NISSAN
Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > Hlavní diskuse
-
« Re: Nisan Almera
Po půl roce ježdění a 8.500 km dobré. Mám 1.8 Sport a jediné co mi vadí, je drnčení řadicí páky při zařazené 5 - ale to bude asi jen u mého kousku, kolega má stejný a u něj to nedrnčí.
Jinak, spotřeba při jízdách převážně po Praze kolem 7,2 l/100, klimačka zvládala v pohodě i letní vedra v Itálii, prostě pohoda ...
Ceny servisních prohlídek najdeš třeba na www.nissan-praha.cz, je tam někde XLS ke stažení, co si pamatuju, tak první po 15.000 stojí asi 1850 Kč, dál nevím.
Jestli řešíš dilema Almera x Fabie, osobně bych ti doporučil to první :-) -
« Pohřeb
Teda tady ta diskuze opravdu umírá... Kde jsou ty výhody internetu, když si na otázku v diskuzi stejně musím odpovedět sám ? :-(
Kdyby někdo potřeboval vědět, jak teda jsou složené poloosy, tak už znám dobře levou stranu :-( pravou mám skoro ok :-)
Mimochodem varuju před manžetou na homokinetické klouby přední nápravy od náhradního výrobce - NEBRAT. Vydržela asi 3 měsíce a kloub se zničil vinou špatné manžety, kloub=3500,-Kč
Asi to tady necháme umřít.
Nissane budiž ti země lehká
Skoro bych se chtěl omluvit za ty kecy výše, ale on to tady už stejně nikdo nečte, nebo čte ?
Tak lidi jenom nečtěte a něco aj napiště, třeba jak se vám jelo nissanem do práce :-) -
« Primera ?
Zdar lidi, neznáte někdo přední nápravu primery trošku lépe ? konkrétně mě zajímá složení poloosy, její uchycení ve středu auta, homokinetický kloub, mám vadné uchycení poloosy u středu auta, musí se měnit poloosa ? nebo je tam ložisko, kloub ? Díky za odpověď. -
« Primera ?
Zdar lidi, neznáte někdo přední nápravu primery trošku lépe ? konkrétně mě zajímá složení poloosy, její uchycení ve středu auta, homokinetický kloub, mám vadné uchycení poloosy u středu auta, musí se měnit poloosa ? nebo je tam ložisko, kloub ? Díky za odopověď. -
« auticko
Tak dnes jsem mel dobrou naladu vyjimecne od sameho rana.Jel jsem totiz na dalnici asi 10km soubezne s novym "Z".Je to vazne nadhera,akorat to asi neni auto pro trpasliky - bok dveri je vytazenej tak vysoko,ze jsem ty blondyne videl akorat oci a nic nize... :-) -
« LPG a Nissan
Kdyby někdo měl zájem o přestavění Primery na LPG, můžu podat veškeré informace o dvou různých LPG systémech, montáž, cena, praxe, spotřeba, výkon. Buď zde, nebo na janza@post.cz
Toto je nekomerční nabídka !!! Nejsem placen firmou za zákazníka, ale mám prostě zkušenosti. -
« Lambda sonda
Zdravím, sháním lambda sondu na svoji primeru, ale nějak se mi to nedaří, už jsem 2 kusy musel vrátit, protože mi je dodali jako na primeru a přitom měly hodně větší průměr a nebylo možné je namontovat. Nevíte někdo, když jsou tam 3 dráty, tak jasné je, že 2 jsou vyhřívání, už dokonce i vím, které to jsou, ale nevím, jestli se u nich musí dodržet polarizace. Nevíte někdo o náhradním výrobci ? Všichni máte originál ?
Dodám jen typ Primera r.v. 93, motor GT 110 kW, označení motoru SR20 -
"-- skrytý --" 01.09.02 22:44
« Re: Klepanie pri neutrale
Hlučnější uložení předlohového hřídele v převodovce, ten tzv. "mlátí" po zahřátí převodovky. Nejedná se o "závadu" v pravém slova smyslu (u řady aut to dělá běžně už "od zakoupení nového"). Řešil bych to pouze v případě, že by se to nějak výrazně/rychle zhoršovalo. Pro "mezidobí" mohu poskytnout jedinou radu: vyměnit převodový olej a dát tam Castrol G 728 (75W-90, GL-5). Je k mání např. v Rakousku u Forstringera za 12,50 EUR litr. -
« Klepanie pri neutrale
Ahoj, vsimol som si v poslednej dobe dost podivnu vec na mojej Primerke: pri zohriatom motore a bez zaradenej rychlosti (napr. pri zastaveni na krizovatke) sa ozyva niekde od motora klepanie. Nie je velmi hlasne, ale aj tak som si ho vsimol. Zoslapnutim spojky toto klepanie zmizne, ked sa znova spojka pusti, vacsinou aj klepanie zmizne, ale po chvilke sa znovu objavi; niekedy sa ozve hned po pusteni. Pri rozbehu alebo jazde (cize so zaradenou rychlostou) nic take pocut nie je. Nema to absolutne ziadny vplyv na funkciu spojky alebo na radenie, len ma to trosku "znepokojuje". Mate nejaky napad, co by to mohlo byt, pripadne ci je to nieco, co vyzaduje opravu? Dakujem! -
« Re: Almera?
Mena: Rozhodně bych koupil Almeru, Leon je divnej a je v něm míň místa. Výbava Sport myslím není důležitá, slušně vybavený za dobrou cenu byly modely Jubileum, nevím jestli jsou ještě v nabídce. A motor? Jednoznačně 1.8, rozdíl ve spotřebě je minimální, povinné ručení stejné a jízda s 1.8 je monohem příjemnější než 1.5. -
« Almera?
Nazdar.
Rad bych si koupil auto, nejlepe nizsi stredni tridu (nebo i mensi). Zatim nejlip vypada Almera. Proto bych se chtel zeptat jake s ni mate zkusenosti. Je lepsi 1.5 nebo 1.8 (budu jezdit casto a dal, ale ne moc po dalnici)? Vyplati se jit do vybavy Sport? Nebo si mam koupit uplne jiny auto (este se mi libi napr. Leon)? Diky vsem za nazory.