NISSAN

Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > Hlavní diskuse

• 00 Reagovat !

foto

30.07.02  15:05

« 200 SX

Ahoj lidi, jakej mate nazor na 200SX z roku 1993(starej model) se 120 tis. km. Docela se mi tohleto auticko libi, ale chci slyset odbornej nazor :-) Diky Robin
  • « 00 Reagovat !

foto

25.07.02  14:48

« Re: Vibrace-Pneu-Geometrie? - Hilfeee...

chtěl jsem říct... :-) po novém úseku rychlostní komunikace E461 směr Brno - Mikulov
  • « 00 Reagovat !

foto

25.07.02  14:45

Přesně tak :-) Přeju aby to vydrželo, řídím se tím stejným...

Nicméně poté, co jsem se opět projel po pěkném rovném úseku Dx, si to nějak zase sedlo a pěkně se rozvibrovalo. V posledních dnes se mi to zase zdá ještě horší, dřív to bylo nejintezivnější při 120kmh a při 140 to sláblo, teĎ už je to od 120 nahoru skoro konstantní...

• « 00 Reagovat !

foto

25.07.02  13:14

No vzhledem k tomu, ze mam jak letni tak zimni pneu se smerovym vzorkem, tak je mozny je prehazovat stejne jen zepredu dozadu. A jelikoz se to posledni dobou ani nedoporucuje (lepsi je je prej ojezdit na jedny naprave), tak mi to zas az tolik nevadi.

Jinak jsem sice puvodne chtel dneska ty kola vyvazit na aute, ale svete div se, vcera jedu vecer na useku Ruzyne Barrandov a misto ocekavanych vibraci mi jen tak sem tak lehce neco tuklo do volantu - u jinyho auta bych to povazoval za naprosto normalni a nijak bych se tim nevzrusoval. Dneska cestou do prace vice mene to samy. Asi mam stejny pocity jako jj, kdyz prehazoval kola od kamarada tam a zpet a pak se mu zdalo ze mu to jeho auto taky nevibruje. Takze to pres vikend vyzkousim na dalnici Praha-Plzen a kdyz to bude dobry tak to zatim necham bejt (alespon pres tu dovolenou). Ridim se heslem, kdyz to funguje, tak se na to nema sahat :-).
  • « 00 Reagovat !

foto

24.07.02  14:58

Ještě mě napadlo, sice nevím přesně jak tahle vyvažovačka funguje. Ale pokud se vyvažují kola na autě, tak do vyvážení vstupují i případné deformace osy a další komponenty. Tzn. když Ti to vyváží na dynamické vyvažovačce, pak na ose je to vyvážené pro tuto montáž. Sundáš kola, dáš je tam jinak a je po vyvážení. To aby si člověk udělal puntíky na disky jak byly na osách, nebo jezdit převažovat za dražší peníz jenom na dynamickou vyvažovačku. Nevím, jenom teoretizuju...
  • « 00 Reagovat !

foto

24.07.02  14:36

Tak do Rudné to mám z Brna co by kamenem dohodil. :o) No nic... Co to stojí vyvážení na této vyvažovačce? Předtím jsi to nezkoušel, když odtud máš pneu i ráfky? Držím palce aby Ti to pomohlo, asi by to bylo o mnoho jednodušší řešení než s Nissanem ČR. S tím rokem výroby to asi nic, já mám 2000. Tak uvidíme jak dopadneš...
  • « 00 Reagovat !

foto

24.07.02  14:16

Nastesti vim o jednom pneuservisu, kde tu dynamickou vyvazovacku maj (pneuservis Safranek v Rudny u Prahy). Shodou nahod jsem tam zrovna kupoval rafky i pneu (uz me tam znaji, byl jsem tam minimalne tak 5x :-), takze zejtra tam pojedu pro novou pneu (za tu prorazenou - pojistovna to nastesti proplati) a pri ty prilezitosti si to necham prevazit na aute. Sice tomu moc neverim, ale v servisu rikali ze vi minimalne o 5 pripadech, kdy to auto musi bejt vyvazovany na tyhle vyvazovacce. Nebyly to ale Almery, ale velky Nissany (patrol a tak).

