NISSAN
« Re: Almera 1.8 Sport a ISOFIX
To je ale blbost!!!!.Vzdyt se jedna jenom o ty kotvicky,ktery sou pridelany do kastle.To vubec nechapu,zase nejakej ojeb.Oduvodneni ohledne ceny je k smichu,to snad neni mozny.Kdyz budu chtit jit s cenou dolu,tak budu dovazet auto bez airbagu ne?.Tyhle detaily me fakt serou,je to jako s tema kapsama vzadu...Jo vcera me moji Almerku odtahli.Fakt dobrej pocit,jdu vecer z prace a ehjhle,na mojim miste stoji Fabie.Tady ta sranda me stala 1650Kc a to jsem jeste nebyl v Kongresovy :o(. -
« Re: Almera 1.8 Sport a ISOFIX
Minuly tyden jsem se ptal v prodejne Nissanu a tam mi rekli, ze Nissan CR se vyjadril nasledovne: priblizne od zacatku tohoto roku se do Nissan Almery pro Ceskou republiku ISOFIX nemontuje (udajne z duvodu udrzeni nizsi ceny vozu) a nelze to dodat a namontovat ani jako dodatecny dil, protoze se do CR vubec neda dovezt (Almera, ktera stala na prodejne taky ISOFIX nemela). V zadnich sedackach sice diry pro sedacku s ISOFIX jsou, pod sadeckama vzadu jsou v karoserii i 4 diry pro namontovani drzku sedacky s ISOFIX, ale ty drzaky tam proste nejsou namontovane.
Pokud to tam pro CR nedavaji z duvodu zajisteni nizsi ceny vozu, pak je to urcite setreni na spravnem miste :-)))) Pritom se jedna o jednoduche ocelove dily prisroubovane do karoserie za zadni sedacky.
« Re: NOVÁ PRIMERA
To jsem blázen, mě to normálně funguje, akorát se mi pořád vnucuje s instalací japonských znaků. Tady je i ten kombík:
Tak, radši to oddělím, ať je to jasné. Je tam i procházka vnitřkem, včetně funkcí centrálního počítače, animace adaptivního tempomatu i ostatních blbin. A taky všechny rozměry (bude o kus větší). Stojí to za to... -
« Almera Sport 1.8 po 2000
Tak jsem za mesic nalital na aute asi 2000 km a super! spotrebu mam asi 7.1 l, zatim jsem s tim jel jen asi 160 na 4500 otacek. Sice obcas neco zasmradne, ale to bych prirazoval spojce nebo brzdam. Co je vsak horsi, nejaky ozraly 20lety fracek mi do toho napalil zezadu, kdyz auto stalo na parkovisti. Nic se nerozbilo, jeho renault 11 ma pekne roztriskany predek. Prirazil mi levy zadek asi o 10 mm dopredu, takze leve zadni dvere a kufr nesel otevrit. Taky trosku ohl ten plastovu naraznik. Takze ted si ma Almerka pobude v servise. Pak si kupte novy auto, kdyz vam to nejaky * naboura. -
« Re: NOVÁ PRIMERA
To Rob: Zkusil jsem tu adresu, i části od prvního slashe dál, ale pořád mi to dávalo hlášení, že tato adresa na uvedeném serveru (nissan.co.jp) není. Ať je to, jak je to, já to vzdávám a uvidíme na podzim. Primera kombi je pro mě jedinná varianta nového auta. -
« Re: Almera 1.8 Sport a ISOFIX
No taky je hledam...Ma to bejt takovej bazmek,do kteryho se ta detska sedacka zacvakne,a nic takovyho jsem nenasel,ale chci se na to zeptat v Nissanu.Kdysi jsem videl prospekt na hatchbak,kerej mel napriklad kapsy na zadni strane prednich sedadel... a sou tam?,Ne,ma je jenom sedan. -
« Almera 1.8 Sport a ISOFIX
Mam Almeru 1.8 Sport. Nemuzu vubec najit uchyceni sedacek ISOFIX. V zadnich operadlech jsou sice nejake diry, ale za nima zadne uchyty na sedacky nejsou. Mate nekdo nejake zkusenosti, resp. mate v Almere nekdo v sedadlech nebo za sedadly nejake uchyty standardu ISOFIX?
