NISSAN
Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > Hlavní diskuse
-
« Re: 200 SX
K repase turba Ti toho moc neřeknu. Vím jen že jsem kdysi někde tady na MotorCafé sledoval jak sháněl maník turbínu na Calibru, protože nová byla pěkně drahá, opravit to nešlo, ale nevím jestli repas sehnal a s jakým výsledkem. Osobně bych se do repasů na motor nedával. Motor je srdce auta tam to musí všechno hrát. Repasy na plechy, výfuky, homokineťáky apod. to jo. Ale motor nevím nevím. Ale to je jen můj subjektivní názor. Stejně tak bych do starých francouzů taky nešel. Spíš bych ti doporučil se poohlédnout po nějaké 2L Primeře, pokud ji seženeš a v dobrém stavu pak o to líp. -jj -
Jak tak o tom teď neustále přemýšlím, 200sx pouštím z hlavy :-) ,ono asi nebude sranda sehnat pouze plechy... Na calibry jsem se taky koukal (zejména na 2l Turbo 4x4) ale, jak píšeš, jsou to nejporuchovější auta tohoto věku. Včera mě kamarád svezl 306kou kupé 1,6 - byl jsem vážně nadšen -r. v. 93, člověk by neřekl, že to nebylo nové auto : asi se juknu ještě na nějakej francouzkej dvoulitr:). Chtěl bych se Tě jěště zeptat: repase turba( cca 15tis Kč) nemá u řádově 8 letých aut smysl? Díky Robin M. -
Strašit tě nechci. Japonci jsou dozajista spolehlivější. V tom bych byl zajedno. Hodně jde také ale o to, jak se auto na český trh dostalo, co s ním bylo před tím, jestli nebylo zbourané a hlavně jak kvalitně bylo opraveno. Toto se hodně promítne na nutnost servisu. Druhá věc je samozřejmě běžné opotřebení stářím a s tím spojená poruchovost. Vlastnil jsem Opela Calibru 150PS, r.v.1991. Super hyper svezení, ale Opely tohoto stáří poruchové jsou, byl to dovoz, klepnuté, takže chvílemi průvan v peněžence. Doporučil bych Ti nějakou Toyotu Celicu. Lépe ber modely bez turba, to je velmi citlivá část (u starších aut o to více) a velmi drahá, většinou je nutné ji měnit celou (cca 40-70tis). Měj se a dobře vyber. :-) -jj -
SXko je moc pěkné auto. Chvilku jsem s ním jezdil. :-) 1,8 16V Turbo, 172PS tuším, náhon na zadní. Super svezení, jen co je pravda. Ale byl to nějaký dovoz, r.v. 1991 a byly s tím nebetyčné problémy. Zejména se servisem. Jen tak někdo to nechtěl servisovat. Nissani neměli ty zcela správné testery k řídícím jednotkám na SXka a vzhledem k tomu že to auto je prošpikované elektronikou a vyhoněné na max, bylo to důležité. Problémy s turbem, problémy s rameny, atd. Je to moc pěkné auto, ale nutné dávat pozor na dobrý kousek. Ale třebas už se Nissanové dovybavili, moje zkušenost je z roku 98. Držím palce při výběru :) -
« Re: Vibrace-Pneu-Geometrie? - Hilfeee...
Přesně tak :-) Přeju aby to vydrželo, řídím se tím stejným... Nicméně poté, co jsem se opět projel po pěkném rovném úseku Dx, si to nějak zase sedlo a pěkně se rozvibrovalo. V posledních dnes se mi to zase zdá ještě horší, dřív to bylo nejintezivnější při 120kmh a při 140 to sláblo, teĎ už je to od 120 nahoru skoro konstantní... -
No vzhledem k tomu, ze mam jak letni tak zimni pneu se smerovym vzorkem, tak je mozny je prehazovat stejne jen zepredu dozadu. A jelikoz se to posledni dobou ani nedoporucuje (lepsi je je prej ojezdit na jedny naprave), tak mi to zas az tolik nevadi.