Jinak rok vyroby mam 2001, to uz se N15 asi nevyrabely. Ale jak rikam, ja s tim podle me mam problemy od ty doby, co jsem projel tim vyfrezovanym prahem - to ze to na zimakach nedelalo bude nejspis tim, ze ta smes je opravdu mekkci, takze ty vibrace nebyly patrny a pneu to lip pohlcovaly. Vcera to bylo taky lepsi - podle me to je tim ze Bridgestone B391 jsou mekkci nez ty Ventury .... No nic, jakmile budu vedet vic, dam hned vedet ...
  • « 00 Reagovat !

foto

24.07.02  13:56

A Ty víš jak na to - vyvážit kola na autě? To chce dynamickou vyvažovačku, pokud se nepletu a tu nemá jen tak lecjaký servis. Víš o nějakém? V Praze to asi zase nebude takový problém. Tak už z toho tak trochu cítím, že dopadnu podobně. Sice nevím jak bude můj servis Nissan posílat auto do Prahy do Kolbenky, čím v té době budu jezdit já. No nic. Půjdeš na tu dynamickou ještě před dovolenou? Docela by mě zajímalo, jak pochodíš. Ještě mě napadlo, jaký máš rok výroby? Napadlo mě jestli tohle nemůže být nějakým společným jmenovatelem našich obtíží (třeba nějaká špatná šarže řízení, či něčeho jiného, společného pro N15 i N16, (podvozek je prý stejný u obou)). Protože tyhle příznaky bežně Almery nemívají.
  • « 00 Reagovat !

foto

24.07.02  12:58

Tak jsem si byl v servisu pro ty svy kola a bavil jsem se o tom s nima. Mam jeste zkusit vyvazit kola na aute a jestli tohle nepomuze, tak to bude zrejme resit Nissan CR. V servisu mi totiz rekli, ze oni jen tak zas nemuzou zkouset dily sem a tam - ze by je to stalo hodne casu a penez, takze se takovyhle pripady resi tak, ze se to odveze k Nissan CR do Kolbenky a tam at si s tim poradi - to jsem na to mooc zvedavej. Bohuzel pristich 14 dni budu na dovoleny (to zas usetrim na benzinu - kdyz jezdim do 120 km/h tak mi almera se zapnutou klimoskou bere kolem 6.5 litru :-)), takze to zrejme zacnem resit az po 12. srpnu ... no doufam ze nedopadnu jako Lubos ve foru P307 ... :-(.
  • « 00 Reagovat !

foto

24.07.02  09:39

Tak to jsi s těmi koly dopadl stejně jako já. S jinými koly se to sice chovalo trochu lépe nicméně to tam bylo. A moje kola na jiné Almeře tu druhou spíš vylepšila po stránce jízdních vlastností (lepší a novější pneu). Jsem toho názoru, že jiné pneu, jiné značky, např víc zajetá, starší, s jinou tuhostí bočnice, přím vyšším profilem, jsou třebas měkčí, více utlumí vibrace, ale ty stále přetrvávají a nekonečné zkoušení dalších (měkčích pneu) nic neřeší. To už uznal i můj technik z Autoparku. Zkrátka kdybych tam dal pořádně tvrdé gumy např s profilem 50 tak by se nic neutlumilo a vibrovalo by to jako V3Ska. :-( Ale taky mám dojem že sami neví a vůbec se jim nechce do toho to steb-by-step zkoušet (ložiska, osy, čepy, ramena, atd.) Ale co jim zbyde..., že? :-)
  • « 00 Reagovat !

foto

24.07.02  09:06

No, ja jsem to v podstate vyrizoval vsecko pres telefon (likvidatora jsem videl az ted, kdyz jsem mu ukazoval tu poskozenou pneumatiku), takze to zkus taky. S tim zranenim to taky nevim, ale asi takovy je zakon ...

Jinak Almera se na jinych kolech chovala subjektivne lip, ale vibrace do sedacky a v mensi podobe i do volantu tam porad byly. Tak jsem zvedav co mi na to reknou v servisu (tam mi ty kola pujcili) :-(. Asi z toho radost mit nebudou, jelikoz nikdo nevi co s tim, co by mohlo byt spatne ... Ja z toho taky nemam zadnou radost - snad jen tu, ze zrejme nebudu muset kupovat jiny pneu/rafky :-(.
  • « 00 Reagovat !

foto

23.07.02  17:41

Asi to zkusím. Ale teď jsem přes týden pořád mimo domovinu a asi se jen tak do Komerční p. nedostanu. :-/ Leda bych tam zavolal. Asi tak to prubnu se poinformovat.

