NISSAN

Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > Hlavní diskuse

• « 00 Reagovat !

foto

18.03.02  13:15

« Primera 1.6...

Tak uz ju mam doma od soboty, dneska som ju bol prehlasit (inak sila: rano o pol siedmej som prisiel na urad, o siedmej otvorili, o pol osmej som odchadzal s prepisanym autom a vyzdvihnutym vodicakom! Ano, aj to je mozne... aj ked nie u nas ;). Je to karbec, 02/93. Prvy dojem trosku skazeny chrastiacim vyfukom a nevyvazenymi kolesami (od 130 sa trasie volant). A taktiez prva otazka do plena: v sobotu bolo krasne teplo, cca. 20 stupnov, auto som vytiahol na skusku na dialnicu, vybehol som na 160 kmh, potom zase spomalil. Ale ukazovatel teploty motora sa silne blizil k cervenemu polu (cca. 2 milimetre od cervenej hranice). Po spomaleni sa zase trosku skludnil, aj ked na moj vkus stale dost vysoko (cca. na 3/4 ukazovatela). Zastavil som, ventilator funguje bez problemov, chladiacej kvapaliny je dost. Mate niekto napad, kde by mohol byt problem? Dik!
  • 00 Reagovat !

foto

15.03.02  02:27

« Nissan v americe

Cau, jsem tedkon na sluzebce za velkou louzi a musim se vsem priznivcum Nissanu sverit s jednou veci. Docela zavidim amikum za jejich Nissany, jelikoz kdyz jsem videl Nissan Altima - tak jsem jen slintal -- buu, beee. Ne ze by byla almarka spatna, ale tady ty nissani jsou mnohem, mnohem lepsi :-(. Jak to ze to v evrope Nissan tak flaka ?

BTW jediny z normalnich osobaku co jsem znal tady jezdi Maxima, ale i ta vypada trosku jinak - abych tak pravdu rekl, tak i lip ....

Jinak ja jsem vyfasoval jako sluzebak Kia Spectra - no a abych pravdu rek, zlata almara - ta Spectra mi prijde vevnitr neco mezi S120 a starym komancovskym favoritem (co se tyce plastu a tak) - takovy hodne low cost .... uz je mi jasny, proc se lidi sklebi tak korejskym autum, jelikoz ta KIA byla prvni korejsky auto, ktery jsem ridil a fakt nic moc ...
  • « 00 Reagovat !

foto

12.03.02  13:28

« Re: Ma Primera 1.6 '93 este karburator???

Ano, s NGK mam najlepsie skusenosti tak v mojom starom OPlovi, ako aj v mojej terajsej Mazde
  • « 00 Reagovat !

foto

12.03.02  10:29

Rozvodový řetěz, co vím, mají všechny motory řady GA, v Primeře určitě všechny a nezáleží na roku výroby.Když budeš měnit svíčky,dej tam pouze NGK (cena u nás okolo 120Kč/ks), případně Denso(oboje japonské svíčky),laboroval jsem s Briskama Premium Racing a to auto s nima nechtělo jet.
  • « 00 Reagovat !

foto

12.03.02  08:27

Ten rozvodovy retaz namiesto remena maju vsetky Primery, teda aj tie pred modernizaciou v MR94? Chcem totiz vsetky tieto veci (sviecky, filtre atd.) hned vymenit, tak nech viem, ci tam mam pridat aj remene ;)
  • « 00 Reagovat !

foto

12.03.02  08:20

Dakujem za info. Problem je, ze presne neviem, ktory mesiac to bol. Ale tento tyzden uz bude moj (majitel uz dostal zalohu, uz len cakam na vyplatu ;)). Popis presne sedi s tym, co potrebujem: dlhe sprevodovanie, lebo jazdim 95% po dialnici. A trhac asfaltu nepotrebujem: uprednostnim spolahlivost ;))) Dam potom vediet prve zazitky.
  • « 00 Reagovat !

