NISSAN
« Re: pro geta
to sidimi: Díky mooooc ;))), ale už je to pase, po bouřlivém rodinném projednávání jsem to musel odložit :(( Snad jindy. Jinak ta cena se mi zdá celkem dost, byl jsem se podívat na 93, 5dv. ve velmi dobrém stavu, podařilo se mi jej ukecat na 230tis.Ale byl to prodej přes inzerát od majitele, takže možná ten bazar zkouší něco vydělat. Díky za snahu a ochotu. Už máš pick-upa??? -
ja som mal pocit, ze mi to tak smrdi najma po spiatocke. ale uz mi nic nesmrdi, a to je auto cerstve, ma len 1000 km. ale ina vec ma trapi. ako sme tu mali to prisernu nadielku snehu tak som bol parkrat nuteny parkovat cez hlboky sneh a teraz mam pocit, akoby sa od prednych kolies ozyval taky suchotavy valivy zvuk a trochu ma to znepokojuje. -
jezebel> jestli se nepletu, už je to nějaký ten pátek :), ale tohle jsem také cítil, když jsem měl Almarku (N15) novou. Nějakých pár stovek kilometrů trvalo než se "vypálilo" výfukové potrubí. Tento smrad šel z něj. Plasty přestaly "smrdět" novotou, tak po půl roce. Jak se jmenuje přesně ta látka, která se z nich odpařuje, která tak příjemně voní novotou ale není moc zdraví prospěšná, si už nemůžu vzpomenout. A starého auta, mi také tuším smrděl výfuk několik set km, když jsem jej měnil. jestli to cítíš, po zastavení a až potom, co vystoupíš, přikláněl bych se spíše k výfuku než k plastům -
"-- skrytý --" 16.01.03 09:00
To, jestli se z plastů odpařují tzv. změkčovadla (= nekvalitní plasty, změkčovadla jsou navíc zdraví škodlivá) se pozná bezpečně podle toho, že se na čelním skle zevnitř usazuje "duhová mlha". Je to stejné, jako když v autě jezdí kuřák (v tom případě však jde o usazený dehet a popílek). Tento nepříjemný efekt se několikrát násobí, pokud auto stojí na sluníčku - to je pak třeba čelní sklo zevnitř očistit třeba po několika hodinách stání na přímém slunci. Pokud k tomuto jevu dochází, pak k němu dochází prakticky po celou dobu životnosti vozidla, resp. plastů v interiéru. K žádnému "vypálení" nedojde, a i kdyby, tak po tolika letech, že by ty plasty byly už stejně na vyhození!!! -
Pani, zaujimala by ma jedna vec. Po zastaveni mojej Almery je citit z auta divny zapach (ide to pravdepodobne z motora), ako kedy sa nieco palilo a trva to v podstate odnova. Mam najazdenych asi tak 7500 km. Jeden mechanik mi hovoril, ze je to sposobene novymi plastami, ktore sa potrebuju "vypalit" a potom to prestane. Aky je Vas nazor na tento moj problem. Dakujem za odpovede -
« Re: nova almerka po prvom tisici kilometrov
Nie som z Blavy, ale z blizkeho okolia. Trafil si "dobre". Auto-impex je najvacsim predajcom Nissanov na Slovensku a ma aj nadlhsiu tradiciu a skusenosti (aspon podla nich). Predavujuci v tejto spolocnosti su velmi ochotni, aj mna viac menej predajca ukecal i ked som hlavne dal na odporucania znamych a na info v testoch. Pri prvej navsteve tohto servisu som bol milo prekvapeny ochotou ich zamestnancov a celkovym pristupom, ale ked sa uz vyskytlo par chyb tak to bolo uz o niecom inom. Opravovali mi uz par veci, no nieco opravili, nieco opravene sa zase pokazilo a co bolo dobre to dosrali (opravy boli hlavne spojene s odstranovanim roznych pazvukov). No este raz musim navstivit tento servis, lebo mi maju este nieco robit, tak na nich nemozem velmi nadavat. Ale ako som uz pisal, som velmi sklamany z ich pristupu. Dufam, ze Ty budes mat s nimi lepsie skusenosti. A prajem vela bezporuchovych kilometrov s novou Almerou. -
« Re: Spotreba