Jinak mi není jasné proč to nemůžou uzavřít když je zraněný. To jako čekají až se uzdraví? Neznáš ten faktický důvod? To je kocourkov...

BTW. S tím výkladem že nepřícházím bez auta o výdělek, s tím by se dalo souhlasit. Ovšem pořád musím polemizovat s tím, že jsem škodný, když nemůžu užívat časovou hodnotu svého auta po dobu opravy. Musím, se zeptat nějakého právníka. Tohle mi leží v hlavě. Naštěstí mi auto jezdí, takže zatím no problem, ale při představě, že bych měl auto nedejbože 3 týdny v servisu a měl chodit pěšky, mě vytáčí.

S těmi ráfky dej určitě vědět. Jsem samé ucho... :-)

• « 00 Reagovat !

foto

23.07.02  17:25

u me ten pripad neni uzavrenej diky zraneni. O vine podle me neni pochyb (jel v protismeru). A bejt tebou, tak bych to pres tvoji pojistovnu zkusil (alespon se zeptat, za to nic nedas). Jinak ja jsem to ukazal jen jednomu likvidatorovi (puvodne CP) a ten si to s tim druhym (z Uniqy) vyridil uz sam - poslal mu fotky i zpravu. Ale to bylo asi jen proto, ze to auto uz bylo v tu dobu v oprave.

Jinak s tim nahradnim autem - no ja nevim, mozna to hrajou na to, ze beznej obcan je mekej a ze na to pece. Na druhou stranu mi ten znamej rikal, ze ja bez auta nijak neprichazim o vydelek, takze se me to vice mene netyka ...

BTW dneska mam pujceny pneu/rafky z jiny Almery a jedu to project. Jsem na to moooc zvedavej ... Vic budu vedet zitra.
  • « 00 Reagovat !

foto

23.07.02  16:57

to Snehulak: mám taky auto na Leas a pojišťovnu taky danou - Komerční. Víš z jakých důvodů ještě není ten Tvůj případ uzavřený (kvůli zranění?, nejasná příčina nehody?, nechce uznat vinu?). Ptám se, abych věděl, co mám očekávat. Volal jsem na OÚ a ten prima chlapík mi řekl ať zavolám za 14 dní (až to dojde od PČR) přímo jemu (ochota mě mile překvapila, byl hledat ve složkách) a že se podívá a zkusí mi s tím pomoct.

Dle toho co píšeš, váhám zda s tím nejít na mou pojišťovnu a neřešit to, pokud je to běžná praxe, tímto postupem. Nebo čekat ještě dva týdny a volat na OÚ jestli už jsou ochotni poslat to pojišťovny škůdce potvrzení aby mohli plnit. Dost by to asi věci urychlilo. (btw. musel jsi to ukazovat likvidátorům obou pojišťoven?)

S tím náhradním autem, mě to dost vytáčí. :-/ Copak je majetek občana něco míň než majetek nějaké "firmy"? Copak jsem si to nezaplatil? Copak nemám právo to používat? Kurnik! To je jejich interní směrnice, nebo to je podle litery zákona (explicitní citaci autě jako firemním majetku a související náhradě jsem to tam nenašel) - tohle se možná snaží překroutit na formulaci náhrady škody, která má povahu ušlého zisku (par.6, odst. 2c).

Ale našel jsem výklad, tuším že to je něco interního z ČP, který vykládá bod zákona (par.6., odst 2b), tj. o náhradě škody vzniklé poškozením, zničením nebo ztrátou věci jako "Pozn. Za škodu vzniklou poškozením, zničením nebo ztrátou věci, jakož i škodu vzniklou odcizením věci, pozbyla-li fyzická osoba schopnost ji opatrovat, se považují i náklady, které poškozený v souvislosti se vznikem této škody účelně vynaložil zejména za: ... b) přiměřené vícenáklady spojené s používáním náhradního vozidla za poškozené nebo zničené vozidlo".

