NISSAN

Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > Hlavní diskuse

• 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 03.11.05  17:08

« metaliza opravy?

dnes som bol u jednej nemenovanej firmy, ktoru som vyhladal na zaklade referencii co som videl (oprava metalizy tak ze to bolo nerozlisitelne ze to vobec bolo opravovane). Skoro som padol na zadok ze doteraz ma v znackovych servisoch (Skoda) odrbavali. mam uz druhu Oktavku (predtym strasi model teraz Octa II) a vzdy ked som mal nejaku poistnu udalost opravene miesto (dvere, blatnik, naraznik) bolo vzdy odlisitelne od ostatku auta. tvrdili mi ze dali vzdy presne odtien podla udaju na vyrobnom stitku. Dnes som sa v tom odporucenom servise dozvedel ze ked lakuju napr. metalizou dvere je potrebne urobit tzv. pristreky teda aspon kazdy diel okolo, lepsie cely bok aby prechod nebol poznatelny. V opacnom pripade to hlavne pri metalize bude vraj vzdy poznat. Vsimol som si aj na najdrahsich autach s metalizou, ze ak boli niekedy opravovane vzdy to bolo poznat. U tohoto servisu som nenasiel diel ktory vlastne lakovali ani po dokladnom studovani!!!!. Bol som tam s nedavno kupenou starsou Almerou (N15) a odisiel z dlhym nosom (lebo by som musel lakovat asi pol auta ak to chcem na 100%). Lebo povedali ze ak chcem, dvere mi prelakuju za 4000,- sk ale robia to neradi odporucali lakovat cely bok (zadne dvere a zadny blatnik maju par skrkancov ale ktore 8 rocne auto ich nema). Vzdy to robia s pristrekmi a diely vzdy aj vypaluju+davaju aj lak (ukazali mi aj vypalovaciu komoru). (co u mna v pripade starsej oktavky urcite neurobili lebo posledna oprava dveri vyzerala ako by som si to striekal sam doma sprejom (krupickove az trochu matne). Podotykam ze som absolvoval spolu asi 4 opravy na Oktavkach a vzdy lakovali len poskodeny diel a vidiet to bolo:-(((. Spominana firma inak robi aj upravy typu vymena povodnych brzd za Bremba, chiptuning, komplexny tuning.... Sam majitel je Bratranec mojho dobreho kamarata a ma vzdy vyblaznene vlastne auto (teraz ma zvonku velmy decentne ale cca 300 konove C-cko :shock: ). navonok ma len znizeny podvozok, nejke podozrivo velke ventilovane kotuce a esteticke 18" Al. Tusim zmenim svoj "znackovy" servis:-). Podotykam ze poistovna by mala preplatit celu cenu aj s pristrekmi. Staru Almeru som vsak zatial havarijne nepoistil v domneni ze to nejako "nabliskam" za 10tis. Stalo by to vsak cca 20-30tis a to uz sa neoplati (lakovat oba boky). Ake mate vy skusenosti s lakovanim metalizy?
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 02.11.05  09:05

« Re: Re: nemate znak na celnu masku Almery model N15 ?

mate nikto skusenost s vrakoviskami? kde je v BA ci pri BA nejake a ako sa tam plati za odnesene veci? za kazdy diel ci je tam nejaky vstupny poplatok? Potreboval by som len ten znak a zadny naraznik na HB Almera N15.
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 31.10.05  17:51

« Re: nemate znak na celnu masku Almery model N15 ?

Skús sa pozrieť na vrakovište, alebo niekde po parkovisku. >:D
  • 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 31.10.05  17:14

« nemate znak na celnu masku Almery model N15 ?

prave som bol dat umyt Almeru vciaten rucneho predumytia wapkou. Vsimol som si to hned po predumyti, tak som ich donutil hladat to aj v odtokovom kanaly. Prisiel vsak typek (vyzeral ako od obsluhy umyvarky, tomu velmy prisviedcal dalsi, ktory to tam vraj kupoval dokonca na Octavku) ktory ma presvedcil ze na 100% ten znak maju rovno na tej pumpe (100m za mnou) a stoji to tam 50,- Sk, Na pumpe to samozrejme nemali a nikdy ani nemavaju:-( Odisiel som a v servise zistil ze znak na celnu masku stoji 1300,- Sk!!! Doprdele trochu drahe umyvanie. Ze som sa nechal ojebkat:-( Nemate niekto navyse jeden?. Odkupim za rozumnu cenu. kontakt: viliam.malina "zavinac" st.sk
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 31.10.05  17:08

