NISSAN

Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > Hlavní diskuse

• 00 Reagovat !

foto

02.05.02  15:29

« Aludisky

Ahoj vespolek, blíží se okamžik, kdy budu kupovat nove pneu a ráda bych koupila i aludisky a plecháče si nechala na zimní. Od Nissanu se mi kupovat nechtějí, přijdou mi dost předražené... Máte nějaký tip pro novou Almeru? Díky.
  • 00 Reagovat !

foto

30.04.02  09:31

« Primera 1.8 alebo 2.0

pre ktoru by ste rozhodli, a preco ? ake su skusenosti s obidvoma motormi ? Je 1.8 dostatocne silna ?
  • « 00 Reagovat !

foto

29.04.02  10:45

« Re: Konec vibrátoru

Zdaji se byt dobre, prvnich 100km jsem trochu opatrneji zajizdel povrch behounu, pak jsem zkousel zatacky trochu ostreji (do mezni hranice jsem nesel), ale musim rict, ze drzi dobre, Bravurisy uz lehce piskaly, jako predzvest mozneho utrzeni, ale Ventruy ani nehlesnou. Vcera jsem musel to musel dokonce na krizovatce hodne zaslapnout, kdyz mi tam vjel manik se Skoda100 odbocujici doleva a ani si nepiskly, borec soubezne jedouci se mnou ve Felicii, uz mel zablokovany kola a pneu hvizadly naplno. Ventury mi doporucil jeden znamy je s nima moc spokojeny, a v pneuservisu mi je nabidli sami, a s hodne velkou slevou, jako kompenzaci meho "utrpeni" (az jsem valil oci) :-) Jeste uvidime, za mokra jaky budou, ale ne a ne sprchnout ;-) Taky drzim palce at to zdarne vyresis.
  • « 00 Reagovat !

foto

26.04.02  16:41

« Re: Konec vibrátoru

Gratuluju - a preju mnoho stastnych kilometu. Moje virace budu resit pristi tyden - mam slibeno ze mi v servisu pujci jejich kola a zkusime to na jejich (abych mel 100% jistotu), nicmene predpokladam ze to bude zrejme pneumatikami, jako u tebe (alespon to tak odhaduji ve foru pneumatiky), takze uz lehce vybiram vhodny typ. Co ty Ventury - jsou dobry, nebo proc si je kupoval ?
  • « 00 Reagovat !

foto

26.04.02  14:47

« Konec vibrátoru

Záhada zdá se být vyřešena. Bylo to, ač to zní až ne zas tak pravděpodobně, skutečně pneumatikami. Tady musím pochválit oba brněnské servisy Nissan, za vcelku správnou diagnostiku a také pneuservis Tasy (dříve Sagax, Brno Slatina) za vstřícný přístup. Pan vedoucí z pneuservisu byl aktivní a pozjišťoval v Barumu, že skutečně a právě tento rozměr a typ pneu je problematický. Tj. šarže Barum Bravuris 185/60 R14 82H, vyrobné 09/01- až 11/01 je špatná (jiné rozměry Bravuris jsou prý OK). Reklamaci mi tedy přijali bez okolků, pneu vzali zpět a nyní se vozím na Goodyear Eagle Ventura stejného rozměru a bez problémů. Další report podám, až ty gumy více zajedu. S heslem vibrátory jenom pro ženské, zdar. :-)
  • « 00 Reagovat !

foto

26.04.02  08:50

« Re: Vibrace - rezonance

Nie som vlastnikom Nissanu, ale znamy ma na Suny (asi 10 rocny) tiez urcite vybracie - akoby auto malo obute pneu s priecnym vzorom. Napada ma jednoduchy test - mozno by pomohol: Skuste zodvihnut cely predok auta, nastartovat a roztocit kolesa. S pneu aj bez pneu, popripade zatacat pri tom volantom. Ak je to od pneu - zistite to, ak je to poloos ci nieco ine - bude rezonovat, ak je to napravou, tak asi nie. Myslim, ze predna naprava by sa mala takto dat dost dobre otestovat, hlavne ked sa mozte prechadzat okolo auta a pocuvat. Jedna rada na koniec: pri problemoch s lokalizaciou vibracii pomoze drevena palica (pravitko, a p.), ktoru prilozite na urcite miesto na aute adruhou stranou na ucho. Relativne presne sa takto daju pocuvat napriklad jednotlive loziska ci ine mozne zdroje hluku (nieco ako lekarsky fonendoskop :-)).
  • « 00 Reagovat !