Tohle mi zkrátka nesedí. Pořád si myslím, že to hrají pojištovny na firemní vozy, aby to nemuseli platit každému - "občanovi". Firmy jsou zběhlejší, tak těm raději nedělají problémy, ale občana považují za tutana, takže to na něj zkouší.

• « 00 Reagovat !

foto

23.07.02  16:29

to Viados: pojistovnu mam danou leasingovou smlouvou (mam akci 3 roky pojisteni zdarma) a je to Uniqa. Opravdu me prijemne prekvapili, jelikoz jsem nemusel zatim platit ani spoluucast (nechapu to ...)
    to jj: tak to mel ten motorkar smulu s tim zranenim. Doufam ze to prezije. Ten muj mel jen neco s kotnikem (nejaky kustky zlomeny ) - to je sice taky na dlouho, ale neumira se na to. Jinak s tim abych to prohnal pres moji pojistovnu mi poradil primo zastupce CP, ze to bude rychlejsi, jelikoz oni to nebudou platit driv nez pripad je uzavrenej. A ze prej je to bezna praxe. Tak jsem to zkusil a jak rikam, pripad jeste neni uzavrenej, ale auto uz mam opraveny i zaplaceny. Jo, co se tyce nahradniho vozu, na to jsem se ptal jednoho znamyho (dela prave u pojistovny) a ten mi rek, ze na nahradni auto je narok jen v pripade, ze by slouzilo k dosazeni a udrzeni vydelku (neco jako kdybych rozvazel rohliky). A neplati to v pripade dojizdeni do prace, jelikoz muzu jezdit hromadnou dopravou :-(. Mam ale takovej pocit, ze nektery pojistovny (Alianz?) prave zapujceni nahradniho vozu maji v cene havarijni pojistky.

A jeste k te naprave - no podle me ty pojistovny nejsou uplne blby, takze asi snadno poznaj ze z nejakych pomackanych plechu se nemohl hnout ram pripadne naprava. U me napriklad doslo pri nehode k prorazeni pneumatiky. Bohuzel se to projevilo az po ujeti nekolika desitek km, takze jsem si myslel ze jsem pichnul. Bohuzel az po zaplaceni faktury v servisu zjistili ze se jedna o bocni pruraz. A protoze to byl ten bok, kde doslo k nehode, tak jedina pro me vysvetlitelna pricina je ta nehoda. Tak jsem to vzal k likvidatorovi a tomu se to samozrejme vubec nezdalo, jelikoz vubec nedoslo k poskozeni rafku a pritom ten pruraz vypada jako by mi nekdo tu pneumatiku propichnul skalpelem. Po celkem dlouhym dohadovani nakonec uznali, ze jedinej rozumnej duvod je ta motorka (odlitla od ni stupacka), ale i tak nevim jiste jestli mi to proplati (snad jo).
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 23.07.02  13:29

Snehulaku, ktera ze pojistovna je ochotna platit predem a pak to sama vymahat po pojistovne vinika?
  • « 00 Reagovat !

foto

23.07.02  12:52

to Snehulak: U me to vypada tak na cca 50tis. Oprava by mela trvat 1,5 týdne. To mě nenapadlo to prohnat přes mé havarijní. Bylo by to lepší? U mě taky došlo ke zranění (ten motorkář, těžce dle protokolu PČR). Teď čekám až to policajti pošlou na OÚ správní orgán a ten to dořeší, protože borec je podezřelý ale o pachateli nebylo rozhodnuto a dřív pojišťovna nezačne plnit (byť je to klasické nedodržení bezpečné vzdálenosti) viz. thread Beranova právní poradna (žádám o radu). Naštěstí auto jezdí, takže jsem zatím mobilní i s rozbitým kufrem. Pojišťovna motorkáře (IPB) se cuká a na náhradní vůz nechce slyšet, což si myslím že nemají pravdu. Pěkně mě to štve. To aby si člověk na to vzal právníka. :-( Řešit to přes mou pojišťovnu mě jako varianta nenapadlo. Urychlí to něco? Oni nemusí čekat na uzavření od PČR/OÚ?

to qeta: taky mě to napadlo, ale likvidátor by to asi chtěl vidět, že je něco hnuté na nápravě, geometrii a nevím, můžu to zkusit probrat s chlapíky ze servisu, ale nevím nevím.

