NISSAN

Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > Hlavní diskuse

• « 00 Reagovat !

foto

15.04.03  15:08

« Re: Primera 2.0 SLX P10 - volnoběh

NGK sa mi najlepsie osvedcili aj do europskych aut, moj starucky Opel Ascona vsetky ostatne sviecky zlikvidoval v priebehu 200km, ale NGK boli cistucke a ako nove aj po niekolko tisic km ;))
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 15.04.03  15:03

To dabel a vsichni ostatni: do Japonce jedine NGK nebo Denso, tedy pokud nechcete mit problemy a casem motor sveho milacka odepsat!
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 15.04.03  15:00

To Pavel.K: Ad topeni - vymenit termostat. Ad reset RJ - klicek ve spinaci skrince do polohy zapalovani zapnuto (tedy bez startovani - motor nesmi byt v chodu!!!, pouze sviti kontrolky na pristrojovce), jinak vsechny spotrebice ve voze vypnout, odpojit minus pol baterie, pockat min. 20 sekund, pripojit minus pol baterie, vypnout klicek zapalovani, dotahnout svorku minus polu na baterce a je hotovo. V pripade potreby opakovat - obcas se to nepovede napoprve, zalezi mj. na dobe odpojeni aku, resp. na dobe, odkdy z pameti RJ po odpojeni napajeciho napeti "vypadnou hlouposti", ktere tam predtim nalitaly. Pokud to byly opravdu velke hlouposti, pak nekdy nezbyva nez je vymazat ulozenim vymontovane RJ na noc do mrazaku.
  • « 00 Reagovat !

foto

15.04.03  14:59

Hm do Japonca sviecky najlepsie NGK (tie som mal ja) alebo Denso. Ale sag vymenis a uvidis, mozno, ze tomu servisu krivdime a fakt to zmizne...
  • « 00 Reagovat !

foto

15.04.03  14:30

dabel: Svíčky jsem ještě neměnil, koupil jsem je včera (to bylo taky něco, nakonec jsem sehnal Championy za 120,-ks). Musím koupit klíč, mám jen ten 21´. Ale nechce se mi věřit, že by svíčkama padaly otáčky pomaleji než mají... No, těžko říct, dnes to udělám a uvidím, rád bych doufal. Je mi jasné, že se jim do toho nechce. Účtujou si 350,- za práci, což není žádné * na to, aby se s tím piplali...
  • « 00 Reagovat !

foto

15.04.03  14:17

A sviecky si uz vymenil? ;))) Asi ano, predpokladam... Ono vraj do nastavovania sa im moc nechce, obzvlast tie posledne karburatory Nissana su vrazda (to mi povedal skuseny mechanik, ked mi na nom menil chladic), tak sa "vyhovoria" na sviecky...
  • « 00 Reagovat !

foto

15.04.03  14:15

dabel: byl jsem v servisu, chtěl jsem, aby mi na to koukli a nějak to seřídili, ale doporučili mi, ať vyměním svíčky, že to bude dobrý. Blbost...
  • « 00 Reagovat !

foto

15.04.03  14:10

Nemám stříkačku, je to 93´.
  • 00 Reagovat !

foto

15.04.03  14:08

« vzduchový filtr

Máte někdo zkušenosti se sportovním filtrem v Primeře? Je to znát? Musím vyměnit filtr a přemýšlím, jaký koupit, jestli obyč nebo připlatit za nějaký promakanější... Jinak jsem slyšel, že prý jsou slušné z těch obyčejných jakési GREENy či co, no uvidím...
  • « 00 Reagovat !

foto

15.04.03  14:07

Missan: ak mas rocnik 94 a vyssie, tak uz v 1.6 karbec nemas. Tie mali uz (konecne!) vstrekovanie ;))
  • « 00 Reagovat !

foto

15.04.03  14:03

Mitsi: Nejhorší je, že jsem asi střevo, ale nepodařilo se mi sundat ani vzduchový filtr, natožpak se pohrabat u karbecu a čistit klapku. Asi to přeci jen nechám na tom servisu, ale ani náhodou autorizovaném... RJ bych také asi hledal hodně blbě...
  • « 00 Reagovat !

foto

15.04.03  13:57

Hele, to bude nějaká univerzál závada, já mám, po tom volnoběhu, úplně ten samý problém s topením. Navíc jsem zjistil, že se mi sráží voda pod jednou z fajfek. Asi prasklá hlava, nebo nevím... Už jsem z toho na prášky...
  • « 00 Reagovat !

