NISSAN

Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > Hlavní diskuse

• « 00 Reagovat !

foto

02.10.02  10:31

« Re: Poznamka ke spolehlivosti

fleggy: Uznavam, ze u noveho auta za x tisic nefungujuca palubka dokaze nastvat :-( Myslim, ze vela fungl novych aut ma muchy, ktore sa musia v priebehu prveho roku vychytat.

matuS: Ano, mozeme povedat, ze Ta auto necha na ceste vynimocne. Ale su auta, ktore Ta nechaju "vynimocnejsie" ako ine. ADAC statistiky to potvrdzuju: u niektorych typov musia zasahovat 5x castejsie ako u inych. Faktom je, ze kazde auto sa moze pokazit. Mas pravdu: vrzganie je vecou osobneho vkusu. Kazdy mame na auto ine poziadavky. Mna taky detail nerusi ;)
  • 00 Reagovat !

foto matuS

matuS 02.10.02  02:54

« Bez nadpisu

vrzganie palubovky je rozhodne znamka nekvalitneho finisu auta. ak to niekomu nevadi, jeho problem, ale ja to nechapem. neznasam vrzgajuce auta.
    dabel> dnes sa uplne vynimocne stane, ze ta auto necha na ceste.
  • « 00 Reagovat !

foto

01.10.02  20:42

Souhlasim s tebou, ze hlavni je spolehlivost pri plneni hlavniho ucelu - prepravy z bodu A do bodu B. Jenze menit 2x za rok palubku nedava Almerce nejlepsi vysvedceni. Tebe by to nezarazilo?
  • 00 Reagovat !

foto

01.10.02  15:11

« Bez nadpisu

A ešte niečo.V lete some sa stretli s jedným kamošom, ktorý je tuším s Jindřichovho Hradce.Dofrčal na krásne čiernej Almarke s 2 litrom so 150 koňmi a mal som s tým česť.Záťah bol veľmi slušný,točilo to ešte 500 otáčok viac ako bežná 1.4, problém je v tom, že v Čechách ich behá len dajakých 30 kusov.Celkovo s almeráckym podvozkom veľmi dobrá kombinácia.
  • 00 Reagovat !

foto

01.10.02  15:03

« Bez nadpisu

S tými vybráciami mám mierne problémy opäť aj ja.Nie je to síce dramatické ale je to cítíť pri rýchlosti okolo 120-130 km/h.Zaujímavé je, že sa mi to objavuje v akýchsi cykloch kedy chviľku necítíť žiadne vybrácie a chvíľu áno.Pri zvýšení alebo znížení rýchlosti zmiznú úplne.V novembri budem dávať zimné gumy takže počkám, či to bude cítíť aj pri nich.
    Dole sa porovnávala Fabia s Almerou.Myslím si, že Almera je oveľa lepší výber a v kategórii nižšej strednej triedy za danú cenu asi najlepšia voľba vôbec.Ja mám ročník 98, som s ňou maximálne spokojný a nemenil by som ju napr. ani za Octaviu (s výnimkou RS hehe), nie to ešte za fábiu.Jediné auto pri ktorom by som váhal je Civic, aj to predchádzajúcej generácie.Tie nové mi až na kupák a sedan dajako nesedia a navyše sú za šílené prachy.Za 70 tis. km som okrem bežných vecí menil v servise iba čapy riadenia,aj to vďaka rozbitým cestám a inak nič.Takže voľba je jasná, Almera.
  • « 00 Reagovat !

foto

01.10.02  14:45

Pod pojmom "spolahlivost" si skor ako drncanie prip. nefungujucu palubku predstavim skor to, ze ma auto dovezie z bodu A do bodu B bez vacsich problemov. Moj Nissan tiez sem-tam zavrzga v palubke, alebo sa mu trasie odkladacia schranka. Ale to su podla mna detaily. Co mam z nevrzgajuceho auta, ked ma nedovezie, ale ostanem trcat na pol ceste? Preto nemozem na Nissana povedat kriveho slova (klop klop na drevenu hlavu, aby smo nezakrikol): robim cca. 3x mesacne BA-Mnichov-BA, od marca 02 mam na nom 28 tisic km (kupeny pri 82, teraz 110tkm) a to auto ma _vzdy_ priviezlo v kazdom pocasi bez jedineho problemu. To je podla mna spolahlivost a tu si u japonskych aut tak cenim.
  • 00 Reagovat !

foto

01.10.02  12:49

« vibrace a zase vibrace

Tak už mi došla trpělivost a hlavně mě od těch vibrací už brní ruce a hlava :-)). Udělal jsem v celku neúspěšný pokus, když jsem obeslal veškeré servisy NISSAN dotazem, zda se s vibracemi na Almeře někdy setkaly. Odpovědi byly negatvní, všichni tvrdí, že to jsou nevyvážená kola. V pátek proto odjíždím do Studence, vezu obě sady kol a jdeme expedimentovat. Výsledek zveřejním.
  • 00 Reagovat !

