NISSAN

Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > Hlavní diskuse

• « 00 Reagovat !

foto

28.11.05  18:20

« Re:

To blesk999: Můžeš kopii listu z toho servisního manuálu, nějak se mi to nezdá, co já vím, tak první motor v evropském Nissanu s variab. časováním ventilů byl QG18DE použitý poprvé v Primeře P11C-144. Měl jsem jak Primeru P10 tak Almeru N15 s motorem GA16, totožný motor s GA14 jen s větším objemem a rozhodně proměnné časování ventilů neměl. Nepoužívají tam zkratku VTC jako např. Valve timing camshaft?
  • 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 28.11.05  12:08

« Bez nadpisu

to mena: prave ze variabilne casovanie maju uz 1,4l s vykonom 64kW model N15. Oznacuju to VTC a docital som sa o tom az v servisnom manualy. Spolu so zadnou napravou multilink to bolo teda vskutku nadstandardne riesene auto v tejto triede. Pri dobrej starostlivosti da naprdel jazdymi vlastnostami vacsine dnesnych aut nizssej triedy. (malo sa naklana, dobre drzi stopu...). Co dnesne do vysky stavane auta kvoli priestoru uz z principu tak nezvladaju (vysokeo polozene tazisko, jednoduche pevne vlecene zadne napravy)
  • 00 Reagovat !

foto

28.11.05  10:08

« Variabilni casovani

Variabilni casovani ma 1.5 pokud vim az po faceliftu. 1.8 ji ma od zacatku, taky se tim chlubi na internetovych strankach, ale je pouze dvoustupnovy. Tj. ve 4000 otackach se to prepne na ostrejsi vacku. Dnesni trend (napr. Honda) uz je v plynuly zmene, nikoli skokovy.
  • 00 Reagovat !

foto

28.11.05  10:05

« Svetla

Svetla sviti dost, ale musi bejt cisty. Pokud sou uspineny (coz je v zime hned), sviti naprd. Zarovky mi vydrzi cca 45.000 km, pak prasknou obe chvili po sobe.
  • « 00 Reagovat !

foto

28.11.05  07:16

« Re:

blesk :-))) aby to bylo komplet, toz mi to tez piska, ale vzdy jen rano pri rozjezdu-a spis mi to prijde od rizeni-bo to piska pri vytaceni kol kdyz vyjizdim z podelnyho stani. S tim klepanim zadni napravy(ale dela to jen v zime) sem byl tez v nissanu, ale neprisly vubec na nic, vsecko vraj ok. Tak pak dej do placu, az zjistis co to rezonuje v tom predku.
  • 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 25.11.05  17:36

« Bez nadpisu

to usak: ked som cital tvoj prispevok chvilu som mal pocit ze hovoris o mojom (manzelkinom) aute:-) Presne asi taky nejaky zvuk pocujem ja tak okolo medzi 3 a 4tis otackami (taka kovovo znejuca rezonancia) retaz to nebude motor je na mieste absolutne OK zvuk jak ma byt. To sycanie neviem co je ale robia to vsetky Nissany, kamarat mal maximu a ta znela tiez podobne aj ked to bol trojliter v automate. Ak je to to co myslis tak mne to skor prijde zvuk skor pekny patriaci k dobremu motoru:-). Este sa mi spredu pri jazde a prejazde nejakych nerovnosti alebo len pri prudsom rozjazde ci brzdeni ozyva piskotanie, ale myslim si ze to bude niektory zo zavesov motora, mozno zaves vyfuku. najskor vsak predny zaves uchytu prevodovky. Nahouby na tychto pazvukoch je ze sa nedaju odstranovat inak ako postupnym vymienani casti (ten zaves so siletblokm). Skusim to este streknut silikonoovym sprejom, v najhorsom to nepomoze :x Ta rezonancia neviem asi skoncim v servise uz som tam volal. Len sere ma na tom ze tam necham najmenej 1000-ku aj ked to bude len dotiahnutie nejakeho blbeho uvolneneho plechoveho krytu. Ale v podstate budem nakoniec rad ze to nebude oprava napr prevodvky za x desat tisic. V podstate aj preto ma sere kazdy pazvuk lebo za niektorym moze byt vazny pruser. Cakat ze manzelku s dvomi detmi necha auto niekde na ceste sa mi nechce.
  • « 00 Reagovat !

foto

25.11.05  10:51

« rozvod retez

to blesk...tez mi tam v predu neco jakoby rezonuje, dela to jen za jizdy a presne v urcitych otackach 2-2,5 tisice, po pridani je pokoj...pak mi jeste, kdyz je zima, syci motor, nez se rozehreje a klepe neco (asi) na zadni naprave...jak rika kamos, dokud to jede, toz to neres :-)
  • 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 24.11.05  17:07