« Re: Re: Re: brzdy N15

to usak: ja mam Almeru N15 kupenu v SR. Tiez som si donedavna myslel ze v takejto vybave to mam len ja v SR a zacal som mat aj podozrenie ci nemam falosnu servisku (auto kupene po prvej majitelke) vsetko vsak sedi (vyrobne cisla v knizke a na karoserii, dokonca privesok na kluce je origo od toho predajcu (J.M Martin z Martina) bolo tam aj servisovane, bneskor zmenene na Autopolis, vsetky opravy mi tam potvrdili podla toho co je v serviske vcitane toho ze sedeli datumy navyse ked som bol v Autopolis mali tam 3 Almery N15 v rovnakej vybave ako mam ja (najvyssia SLX), jedna bola dokonca sedan a moooc pekny. Kurna a to som si myslel ze aku zachovalu som kupil. Holt keby som mal ja taku zachovalu tiez ju nepredavam:-).
  • 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 31.10.05  13:45

« Bez nadpisu

Raz som sa stretol s pripadom keď po druhej gerálke závesu kolesa a náboja rachot neustával a mechanici boli bezradný. Nebol to nissan. Nakoniec príčina bola smiešna PUKLICA. Neviem či máš puklice alebo elaktróny. Ak máš puklice skús chvýľu jazdiť bez nich. Ktovie možné je všetko.......
  • « 00 Reagovat !

foto

31.10.05  13:01

« Re: Re: brzdy N15

to blesk 999...kedze je vsecko nove-a originalne(desky vloni na podzim, kotouce letos v lete) bude asi potreba podivat se jinam nez do brzd(jak pises zaveseni, naboj, nebo nevim co)...btw. ne ze bych nejak nadmiru duveroval mistnimu zastoupeni nissanu, ale myslim, ze budou origos-delali s tim vedu jak svina a museli je nechat poslat z NL, baleni vypadalo tez origos :-) jinak zavodnik nejsem a predpokladam ze po 2 mesicich tez nejak zasadne na tloustce neubylo. Brzdi to furt stejne, kdyby me nestval ten rachot, tak to ani neresim... btw 2. almary N15 s ABS se u nas, v CZ, snad ani oficialne neprodavaly, vetsinou sou to dovozy z D, ale na ukor lepsi vybavy(ABS, bocni airbagy, vyhryvani sedadel, sibr...) meli priskrcenej motor na 55kW, snad quli danove sazbe ci co.
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 31.10.05  10:00

« Re: brzdy N15

to Usak: ak ti to robi hned aj na novych kotucoch a len na jednej strane hladal by som chybu aj v zaveseni kolesa na tej strane. Ako sa ti ten kotuc opotrebava? Je hladky ci ma ryhy? Skus zmerat hrubku toho kotuca ak ma pod 16mm (spolu oba kotuce) tak ti asi predali neoriginalny ci nejaky smejd, alebo si zavodnik a kotuc si zhumloval za par km. Taktiez sa ti mohlo stat ze sa ti skrutil aj ten novy kotuc a jeho hadzanie to moze robit. Daj si to zmerat axialne hadzanie ma byt max 0,07mm. pricom rozdiel v hrubke kotuca v 8 meranych bodoch nema byt vacsi ako 0,02mm. Ak je to horsie kotuc treba na naboji pootocit o jednu dierku, meranie opakovat. Ak je odchylka stale mimo normu je treb akotuce dat osustruzit. Maili by to robit specialnym sustruhom priamo na naboji kolesa! Toto bude mat k disdpozicii asi len znackovy servis, inak hrozi ze ti sice z kotuca zoberu, ale nic to nepomoze. V horsom pripade to bude este horsie. Platnicky to mozu tiez robit ak to nie je original.

Almera N15 ma vpredu dvojite kotuce, spolu to ma mat na hrubku 18mm. V oroginal servisnom manualy som sa docital ze spodna miera opotrebenia je na 16mm. To znamena ze ked z kazdeho toho kotuca vpredu ubudne 1mm mozete ich vyhodit. Pravdepodobne je dolu cementovana vrstva a rychle potom pojdu cugrunt (cementovana vrstva je tvrdsia a kedze su kotuce pomerne tenke dalsim opotrebovanim sa stanu tak tenke ze pomaly kazde intenzivne brzdenie ich natolko prehreje ze sa mozu skrutit), vzadu maju N15 tiez kotuce ale len tie s ABS. (ja mam taku) Zadne kotuce su jednoite a maju 7mm nove, dolna medza je 6mm. U nas sa takychto predalo minimum, s brzdami pri 173000km zatial ziadny problem.
  • 00 Reagovat !