foto

24.04.02  16:04

Ja jsem taky zvedavy..., ale prave koukam do rubriky Pneu, kde jsi to rozviril a s temi stredicimi krouzky to by taky mohlo byt ono. Docela by mi to korespondovalo (ale ono uz mi skoro koresponduje vsechno se vsim :-P) s tim ze se mi to na litych zda jeste vyraznejsi, ze mi zapomeli v pneuservise namontovat stredici krouzky. Tj. na starych kolech mi to hazelo diky narazenym rafkum a na novych kolech nemam stredici krouzky tudiz mi to vibruje znovu. No to by byla situace. Stredici krouzky zkusim obhlidnout sam. Btw. da se vyvazit kolo primo na aute? Mirim tam, jestli je mozne na roztocenem kole na ose auta poznat jestli je dobre vyvazene ale trebas spatne namontovane na osu, apod?
  • « 00 Reagovat !

foto

24.04.02  15:08

Jsem zvedavej jak nakonec dopadnes - ja jsem mezitim rozvinul diskusi v rubrice Pneumatiky a u me to zrejme bude problem poskozenych pneu (kez by ...).
  • « 00 Reagovat !

foto

24.04.02  13:43

Hmmm. Taky by to mohlo byt tim. Mozna mas pravdu. Prave jsem to konzultoval s jednim znamym (pouze po mailu), vcelku tomu hodne rozumi a pojmenoval tyto tri mozne priciny
    "- pneu a kola budeme brát jako vyzkoušené a vyřešené,
    - zkontrolovat výfuk (bývá tam pružná spojka), ta když praskne tak to může dělat
    - křivá (ohlá) poloosa, nebo špatný homokinetický kloub (mění se vibrace při zatáčení?) - na tohle sázím nejvíc (vzniká to při vjetí do díry)
    - zkontrolovat uložení motoru (silentbloky)
    - Ještě by to mohlo být něco povolenýho na nápravě (spodní rameno, čep),
    nebo řízení, popř. něco se vzpěrou McPharson (tlumiče) "
    To je výčet, co? :-)
  • 00 Reagovat !

foto

24.04.02  11:42

« Vibrace - rezonance

Ahoj vespolek, vlastnim starou Primeru Kombi a mel jsem take problem s vibracemi (jen lehkymi). Nejdrive se projevovali pri prejezdu nerovnosti, na kocicich hlavach ci zpomalovacich pruzich. Vzhledem ke stari vozu jsem to pokladal za normalni. Nemelo to vliv na rizeni apod., proste to byl jen neprijemny zvuk a bylo citit chveni karoserie. Nedavno mi to ovsem zacalo delat i pri urcite rychlosti, ci spise urcitych otackach, uplne jsem citil jak karoserie rezonuje, slo to i do volantu, do radici paky, bylo to jiz dost neprijemne. Myslel jsem, ze to bude neco na predni naprave. Objevilo se to vsak pote, co se zacal hlasit o slovo stredni dil vyfuku. Odvezl jsem to ke znamemu na zavareni, a tam jsem zjistili, ze vyfuk neni dobre ulozeny a je dost blizko oplechovani, ktere je nad nim. A to delalo ty vibrace, jakmile jsem jel urcitou rychlosti vyfuk se rozkyval, tak, ze se dotykal toho plechu a zacalo vse rezonovat. Po uprave ulozeni vyfuku to prestalo. Nemyslim si, ze je to stejny problem jako u vasich, novych, aut, chtel jsem jen popsat podobny problem.
  • « 00 Reagovat !

foto

24.04.02  09:29

« Re: Vibrace-Pneu-Geometrie? - Hilfeee...

