NISSAN

Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > Hlavní diskuse

• « 00 Reagovat !

foto

08.04.02  15:58

« Re: Jakou Almeru. Poradite?

Ja bych tedy 1.8 bez klimosky nechtel - to radsi budu jezdit s linou 1.5 :-). Bane, proti felde kombi 1.3 Almera 1.5 teda lina neni, ale zadnej drak taky ne. Jestli ale jezdis denne hodne km mimo mesto, tak bych si asi koupil 1.8 plna vybava, pokud by to bylo moc drahy, tak bych ale nejdriv setril na motoru a az pak na vybave. BTW pokud bych auto kupoval dneska, asi bych taky hodne uvazoval o novy Corolle (to jsem se nakonec rozhodoval i loni, ale v ty dobe Corolla nic moc ...)
  • 00 Reagovat !

foto

08.04.02  10:03

« Almera - střešní nosič

Zdravím,
    chci se zeptat jaké jsou vaše zkušenosti se střešními nosiči na novou Almeru hatchback? Jestli originály nebo ne? Doslechl jsem se, že třeba neoriginály od Neumanna nesednou kvůli prohnutí střechy. Originální mi zas přijdou dost drahý, tak co si mám vybrat? Díky za názory.
  • 00 Reagovat !

foto

07.04.02  11:23

« Jakou Almeru. Poradite?

Pánové, leasing na Feldu combi 1,3 pomalu konci a ja zacinam uvazovat o novem aute. Fabia kombi je dost draha, tak jsem se "zhledl" v Almeře. V několika člancich o Almeře jsem se dočetl, že 1,5 s 90-ti koni je lina. Protože dost a denně jezdím, tak bych chtěl mít něco svižného. měl bych tedy dotaz:
    Je 1,8 o dost lepší než 1,5, máte někdo zkušenost s tímto porovnáním?
    Slyšel jsem, že Almera ma tvrdy podvozek, dobry na rovne německé silnice a ne na ty naše. Jaké jsou Vaše zkušenosti?
    Almera 1,8 má standardně abs a klimatizaci, lze to někde sehnat bez abs a ac toho, aby cena vyšla lépe?
    Předem díky,
  • « 00 Reagovat !

foto

28.03.02  17:03

« Re: Primera 1.6... dojmy a otazky

qeta: Dakujem za info, naozaj som cim dalej, tym spokojnejsi; za peniaze, ktore som donho dal, to bola suverenne najlepsia ponuka. Akorat ten otackomer mi velmi chyba, vsetky moje doterajsie auta ho mali a tak som sa dokazal zo sprevodovania vzdy nejak "vysomarit" sam. Ta spotreba je naozaj vynikajuca, moja Mazda 626 doteraz papala na tej istej trase asi o liter viac a zdala sa mi to primerana spotreba. Inak ma prekvapila aj kultura chodu: pri tej 140 ziadne hucanie, vsetko ide krasne tichucko (od 120kmh tichsie aj ako Mazda a to je uz co povedat). Na tie pneu sa skusim spytat nejakeho miestneho dealera, mam to na nemeckych znackach a tak musim zistit, ze ako je to tuna v pripade cestnej kontroly: rozmer pneu je tuna totiz zapisany aj v malom technicaku (zato ma sokovalo vo velkom nasledovne: "farba - neznama" ;))), STK ma moc netrapi, mam ju teraz uplne novu na 2 roky a urcite to este pred jej vyprsanim strelim a kupim nieco novsie, ako inak, na 100% to bude zase Japonec ;)))
  • « 00 Reagovat !