foto

11.03.02  09:17

A k té dynamice:Není to sice zas takový trhač asfaltu,ale na svižnou jízdu plně dostačující.Ve čtyřech lidech s plným kufrem to 180 jede.Zpřevodování je delší,musí se více točit pro patřičnou dynamiku,motor ožívá po překročení 4000ot/min. ale dá se s tím v poklidu jezdit i okolo 2500ot/min.Je ale příjemný vytočit ho na trojku do těch 6500ot/min ;-).Jízdní vlastnosti jsou perfekntní.
  • « 00 Reagovat !

foto

11.03.02  09:11

Jo,jo.Vstřikování se dělalo do primery až od mod.roku 94.Předtím byl elektronicky řízení karburátor,který je ale řízen počítačem(sice jednodušším).Motor je jinak naprosto shodný s motorem z Almery N15.Je bezproblémový,mám na něm najeto bez nejmenších problémů 125000km,rozvody jsou poháněny přes řetěz,trvanlivost až 250000km.Spotřeba při běžném způsobu jízdy mimo město okolo 6,5l,Zatím jsem se nedostal nad 8,5l.
  • « 00 Reagovat !

foto

08.03.02  17:44

Čauves, je to tak, vstřikováni začali dělat do primer v roce 1993, takže těžko říct, jak je na tom ten tvůj vybranej. Bejt tebou, tak se poohlídnu po 1994, tam už je 4-bodový vstřikování. Ten karburátor je sice elektronicky řízenej, ale pořád je to karburátor.
  • 00 Reagovat !

foto

08.03.02  16:01

« Ma Primera 1.6 '93 este karburator???

Toto som sa prave docital na inete a nejak sa mi tomu nechce verit... nie je tam vstrekovanie, aspon jednobodove????
  • 00 Reagovat !

foto

08.03.02  15:31

« Primera 1.6

Zdravim vas pani, vcera som si zahovoril jeden velmi pekny kusok Primery 1.6 rocnik 93, 90 konikov. Ma niekto skusenosti s tymto motorom v Primere? Spolahlivost, priblizna spotreba, zivostnost, dynamika... Je to ten isty, ako davali do prvej Almery? Dik za info ;)
  • 00 Reagovat !

foto

07.03.02  18:05

« Almera Sedan 1.5

Nemate nekdo zkusenosti s Almerou 1.5 sedanem, jak to je spolehlive, jestli to neni poruchove a kolik to zere. moc diky za odpoved
  • « 00 Reagovat !

foto

07.03.02  11:59

« Re: Tino

Dík!
  • « 00 Reagovat !

foto

06.03.02  09:29

« Re: Tino

Mám Tino 1,8 Elegance asi měsíc, takže si zatím víceméně zvykám. Měl jsem Almeru 1,4 (r.v. 1996 - max. spokojenost), proto budu porovnávat s ní. Všeobecné informace asi víš, nebudu se s nimi zdržovat. Je pravda, že motor 1,8 není z nejživějších, ale nevadne ani v kopci při plnně naloženém autě. Mohl by být trochu méně hlučný. Zaskočila mě spotřeba - asi 9,5l. Většinu km jsem ale ujel po dálnici 160kou ve 4 lidech, plné auto a lyže na střeše. A zimní pneu. Uvidíme dál. Chvilku trvalo než jsem si zvykl na světlé plasty. Proti Almeře 1,4 nic nedrnčí ani na kostkách ani na dálnici po panelech. Zato občas zavržou neobsazená zadní sedadla. V servisu říkali, že to bude pracné ale půjde to odstranit. Přehrávač CD bez problémů - přehrává i CD-R (vypalovaná CD). Trochu mi vadí, že není možné otevírat kufr z místa řidiče, byl jsem na to zvyklý. Zato vzpěry nezasahují do kufru. To mě asi nejvíce vadilo na staré Almeře.
    Jízdní vlastnosti budou snad stejně dobré jako u staré Almery. Vyšší posez dává lepší přehled, ale necítím se až tak jistě jako se se starou Almerou. Asi to bude jen tím vyšším posezem, pomalu začínám projíždět zatáčky stejně rychle jako dřív. Brzdy jsou bez debat dobré, stará Almera se s tím nedá srovnat. Jinak prostor pro cestující dobrý, odkládací prostry sqělé. Manželka i děti maximálně spokojené. Klimatizaci jsem samozřejmě používal jenom na odmlžení. Neuvěřiteně dobře topí. Stará Almera topila velice dobře, ale teď fouká teplý vzduch snad po 300m, i když motor byl studený a venku je -5. Nevím jak to dělá.
    Takže na závěr: téměř 100% spokojenost, přestože já jsem raději chtěl Almeru sedan nebo 5D (Tino manželka a děti - takže přesila).
  • « 00 Reagovat !