foto

31.10.05  07:05

« brzdy N15

Zdar borci, muzete nekdo poradit? Delsi dobu se mi ozyvalo od prednich brzd pri brzdeni(zvlast pri obsazenejsim aute a pri dobrzdovani temer pri nulove rychlosti) hnusny chrochtani(jen z jedne strany), jakoby byl kamen mezi deskou a kotoucem nebo tak nejak-a to tak, ze se i lidi otocili, coze to jede za vrak :-) ...vymenil sem desky(origos), stocil kotouce, chvili byl pokoj....po pul roce zas to samy....docetl sem se ze pry"prepalene kotouce", bezny neduh slabych kotoucu u almary....prikupil sem teda nove(tez origos)...a? zas to chrochta...zkusil sem jim dat poradne pokourit a na par km to prestalo....dnes, opet chrochtam :-( CO TO MUZE BYT, mate nekdo napad co s tim? DIK.
  • 00 Reagovat !

foto

28.10.05  22:54

« imobilizer

Tak jsem konečně odblokoval u své Almery imobilizér.... stačilo jen odpojit baterku a pak bylo opět vše OK :)
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 28.10.05  15:50

« Re:

to nisanalm: 10500,- sk je ich cennikova cena na tuto tzv velku garancku. oproti tej po kazdych 15tis. km (vymena mot. oleja a filtra) sa menia zapalovacie sviecky. Navyse kazdych 60tis km by sa mali menit: vlozka cistica vzduchu, filter odvetrania klukovky (PCV), brzdova kvapalina. K tomu navyse kazdych 90tis.km:nemrznuca chladiaca kvapalina, palivovy filter. V tzv tazkych prevadzkovych podmienkach (co je napr. aj jazda na kratke vzdialenosti cca do 2-4km) by mali byt vsetky intervaly polovicne. To je co sa tyka povinnej vymeny "spotrebky". Ostatne su kontroly, nastavenia, doplnenia kvapalin a pripadne vymeny potrebnych vadnych ci opotrebenych dielov. Od seriozneho servisu cakam ze urobi naozaj vsetky kontroly, a zaznamena ich do protokolu. Cena 10500 nezahrna urcite vymeny opotrebenych ci poskodenych casti ako su brzdove platnicky, kotuce, ale ani len tesnenia, prachovky, prasknute hadice... Cize tych 10500,- je aj dost, hlavne ak vsetko len okuknu za 30min a nic okrem uvedenych vymen neurobia-co je tak robota na max hodku. Ak to vsak robia poctivo moze im to zabrat tak par hodin. Tak ci tak je podla mna ta cena vysoka. malo by to byt podla mna skor pocitane hodinovkou, ktora v takom Autopolise stoji 600,- Sk vcitane DPH. Ak si to zratas zistis ze je to tiez odrb lebo nijako im ani za cely pracovny den nevyjde ta cena. Niekto tu tusim pisal ze mu robili garancku po 30tis km za 4500,- Kc. Viete niekto o spolahlivom a lacnejsom servise?
  • 00 Reagovat !

foto

28.10.05  08:38

« Bez nadpisu

co sa tyka servisov v BA tak podla mna aj autoimpex aj autopolis nie su dobry, resp. pracu odflaknu. Mam s nimi negativne skusenosti. Co sa dalo dosrat to dosrali. Uz tam nikdy nevkrocim.
  • 00 Reagovat !

foto

27.10.05  10:00

« Bez nadpisu

ja mam este garanciu takze neoriginalne servisy neriesim, ide o to ze s autom som mal vaznejsie technicke problemy a jedine autopolis tie chyby nasiel a odstranil, v autoimpexe nic nespravili. Takze ak mas vaznejsi problem odporucam jedine autopolis aj ked tiez nie su 100% a ked chces vymenit olej v raci je oil express alebo nieco podobne kde ti na pockanie vymenia filtre a olej a si pri tom takze ta neodrbu. Co ma sokovalo tak prehliadka po 30000 km stala 10500sk, moj olej do almery stoji asi 3000sk.
  • 00 Reagovat !