Já už sám taky nevím. Kdybych na to měl vybavení (víc bezchybných pneu a ráfků), tak to vyzkouším sám nějakou vylučovací metodou... Ale taky se mi nezdá že by úplně nové pneu vibrovaly. Bravurisy sice nejsou super třída, ale zase ani ne takový šmejd jako protektory a ani to nedelají na konstrukční hranici. Takhle musím počkat do pátku, jsem už objednaný do jiného Nissan servisu a uvidím co mi řeknou. Uvidíme. Spíš si myslím, že je asi něco na autě, ale nevím co (čepy??), ale nechápu když jsem byl před týdnem v servise, že mi řekli že je všechno OK, že se na to dívali a že je to pneumatikama. Proč to neudělali pořádně??..
  • « 00 Reagovat !

foto

23.04.02  16:57

No ja nevim - zas mi nerikej, ze by se ti zbortil kord u vsech 4 najednou ... to se mi nezda (pokud si nevlitnul to diry). Navic u me ty letni pneumatiky gumar prohlizel a rikal ze ty kordy jsou v poradku (pokud to tedy jde poznat) ... Asi bude nejlepsi, kdyz bys vyzkousel ty tvoje kola na jiny Almere, ktera je ok a zase naopak. To rekne nejvic ...
  • « 00 Reagovat !

foto

23.04.02  15:31

Přesně tak, není to hned, někdy ano někdy ne. Začně vibrovat, potom po cca násobku 100m přestává a jakoby se přenáší dozadu, cítím to od sedačky a pak se to zase vrací dopředu do volantu. Promáčknutí spojky/vyřazení nepomáhá, je to pořád stejné=vibruje...
  • « 00 Reagovat !

foto

23.04.02  15:28

Ještě jsem to konzultoval se známým, měl něco ale ne zas tak úplně podobného. Dává mi to alespoň malou naději že by to mohlo být pneumatikama (jestli je, tak si Barumky už nikdy nekoupím, jestli tohle dělají fungl nové gumy...) Cituji:
    "Měl jsem před dvěma roky Barum, ale už to nechci, praskl uvnitř kord a celé
    se zbortily, vpředu pak taky klepaly, v servisu mi řekli, že mi taky mohli
    na dálnici pěkně prasknout.
    Slyšel jsem, že snad byly závady na některých sériích u čepů řízení, nevím."
  • « 00 Reagovat !

foto

23.04.02  15:27

Jeste otazecka, kdyz v ty rychlosti zmacknes spojku a zaradis treba neutral, vibruje to stale, nebo se ty vibrace nejak zmirni ci zmizi uplne ?
  • « 00 Reagovat !

foto

23.04.02  15:26

Aha, takze tobe se to nespousti hned (tak jak by pri nevyvazenych pneu melo), ale az po nejake dobe ?
  • « 00 Reagovat !

foto

23.04.02  15:25

Na spuštění vibrátoru :-))) už se tomu musím smát (trochu hystericky) stačí několika kilometrový hladký úsek silnice, stačí rozjet na 120, chvíli počkat a je to tam... No, každopádně dám vědět...
  • « 00 Reagovat !

foto

23.04.02  15:18

No, moc pekny - kazdopadne dej vedet, jestli v tom dalsim servisu ti neco poradili/opravili. Pomerne dobrej test by ale melo byt, ze by ti nandali jejich rafky/pneu a jeli byste na miste, kde ti to zarucene vybruje. A pak bych to udelal zas naopak, nandal bych tovje rafky/pneu na jejich almeru (jestli jeste nejakou maji) a vyzkousel bych jestli jsou ok. Az budu mit trochu casu, tak se to takhle pokusim udelat - pokud na to nejakej servis pristoupi, a pokud to s jejich rafkama/pneu bude ok, tak si koupim novy pneu, pokud ne, tak je to na nich, aby s tim neco udelali (abych pravdu rekl, to je skoro horsi varianta - docela vazne pochybuju ze s tim neco zvladnou udelat ...)
  • « 00 Reagovat !

foto

23.04.02  14:28

Taky už z toho mám docela depku, zdá se mi, že jsem snad vyzkoušel všechny varianty a pořád žádná náprava. Subjektivně mi začíná připadat, že je něco někde na autě, ale to nedokážu potvrdit. Ale po těch všech pokusech s přezouváním, ráfky a taky PavelT píše, že se mu to projevuje na zimních i letních pokaždé s jinými ráfky, mi připomíná mou situaci. Vibrovalo mi to míň na zimních, po přezutí na letních víc, nechal jsem je převážit, pořád nic, koupil nové pneu, atd.atp. a stále to vibruje. Spíš se nemůžu zbavit dojmu (možná neoprávněně), že mě chtěli v servise uchácholit, protože s tím možná něco je, auto je ještě v záruce a že by to museli na své náklady cosi měnit. Fakt už nevím. Jsem už na 90pct rozhodnutý skočit s tím ke konkurenci a nechat to prohlídnout a budu chtít být u toho. Už mě to fakt vytáčí. Achich ouvej... :-/
    PS. Přezouvání dle teorie namáhá ráfek i pneu, takže proto se doporučuje mít pořád "nazuto" a přehazovat celá kola i s disky. Ale když mám fungl nové pneu i ráfky a pořád to vibruje, tak nevím nevím...
    PS2. S tím huštěním mi nejdřív říkali v pneu že to mám přehuštěný, měl jsem to na 2.4-2.3 tak mi upustili a bylo to pořád stejné. Nějak bych tomu tolik nepřikládal význam v tomto případě.
  • « 00 Reagovat !

