NISSAN

Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > Hlavní diskuse

• « 00 Reagovat !

foto

24.07.02  09:06

« Re: Vibrace-Pneu-Geometrie? - Hilfeee...

No, ja jsem to v podstate vyrizoval vsecko pres telefon (likvidatora jsem videl az ted, kdyz jsem mu ukazoval tu poskozenou pneumatiku), takze to zkus taky. S tim zranenim to taky nevim, ale asi takovy je zakon ...

Jinak Almera se na jinych kolech chovala subjektivne lip, ale vibrace do sedacky a v mensi podobe i do volantu tam porad byly. Tak jsem zvedav co mi na to reknou v servisu (tam mi ty kola pujcili) :-(. Asi z toho radost mit nebudou, jelikoz nikdo nevi co s tim, co by mohlo byt spatne ... Ja z toho taky nemam zadnou radost - snad jen tu, ze zrejme nebudu muset kupovat jiny pneu/rafky :-(.
  • « 00 Reagovat !

foto

23.07.02  17:41

Asi to zkusím. Ale teď jsem přes týden pořád mimo domovinu a asi se jen tak do Komerční p. nedostanu. :-/ Leda bych tam zavolal. Asi tak to prubnu se poinformovat.

Jinak mi není jasné proč to nemůžou uzavřít když je zraněný. To jako čekají až se uzdraví? Neznáš ten faktický důvod? To je kocourkov...

BTW. S tím výkladem že nepřícházím bez auta o výdělek, s tím by se dalo souhlasit. Ovšem pořád musím polemizovat s tím, že jsem škodný, když nemůžu užívat časovou hodnotu svého auta po dobu opravy. Musím, se zeptat nějakého právníka. Tohle mi leží v hlavě. Naštěstí mi auto jezdí, takže zatím no problem, ale při představě, že bych měl auto nedejbože 3 týdny v servisu a měl chodit pěšky, mě vytáčí.

S těmi ráfky dej určitě vědět. Jsem samé ucho... :-)

• « 00 Reagovat !

foto

23.07.02  17:25

u me ten pripad neni uzavrenej diky zraneni. O vine podle me neni pochyb (jel v protismeru). A bejt tebou, tak bych to pres tvoji pojistovnu zkusil (alespon se zeptat, za to nic nedas). Jinak ja jsem to ukazal jen jednomu likvidatorovi (puvodne CP) a ten si to s tim druhym (z Uniqy) vyridil uz sam - poslal mu fotky i zpravu. Ale to bylo asi jen proto, ze to auto uz bylo v tu dobu v oprave.

Jinak s tim nahradnim autem - no ja nevim, mozna to hrajou na to, ze beznej obcan je mekej a ze na to pece. Na druhou stranu mi ten znamej rikal, ze ja bez auta nijak neprichazim o vydelek, takze se me to vice mene netyka ...

BTW dneska mam pujceny pneu/rafky z jiny Almery a jedu to project. Jsem na to moooc zvedavej ... Vic budu vedet zitra.
  • « 00 Reagovat !

foto

23.07.02  16:57

to Snehulak: mám taky auto na Leas a pojišťovnu taky danou - Komerční. Víš z jakých důvodů ještě není ten Tvůj případ uzavřený (kvůli zranění?, nejasná příčina nehody?, nechce uznat vinu?). Ptám se, abych věděl, co mám očekávat. Volal jsem na OÚ a ten prima chlapík mi řekl ať zavolám za 14 dní (až to dojde od PČR) přímo jemu (ochota mě mile překvapila, byl hledat ve složkách) a že se podívá a zkusí mi s tím pomoct.

Dle toho co píšeš, váhám zda s tím nejít na mou pojišťovnu a neřešit to, pokud je to běžná praxe, tímto postupem. Nebo čekat ještě dva týdny a volat na OÚ jestli už jsou ochotni poslat to pojišťovny škůdce potvrzení aby mohli plnit. Dost by to asi věci urychlilo. (btw. musel jsi to ukazovat likvidátorům obou pojišťoven?)

S tím náhradním autem, mě to dost vytáčí. :-/ Copak je majetek občana něco míň než majetek nějaké "firmy"? Copak jsem si to nezaplatil? Copak nemám právo to používat? Kurnik! To je jejich interní směrnice, nebo to je podle litery zákona (explicitní citaci autě jako firemním majetku a související náhradě jsem to tam nenašel) - tohle se možná snaží překroutit na formulaci náhrady škody, která má povahu ušlého zisku (par.6, odst. 2c).