foto

25.09.02  22:23

« Poznamka ke spolehlivosti

Nazdar vespolek, pravidelne to tu sleduju a dnes jsem se odhodlal k registraci, abych trochu prispel k oziveni.
    Mam rok starou Almeru Jubileum 1.8 a me zkusenosti jsou tyto
    - po 4500km menena palubka (obcas nefungoval rychlometr)
    - po 20000km menena palubka (palivometru neklesala rafika) a pedal spojky (pry tam bylo vymlacene nejake silikonove tesneni nebo co a proto to mlatilo, kdyz se sundala noha z pedalu. To ale delalo od zacatku a ja myslel, ze to tak ma byt)
    - no a cele mi to prijde trochu rozhrkane, porad neco lehce drnci nebo pri 3000ot rezonuje neco pod volantem - nemam cas to zkoumat. Mne se vzdycky zda, ze slysim neco od spolujedce, ten to zase slysi ode me :)
    Prevazne s ni jezdim po dalnici Olomouc - Praha/Bratislava a kdyz jedu rychle a neco si pustim, tak zadne drnceni neslysim.
    Jo, a jeste jsem si vzpomnel, ze sklopena slunecni clona u ridice mi nechce drzet. Kdyz jedu po treba po panelech (Brno - Bratislava), tak se vzdycky ustali ve svisle poloze. Uz pul roku se chystam, ze si to spravim :)
    Uff, uz me boli ruce.
  • « 00 Reagovat !

foto

25.09.02  10:15

« Re: Pohřeb

Hm, dneska som pri ceste do prace Nissanom ostal v soku: chudacik Nissanik bol zasnezeny!!!
  • « 00 Reagovat !

foto

25.09.02  09:29

« Re: Nisan Almera

Ahoj, myslim si, ze porovnat Almeru s Fabiou je nieco podobne ako porovna Maximu s Octaviou. Almera je o triedu vyssie, Fabia sa radi medzi male auta, Almera medzi nizsiu strednu triedu (vidis to aj na motoroch: vacsina Fabii ma 1.4l a najnovsie 1.2l; Almera zacina na 1.5l). Rozdiel v zaruke si povedal sam, k tomu Almera patri k najspolahlivejsim autam vobec (v statistikach poruchovosti ADAC je v prvej trojke spolu s Toyotou Starlet a Toyotou Carinou). Motory mozno nepatria medzi "technologicke vystrelky", ale prave preto su vynimocne spolahlive. Rozdiel v spotrebe bude pravdepodobne minimalny. Ak je Almera cenovo na urovni Fabie, tak naozaj neviem pochopit, ako mozu ludia este Fabiu kupovat. Teda vlastne viem: sikovny marketing Skody na domacom trhu a predsudky ludi o "lacnych ND na Skodu a extremne drahych na Japa" + "Skodovku mi opravi kazdy suplikant v garazi"
  • « 00 Reagovat !

foto Lubos-1

Lubos.1 25.09.02  09:27

Nechapem, ako moze niekto porovnavat Almeru s Fabiou. Tieto auta nie su ani v rovnakej triede.
  • « 00 Reagovat !

foto

25.09.02  08:55

Po půl roce ježdění a 8.500 km dobré. Mám 1.8 Sport a jediné co mi vadí, je drnčení řadicí páky při zařazené 5 - ale to bude asi jen u mého kousku, kolega má stejný a u něj to nedrnčí.
    Jinak, spotřeba při jízdách převážně po Praze kolem 7,2 l/100, klimačka zvládala v pohodě i letní vedra v Itálii, prostě pohoda ...
    Ceny servisních prohlídek najdeš třeba na www.nissan-praha.cz, je tam někde XLS ke stažení, co si pamatuju, tak první po 15.000 stojí asi 1850 Kč, dál nevím.
    Jestli řešíš dilema Almera x Fabie, osobně bych ti doporučil to první :-)
  • 00 Reagovat !

foto

25.09.02  06:34

« Nisan Almera

Jaké máte zkušenosti a co porovnání s Fabií.
    Nyní je k dostání verze s klimatizací za 377 000Kč. A ta při porovnání a ohledem na výbavu vychází levněji než Fabie také 3letá záruka není k zahození. Jak jsou časté a drahé servisní prohlídky?
  • 00 Reagovat !

