NISSAN

Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > Hlavní diskuse

• 00 Reagovat !

foto

27.05.02  15:40

« PATROL GR

Čau chlapi, má tady někdo Patrola? Stejnojmennou diskuzi zabraly americký kobylky
  • « 00 Reagovat !

foto

24.05.02  10:15

« Re: Olej

Tak to je urcite prehnane. Aj 100tkm mi pripada malo na prevodovku.
  • « 00 Reagovat !

foto

24.05.02  10:13

« Re: Střešní nosič

Určitě kup originál (taky jsem zvažoval neoriginál), je dělaný přesně na rozměr almery, nic nepřečuhuje, dobře sedí, na packách je chránič z měkké gumy takže do kontaktu se střechou nepřijde žádný kov nebo nějaký tvrzený plast jako u neoriginálu. Navíc pěkně vypadá a je zamykatelná. Na mou N15ku stála 4.300,-
  • « 00 Reagovat !

foto

24.05.02  08:13

Tak jsem koukal do anglické příručky k Primeře (od "Hayne's"),tak tam uvádí výměnu oleje v převodovce po 60tis.km či 2letech.Ale nelámal bych si s tím hlavu,tenhle interval mi připadá dost krátký s ohledem na kvalitu olejů a konstrukci převodovek.
  • 00 Reagovat !

foto

20.05.02  08:32

« Nastavení ventilů Nisan TeranoII 2,7 TD

Potřebuji poradit jaké je nastavení ventilů u Nisana Terana II 2,7TD díky
  • « 00 Reagovat !

foto

17.05.02  16:21

Olej v dnešních manuálech má skutečně charakter trvalé náplně, takže když neteče, nemusí se ani doplňovat ani měnit. Převodovka stejně přežije celý auto.....:-)
  • « 00 Reagovat !

foto

17.05.02  13:14

Do převodovky by se měl lít olej ve třídě SAE 80W-90 (80W-140) s popiskou např. Manual Transmission Fluid apod.
  • « 00 Reagovat !

foto

17.05.02  12:15

No tak třeba u mé Maximky mi bylo řečeno že olej v převodovce je doživotní.Nějak mě to bylo proti srsti,tak jsem ho na 160k KM vyměnil.Dal jsem tam Castrol EP 80W(3l),tak snad jsem neudelal blbost.Ale teď vážně nevím jak to teda je.Nikde v manuálu ani zmínka a to slovo navěky nebo doživotní se mě také moc nelíbí.Přece jednou ten olej své schopnosti a kvalitu musí ztratit.Ale oni asi nepočítají s tím že to člověk bude mít v garáži 30 let jako já :-)).Tak to jen tak do debaty...
  • « 00 Reagovat !

foto

16.05.02  16:15

Tak to teď z hlavy nevím,musím na to kouknout,ale myslím, že těch 100tis je minimum.
  • « 00 Reagovat !

foto

16.05.02  13:21

A po kolko km je predpisane ho menit? Moja Mazda 626 mala predpisane po 100tkm, tak som zvedavy, ze kolko ma Nissan.
  • « 00 Reagovat !

foto

16.05.02  13:08

Olej tam múže být jak s viskozní třídou 80 tak i 90.Ta 90 ale už není vhodná pro zimní provoz.A má ho tam být 2,9 litru.
  • 00 Reagovat !

foto

16.05.02  12:25

« Olej

Ahoj lidi, nevíte náhodou někdo, co se dává za olej do převodovky? Mám Primeru 1,6 SLX r.v.92. Asi by už chtěl vyměnit. Bohužel nevím, co tam je za olej. Díky moc.
  • « 00 Reagovat !

foto

14.05.02  18:35

« Re: Prehrievanie...

to dabel: Pokud se přímo nerozsvítí červený světlo přehřátí, nevšímal bych si toho. Jinak to může být spousta věcí. Zadělanej chladič, něco s pumpou, jejím ložiskem nebo lopatkama, termostat apod.
  • 00 Reagovat !

foto

14.05.02  17:09

« Prehrievanie...

Zdravim pani, mam taky problem (zatial jediny) s mojou Primerkou 1.6 '93. Ked je teplo a svieti slnko (ako napriklad posledny vikend) a auto ma "plny plyn" na dialnici (cca. tempo 140, najhorsie hore kopcom na 4-ku), motor sa zacne dost prehrievat (rucicka sa niekedy dotkne az vrchnej ciarky pre koniec pola "normalnej teploty"). Pri pomalsej jazde sa az tam rucicka nedostane. Zaujimave je, ze pri jazde po meste a stani v zapchach etc. je chladenie 100% v norme, v podstate stale v polovici ukazovatela. Zriedil som uz 4x chladiacu kvapalinu, trosku to pomohlo, ale nie vyrazne. Pridal som nejake aditivum na znizenie trecich odporov, tiez nic moc. Rozmyslam nad zlym termostatom, ale to sa mi nejak nezda, to by sa mal (asi) prehrievat aj v meste, alebo sa mylim?. Dik za kazde info! Inak sa Primerka drzi skvele, za 2 mesiace ma uz 9 tisic km a spotrebou sa drzi na 6 litroch ;))))
  • « 00 Reagovat !

