NISSAN
Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > Hlavní diskuse
-
« Bacha na Nissan Staněk v Brně
Brňáci a okolí, dávejte si bacha na servis Nissan Staněk. Při garanční prohlídce jsem jim nechal auto celý týden, protože jsem byl mimo město a oni s ním najezdili cca 200 km, spálili tím 1/4 nádrže a když jsem se ptal, co to má znamenat, bylo mi odpovězeno, že to není možné a že jsem jim nadiktoval špatné údaje do objednávky - dost arogantní přístup, celkem mi zkazili celé dopoledne. -
"-- skrytý --" 17.07.06 13:40
« Almera 2002
Zdravim vsechny,
nabizim k prodeji almeru N16 hatchback 1,5 16V z roku 2002 petidverovou v klasicke modrozelene metalize. Koupenou v Betahase Praha, nebouranou a ve vybornem stavu. Najeto 74tisic km, kompletni dokumentace, serviska, zimni gumy na discich, stresni nosice. Cena okolo 200000Kc. Spolehlive a bezproblemove auto. Jestli by mel nekdo zajem zde je email: tommmy@email.cz -
"-- skrytý --" 30.05.06 12:07
« ceny servisu na Almeru
za co vam a kde menili kotuce, platnicky a tlmice na Almeru N15?
Mam s ABS takze bude treba aj vzadu. brzdi to zatial symetricky a subjektivne dobre ale zadne kotuce su nerovnomerne optotrebovavane (neni cela plocha leskla). Predne su rovnomerne. Hrubka prednych aj zadnych je na dolnej hranici tolerancie udavanej vyrobcom takze pomaly je cas na vymenu.
nedavali ste niekto opravovat prevodovku na N15? (loziska, synchrony) -
"-- skrytý --" 22.05.06 11:46
« Bez nadpisu
problem s koroziou na manzelkinej N15 vyrieseny- dal som opravit tu hrzdu na podbehu, zaroven nastriekat oba podbehy HB body v hrubej vrstve a naraz s tym prestriekat aj nejake chyby laku co sa casom vyskytli. Vcelku spokojnost, mechanik co mi to robil bol udiveny ze auto vraj nema nikde inde ani naznak korozie, tak ci tak odporucil vystriekanie dutin, vraj to nikdy robene nebolo lebo v podbehoch bol len prach na povodnom laku bez ochrany.
Zacali sa mi vsak ozyvat buchance vpravo vpredu. Prejavuje sa to ako tupe obcasne buchnutia pri nerovnostiach v zatackach, ak ide auto rovno buchanie prakticky nepocut. Co to je podla vas? Rameno, stabilizator?... A co tak moze stat oprava? Treba menit obe strany naraz aj ked to robi jedna strana? (chodim do Autopolisu v BA).
Po zime opat pocut skrkotanie (ako ked skrka retaz o iny kov) v rozsahu otacok od cca 2-3000 ot/min. Robilo to aj pred zimou ale ked som bol v servise tak sa im to pri skusobnej jazde neozvalo. Ked bola zima neozvalo sa to celu zimu ani raz. Evidentne tomu pomaha tuhsi olej. Pri volnobehu to nerobi takze rozvod bol vyluceny. Podla tohoto to vyzera byt na prevodovku, nejaka vola v lozisku. V Autopolise mi to potvrdili, povedali ze je to pomerne bezna zavada u Almery N15 inak aj podla nich jedna z mala. Na jesen mi to odporucili nechat zatial tak. Riesili ste uz nieco take a co vas to tak stalo? Holt auto ma 176tis km. Fascinuje ma inak krasna odozva riadenia aj napriek jeho dost silnemu preeposilovaniu a stabilita tohoto auta. Na rozbitej ceste je to vsak uz dost horsie. Celkom rad sa na tomto aute preveziem aj ked moja OII je fajn. Preto radsej dam nejake peniaze do oprav pomerne stareho auta s vela km, lebo zo vsetkych stran pocujem o obzvlast vysokej spolahlivosti N15-ky. Mame ju zatial 3/4 roka a zatial okrem benzinu neslo do auta nic ine. Na rovnako starom Accente bolo treba po cca 140tis km menit zrazu skoro vsetko. -
« Bez nadpisu
Poměrně věcné diskuze na toto téma se vedou na serveru [odkaz] Já měl také podobný problém s vibracemi, problém byl v plastových vymezovacích kroužcích umístěných v neoriginálních elektronových kolech. Tvůj problém si myslím ale bude někde jinde, protože vibrace pocházející od kol spíše souvisí z rychlostí vozu (mě almera vybrovala zhruba ve 40 km/h, pak přestala) než z otáčkami motoru. -
« Re: Re: Vibracie riadenia
Zdravim,
procitam prispevky zde v konfere. Mam tri tydny Almeru 1.5 - koupena nova (to je N16?) ujeto pouhych 1100 km a zvysene vibrace kolem 3000ot/min mam take presne jak popisuje Qeta. Je to konstrukcni zalezitost nebo nejaka vada? Dospeli jste k nejakemu zaveru a jak to mate s popisovanymi vibracemi nyni?