• « 00 Reagovat !

foto

23.07.02  11:34

to jj: no, tak to "gratuluju". Me vzal motorkar z boku, takze se menilo lecos (vcetne celniho skla). Vysledna cena vysla na necelych 90tisic a oprava trvala necely 3 tydny. Na druhou stranu, na pojistovnu si stezovat nemuzu, jelikoz jsem to prohnal pres svoje havarijni pojisteni (vzhledem ze doslo ke zraneni, tak pripad stale neni uzavren), s tim ze oni to budou vymahat na cesky pojistovne, takze to bylo zaplaceny relativne rychle (od zaslani faktury do proplaceni ubehly 3 pracovni dny). Ale i tak jsem auto dostal az minulej patek.

Jinak co se tyce vibraci - problemy stale pretrvavaji (zadna zmena - motorkar se rafku ani nedotk, jen poskrabal skla a pomackal plechy - holomek :-)), takze tenhle tyden budeme resit dal ...
  • « 00 Reagovat !

foto

23.07.02  09:38

Tak to je pech,vypadá to, že motorkáři nemají rádi Almery :)) Nebo nám to, v porovnání s nimi, tak skvěle brzdí ;) Jó pojišťovny jsou pěknej šmejd...:(( Tak ať ti to dobře dopadne.Zkus si stěžovat na pojišťovně,že po nárazu se objevily vibrace.
  • « 00 Reagovat !

foto

23.07.02  09:30

Zdravím po návratu z dovolené. Byl jsem nachystaný už jít své vibrace finálně řešit do servisu, ale co čert nechtěl, se stalo. Moc do smíchu mi nebylo, ale pak jsem se tomu musel smát.

Stejně jako do Sněhuláka, do mě naboural motorkář. Blbci. Ať se na tom naučí jezdit. Zezadu. Nedobrzdil. Holt technika není vše, jde pořád jen o lidskou reakční dobu. Teď už na nějaký skvělý handlinkg a brždění motorek moc nevěřím.

Takže teď pro změnu si užívám legrácek s policajty a pojišťovnou toho motorkáře. Až to bude uzavřený, tak dám Almarku do servisu (zaplaťpámbu jezdí jinak v pohodě byť má naraženej kufr, zadní světlo, nárazník a pohnutej sloupek) a spláchneme to všechno najednou). btw. Vibrace přetrvávájí i po nárazu...

Jinak jsem vytočený na pojišťovny, jsou to pěkní hadi, vytáčí se jak můžou, na jednání aby byl člověk buď vyškolenej nebo si vzal právníka, docela o tom uvažuju.

Přihlásit se Zaregistrovat Pro přispívání do této diskuse musíte být přihlášeným registrovaným uživatelem!

Blesk.cz

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby strčila minci do zásuvky

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby…

Virtuální asistentka Alexa od americké společnosti Amazon vyzvala desetiletou dívku, aby přiložila minci k…

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků: Nejčastější otázky a odpovědi, největší fígle prodejců!

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků:…

Radost z vánoční nadílky se může snadno změnit v rozčarování, stres a vztek. Stačí najít pod stromečkem nevhodný…

iSport.cz

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec Falta líp než křídla před ním?

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec…

Výdaje na Rudolfa Reitera, Milana Lalkoviče, Romana Potočného a Pepeho Menu, čtyři nedávné neúspěšné akvizice…

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid, Beran trénuje s Bohemians

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid,…

Jarní část fotbalové FORTUNA:LIGY odstartuje 5. února 2022, jednotlivé týmy už proto v prvním lednovém týdnu…

Reflex.cz

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů Čechů, nastínil Dušek pesimistický scénář

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů…

Přední český covidový scénárista Ladislav Dušek, který během pandemie zveřejňuje různé scénáře vývoje, opět…

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí zájem o „všeuměly“

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí…

Angela Merkelová odešla ze světové politiky v plné slávě a dalo by se očekávat, že její úspěchy svědčí o tom, že…