Ale našel jsem výklad, tuším že to je něco interního z ČP, který vykládá bod zákona (par.6., odst 2b), tj. o náhradě škody vzniklé poškozením, zničením nebo ztrátou věci jako "Pozn. Za škodu vzniklou poškozením, zničením nebo ztrátou věci, jakož i škodu vzniklou odcizením věci, pozbyla-li fyzická osoba schopnost ji opatrovat, se považují i náklady, které poškozený v souvislosti se vznikem této škody účelně vynaložil zejména za: ... b) přiměřené vícenáklady spojené s používáním náhradního vozidla za poškozené nebo zničené vozidlo".

Tohle mi zkrátka nesedí. Pořád si myslím, že to hrají pojištovny na firemní vozy, aby to nemuseli platit každému - "občanovi". Firmy jsou zběhlejší, tak těm raději nedělají problémy, ale občana považují za tutana, takže to na něj zkouší.

• « 00 Reagovat !

foto

23.07.02  16:29

to Viados: pojistovnu mam danou leasingovou smlouvou (mam akci 3 roky pojisteni zdarma) a je to Uniqa. Opravdu me prijemne prekvapili, jelikoz jsem nemusel zatim platit ani spoluucast (nechapu to ...)
    to jj: tak to mel ten motorkar smulu s tim zranenim. Doufam ze to prezije. Ten muj mel jen neco s kotnikem (nejaky kustky zlomeny ) - to je sice taky na dlouho, ale neumira se na to. Jinak s tim abych to prohnal pres moji pojistovnu mi poradil primo zastupce CP, ze to bude rychlejsi, jelikoz oni to nebudou platit driv nez pripad je uzavrenej. A ze prej je to bezna praxe. Tak jsem to zkusil a jak rikam, pripad jeste neni uzavrenej, ale auto uz mam opraveny i zaplaceny. Jo, co se tyce nahradniho vozu, na to jsem se ptal jednoho znamyho (dela prave u pojistovny) a ten mi rek, ze na nahradni auto je narok jen v pripade, ze by slouzilo k dosazeni a udrzeni vydelku (neco jako kdybych rozvazel rohliky). A neplati to v pripade dojizdeni do prace, jelikoz muzu jezdit hromadnou dopravou :-(. Mam ale takovej pocit, ze nektery pojistovny (Alianz?) prave zapujceni nahradniho vozu maji v cene havarijni pojistky.

A jeste k te naprave - no podle me ty pojistovny nejsou uplne blby, takze asi snadno poznaj ze z nejakych pomackanych plechu se nemohl hnout ram pripadne naprava. U me napriklad doslo pri nehode k prorazeni pneumatiky. Bohuzel se to projevilo az po ujeti nekolika desitek km, takze jsem si myslel ze jsem pichnul. Bohuzel az po zaplaceni faktury v servisu zjistili ze se jedna o bocni pruraz. A protoze to byl ten bok, kde doslo k nehode, tak jedina pro me vysvetlitelna pricina je ta nehoda. Tak jsem to vzal k likvidatorovi a tomu se to samozrejme vubec nezdalo, jelikoz vubec nedoslo k poskozeni rafku a pritom ten pruraz vypada jako by mi nekdo tu pneumatiku propichnul skalpelem. Po celkem dlouhym dohadovani nakonec uznali, ze jedinej rozumnej duvod je ta motorka (odlitla od ni stupacka), ale i tak nevim jiste jestli mi to proplati (snad jo).
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 23.07.02  13:29

Snehulaku, ktera ze pojistovna je ochotna platit predem a pak to sama vymahat po pojistovne vinika?
  • « 00 Reagovat !

foto

23.07.02  12:52

to Snehulak: U me to vypada tak na cca 50tis. Oprava by mela trvat 1,5 týdne. To mě nenapadlo to prohnat přes mé havarijní. Bylo by to lepší? U mě taky došlo ke zranění (ten motorkář, těžce dle protokolu PČR). Teď čekám až to policajti pošlou na OÚ správní orgán a ten to dořeší, protože borec je podezřelý ale o pachateli nebylo rozhodnuto a dřív pojišťovna nezačne plnit (byť je to klasické nedodržení bezpečné vzdálenosti) viz. thread Beranova právní poradna (žádám o radu). Naštěstí auto jezdí, takže jsem zatím mobilní i s rozbitým kufrem. Pojišťovna motorkáře (IPB) se cuká a na náhradní vůz nechce slyšet, což si myslím že nemají pravdu. Pěkně mě to štve. To aby si člověk na to vzal právníka. :-( Řešit to přes mou pojišťovnu mě jako varianta nenapadlo. Urychlí to něco? Oni nemusí čekat na uzavření od PČR/OÚ?