foto

24.09.02  18:00

« Pohřeb

Teda tady ta diskuze opravdu umírá... Kde jsou ty výhody internetu, když si na otázku v diskuzi stejně musím odpovedět sám ? :-(
    Kdyby někdo potřeboval vědět, jak teda jsou složené poloosy, tak už znám dobře levou stranu :-( pravou mám skoro ok :-)
    Mimochodem varuju před manžetou na homokinetické klouby přední nápravy od náhradního výrobce - NEBRAT. Vydržela asi 3 měsíce a kloub se zničil vinou špatné manžety, kloub=3500,-Kč
    Asi to tady necháme umřít.
    Nissane budiž ti země lehká
    Skoro bych se chtěl omluvit za ty kecy výše, ale on to tady už stejně nikdo nečte, nebo čte ?
    Tak lidi jenom nečtěte a něco aj napiště, třeba jak se vám jelo nissanem do práce :-)
  • 00 Reagovat !

foto

21.09.02  08:57

« Primera ?

Zdar lidi, neznáte někdo přední nápravu primery trošku lépe ? konkrétně mě zajímá složení poloosy, její uchycení ve středu auta, homokinetický kloub, mám vadné uchycení poloosy u středu auta, musí se měnit poloosa ? nebo je tam ložisko, kloub ? Díky za odpověď.
  • 00 Reagovat !

foto

21.09.02  08:57

« Primera ?

Zdar lidi, neznáte někdo přední nápravu primery trošku lépe ? konkrétně mě zajímá složení poloosy, její uchycení ve středu auta, homokinetický kloub, mám vadné uchycení poloosy u středu auta, musí se měnit poloosa ? nebo je tam ložisko, kloub ? Díky za odopověď.
  • « 00 Reagovat !

foto

10.09.02  02:42

« auticko

Tak dnes jsem mel dobrou naladu vyjimecne od sameho rana.Jel jsem totiz na dalnici asi 10km soubezne s novym "Z".Je to vazne nadhera,akorat to asi neni auto pro trpasliky - bok dveri je vytazenej tak vysoko,ze jsem ty blondyne videl akorat oci a nic nize... :-)
  • 00 Reagovat !

foto

08.09.02  12:24

« LPG a Nissan

Kdyby někdo měl zájem o přestavění Primery na LPG, můžu podat veškeré informace o dvou různých LPG systémech, montáž, cena, praxe, spotřeba, výkon. Buď zde, nebo na janza@post.cz
    Toto je nekomerční nabídka !!! Nejsem placen firmou za zákazníka, ale mám prostě zkušenosti.
  • 00 Reagovat !

foto

08.09.02  11:55

« Lambda sonda

Zdravím, sháním lambda sondu na svoji primeru, ale nějak se mi to nedaří, už jsem 2 kusy musel vrátit, protože mi je dodali jako na primeru a přitom měly hodně větší průměr a nebylo možné je namontovat. Nevíte někdo, když jsou tam 3 dráty, tak jasné je, že 2 jsou vyhřívání, už dokonce i vím, které to jsou, ale nevím, jestli se u nich musí dodržet polarizace. Nevíte někdo o náhradním výrobci ? Všichni máte originál ?
    Dodám jen typ Primera r.v. 93, motor GT 110 kW, označení motoru SR20
  • « 00 Reagovat !

foto

05.09.02  10:20

« Re: Almera?

No tak mam naky prospekty z autosalonu a maji tam akci Almera Invitation 1.8 v plnej palbe za 467.000 s 16'' kolama a CD prehravacem. Tak dik za rady, uz neni co resit ;-))).
Přihlásit se Zaregistrovat Pro přispívání do této diskuse musíte být přihlášeným registrovaným uživatelem!

Blesk.cz

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby strčila minci do zásuvky

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby…

Virtuální asistentka Alexa od americké společnosti Amazon vyzvala desetiletou dívku, aby přiložila minci k…

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků: Nejčastější otázky a odpovědi, největší fígle prodejců!

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků:…

Radost z vánoční nadílky se může snadno změnit v rozčarování, stres a vztek. Stačí najít pod stromečkem nevhodný…

iSport.cz

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec Falta líp než křídla před ním?

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec…

Výdaje na Rudolfa Reitera, Milana Lalkoviče, Romana Potočného a Pepeho Menu, čtyři nedávné neúspěšné akvizice…

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid, Beran trénuje s Bohemians

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid,…

Jarní část fotbalové FORTUNA:LIGY odstartuje 5. února 2022, jednotlivé týmy už proto v prvním lednovém týdnu…

Reflex.cz

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů Čechů, nastínil Dušek pesimistický scénář

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů…

Přední český covidový scénárista Ladislav Dušek, který během pandemie zveřejňuje různé scénáře vývoje, opět…

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí zájem o „všeuměly“

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí…

Angela Merkelová odešla ze světové politiky v plné slávě a dalo by se očekávat, že její úspěchy svědčí o tom, že…