foto

23.04.02  13:50

No, tak z vas mam peknou depresi :-(. Vcera jsem prezul stary letni gumy na novy rafky. S tema starejma pneu/rafkama jsem jsem projel huste vyfrezovany pricny schody. No a zjistil jsem, ze mi to pekne vibruje taky (a jednoznacne citim, ze se jedna o vibrace smrem nahoru a dolu). Na zimnich ani tolik ne (spis vubec a tam jsem to pripisoval rafkum, jelikoz tam mam ty bouchnuty). Mel jsem z toho blbou naladu, ale rikal jsem si, ze ty pneu jsem odrovnal taky pri tom prejezdu (sice gumar co mi je tam daval rikal ze jsou v pohode, ze nemaji viditelny zadny mechanicky poskozeni (ani vevnitr), ale slupa to bylo dost velka, takze se to na unave materialu projevit muze ...). Tudiz jsem se chystal alespon predni napravu vymenit (vzit pneu z rezervy, prikoupit jeste jednu a vymeit), jestli by tam byl nejakej rozdil. No, ale po prectenich novych zprav z toho nemam nejlepsi pocit - prece jenom vrazit zase pres 12 tis. do novych pneumatik a zjistit, ze je to porad stejny - to by me docela nastvalo

Co se tyce myho pripadu, tak mam tyhle poznatky:

- moje rafky/pneu a patrne i napravy dostaly zabrat

- bouchunty rafky s novymi zimnimi pneu temer nevibruji (a ty rafky jsou bouchnuty - to je videt)

- bouchnuty letni pneu se novymi rafky vibruji (i kdyz asi min, nez kdyz byly s bouchnutymi rafky)

- dnes jsem vypozoroval, ze vibrace se snizuji, pokud mam pneumatiky trochu prehusteny - normalne by se melo daval 2.0-2.2, vcera jsem tam mel 2.1 a vibrovalo to vic, dneska tam mam cca 2.3 a rekl bych ze je to o poznani lepsi. Nemuze tohle byt nejaky priznak poskozeni pneu?

Takze co mi doporucite - mam to risknou a koupit alespon jednu novou pneu a dat ji na predek spolecne s pneu z rezervy? Ma prezouvani nejaky vyraznejsi vliv na pneu nebo rafky ?

Dikes, tajici Snehulak :-(
Přihlásit se Zaregistrovat Pro přispívání do této diskuse musíte být přihlášeným registrovaným uživatelem!

Blesk.cz

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby strčila minci do zásuvky

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby…

Virtuální asistentka Alexa od americké společnosti Amazon vyzvala desetiletou dívku, aby přiložila minci k…

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků: Nejčastější otázky a odpovědi, největší fígle prodejců!

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků:…

Radost z vánoční nadílky se může snadno změnit v rozčarování, stres a vztek. Stačí najít pod stromečkem nevhodný…

iSport.cz

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec Falta líp než křídla před ním?

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec…

Výdaje na Rudolfa Reitera, Milana Lalkoviče, Romana Potočného a Pepeho Menu, čtyři nedávné neúspěšné akvizice…

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid, Beran trénuje s Bohemians

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid,…

Jarní část fotbalové FORTUNA:LIGY odstartuje 5. února 2022, jednotlivé týmy už proto v prvním lednovém týdnu…

Reflex.cz

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů Čechů, nastínil Dušek pesimistický scénář

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů…

Přední český covidový scénárista Ladislav Dušek, který během pandemie zveřejňuje různé scénáře vývoje, opět…

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí zájem o „všeuměly“

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí…

Angela Merkelová odešla ze světové politiky v plné slávě a dalo by se očekávat, že její úspěchy svědčí o tom, že…