to qeta: taky mě to napadlo, ale likvidátor by to asi chtěl vidět, že je něco hnuté na nápravě, geometrii a nevím, můžu to zkusit probrat s chlapíky ze servisu, ale nevím nevím.

• « 00 Reagovat !

foto

23.07.02  11:34

to jj: no, tak to "gratuluju". Me vzal motorkar z boku, takze se menilo lecos (vcetne celniho skla). Vysledna cena vysla na necelych 90tisic a oprava trvala necely 3 tydny. Na druhou stranu, na pojistovnu si stezovat nemuzu, jelikoz jsem to prohnal pres svoje havarijni pojisteni (vzhledem ze doslo ke zraneni, tak pripad stale neni uzavren), s tim ze oni to budou vymahat na cesky pojistovne, takze to bylo zaplaceny relativne rychle (od zaslani faktury do proplaceni ubehly 3 pracovni dny). Ale i tak jsem auto dostal az minulej patek.

Jinak co se tyce vibraci - problemy stale pretrvavaji (zadna zmena - motorkar se rafku ani nedotk, jen poskrabal skla a pomackal plechy - holomek :-)), takze tenhle tyden budeme resit dal ...
  • « 00 Reagovat !

foto

23.07.02  09:38

Tak to je pech,vypadá to, že motorkáři nemají rádi Almery :)) Nebo nám to, v porovnání s nimi, tak skvěle brzdí ;) Jó pojišťovny jsou pěknej šmejd...:(( Tak ať ti to dobře dopadne.Zkus si stěžovat na pojišťovně,že po nárazu se objevily vibrace.
  • « 00 Reagovat !

foto

23.07.02  09:30

Zdravím po návratu z dovolené. Byl jsem nachystaný už jít své vibrace finálně řešit do servisu, ale co čert nechtěl, se stalo. Moc do smíchu mi nebylo, ale pak jsem se tomu musel smát.

Stejně jako do Sněhuláka, do mě naboural motorkář. Blbci. Ať se na tom naučí jezdit. Zezadu. Nedobrzdil. Holt technika není vše, jde pořád jen o lidskou reakční dobu. Teď už na nějaký skvělý handlinkg a brždění motorek moc nevěřím.

Takže teď pro změnu si užívám legrácek s policajty a pojišťovnou toho motorkáře. Až to bude uzavřený, tak dám Almarku do servisu (zaplaťpámbu jezdí jinak v pohodě byť má naraženej kufr, zadní světlo, nárazník a pohnutej sloupek) a spláchneme to všechno najednou). btw. Vibrace přetrvávájí i po nárazu...

Jinak jsem vytočený na pojišťovny, jsou to pěkní hadi, vytáčí se jak můžou, na jednání aby byl člověk buď vyškolenej nebo si vzal právníka, docela o tom uvažuju.

• « 00 Reagovat !

foto

22.07.02  10:46

« Re: Almerka

To stylus: Je tam opravdu jen jeden. Je na jednom řemenu společně s alternátorem.
  • « 00 Reagovat !

foto

22.07.02  10:10

ja myslim ze jich tam bylo vic.Samozrejme nejsem automechanik ale kamos se na to koukal a rikal ze se ani jeden nerozbehl.Jo a mala poznamka.S klimatizaci jezdim porad a taky v praci mam klimosku a jsem s toho pekne nachcipanej.
  • « 00 Reagovat !

foto

19.07.02  15:40

To stylus:Kompresor je tam jen jeden pod alternátorem,nebo ty jich tam máš víc??;)
  • « 00 Reagovat !

foto

19.07.02  15:34

Me ta klima taky odesla.Nechali si v servisu pomalu pul motoru a mohl jsem jezdit dal.Asi tak po 3 tydnech prisel nahradni dil.Vymenili mi to zadaco.Bezi ti na tom kompresory nebo se ani nehnou to by byl ten samej problem.
  • « 00 Reagovat !

