NISSAN
« Re: Zimni pneu
Mas pravdu, ze se obvykle davaji zimni uzsi. Na druhe strane me prakticke zkusenosti ukazali, ze Primere ty sirsi delaji docela dobre. Az sjedu letni 185/65 (dodane s autem), tak tam dam take 195/60. Otec ma Almeru 1.8 a take se domnivam, ze ty 195 nic nepokazi. -
« Re: Zimni pneu
FW930 tam mam od posledni zimy 195/60 a je to OK. Mel jsem podobnou uvahu - nechtel jsem pochybne existence z hypermarketu, ale protoze ani nejezdim na hory a snih to auto vidi jen kolem Prahy, nechtelo se mi kupovat top tridu. Auto se chova trosku jinak - je citlivejsi na volant a nema tak presnou odezvu na volant jako s P6000. Skoro bych ten prechod na 195/60 doporucil, disky jsou stejne. Na sluzebaku jsem ted prezul na UNIROYAL MS Plus 55 a rekl bych ze jsou lepsi (ostatne take viz testy). -
« Re: 1,5 nebo 1,8
...ještě k té moji spotřebě.Možná,že jsem jel i za 5-6 l někdy na cestě Praha Šumava,ale nejezdím na spotřebu,prostě když je ručička palivoměru v polovině a mám tak 500km,vím že spotřeba bude dobrá.To kingpin:Svez se i s 1.8 a uvidíš,přece jenom s 1.8 máš trochu rezervu při předjíždění,třeba v létě s klimou té 1.5 výkon trochu chybí.Tím 1.5 nehaním,je naopak hodně úsporná. -
« Re: Almera 1.4
Naše ma 1r., najeto zhruba 15 000km. Na dovolené si vzala slušných 6,6l na 100km (ujeto za dovolenou zhruba 2000km; většinou s puštěnou klimou, silnice, dálnice).
Na silnicich bez klimi, když pojedeš úsúporně, tak se můžeš vlést i do 5,3l na 100km. Naopak na dálnici, když pojedš většinou nad 130km/h (kolem 150km/h 170km/h) je mezi 7l až 8l na 100km . Nad 8l sem se ještě nedostal, ani se nepřiblížil. Sedí perfektně, dá se dosáhnout i slušného zrychleni, když se vytočí. Felicie combi 1,6 ji stačí, ale v kopcích, v top speed a při zrychlení strácí. -
A sakra,nějak jsem se překlep:o).No spotřebu mám nejmenší 6.6 a největší 9.2:o(,ale to byly krátký jizdy do práce.Tvých 7,5 je super ne,na to že jezdíš 160 po dálnici a často po Praze....Někdy minulý týden jsem se ptal v jednom noname pneuservisu na plechače na Almarku a chtěli za to asi 1600Kč.Je to dost,prej druhovýroba,co byste chtěl pane máte japonce,značkový stojí 2x víc!.Fakt je,že v každym pneu by ty ráfky měli mít,holt musí člověk hledat... -
« Re: Almera 1,5/1,8
Hehe, tak to jsi nejel uz dlouho v nejakym dieselu :-). Kdyz porovnam Fiestu 1.8D, tak je to proti 1.5 nebe a dudy. No, ale musim realisticky priznat, ze hlucnost je srovnatelna s tatovou Fabii 1.4(50kw) v komfortu. Kdyz ten motor prislapnu, tak je almera hlucnejsi, ale kdyz jedu v pohode konstantni rychlosti, tak je zase hlucnejsi fabie. -
« Re: Almera 1,5/1,8
Ja mam 1.5 Sport s metlou za 453KKC.Dobra cena ne?.Me se naopak zda motor tichy,mozna valivy hluk pneumatik by mohl byt mensi....jo prejezdy pricnych nerovnosti netlumi podvozek moc dobre.Jinak 1.5 neni na zadny zavodeni,taky co by clovek chtel,kdyz pohotovostni hmotnost je 1200Kg.Potesi zase nizkou spotrebu.Priste bych volil 1.8,ten cenovy rozdil neni zase az tak velky,cca 25KKc...Jinak velka spokojenost.