foto

28.03.02  09:42

Gratuluji ke spokojenosti,ta spotreba je celkem bezna,dosahuji podobnych prumeru,pri konst.150-160km/h neco kolem 7-7,5l/100.S tim tahem do kopcu souvisi prave to zprevodovani a Primera je zprevodovana hodne do rychla,presny cisla ted nevim,snad si vzpomenu a napisu ti je po vikendu,ale uz 4 je do rychla(tusim neco kolem 0,97),me to na 5.st. pri 100km/h toci asi 2400ot/min,coz je dost malo, kdyz je max.toc,moment pri 4000ot/min.Na 3.st. pri 6000ot/min to jede priblizne 140.K tem pneu,je to hrozny,kdyz tak velky auto ma 13" kola se 100%profilem,resil jsem to u nas na DI PCR a neuspel jsem,nepovolili mi tam vetsi kola,ze to u tohoto auta nemaji v jejich tabulkach.Dal jsem tam ale 14" 185/65 letni(davali je na 2litry), zimni mam 165/70 R14 a 13" jsem si nechal jen kvuli STK.
    Olej v prevodovce jsem zatim nemenil(najeto 125tis.km).
  • « 00 Reagovat !

foto briza

briza 27.03.02  16:36

« Re: Nissan v americe

Evropske Nissany - Primera a Maxima se prodavaji v USA pod znackou Infiniti G20 (Primera P11) a Q30 (Maxima). Nova Altima je opravdu pekna. Bohuzel se v USA neprodavaji temer zadna auta v techto tridach v 5D verzi takze by u mne meli asi smulu. Jinak v Evrope na zapad od nas je od poloviny brezna uz v prodeji nova Primera a to bude taky bomba az to sem dorazi.
  • « 00 Reagovat !

foto

27.03.02  09:13

« Re: Nissan v USA

Mam dojem, ze Altima byla dokonce zvolena poslednim autem roku v USA, coz amiky pekne stvalo.
  • « 00 Reagovat !

foto

26.03.02  16:31

Zdravim pani, hlasim prvych 2000km s Primerkou. Prve, trosku skazene dojmy, su uz prec, predsa len sa ukazuje byt ako dobre auticko. Hlavne ma sokovala spotreba: Bratislava-Salzburg (tankoval som na D hranici) pri 140km/h cestovnej rychlosti vyslo na 6,5l/100km!!! Tak to je fakt na tak velke auto skvela spotreba! Na druhej strane musim uznat, ze do kopcov chyba trosku na krutiacom momente a vykone (mam este 2l Mazdu 626). Ale aj tak, zatial som velmi spokojny. A mam par otazok na Nissanistov-odbornikov: 1./ poznate niekto sprevodovanie 1.6 v Primere? Ja nemam otackomer (je to zakladna vybava). Zaujimali by ma rychlosti pri 1000rpm na vsetky prevodove stupne 2./ Su povolene aj ine rozmery pneu ako 165R13? Viem, ze 2l mal vacsie a sirsie kolesa (195/65 R14?), su schvalene aj na 1.6? 3./ Ako je to s olejom v prevodovke? Je potrebne ho menit? Ak ano, tak po kolko km? Vopred dakujem za info, ak niekto tieto veci viete! Nissanu zdar!
  • « 00 Reagovat !

foto

21.03.02  21:54

« Re: Almera Sedan 1.5

mavericke: Minuly vikend jsem mel pujcenou Almeru sedan 1.8 Jubileum, najeto 50tkm a i kdyz jsem zvykly na vetsi, nemuzu nic jineho nez chvalit. Prijemny interier, na rozdil od starsiho modelu motor tahne i v nizssich otackach a navic i zvenku vypada fakt pekne. Ujel jsem cca 700km ve meste a na dalnici, nijak jsem to nesetril a spotreba byla cca 8,5l coz se mi zda docela slusne. Na zaver jedna mala vytka: mohla by byt trochu tissi.
  • 00 Reagovat !

