NISSAN
« Geometrie
Čau Nissaňáci. Jsem rád, že jsem se dostal na tuto stránku. Je prima. Potřebuju radu. Mám PRIMERU 1,6SLX r.v.92. Pořád mi táhne mírně doleva. No možná víc, než mírně. A to už byla dvakrát v servisu.Dělali mě kompletní geometrii a pořád stejný. Pneu mám nové.A další věc. Po uvolnění plynu a opětovném sešlápnutí chvilku nic, pak škubne a jede.Díky moc za rady. -
« Re: Citlivost na bocni vitr
Je jasný,ľe na zimních gumách auto troąičku ujíľdí(které taky ne,ľe?),ale pořád si myslím, ľe Almera drľí jako v porovnání s konkurencí jako přibitá.
Jestli má ale Almera omezovač na 200 km/h to teda nevím, zatím jsem s ní ani tolik nejel. -
« Re: Citlivost na bocni vitr
Najel jsem s Almerou - sedan za tři roky asi 180 tisíc km, z finančních důvodů kupuju ojeté pneu, které měním cca. třikrát za rok. Nové jsem zkoušel, ale cenově vs. kvalita mě neuspokojily tak jsem zůstal u ojetin (dobrych).
Na každých gumach jezdi auto uplně jinak.
Postupným snižováním profilu jsem skončil na 185/55/R14 a je to super. Nebezpečný ja však přechod na zimní pneu.
PS. Taky vám vadí, že Almera 1.4 má omezovač na 200 km/h. - i když tuto rychlost vyvine jen z kopce. -
« Re: Citlivost na bocni vitr
Na každých gumach jezdi auto uplně jinak.
PS. Taky vám vadí, že Almera 1.4 má omezovač na 200 km/h. - i když tuto rychlost vyvine ven z kopce. -
« Re: Citlivost na bocni vitr
Nazdar, mám taky Almerku(ale 5D) a zdá se mi, ľe i proti nárazovému větru sedí jak přibitá. Taky se přikláním k variantě podhuątěných pneumatik.
Vím, ľe uľ se to tady probíralo, ale nezdá se Vám lidi, ľe Almera 1.4 je trochu hlučná od podvozku? -
« Ma nekdo zkusenosti s Tinem?
Vim, ze tu dotaz na Tino uz byl (ne odemne), ale nikdo se zatim neozval. Uvazuji o Tinu, ale neznam nikoho, kdo s nim jezdi. Jestli tu nekdo takovy je, dejte vedet.
PS. K citlivosti na bocni vitr: mam almeru sedan 1. generace (N15) a citliva na bocni vitr rozhodne neni. Tim hustenim to urcite muze byt.
« Citlivost na bocni vitr
Cau, vcera pekne foukalo a kdyz jsem jel tak 100-110 tak se mi zda, ze almara je pekne citliva na bocni vitr (teda alespon proti stary fieste). Zda se mi to, nebo maji ostatni taky podobnou zkusenost. Jestli jste s tim v pohode, co s tim autem muze bejt? -
« Re: Almera 1.4GT
NX je 100,ma to modifikovanej podvozek a motory ze Sunnyho,teda kromě těch 1,4 a D.Těch 200SX S14(mod.r. od 98) tu moc není,jezdí tu po Plzni,jeden stejný tmavě zelený SPZ BEE ...,stává na Masarykáči a na Borech za střední strojárnou.Chtělo by to né dvě auta,ale tři:).Primeru(nebo Maximu) pro rodinné cestování,nějakýho toho sporťáčka(teď bych si asi počkal na to nový Z-tko),a můj sen je pěkně orámovanej Patrol(i když nový Pick-up s prodlouženou boudou by taky nebyl špatnej).To by to chtělo ale asi krást,takže konec snění...:)) -
« Re: nissan
