NISSAN
Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > Hlavní diskuse
-
« Palubka Almera 97
Mam Almeru 97 a celkem se mi potvrdilo to, proc jsem ji kupoval. Na 80tis. jsem menil jen bezne veci. Jinak nic. Ale o tom nechci mluvit.
Obcas zadrnci neco (mozna tahlo) ve dverich, to jeste zkousnu, ale co me nakrklo, je jemne drnceni zaslepek pro nepouzita tlacitka na strednim dilu palubky. Hlavne se to projevuje na dlazbe, nebo hrubsim povrchu. Podelim se tedy s vami o velmi jednoduche reseni. Staci vyndat zaslepky a polepit jejich ctyri strany silikonovym tesnenim (prodava se bohuzel cele baleni 15m) na okna - mozna bude vyhovovat i molitanove. Je to lepsi nalepit smerem k zadni casti, aby pak skvirkou nebylo videt.
Zkratka pet minut prace a je definitivne po drnceni. Preji hodne km bez problemu. Pepan -
« Re: DOUBLE CAB
To sidimi.Offroad je můj dlouhodobý sen,teď se pro něj našlo doma i uplatnění,tak se po něčem poohlížím.Napíšu to jednoduše: Co nejlevnější,co nejmíň najeto,co nejnovější 2,7TD(i) Terrano II wagon,3dv. vlivem krátkýho rozvoru moc poskakuje na nerovnostech na silnici,jeho průchodnost přes zlomy a hrby oželím.Poohlížím se přes net po něčem takovým z Německa,ale s diesly je to tam taky problém, moc jich není. -
« Re: Pylový filtr
Napíšu ti, kde je v nové almeře, a zkus se podívat, jestli to u primery není podobné. Vyndáš odkládací přihrádku v přístrojové desce (vevnitř vzadu jsou po obou stranách takové kolíčky, které se cca o 2 cm povytáhnou - je to vlastně osa vyklápění té přihrádky). Pak se už koukneš "dovnitř" přístrojové desky a tam uvidíš plastovou vodorovnou obdélníkovou krytku, po otevření té krytky se koukáš na pylový filtr. Je tam jen tak volně "zasunutý", tzn. není v žádném gumovém těsnění apod. Snad ten filtr bude k dostání u prodejců příslušenství, na tu novou almeru (N16) to zatím běžně není, přestože se už dělá dva roky. -
« Pylový filtr
Přátelé, prosím o radu. Mám v plánu výměnu pylového filtru u Primery (P11, r.v. 1998) a nechce se mi s tím do servisu. Snad bych to zvládl i sám, problém je ale v tom, že se mi zatím na 100% nepodařilo zjistit, kde ten filtr vlastně je a jak se k němu dostanu. Mám podezření na místo někde vepředu za skřínkou spolujezdce, ale je tam pouze kopa plastových krytů. Než se do toho pustím rád bych věděl, že tam, (někde za horou těch plastů) ten zatracenej filtr je. Díky za radu. -
Ahoj geta!Po čtyřkolkách taky pokukuji už nějaký čas, pick-up to vyhrál hlavně kvůli moji obživě.Nissan TerranoII jsem teď viděl v jednom auto bazaru,ale jen 2,4 benzín.Máš pravdu vtom že takových aut je v bazarech a vůbec na trhu ojetin opravdu málo a tak když se někde objevi jsou většinou hned pryč.Když mi napíšeš který rok vyroby a kolik bys tak chtěl nebo mohl do toho Terrana investovat můžu ti pomoct s hledáním,hodně času trávím šmejděním po bazarech a nejen já, ale velká část naši rodiny.Prozatím se měj! sidimi -
To sidimi:Není zač,jak jsem psal,já zkušenosti s 4x4 mám též mizivé až žádné,to co jsem napsal jsou spíše mé obecné názory plynoucí pouze z mého zájmu o offroady a zkušeností s osobními Nissany,takže je-li tu někdo,kdo s těmito auty má osobní zkušenosti,též se rád přiučím.Jinak určitě pak sděl své zkušenosti jestli se ti ten kup povede,MotorCafé navštěvuji již 3 roky a nehodlám v tom zatím přestat ;))).Já se teď poohhlížím po Terranu II,ale wagonu v TD a nějak jich moc není...:(( -