foto

05.03.02  13:15

« Re: X-trail

to nissan: díky za info. Nějak jsem neměl čas brouzdat po inetu a tak odpovídám až teď. Asi se na X přeci jen půjdu kouknout. I když skoro 6 let za volantem Subaru se do člověka taky drobet zažere a pak se těžko loučí... No uvidíme.
  • 00 Reagovat !

foto

04.03.02  22:15

« Zrychlení ?

Zdar lidi, nevíte náhodou někdo oficiální hodnotu zrychlení u Primery GT z 0 na 100 ? Moje nejlepší měření vychází na 8,5 s a zajimal by mě ofic. údaj. Ještě musím hodně trénovat na jarní sprint na tunning srazu ...
  • 00 Reagovat !

foto

26.02.02  19:08

« Tino

Jaké máte kdo zkušenosti s Nissanem Almerou Tino 1,8.
    Prozradíte někdo ?
    Dobrý nebo špatný.
    Díky !
  • 00 Reagovat !

foto

14.02.02  16:39

« X-trail

To PeKa, honza_m: Jezdim v X 2.2 Di, co se zavazadloveho prostoru tyka, vyuzije-li se je po roletku, pak to neni nic moc (napriklad proti Primere), ale zase je to pekne pristupne a rovne a v podlaze jsou dalsi sikovne uzaviratelne prostory kam se daji dat drobnosti, ktere mi jinak v Primere litaji po kufru. Jinak je to muj prvni diesel a nevim, jestli jsem udelal dobre, ale asi je to otazka zvyku. K tomu jeste 6-tikvalt, no zpocatku jsem mel tezky problem vubec poznat co tam mam zarazene. bye
  • « 00 Reagovat !

foto

14.02.02  08:18

« Re: garanční prohlídka to mirek.o

Co to znamená přehrávat CD-RW?
  • « 00 Reagovat !

foto

13.02.02  10:25

« Re: garanční prohlídka to mirek.o

Jo malem jsem napsal ze ja prehravam CD-RW v pohode,ale to je mazatelny tak to jo.Vyzkousim tez,zdali me pujde.
Přihlásit se Zaregistrovat Pro přispívání do této diskuse musíte být přihlášeným registrovaným uživatelem!

Blesk.cz

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby strčila minci do zásuvky

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby…

Virtuální asistentka Alexa od americké společnosti Amazon vyzvala desetiletou dívku, aby přiložila minci k…

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků: Nejčastější otázky a odpovědi, největší fígle prodejců!

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků:…

Radost z vánoční nadílky se může snadno změnit v rozčarování, stres a vztek. Stačí najít pod stromečkem nevhodný…

iSport.cz

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec Falta líp než křídla před ním?

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec…

Výdaje na Rudolfa Reitera, Milana Lalkoviče, Romana Potočného a Pepeho Menu, čtyři nedávné neúspěšné akvizice…

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid, Beran trénuje s Bohemians

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid,…

Jarní část fotbalové FORTUNA:LIGY odstartuje 5. února 2022, jednotlivé týmy už proto v prvním lednovém týdnu…

Reflex.cz

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů Čechů, nastínil Dušek pesimistický scénář

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů…

Přední český covidový scénárista Ladislav Dušek, který během pandemie zveřejňuje různé scénáře vývoje, opět…

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí zájem o „všeuměly“

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí…

Angela Merkelová odešla ze světové politiky v plné slávě a dalo by se očekávat, že její úspěchy svědčí o tom, že…