« Re: Nová Primera
Na USA a spol se vykašli, tam nic neni. Na těch japonských je fakt problém s orientací, ale dá se to odhadnout, nebo zkusit - a uvnitř těch stránek je překvapivě občas i anglický popisek. hlavně je tam ale spousta obrázků včetně virtuálních prohlídek interiéru i exteriéru. Takže jedno je už jasné - nová Primera bude vypadat fakt jako ta studie. Všechno se dá i stáhnout a první fotky jsem viděl už někde i na českým webu - snad novinky.cz, nebo kde to bylo. Jasně, že nemá místo zrcátek kamerky a "nebe" nad hlavou od Philipsu, ale jinak je to stejný fáro, jako bylo k vidění i v Brně na autosalonu. V Japonsku akorat neni k videni hatch, maji jen sedan a kombi. Hatch bude snad představený až ve Franfurtu (zřejmě je jen pro Evropu).
Výbavu, co jsem popisoval, tam fakt slibují, takže cena mě taky dost zajímá. Ale 1,5 to nebude. Podle stávající obchodní politiky bude nejluxusnější verze k mání maximálně za 800, spíš ještě míň. I se supervýbavou. Proto si taky kupuju Nissan a ne BMW, který nabízí totéž za dvojnásobek, že :-)) -
« Re: Nová Primera
To Rob: Předem se velmi omlouvám, pokud budu trochu v opozici, ale to víš, už mám vlastní názor... :-) Na japonských stránkách Nissanu jsem byl a viděl jsem následující: z 90% jsou v japonštině, možná i víc. Navíc se tam omlouvají v jazyku anglickém "jiným národům", že japonské stránky byly vytvořeny výhradně pro japonského zákazníka. Pro zákazníka ze západních zemí slouží stránky v USA, GB a BRD. Také jsem jsem tam nikde neviděl název auta "Primera". Ze známějších tam byl Bluebird a něco vzdáleně ve třídě Primery pod úplně jiným názvem. Na stránkách Nissanu CZ se dočteš, že Primera se vyrábí v Evropě (GB) a výhradně pro Evropu. Ten tvůj popis nové Primery plně odpovídá reportáži na Auto.cz z posledního autosalonu (Ženeva? nevím). A to byl popis prototypu budoucnosti. Jistě něco z toho (tvary atd) v nové Primeře bude, ale kdyby tam v dnešní době bylo vše co píšeš, tak si v pohodě připrav milion a půl i za "jednačtverku". Pokud se v něčem mýlím, jště jednou se omlouvám :-). -
« Re: Nová Primera
Hej hej, a nechtěl bys toho trochu moc? Kolik lidí by si asi tak ten třílitr za melouna koupilo? Ale když tolik sníš o fajnovostech, zkus se podívat na japonské stránka Nissanu, kde už novou Primeru mají. Měla by mít k dispozici například poprvé ve střední třídě adaptivní tempomat - laser měří vzdálenost od předního auta a podle toho upravuje nastavenou rychlost. ESP samozřejmě. Vzadu kameru a na palubce 7" monitor na couvání, DVD navigaci a další blbiny. Příplatkový extra výbavy určitě nebude málo. Tak už šetři, v září bude ve Frankfurtu a po vánocích tady! -
« Dotaz
Nazdárek.Lidi nevíte někdo kde je na Maximě/1995 Knock sensor.Test napsal že je špatnej, ale nemůžu ho nějak najít.Blbec jsem se zapoměl zeptat v servisu.Co když bude jenom uklepanej drátek.Nejdřív kouknu já a pak budu věřit, že to chce novej za takový prachy jak říkají.Předem díky. -
« Na odlehčení mysli
Co myslíte, původně s správně je TEN Nissan, nebo TA Nissan? Maxima, Primera, Almera, (Altima, Sentra v USA) jsou všechna TA jména. Že by bohyně Nissan? Nezní to krásně? A každý muž VEJDE do té své a pohybuje s ní podle své vůle a ona mu odpovídá hlasem svého motoru. :-)