Děkuji geta to mi prozatím stačí. Dnes jsem se dozvěděl že to auto bude k mání až v lednu takže je dost času nastřádat informace.Jestli v té době ještě budeš navštěvovat MotorCafé tak ti napišu jak to všechno dopadlo.Měl jsem už v životě víc 100% kšeftů ,ale když je něco moc výhodné je vtom většinou nějaká levárna.Jinak dík za čas.Jestli si chceš o něčem ještě pokecat tak se ozvi. -
Moje zkušenosti se čtyřkolkama jsou jen takový,že jsem s nima jel,ale vzhledem k tomu,že píšeš,že se jedná o rok 2001 tak by snad problém být neměl.Snad jen jestli to nebylo bouraný či zatopený pod vodouči to nejezdilo v těžkým terénu nebo netahalo 3,5t vleky.Jinak dle počtu najetých km bych se asi zaměřil jen na nápravy,v případě větší předchozí zátěže převodovku.Jinak zbytek by měl být bez problémů,elektika a elektronika je u japonců skoro 100%spolehlivá,ten pickup ma dost tuhej rám,s tím by problémy být taky neměly,motor totéž,ještě případně turbo,nevím jak u Nissanů dieslů ale u benzínu to býva problém,který se dá ale celkem levně řešit,odchází ložiska na výfukový turbínce,cena repase okolo 5000,-.Toť asi vše,ale veškeré tyto informace jsou pouze mým teoretickým názorem vyplývajícím z konstrukce toho auta a zkušenostmi s osobními Nissany,praktické zkušenosti s offroady bohužel nemám. -
« Re: DOUBLE CAP
A nepíše se to náhodou DOUBLE CAB???;)Jinak jestli je to v OK stavu,tak by neměl být problém,podívej se který jiný výrobce než Nissan a Toyota má takové široké spektrum offroadů ve své nabídce,což asi hovoří za vše a zkušenosti s jejich konstrukcí musí někde být vidět. -
"-- skrytý --" 30.10.02 16:36
« Re: čidlo otáčkoměru
Jeden tip tzv. "od stolu": Pokud je to auto z r. 1986, bude mít ještě nejspíš kontakty v rozdělovači. Hledej chybu v nich (odtrh, unavená pružina...), neboť otáčkoměr je napojen přímo na výstup pohyblivého raménka, tj. počítá frekvenci jeho rozepínání/spínání. Pokyblivý kontakt je však především spojen se zapalovací cívkou. Blbne-li otáčkoměr a motor přitom cuká (vynechává zapalování), bude problém někde tam. -
« Hmotnost almery ?
Zdravím, chtěl jsem se zeptat, jestli někdo nevíte hmotnost almery, konkrétně chci porovnat výkon své primery P10 GT a alemry s GT motorem, má primera váží zhruba 1,25 tuny a kolik asi váží almera 3d hatchbag ? Stačí i s jiným motorem, ten rozdíl mezi motory už nebude tak velký. Ještě, kdyby někdo náhodou měl přehled o motorech v almeře, napiště to prosím zde, v jakém roce se montovaly jaké motory ? (rozpětí tak 1996-2002) Zajímají mě benzínové a odkdy se dělá 1,8 benzín ?
Díky -
« Nissan Dabl cap
Dobrý den pánove! Chtěl bych se zeptat na váš nazor o Nissanu Dabbl cap 2.5TD r.v. 2001.Potřeboval bych takové auto protože se budeme stěhovat do hor.Zrovna tohle auto je mi nabízeno za rozumnou cenu,což je samo osobě dost podezřelé, takže bych celkem uvítal nějaké názory a zkušenosti. Děkuji a naschledanou. -
Lubos.1 29.10.02 13:03
« Re: vibrace a zase vibrace
Tak to ti zavidim, ja mam stale tie iste problemy. Na mojom aute bolo merane vsetko, s cim si mal ty problemy a bolo to OK.
Teraz mi idu skusit pritiahnut volu riadenia. To je jedine 'riesenie', ktore prislo od vyrobcu za poslednych par mesiacov. Ale ved uvidime :(