foto

27.10.05  09:53

« Bez nadpisu

Mě to Almera v zatáčkách dělá taky, ale pouze v malých rychlostech a při plném rejdu, ale není to ten charakteristický cvakavý zvuk homokinteťáku, ale spíš nějáký souvislý zvuk servomotorku po dobu největšího rejdu. Zpočátku jsem si dokonce myslel, že mi pneu drhne o zástěrku, ale už to neřeším...Dokonce máme v práci VZV Nissan, který je v plném rejdu neustále, tam je ten zvuk slyšet pořád a servisák mi řekl že je to snád nějaký prokluz kroutícího momentu řízení. Snad aby obsluha řízení vozíku nestrhla nebo co....... :-)
  • « 00 Reagovat !

foto

25.10.05  23:13

« Re: Re: Re: koupil jsem

To Avital: Máš P11c-144 - klasický tvar,klasická přístrojovka nebo P12 - kosmo design s kavlitou podělanou Renultem a přístrojovkou uprostřed? Tebou zmiňovanou výbavu měla naprostá většina P11-144 obzvláště na konci svého výrobního období, parkovací kamera u tohoto modelu samozřejmě nebyla, a P12 naprosto všechny. Couvací kamera byla až u P12 a to jen u výbav Acenta a Tekna.
  • « 00 Reagovat !

foto

25.10.05  23:05

« Re: Re: Almera 5D model N15

To nalpak & blesk: Žádný Nissan, ani Almera ani cokoliv jiného, nebyl vyroben v Holandsku. V Holandsku byla (nevím zda ještě je díky alianci s Renaultem nebo je nyní v F) evropská centrála Nissanu pro Evropu (domnívám se, že důvod byl ten, že v Holandsku je nejsnažší získat homologaci pro Evropu). Většina Almer (snad až na N15 2,0GTi) a Primery (vyjímka tuším snad Traveller z Jap) jsou vyráběny v UK spolu s Microu, nyní přibyde Note. Jednoduché jak si to ověřit je počáteční dvě písmena VIN kódu jsou SJ...
  • 00 Reagovat !

foto

25.10.05  20:31

« Bez nadpisu

nie je to pukanie, iba taky divny staly zvuk, akokeby nejaky motorcek bezal...dost blbo sa to popisuje
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 25.10.05  18:31

« Re:

to nisanalm:
    porad prosim tie servisy, este celkom nerozumiem tvojej formulacii. myslis tym ze z originalnych Nisan odporucas Autopolis? a co ostatne, povedzme aj neznackove. Zdali sa mi celkom ok ale 5000,- sk za malu garancku sa mi nechce dat. je to vlastne len vymena oleja, olej filtra a nejaka opticka kontrola. nakladovo tak do 2000,-. V CR su servisy aj znackove s cenou od 250Kc/h. Autopolis stoji hodina roboty 600,- Sk, auto Impex este tusim o cca 50,- viac. mam sice aj servisny manual a som myslim aj zrucny:-) ale... som zastanca kazdy robme za co sme plateni:-) Aj ked keby bol cas mal by som dobry pocit z vlastne urobenych veci:-)
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 25.10.05  18:23

« Re:

ak je to pukanie mozu to byt homokineticke klby, aj ked po 15 tis. je to dost skoro
  • 00 Reagovat !

foto

25.10.05  17:03

« Bez nadpisu

je to praveze hlasne dost, pocut aj ked hra radio...
Přihlásit se Zaregistrovat Pro přispívání do této diskuse musíte být přihlášeným registrovaným uživatelem!

Blesk.cz

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby strčila minci do zásuvky

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby…

Virtuální asistentka Alexa od americké společnosti Amazon vyzvala desetiletou dívku, aby přiložila minci k…

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků: Nejčastější otázky a odpovědi, největší fígle prodejců!

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků:…

Radost z vánoční nadílky se může snadno změnit v rozčarování, stres a vztek. Stačí najít pod stromečkem nevhodný…

iSport.cz

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec Falta líp než křídla před ním?

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec…

Výdaje na Rudolfa Reitera, Milana Lalkoviče, Romana Potočného a Pepeho Menu, čtyři nedávné neúspěšné akvizice…

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid, Beran trénuje s Bohemians

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid,…

Jarní část fotbalové FORTUNA:LIGY odstartuje 5. února 2022, jednotlivé týmy už proto v prvním lednovém týdnu…

Reflex.cz

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů Čechů, nastínil Dušek pesimistický scénář

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů…

Přední český covidový scénárista Ladislav Dušek, který během pandemie zveřejňuje různé scénáře vývoje, opět…

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí zájem o „všeuměly“

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí…

Angela Merkelová odešla ze světové politiky v plné slávě a dalo by se očekávat, že její úspěchy svědčí o tom, že…