foto

15.04.03  12:43

Díky za radu.Logicky vzato to asi opravdu bude příčina,nicméně trošku tápu v pojmu "resetovat RJ".Předpokládám,že je to nějaký switch v řídící jednotce,ale kde přesně ho najdu.A potom se mi objevil ještě jeden problém a to,že mi téměř nefunguje topení (při zahřátém motoru).Při klidné jízdě je výdech vzduchu do interiéru téměř studený.Až když pořádně vytáčím při jízdě motor (4-5000 ot.)začne topit jako ďábel.Po uklidnění jízdy opět vzduch zchladne.Dík za další skvělé! rady.
  • « 00 Reagovat !

foto

15.04.03  09:43

« Re: osvetlenie interiéru

... a skontrolovat poistku?
  • « 00 Reagovat !

foto

15.04.03  09:43

jezebel: a skusil si dat dolu to plastove vicko a skontrolovat stav ziarovky?
  • « 00 Reagovat !

foto

15.04.03  09:42

No jasné, to viem, ale mne to nesvieti v žiadnej polohe.
  • « 00 Reagovat !

foto

15.04.03  09:13

Moje Almera ma tri polohy packy na stropnim svetle. Uprostred to nesviti nikdy, vpravo dycky a vlevo pri otevrenych dverich (doufam ze sem to nesplet). Packu mam furt vlevo. Kdyz je tma (noc), tak se mi po odemceni auta zvenku ci po vyndani klicku ze zapalovani rozsviti to osvetleni. Ve dne se rozsvicuje jenom pri otevrenych dverich.
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 14.04.03  17:19

Vycistete si skrtici klapku a difuzor kolem ni a pak resetujte RJ. Bude po problemu. V elektronice se nedoporucuji hrabat a do servisu s tim uz vubec radeji nejezdit - nebo snad chcete dobrovolne hrat roli onoho oslicka z pohadky Oslicku, otres se?!!!
  • « 00 Reagovat !

foto

14.04.03  11:51

Missan: cital som, ze motory 1.6 rocnikov 94-95 (teda so vstrekovanim) mali problem s volnobehom, udajne sposobenym riadiacou elektronikou. AK mas starsi ako 94, tak mas este karbec a tak by to mohlo byt cisto teoreticky nieco tam.
  • « 00 Reagovat !

foto

14.04.03  11:39

Čus, mám s Primerou ten samý problém, tedy s 1.6 motorem. Vůbec nevím, co s tím. Po každém přidání se vracejí otáčky zpátky dost nepružně a dlouho. Zítra jedu nechat vyměnit olej, zkusím, jestli mi na to nekouknou. Dám Ti kdyžtak vědět, co mi poradí, stejně tak, prosím, jestli se ti podaří problém vyřešit, poděl se se mnou o zkušenost na "pechanek.m@kr-ustecky.cz" . Díkes!!!
Přihlásit se Zaregistrovat Pro přispívání do této diskuse musíte být přihlášeným registrovaným uživatelem!

Blesk.cz

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby strčila minci do zásuvky

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby…

Virtuální asistentka Alexa od americké společnosti Amazon vyzvala desetiletou dívku, aby přiložila minci k…

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků: Nejčastější otázky a odpovědi, největší fígle prodejců!

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků:…

Radost z vánoční nadílky se může snadno změnit v rozčarování, stres a vztek. Stačí najít pod stromečkem nevhodný…

iSport.cz

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec Falta líp než křídla před ním?

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec…

Výdaje na Rudolfa Reitera, Milana Lalkoviče, Romana Potočného a Pepeho Menu, čtyři nedávné neúspěšné akvizice…

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid, Beran trénuje s Bohemians

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid,…

Jarní část fotbalové FORTUNA:LIGY odstartuje 5. února 2022, jednotlivé týmy už proto v prvním lednovém týdnu…

Reflex.cz

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů Čechů, nastínil Dušek pesimistický scénář

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů…

Přední český covidový scénárista Ladislav Dušek, který během pandemie zveřejňuje různé scénáře vývoje, opět…

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí zájem o „všeuměly“

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí…

Angela Merkelová odešla ze světové politiky v plné slávě a dalo by se očekávat, že její úspěchy svědčí o tom, že…