Lubos
========================================… /> Qeta
Zaslal: 13. 6. 2003 15:00
Předmět: Re: Vibracie riadenia Odpovědet Orig. přísp.
----------------------------------------… /> Tak vibrace kolem 3000ot/min pozoruju tez, nejvice na trojku u N15.Po prekroceni 3000 to prestane a je to v pohode. Dalsi zavislost je dle meho nazoru na zatizeni, zda jedu ve dvou ci v 4-5 z cehoz usuzuji ze by mohlo jit o problem na zadni naprave (????). Vibrace nejsou na volantu ale predevsim na pedalu a radicce a mirny prenos je do podlahy. Kdyz necham vyvazit kola, vse na cas ustane, ale domnivam se ze nevyvazene kola prenaseji chveni hlavne na volant. Objevilo se mi to pri nejakych 65tis. km pri ceste z Chorvatska a nebylo to zpusobeno zadnou dirou ci nerovnosti na silnici. Mohl by byt problem ve zvlnenych prednich kotoucich????? -
« Almera spolahlivost
Len by som sa chcel pochvalit, ze som bol prave na prehliadke po 5-tich rokoch (73000 km) a bol som zase velmi prijemne prekvapeny.
vymena oleja a jednej ziarovky(plus kontrola)... to je vsetko...
4200 Sk s DPH
a v podobnom duchu boli vlasne vsetky pravidelne prehliadky.
Jedina zavada sa vyskytla pred dvoma rokmi, ked malo auto problem so startovanim. Vymeny nejaky senzor starteru(este v zaruke).
je to "novy" model 2001 :)
Ake mate skusenosti vy? -
« Bez nadpisu
Na tom momentaku asi neco bude - vcera jsem byl na garance a pri ty prilezitosti jsem si nechal vyvazit kola a zduraznoval jsem at mi to vyvazej co nejlip to pujde (bez toleranci) a at to pak dotahnou presne momentakem. Vecer jsem to jen na chvilku projel mezi Zlicinem a Ruzyni - a svete div se, vibrace jsou vice mene pryc (neco jsem chvilku citil, ale prislo mi ze to jsou spis nerovnosti na silnici) ... Pricemz stejny kola mi vibrovaly uz minimalne 3 sezony pred tim a byly nekolikrat vyvazovany i prehazovany zepredu dozadu a zas nazpatek .... -
« Re: Re: Re: Re:
calda: u mě tato pseudo patálie rozhodně nebyla podnětem pro změnu. příčinou byla tužba po větším objemu motoru. jinak almerku jsem plánoval na nejméně 6 let. dodnes stále bezvadně slouží v rodině a to také zjeména díky tomu, že jsem ji (jako ty) stále opečovával. (rád bych někdy kupoval auto sám od sebe..) Ať Ti to také dobře jezdí.