foto

13.05.02  22:03

« Re: Primera 1.8 alebo 2.0

S tim bych souhlasil. Mam Primeru 1.8, s 2.0 jsem nejel. Je to zvlastni vuz. Podvozem snese hodne, ale motor s prevody jsou staveny na plinule cestovani (na druhe strane se da rozume jezdit na 5.000). Asi idealni styl jizdy je drzet stejnou rychlost zatazka nezatacka a doufat ze cestujici se nepo... . Pokud nechces jezdit o ridicak, tak 1.8 odvede svou. Funkci rodineho vozu plni bez zbytku.
  • « 00 Reagovat !

foto

10.05.02  18:06

« Re: Primera 1.8 alebo 2.0

To "kyslo": mam 1.8, a pochopitelne bych nekdy radeji 2.0, ale neda se rict, ze bych byl nespokojeny. 1.8 neni zadny zazrak, ale nejde ani tak o spatny vykon, jako spis o koncepci celeho motoru, ktera je orientovana hlavne na emise a spotrebu. Tomu odpovida i prevodovka, ktera sice umoznuje jezdit v kombinaci za 6 litru (naprosto v pohode), ale nedokaze zajistit zadnou poradnou akceleraci (100 je mozny udelat i na dvojku, tzn. jednotlive stupne jsou hrozne "dlouhe"). Nevim presne jak je na tom dvoulitr, ale kdyz jsem pred koupi auta delal zkusebni jizdu v obou autech, zadny dramaticky rozdil jsem nepocitoval (pravda, ze ani jedno auto nebylo zajeto). Dvoulitr je pochopitelne i o xenonech, sportovnich sedadlech a tak. A o cene. Kazdopadne pro rychle a pohodlne svezeni (i s plne obsazenym autem) staci v pohode 1.8.
  • « 00 Reagovat !

foto

09.05.02  15:01

« Re: Střešní nosič

Budul: Určitě si kup originál, sedí a drží perfektně a ani moc nehučí (i když zahrádka hučí vždycky). Asi před 5 lety jsem si poupil na mojí tehdejší primeru jakýsi neoriginál (pozor, ne univerzal)a byla to katastrofa. Nejhorší bylo, že se celý nosič se kroutil. Teď před měsícem jsem koupil tátovi na Almeru originál a rozdíl v kvalitě je větší než rozdíl v ceně (1600,-).
  • 00 Reagovat !

foto

07.05.02  08:01

« Střešní nosič

Ahojky, vím, že se tu už pár lidí ptalo, ale odpověď žádná. Třeba si už někdo z nich zahrádku koupil. Potřebuji zahrádku na novou Almeru hatchback a nechce se mi kupovat originál (stojí kolem 5000). Máte zkušenost s neoriginálem? Dík.
  • 00 Reagovat !

foto

04.05.02  11:30

« Spojka nebo ne?

Ahoj lidi,mám problém s rozjížděním se do kopců a s plně naloženým autem i na rovině. Mám starší Primerku 1,6 benzín. Motor řve jak tygr,ale auto se tak tak rozjede. Mohla by to být špatná spojka? Bere mi nahoře. Ale když pustím spojku rychle,tak motor zdechne. Špatná spojka by snad proklouzla,ne? Dík za rady.
  • « 00 Reagovat !

foto

02.05.02  16:30

« Re: Aludisky

Zkus www.e-pneu.cz, vyber je tam vice nez dostatecny a ceny velmi priznive.;-) Pro blizsi informace se mrkni do temata Alu-kola tady na Motor-cafe...
Přihlásit se Zaregistrovat Pro přispívání do této diskuse musíte být přihlášeným registrovaným uživatelem!

Blesk.cz

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby strčila minci do zásuvky

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby…

Virtuální asistentka Alexa od americké společnosti Amazon vyzvala desetiletou dívku, aby přiložila minci k…

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků: Nejčastější otázky a odpovědi, největší fígle prodejců!

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků:…

Radost z vánoční nadílky se může snadno změnit v rozčarování, stres a vztek. Stačí najít pod stromečkem nevhodný…

iSport.cz

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec Falta líp než křídla před ním?

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec…

Výdaje na Rudolfa Reitera, Milana Lalkoviče, Romana Potočného a Pepeho Menu, čtyři nedávné neúspěšné akvizice…

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid, Beran trénuje s Bohemians

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid,…

Jarní část fotbalové FORTUNA:LIGY odstartuje 5. února 2022, jednotlivé týmy už proto v prvním lednovém týdnu…

Reflex.cz

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů Čechů, nastínil Dušek pesimistický scénář

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů…

Přední český covidový scénárista Ladislav Dušek, který během pandemie zveřejňuje různé scénáře vývoje, opět…

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí zájem o „všeuměly“

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí…

Angela Merkelová odešla ze světové politiky v plné slávě a dalo by se očekávat, že její úspěchy svědčí o tom, že…