foto

21.03.02  16:56

« Nissan v USA

Je to pravda! Nissan se v CR /Evrope/ neuveritelne flaka. To co nabizi tady v USA je uplne o necem jinem. Videli jste novou Maximu, Altimu, Sentru SE-R Spec V nebo treba nastupce 300ZX TT ktery se jmenuje 350Z!!!
    To je uplne jine kafe panackove! Nova Altima se predstavila se supr designem a 3,5l V6 s 240hp!
    To auto zrychluje z 0-60mph za 6,28sek. a je to velka 4-dverovka!!! To je pekna bomba teda 0a zasahlo to i Amiky. Dyt ta nova Altima dosahuje moznosti Mustangu GT ve zrychleni! No, skoro...:o)
    Je o trosicku mensi nez Maxima, ktera ma BTW 255koni, ale nadhera. Tady v USA je Nissan v soucasne dobe numero uno ze vsech japonskych znacek co se tyce vykonnosti a to s velkou prevahou. Mimochodem presvedcte se sami - Nissandriven.com
  • « 00 Reagovat !

foto

18.03.02  13:15

« Primera 1.6...

Tak uz ju mam doma od soboty, dneska som ju bol prehlasit (inak sila: rano o pol siedmej som prisiel na urad, o siedmej otvorili, o pol osmej som odchadzal s prepisanym autom a vyzdvihnutym vodicakom! Ano, aj to je mozne... aj ked nie u nas ;). Je to karbec, 02/93. Prvy dojem trosku skazeny chrastiacim vyfukom a nevyvazenymi kolesami (od 130 sa trasie volant). A taktiez prva otazka do plena: v sobotu bolo krasne teplo, cca. 20 stupnov, auto som vytiahol na skusku na dialnicu, vybehol som na 160 kmh, potom zase spomalil. Ale ukazovatel teploty motora sa silne blizil k cervenemu polu (cca. 2 milimetre od cervenej hranice). Po spomaleni sa zase trosku skludnil, aj ked na moj vkus stale dost vysoko (cca. na 3/4 ukazovatela). Zastavil som, ventilator funguje bez problemov, chladiacej kvapaliny je dost. Mate niekto napad, kde by mohol byt problem? Dik!
  • 00 Reagovat !

foto

15.03.02  02:27

« Nissan v americe

Cau, jsem tedkon na sluzebce za velkou louzi a musim se vsem priznivcum Nissanu sverit s jednou veci. Docela zavidim amikum za jejich Nissany, jelikoz kdyz jsem videl Nissan Altima - tak jsem jen slintal -- buu, beee. Ne ze by byla almarka spatna, ale tady ty nissani jsou mnohem, mnohem lepsi :-(. Jak to ze to v evrope Nissan tak flaka ?

BTW jediny z normalnich osobaku co jsem znal tady jezdi Maxima, ale i ta vypada trosku jinak - abych tak pravdu rekl, tak i lip ....

Jinak ja jsem vyfasoval jako sluzebak Kia Spectra - no a abych pravdu rek, zlata almara - ta Spectra mi prijde vevnitr neco mezi S120 a starym komancovskym favoritem (co se tyce plastu a tak) - takovy hodne low cost .... uz je mi jasny, proc se lidi sklebi tak korejskym autum, jelikoz ta KIA byla prvni korejsky auto, ktery jsem ridil a fakt nic moc ...
  • « 00 Reagovat !

foto

12.03.02  13:28

« Re: Ma Primera 1.6 '93 este karburator???

Ano, s NGK mam najlepsie skusenosti tak v mojom starom OPlovi, ako aj v mojej terajsej Mazde
  • « 00 Reagovat !

foto

12.03.02  10:29

Rozvodový řetěz, co vím, mají všechny motory řady GA, v Primeře určitě všechny a nezáleží na roku výroby.Když budeš měnit svíčky,dej tam pouze NGK (cena u nás okolo 120Kč/ks), případně Denso(oboje japonské svíčky),laboroval jsem s Briskama Premium Racing a to auto s nima nechtělo jet.
  • « 00 Reagovat !