« Bez nadpisu

ja mam zatial dva mesiace N15 HB a ziadna ziarovka neodisla. Zato nesvieti mi osvetlenie regulacie ventilacie (kurenie a prepinac sposobu vedenia vzduchu svieti OK, neviete ako sa tam meni ziarovka? Detto kontrolka svetelnych blikaciek (vsetky 4 smerovky). Svietivost sa mi zda priemerna (ako u ostatnych aut). mam vsak uz ciru optiku, ta mozno pusti o nieco viac svetla. Dnes som konecne prezul na zimaky. Okrem toho ze to nesmyka, tlmy to lespie nerovnosti a zistil som ze letne som mal uz nerovnomerne zjazdene, lebo obcas som mal predtym pocit ze to taha mierne dolava (myslel som ze je to sklonom vozovky smerom ku krajnici) teraz uz to nerobi. Mam Bridgestone Blizzak LM18 185/60 R14 na AL. letne boli Matador Stella 175/65 R14. Asi aj na leto pojde nieco lepsie a tiez 185/60. Aj ked manzelke to asi bude jedno ci jazdi na Matadoroch alebo na Potenza-ch:-)
  • 00 Reagovat !

foto

24.11.05  16:32

« Svetla u Almery

Jeste takova vec, nemate pocit, ze Almera malo sviti na potkavacky? Oproti jinym novym autum? A taky mi docela casto praskaj zarovky...
  • 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 24.11.05  11:15

« VTC u Nissan Almera N15

teraz som zistil zo servisneho manualu ze Almera N15 pouzivala tiez variabilne casovanie ventilov. Riadi to elektromagneticky ventil na zaklade udajov zo snimacov: mnozstva nasavaneho vzduchu, polohy vackoveho hriadela, teploty chladiacej kvapaliny a polohy skrtiacej klapky-tie posialaju udaje do riadiacej jednotky ktora potom riadi elektromagneticky ventil ktory potom pri dosiahnuti vyssieho zatazenia, vyssiej teploty chlad. kvap (nad 70 st celzia), vyssich otacok (nad 1500ot/min),... zabepzecuje vacsie prekrytie ventilov... Cele by to malo zlepsovat vykonovu charakteristiku. Neviete ako to maju vyriesene Hondy VTEC alebo VTI? Zaujimave ze Nissan sa nikde nechvalil ze ma tiez variabilne casovanie ventilov, Honda je naopak tym povestna. Mali rovnake riesenie pouzite uz Nissany Sunny? Ak ano japonske motory boli nie 10rokov popredu ako som si myslel ale mozno aj 20 pred nemeckymi. 16V a 2xDOHC bola u nich uz samozrejmot od prelomu 80tych a 90tych rokov ale variabilne casovanie, hm klobuk dole-pekna vecicka. VW motory z devedesiatych rokov su proti tomu jednoduche, primitivne a nevykonne kramy (1,8l aby mal 90 resp dokonca 75koni)
  • 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 24.11.05  10:37

« Nissan Almera N15 - rozvodova retaz

Ludia mam blby pocit ze manzelkina Almera N15 zacina byt suca na vymenu rozvodovej retaze:-( Pri otackach medzi 3 az 4tis zacina byt pocut skrkanie ako ked sa skrka retaz o nejaku kovovu cast. Robi to vsak len za jazdy a hlavne na dvojku. Ak vytacam motor na mieste nerobi to. skusal som to so zapnutou aj vyslapnutou spojkou-je to rovnake-nic. Teoreticky to moze byt aj prevodovka, ale zda sa mi ten zvuk ze ide viac spredu (otvorene okienko za jazdy). V lepsom pripade to moze byt rezonancia nejakej hovadiny (krytu, plechu, vyfuku...). Vcera som odstranil dost silne vrzganie od zadneho plata (mam HB) riesenie bolo primitivne lahke plato dosada na plastove bocne kryty cez gumene podlozky. jedna bola optrebena, otocil som ju naopak a prestalo to:-) Zvukov od motora sa vsak desim :shock: poradte
  • 00 Reagovat !

foto

23.11.05  16:48

« Bez nadpisu

Mě to teda dělal jeden u nás vyhlášenej garážmistr, ale použil technolgie z [odkaz] na který mám i jinak dobrý reference. Zrovna včera mě předjížděl i jeden u nich dělanej Jaguár XJ6.....
  • « 00 Reagovat !

foto

23.11.05  10:14

« Re:

Diky za info, muzu se zeptat na ten chiptunnig? Kolik to stalo a tak? Ja to mam jeste v zaruce, takze to neprichazi zatim v uvahu, ale potom bych o tom mozna uvazoval... A jak se to projevilo, je to znat v akceleraci?
  • 00 Reagovat !

foto

22.11.05  14:45

« Bez nadpisu

To se mi zdá dost. Já mám 1,5 66kW chipnutou na 81kW, jezdím spíš kratší trasy ale letos v létě jsem jel Mikulov - Maribor za 6,15l/100, nešel jsem přes 3 500 ot/min
  • 00 Reagovat !

foto

22.11.05  14:14

« Sotreba Almera 1,5 benzin

Ahojte, za kolik jezdite s Almarou 1,5 benzin? Jel jsem ted Praha Strasbourg Praha cca 1400 km a prumerna spotreba 7,7 litru. Skoro cela cesta po dalnici rychlost 130-150km prumer. Jak jste na tom vy?
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 08.11.05  17:09

