 Reagovat !

foto

20.06.01  18:34

« 13 km a zatim vse OK)))

Tak uz ji mam, doma, skoda, ze je prace a nemuzu hned vyrazit, ale vecer se to snad postesti. Jsem hrozne nadsenej.
Přihlásit se Zaregistrovat Pro přispívání do této diskuse musíte být přihlášeným registrovaným uživatelem!

Blesk.cz

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby strčila minci do zásuvky

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby…

Virtuální asistentka Alexa od americké společnosti Amazon vyzvala desetiletou dívku, aby přiložila minci k…

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků: Nejčastější otázky a odpovědi, největší fígle prodejců!

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků:…

Radost z vánoční nadílky se může snadno změnit v rozčarování, stres a vztek. Stačí najít pod stromečkem nevhodný…

iSport.cz

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec Falta líp než křídla před ním?

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec…

Výdaje na Rudolfa Reitera, Milana Lalkoviče, Romana Potočného a Pepeho Menu, čtyři nedávné neúspěšné akvizice…

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid, Beran trénuje s Bohemians

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid,…

Jarní část fotbalové FORTUNA:LIGY odstartuje 5. února 2022, jednotlivé týmy už proto v prvním lednovém týdnu…

Reflex.cz

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů Čechů, nastínil Dušek pesimistický scénář

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů…

Přední český covidový scénárista Ladislav Dušek, který během pandemie zveřejňuje různé scénáře vývoje, opět…

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí zájem o „všeuměly“

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí…

Angela Merkelová odešla ze světové politiky v plné slávě a dalo by se očekávat, že její úspěchy svědčí o tom, že…