foto

19.07.02  14:45

« Re: 100tkm

:))) No můj děda má Feldu z 98 a má najeto 9000km ;).Neboj Maximka ti určitě ještě vydrží...:)Jel jsem s ní sice jen pár km,pohodová limuzínka,jediný co mi u ní vadilo,byl volant o moc velkým průměru a tenkým věnci.:(
  • « 00 Reagovat !

foto

19.07.02  14:41

Výhradní dovozce NIPPARTS sídlí v K.Varech,což mám nedaleko...Ceny,až na světla, jsou velmi dobrý.A nedělají plechařinu,nárazníky apod.Na sortimet se stačí mrknout na www.nipparts.com.
  • « 00 Reagovat !

foto

19.07.02  14:38

Ne,klima se dávala ke všem motorům.Já mám 5dv.SR 1,6 a mám klimu,kamarád má 5dv.1,4 GX a má též klimu.Příčina proč nejde,může být pouze v tom,že ušlo chladivo,chce to nechat zkontrolovat a naplnit-cena do 1500,- Za 60000,- určitě udělá ještě spoustu dobré služby ;).
  • « 00 Reagovat !

foto

19.07.02  13:49

Zjistil jsem, že je dodává např. Auto Kelly, ale také by mne zajímaly další zdroje příp. servisy, které s nimi pracují. Jestli tu Almerku kamarádka koupí, tak bude komunikace se servisy asi na mně.
  • « 00 Reagovat !

foto

19.07.02  11:05

Ale to já ho docela chápu.Já mám doma také takový příklad (když nepočítám svou Maximku se 183000).Po dědovi jsem zdědil Fáčko 136L 1989 a když jsem s tím před rokem a půl odjížděl z jeho garáže,tak jsem nevěřil.Najeto 40500 a pomalu ještě zabalené v konzervačních igelitech.A jak byl na něj hrdý...Jenže teď...dostala ho matka a už je 2x lehounce ťuknuté začlo reznout na podběhách a lemech a všechno se v tom klepe.A to se s tím jezdí úplně běžně a normálně..teda krom matky :-))Bože lidi...zlatá Maximka 3.0 na 180000.Ani nevím jestli je to na ní moc,ale můžu říci že nepoznám rozdíl oproti nové..
  • « 00 Reagovat !

foto

19.07.02  08:36

Tak to je fakt lenosenie toho auta. Ja som kupil na SK tiez kedysi dobre: Mazda 626, rocnik 91, najazdene 55tkm... rocne 5500km... a tiez to chlapik kupil funglovku, dokonca za silasy v Rakusku... nepochopim, naco je takym ludom nove auto! On the other hand, pre nas, co kupujeme jazdene, by takych mohlo byt co najviac ;))) Teraz som videl u dealera Mazdy 323 rocnik 93, najazdene 27000km!!!! Toho cloveka uz vazne nepochopim...
Přihlásit se Zaregistrovat Pro přispívání do této diskuse musíte být přihlášeným registrovaným uživatelem!

Blesk.cz

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby strčila minci do zásuvky

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby…

Virtuální asistentka Alexa od americké společnosti Amazon vyzvala desetiletou dívku, aby přiložila minci k…

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků: Nejčastější otázky a odpovědi, největší fígle prodejců!

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků:…

Radost z vánoční nadílky se může snadno změnit v rozčarování, stres a vztek. Stačí najít pod stromečkem nevhodný…

iSport.cz

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec Falta líp než křídla před ním?

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec…

Výdaje na Rudolfa Reitera, Milana Lalkoviče, Romana Potočného a Pepeho Menu, čtyři nedávné neúspěšné akvizice…

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid, Beran trénuje s Bohemians

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid,…

Jarní část fotbalové FORTUNA:LIGY odstartuje 5. února 2022, jednotlivé týmy už proto v prvním lednovém týdnu…

Reflex.cz

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů Čechů, nastínil Dušek pesimistický scénář

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů…

Přední český covidový scénárista Ladislav Dušek, který během pandemie zveřejňuje různé scénáře vývoje, opět…

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí zájem o „všeuměly“

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí…

Angela Merkelová odešla ze světové politiky v plné slávě a dalo by se očekávat, že její úspěchy svědčí o tom, že…