To jezebel: No od boku to strelil tak do 8 litru. Ale strasne zalezi na stylu jizdy. Takoveto trasy jezdi moje zena s puntem a pro to auto je to dost tvrdy rezim. Ani se poradne neohreje, navic se nestaci dobijet baterka, musim tak jednou za mesic dobijet. Doporucoval bych to obcas projet a "rozpalit". Jinak ja jsem si na leto na almeru na elektrony dal Sava Intensa 195/60R15, na zimu mam na plechu Michelin Alpin 185/65R15, a s temi zimnimi gumami mam spotrebu cca o 0,2-0,3l/100km nizsi. Fakt nekecam, ja jsem na to pedant, dlouhodobe to sleduju (uz druhou zimu), mam to v xls tabulce. Podotykam, ze jezdim hlavne delsi trasy... -
« Re: nova almerka po prvom tisici kilometrov
Zajizdej to uplne normalnim beznym jezdenim (mizerne pocasi nebude vecne), stridej rezimy, muze se to klidne kratkodobe "prohnat", dnesni moderni auta uz na zabeh citliva nejsou. Doporucit nelze jen napr. jet "na plny plyn" stovky kilometru po dalnici nebo to naopak nechavat bezet dlouho na volnobeh apod. Ale to nedela nejlip ani zajetemu autu. Takze si z toho nedelej velkou hlavu a jezdi. Rozhodne to nijak zbytecne nesetri, takove to "jezdeni maximalne 100 km/h a do 3,5tisic otacek" apod., to je minulost... -
« nova almerka po prvom tisici kilometrov
aj vdaka odporucaniam v tomto fore a vdaka celkom dobrej akciovej ponuke na konci roku sme si do rodiny kupili cez vianoce almerku, 1.5 5d.
prve dojmy zatial celkom fajn, jedina chyba bola, predajca zle urobil pripravu na autoradio a nehraju dva repraky ale slubili, ze to daju do poriadku, ked sa tam zastavim.
niekto z blavy tu spominal mizerny servis, tak sa chcem spytat, ze ktory, dufam ze som tam netrafil, predajca {autoimpex} bol celkom mily, vlastne nas scasti on ukecal.
chcem sa spytat, ako rozumne zabehavat nove auto v takomto mizernom pocasi, ked sa jazdi najma do otaciek na dvojke a jednotke? pri rozbehu na krizovatkach mam pocit, ze mi to trochu viac preklzava, ale je fakt, ze prvy krat v zivote jazdim za takychto mizernych podmienok a tak mozno len nemam skusenost. -
« Re: Spotreba
Este nieco k tej spotrebe, aby som to uplne upresnil.
V poslednej dobe jazdim 10 km trasy, pat km tam a pat naspat. Aka by podla Vas mala byt spotreba pri takejto prevadzke?
V lete mi to papalo asi 7,2 l a mal som to na 16 elektronoch a jazdil som taktiez kratke trasy.
A mimochodom pani, co hovorite na Almeru s novych faceliftom. -
« Re: Pazvuky v Almere
To jezebel: To se mi fakt nezda. Ta servisni almera mohla byt treba po bouracce, nevim... O zadne almere, se kterou jsem mel moznost jezdit, nemuzu rict, ze by "drncela" tak, jak pises. Ani v zadnem testu, tuzemskem ani zahranicnim, jsem nezaregistroval, ze by almere takovou spatnou vlastnost vycitali. Ac se treba v mem aute obcas neco ozve, jak jsem uz tady napsal, tak na 110 tisic km mi to prijde nadprumerne dobry. Zvlast kdyz vezmu v uvahu, po jakych silnicich tady jezdime (specialne v tomto obdobi). Ruzne pazvuky se po par letech ozyvaji i v autech vyssich trid a podstatne vyssi ceny (a u nekterych znacek i u novych:-). Jeste k te spotrebe: o prumerne spotrebe muzu mluvit tehdy, kdyz to budu nejakou dobu trochu systematicky sledovat. Zapisovat, pocitat. Ta diskuze tady je tak trochu "strileni od boku". Ja mam na 1.5 5d dlouhodoby prumer 6.8, jezdim ale prevazne mimo mesto. -
« Re: Pazvuky v Almere
to Jezebel> No, ja nejsu zadna autorita na spotrebu, ale ta tva se mi zda vysoka. Jeste se mi nestalo, ze bych vyjezdil nadrz jenom kratkym dojizdenim. Pres konec roku jsem vozil rodice do nemocnice na prevazy (10km tam, nejake pojizdeni po nakupech a 10km zpet), jezdil jsem do sauny (18km tam), udelal nejake nakupy (vzdy do 20km) a jedna delsi cesta (celkem 100km pres Beskydy, do kopce na 3, z kopce na 3 - bylo hnusne pocasi) a jeste jsem otocil Brno - Prerov. A to jsem s rodinu vozil se zapnutou klimou kvuli vlhkosti. Celkem asi 650km za 52l. BTW jednou jsem zkusil Praha-Olomouc jet +/-110km/h s plnym autem a vyslo to 6,5/100.