« Re: Lak

ja som na tom este horsie, ja uz hladam na kazdom aute z metalizou ci mal nieco opravovane:-)
  • 00 Reagovat !

foto

08.11.05  13:37

« Lak

Nadruhou stranu je pravda, že od té doby vidím problém s nestejně lakovanými dily snad na kadém čtvrtém autě, což se mi dřív nestávalo. Asi jsem změnil pohledna svět . Tak se tímto uklidňuji, že v tom nejsem sám i když mi ostatní snad ze soucitu říkají že na mém autě žádný problém v nestejném lakování nevidí.
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 04.11.05  14:09

« Re:

podla mna to je hlavne o tom ze povodny lak je vraj akrylovy vodorieditelny, prestriekavany este bezfarebnym lakom a cele potom vypalene. Bezne to lakirnci lakuju dvojzlozkovymi lakmi a ak akrylovymi vodourieditelnymi (jednozlozkovymi) nepouzivaju na to uz bezfarebny lak a uz vobec to nevypaluju. Preto ta "hlbka" metalizy vyzera inak vzdy v zavislosti od dopadajuceho svetla. Kamaratovi co teraz streiakali na obycajnom Espere vodicove dvere to vsak mal tak urobene ze to nebolo poznat zo ziadneho pohladu. proste perfektne. prvy krat som to tak videl. Zial moje auto tak nikdy nevyzeralo (ani OctaviaI ani II ani Almera):-(((
  • 00 Reagovat !

foto

04.11.05  13:11

« Bez nadpisu

Manželka nedávno škrabla Micru (jsme na ty Nissany ujetý). Naštěstí pouze lištu dveří v barvě vozu a z hruba 10 centimetrový škrábanec u kliky. Zkoušel jsemto rozleštit el. leštičkou. Na liště se to podařilo na dveřích bohužel ne. Známý - vyhlášený autolakýrník mi řekl ať to nechám být že se to "ohledí" - nicméně mi poradil jednoho míchače metalíz asi 50 km daleko. Nedalo mi to a vypravil jsem se za ním. Tento mi ukázal vzorníky stejné barvy od různých výrobců na ploše asi 20 x 20 cm. Vzorníky jsme přikládali na poškozené místo na dveřích. Neustále se mu to nějak nezdálo a všech pět vzorníků stejné barvy s požkozenými dveřmi porovnával. Mě se zdály 3 barvy naprosto identické a dvě trošku světlejší. Srovnávání probíhalo na slunci, navíc vzorek byl na magnetické podložce takže jsme mohli vyhodnocovat s "odstupem". Nakonec jsme vybrali vzorek který podle mě se dveřmi v podstatě splýval, prodejce mě přesvědčoval, že to stejně nebude nikdy ono ale přesto mi 5 gramů za pětikilo umíchl. Předal jsem lak i s autem lakýrníkovi který dělá skutečně špičkové nástřiky a těšil se na výsledek. Když jsem ho spatřil pokoušeli se o mě mrákoty - barva sice ideálně odpovídala, ale té metalízy tam byl nějak moc - prostě ty dveře úplně svítily. Lakýrník pokrčil rameny v tom smyslu že mě varoval....Poučení - Lakovat až škrábance karoserie - ne laku!!!!
    P.S:Někde na internetu dávno před tím než se toto událo jsem zaslechl, že snad exisuje nějáká leštěnka na "sražení" metalízového efektu. Nevíte někdo něco o tom?
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 03.11.05  17:10

« Re: metaliza opravy?

nablyskam ma byt samozrejme s Y :*)
Přihlásit se Zaregistrovat Pro přispívání do této diskuse musíte být přihlášeným registrovaným uživatelem!

Blesk.cz

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby strčila minci do zásuvky

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby…

Virtuální asistentka Alexa od americké společnosti Amazon vyzvala desetiletou dívku, aby přiložila minci k…

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků: Nejčastější otázky a odpovědi, největší fígle prodejců!

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků:…

Radost z vánoční nadílky se může snadno změnit v rozčarování, stres a vztek. Stačí najít pod stromečkem nevhodný…

iSport.cz

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec Falta líp než křídla před ním?

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec…

Výdaje na Rudolfa Reitera, Milana Lalkoviče, Romana Potočného a Pepeho Menu, čtyři nedávné neúspěšné akvizice…

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid, Beran trénuje s Bohemians

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid,…

Jarní část fotbalové FORTUNA:LIGY odstartuje 5. února 2022, jednotlivé týmy už proto v prvním lednovém týdnu…

Reflex.cz

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů Čechů, nastínil Dušek pesimistický scénář

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů…

Přední český covidový scénárista Ladislav Dušek, který během pandemie zveřejňuje různé scénáře vývoje, opět…

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí zájem o „všeuměly“

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí…

Angela Merkelová odešla ze světové politiky v plné slávě a dalo by se očekávat, že její úspěchy svědčí o tom, že…