foto

12.03.02  08:27

Ten rozvodovy retaz namiesto remena maju vsetky Primery, teda aj tie pred modernizaciou v MR94? Chcem totiz vsetky tieto veci (sviecky, filtre atd.) hned vymenit, tak nech viem, ci tam mam pridat aj remene ;)
  • « 00 Reagovat !

foto

12.03.02  08:20

Dakujem za info. Problem je, ze presne neviem, ktory mesiac to bol. Ale tento tyzden uz bude moj (majitel uz dostal zalohu, uz len cakam na vyplatu ;)). Popis presne sedi s tym, co potrebujem: dlhe sprevodovanie, lebo jazdim 95% po dialnici. A trhac asfaltu nepotrebujem: uprednostnim spolahlivost ;))) Dam potom vediet prve zazitky.
  • « 00 Reagovat !

foto

11.03.02  09:17

A k té dynamice:Není to sice zas takový trhač asfaltu,ale na svižnou jízdu plně dostačující.Ve čtyřech lidech s plným kufrem to 180 jede.Zpřevodování je delší,musí se více točit pro patřičnou dynamiku,motor ožívá po překročení 4000ot/min. ale dá se s tím v poklidu jezdit i okolo 2500ot/min.Je ale příjemný vytočit ho na trojku do těch 6500ot/min ;-).Jízdní vlastnosti jsou perfekntní.
  • « 00 Reagovat !

foto

11.03.02  09:11

Jo,jo.Vstřikování se dělalo do primery až od mod.roku 94.Předtím byl elektronicky řízení karburátor,který je ale řízen počítačem(sice jednodušším).Motor je jinak naprosto shodný s motorem z Almery N15.Je bezproblémový,mám na něm najeto bez nejmenších problémů 125000km,rozvody jsou poháněny přes řetěz,trvanlivost až 250000km.Spotřeba při běžném způsobu jízdy mimo město okolo 6,5l,Zatím jsem se nedostal nad 8,5l.
  • « 00 Reagovat !

foto

08.03.02  17:44

Čauves, je to tak, vstřikováni začali dělat do primer v roce 1993, takže těžko říct, jak je na tom ten tvůj vybranej. Bejt tebou, tak se poohlídnu po 1994, tam už je 4-bodový vstřikování. Ten karburátor je sice elektronicky řízenej, ale pořád je to karburátor.
  • 00 Reagovat !

foto

08.03.02  16:01

« Ma Primera 1.6 '93 este karburator???

Toto som sa prave docital na inete a nejak sa mi tomu nechce verit... nie je tam vstrekovanie, aspon jednobodove????
Přihlásit se Zaregistrovat Pro přispívání do této diskuse musíte být přihlášeným registrovaným uživatelem!

Blesk.cz

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby strčila minci do zásuvky

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby…

Virtuální asistentka Alexa od americké společnosti Amazon vyzvala desetiletou dívku, aby přiložila minci k…

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků: Nejčastější otázky a odpovědi, největší fígle prodejců!

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků:…

Radost z vánoční nadílky se může snadno změnit v rozčarování, stres a vztek. Stačí najít pod stromečkem nevhodný…

iSport.cz

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec Falta líp než křídla před ním?

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec…

Výdaje na Rudolfa Reitera, Milana Lalkoviče, Romana Potočného a Pepeho Menu, čtyři nedávné neúspěšné akvizice…

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid, Beran trénuje s Bohemians

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid,…

Jarní část fotbalové FORTUNA:LIGY odstartuje 5. února 2022, jednotlivé týmy už proto v prvním lednovém týdnu…

Reflex.cz

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů Čechů, nastínil Dušek pesimistický scénář

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů…

Přední český covidový scénárista Ladislav Dušek, který během pandemie zveřejňuje různé scénáře vývoje, opět…

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí zájem o „všeuměly“

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí…

Angela Merkelová odešla ze světové politiky v plné slávě a dalo by se očekávat, že její úspěchy svědčí o tom, že…