Vzpominam si na byvaleho kolegu, ktery at delal co delal mel taky velkou spotrebu (s Octavii) a bylo to nejakym upadenym potrubim ci co (nekamenujte mne - u aut poznam akorat kde ma predek a zadek:), ale v servisu na to prisli az pri druhe navsteve :( -
« Re: Pazvuky v Almere
To fleggy: spotrebu mam asi tak okolo 10l. Podla Teba je to teda v norme?
To motorkar: najviac mi na tych pazvukoch vadi (vadilo v lete ked bolo otvorene) drncanie toho okna.
Ked som maj svoju Almeru par dni v servise tam mi dali k dispozii ich a ta mala najzdenych nieco
okolo 20tis.km a pazvuky sa tam ozyvali z kazdej strany. Drncali okna, klepalo nieco v pristr. doske, klepali calunenia dveri ... no bolo toho pozehnane.
Tak neviem ci interier Almery je dost nekvalitne spracovany, alebo je to len moj subjektivny dojem.
« Pazvuky v Almere
To fleggy, jezebel: Ja uz jsem tady na to tema neco psal, ale jeste se k tomu vratim. Moje 1.5 r.v.2001 je naprosto bezproblemove a spolehlive auto, ale je fakt, ze se uvnitr obcas neco ozve. Musim ale doplnit, ze mam najeto 110tis.km a ze do takovych 80tis. bylo pazvuku daleko mene. Rozhodne mi prijde vyjimecne to, co popisuje jezebel, nove auto bylo celkem bez pazvuku.
Jednoznacne maji vsechny pazvuky znacnou zavislost na teplote.
Identifikoval jsem jejich nasledujici hlavni zdroje:
1. Prava cast pristrojove desky - cvakani a chrasteni: podle me jsou to draty, ktere vedou misty v "husich krkach" a chrasti v nich, napr. kabel k airbagu spolujezdce.
2. Vrzani sedadla ridice.
3. Ta stropni svitilna (viz muj minuly prispevek).
4. Plastove oblozeni zadnich sloupku nebo uchyt kryci desky kufru.
5. Calouneni prednich dveri, tam se udela casem trochu vule, ale tomu jsem zabranil tim, ze jsem do vznikle spary namackl trochu bezbarveho silikonu. Je to asi u Almer dost caste, cetl jsem o tom i v zahranicnich testech.
Zaverem ale musim uvest na pravou miru dojem, ktery by mohl vzniknout z tech bodu vyse. Rozhodne nemam pocit, ze by Almera byla i v tech 110 tisicich km nejake "rozhrkane" auto, proste obcas se nekde neco trochu ozve, vetsinou to nijak moc nerusi...
O tom "bouchani pod volantem nic nevim, me to nedela ani jsem o tom neslysel. Mohlo by to byt neco kolem prevodky rizeni. Jinak fleggy, na servis bych moc nespolehal, takoveto malickosti si radsi opravim sam, oni jsou vetsinou "chytri" az za hrob a rozhodne si nenechaji moc radit. Vysledkem je pak to, ze muzes jezdit do servisu porad dokola...