Jinak jsem sice puvodne chtel dneska ty kola vyvazit na aute, ale svete div se, vcera jedu vecer na useku Ruzyne Barrandov a misto ocekavanych vibraci mi jen tak sem tak lehce neco tuklo do volantu - u jinyho auta bych to povazoval za naprosto normalni a nijak bych se tim nevzrusoval. Dneska cestou do prace vice mene to samy. Asi mam stejny pocity jako jj, kdyz prehazoval kola od kamarada tam a zpet a pak se mu zdalo ze mu to jeho auto taky nevibruje. Takze to pres vikend vyzkousim na dalnici Praha-Plzen a kdyz to bude dobry tak to zatim necham bejt (alespon pres tu dovolenou). Ridim se heslem, kdyz to funguje, tak se na to nema sahat :-). -
Ještě mě napadlo, sice nevím přesně jak tahle vyvažovačka funguje. Ale pokud se vyvažují kola na autě, tak do vyvážení vstupují i případné deformace osy a další komponenty. Tzn. když Ti to vyváží na dynamické vyvažovačce, pak na ose je to vyvážené pro tuto montáž. Sundáš kola, dáš je tam jinak a je po vyvážení. To aby si člověk udělal puntíky na disky jak byly na osách, nebo jezdit převažovat za dražší peníz jenom na dynamickou vyvažovačku. Nevím, jenom teoretizuju... -
Tak do Rudné to mám z Brna co by kamenem dohodil. :o) No nic... Co to stojí vyvážení na této vyvažovačce? Předtím jsi to nezkoušel, když odtud máš pneu i ráfky? Držím palce aby Ti to pomohlo, asi by to bylo o mnoho jednodušší řešení než s Nissanem ČR. S tím rokem výroby to asi nic, já mám 2000. Tak uvidíme jak dopadneš... -
Nastesti vim o jednom pneuservisu, kde tu dynamickou vyvazovacku maj (pneuservis Safranek v Rudny u Prahy). Shodou nahod jsem tam zrovna kupoval rafky i pneu (uz me tam znaji, byl jsem tam minimalne tak 5x :-), takze zejtra tam pojedu pro novou pneu (za tu prorazenou - pojistovna to nastesti proplati) a pri ty prilezitosti si to necham prevazit na aute. Sice tomu moc neverim, ale v servisu rikali ze vi minimalne o 5 pripadech, kdy to auto musi bejt vyvazovany na tyhle vyvazovacce. Nebyly to ale Almery, ale velky Nissany (patrol a tak).
Jinak rok vyroby mam 2001, to uz se N15 asi nevyrabely. Ale jak rikam, ja s tim podle me mam problemy od ty doby, co jsem projel tim vyfrezovanym prahem - to ze to na zimakach nedelalo bude nejspis tim, ze ta smes je opravdu mekkci, takze ty vibrace nebyly patrny a pneu to lip pohlcovaly. Vcera to bylo taky lepsi - podle me to je tim ze Bridgestone B391 jsou mekkci nez ty Ventury .... No nic, jakmile budu vedet vic, dam hned vedet ... -
A Ty víš jak na to - vyvážit kola na autě? To chce dynamickou vyvažovačku, pokud se nepletu a tu nemá jen tak lecjaký servis. Víš o nějakém? V Praze to asi zase nebude takový problém. Tak už z toho tak trochu cítím, že dopadnu podobně. Sice nevím jak bude můj servis Nissan posílat auto do Prahy do Kolbenky, čím v té době budu jezdit já. No nic. Půjdeš na tu dynamickou ještě před dovolenou? Docela by mě zajímalo, jak pochodíš. Ještě mě napadlo, jaký máš rok výroby? Napadlo mě jestli tohle nemůže být nějakým společným jmenovatelem našich obtíží (třeba nějaká špatná šarže řízení, či něčeho jiného, společného pro N15 i N16, (podvozek je prý stejný u obou)). Protože tyhle příznaky bežně Almery nemívají. -
Tak jsem si byl v servisu pro ty svy kola a bavil jsem se o tom s nima. Mam jeste zkusit vyvazit kola na aute a jestli tohle nepomuze, tak to bude zrejme resit Nissan CR. V servisu mi totiz rekli, ze oni jen tak zas nemuzou zkouset dily sem a tam - ze by je to stalo hodne casu a penez, takze se takovyhle pripady resi tak, ze se to odveze k Nissan CR do Kolbenky a tam at si s tim poradi - to jsem na to mooc zvedavej. Bohuzel pristich 14 dni budu na dovoleny (to zas usetrim na benzinu - kdyz jezdim do 120 km/h tak mi almera se zapnutou klimoskou bere kolem 6.5 litru :-)), takze to zrejme zacnem resit az po 12. srpnu ... no doufam ze nedopadnu jako Lubos ve foru P307 ... :-(. -
Tak to jsi s těmi koly dopadl stejně jako já. S jinými koly se to sice chovalo trochu lépe nicméně to tam bylo. A moje kola na jiné Almeře tu druhou spíš vylepšila po stránce jízdních vlastností (lepší a novější pneu). Jsem toho názoru, že jiné pneu, jiné značky, např víc zajetá, starší, s jinou tuhostí bočnice, přím vyšším profilem, jsou třebas měkčí, více utlumí vibrace, ale ty stále přetrvávají a nekonečné zkoušení dalších (měkčích pneu) nic neřeší. To už uznal i můj technik z Autoparku. Zkrátka kdybych tam dal pořádně tvrdé gumy např s profilem 50 tak by se nic neutlumilo a vibrovalo by to jako V3Ska. :-( Ale taky mám dojem že sami neví a vůbec se jim nechce do toho to steb-by-step zkoušet (ložiska, osy, čepy, ramena, atd.) Ale co jim zbyde..., že? :-)
Přihlásit se • Zaregistrovat Pro přispívání do této diskuse musíte být přihlášeným registrovaným uživatelem!