For Nunas:Ja jsem jezdil do Kolbenovy 3 roky a stacilo.Chtel jsem tam koupit dalsi auto,ale nasrali me,tak jsem ho koupil v Revnicich.Jo jinak pokud vim tak oleje davaji vsichni Castrol.Do Micry,Almery,Primery(snad) je to Castrol TXT Softec 5w-30, v Maxime je to Castrol Formula SLX 0w-30.A nazor na servisy resp prodejce?Kdyz jsem kupoval new car obesel jsem nekolik prodejcu.Zacal jsem v Kolbenovy,ze si jdu jako koupit 2 auto.Nezajem,zadne vyhody nic.V Nissanu na Sporilove me nechali svest v Almere,jinak nezajem.V Nissanu ve Vrsovicich podobny.Nakonec jsem se rozhodoval mezi Betahase(davaj 3% slevu pri objednavce po internetu) nebo Revnice.Nakonec mam Almeru z Revnic,a nelituju.Garancky na pockani,jsou proste v pohode. -
« Re: Almera 1.4GT
Takže až kolem mě na dálnici profrčí nějaká 200SX-ka, tak je mi jasný o koho jde :-) Já si to původně spletl s 200NX-kem,ale to vaše je r.v.2000,takže to bude asi něco jinýho.Původně jsem o 200NX taky přemejšlel,ale zase se tam nic nevejde, takže nic.Chtělo by to 2 auta, jedno normální a jeden sporťáček, ale to už by pak chtělo taky lepší práci a nebo vyhrát ve sportce :-) -
« Re: nissan
No,já teda nevím kde ses ptal,ale mě tady v Praze bylo řečeno, že používají provozní náplně od Castrolu.Dal jsem tedy do své Maximky olej od Essa do motoru, protože ho mám lacinější z práce(akorád jsem dodržel 5W40,výrobci jsou dneska bez rozdílu když tak koukám na recenze).Ostatní náplně jako posilovač,chladič,převodovka,brzdy...od Castrolu.Né že bych byl tak poslušný,ale maj to na každém rohu a noname výrobek nebo Mogul jsem zase pro klid v duši nechtěl.Podle informací výrobce se u tohoto auta převoďák prý nevyměňuje,nicméně to bych nebyl já abych neudělal opak(a když tam ty díry dávaj..).Dal jsem tam zase Castrol EP80w(mineral) a má to najeto 180.000 a jezdí jak fík...No, jo ale ty máš automat, ty já neznám....Koukal jsem, že do Maximek automatů dávaj také něco od Castrolu,alespoň tady v Praze v Kolbenově.Je to však jen co jsem okouk, protože si na tom dělám sám a do servisu jezdím jen v krajní nouzi(nějak jim nevěřím po tom co na mě zkoušejí)Oni si snad myslí, že je člověk úplně blbej když přijede v Maximě.Co ostatní, jaký máte názor na provozní náplně a servisy .....? -
« Re: Almera 1.4GT
S tím přístupem k výkupu, co jsi psal, jsou AAA známý.:(Firmu nemám(možná bohužel,možná bohudík:) ),tu 200SX přivezl kamarád z Německa,trošičku pomuchlanou,r.v.2000,taže se na to shánějí nějaký díly a je to celkem fuška,když nechceš kupovat nový.Na vrakovištích to auto buď v životě neviděli a neznají ho,nebo nic nemají...Má to 147kW,samosvornej diferák atd.,tak už se těšíme až to bude jezdit,prý by to mělo jet kolem 260...;) -
« nissan
Dotaz do diskuze.Vlastním kromě Primery z roku 98,také stejně starou Micru 1.0 NCVT/automat/.Bylo mi řečeno že bych při výměně převodového oleje u Micry,měl používat výhradně převodový olej zn.Nissan.Jiná značka oleje i pří zachování specifikace,způsobí po určité době problémy.Např. zvýšená spotřeba,prokluz spojky.Cena original oleje Nissan je cca 3000,-Kč za litr.