Formula One Grand Prix 2
Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > Formule 1
« Re: Freeciv
No jasne... Monarchii jsem zatim asi nemel ;-) Mozna bych mel, protoze ta doba pred vynalezem republiky je prilis dlouha. Ma to nejaky rozumny vliv na trade/vedu ?
Ad rozsireni - to ja se co nejvic rozsiruju hned od zacatku, pak vzkvetam, vynaleznu tanky a howitzeru a jdu dobyvat :-)) -
« Re: Freeciv
?? Republika je prave od toho, ze ti to prida vic trejdu, takze mas vic penez. Akorat se vic bourej, protoze jednotky neuklidnujou jako v monarchii. Ja mam monarchii az do doby, dokdy nedobydu poradny uzemi, pak se uzavru, dam republiku nebo demokracii a skvetam. V Civ2000 jsem hral tu druhou nejtezsi obtiznost, v Civ1 tu nejtezsi -
« Re: Freeciv
Jeste k ovladani - to mi prijde nekolikrat lepsi nez v civ1/2, to odklepavani castych dialogu me vazne nebavilo, tady, kdyz dobyvam nepratelske uzemi, tak dobytym mestum nahazu standartni work-listy a uz se jima v podstate nezabyvam, akorat kontroluju v messagich. -
« Re: Freeciv
Ja vim, ono to tam je, ale mam tam porad 50 penez a 0 lidi. Mam dojem, ze Civ2 = Civ2000, jednotky jsou stejny. Fundamentalismus byl stejne uplne k nicemu, ja ho nepouzil nikdy, akorat kdyz ho ma pocitac, tak na me porad posilal slaboucky fanatiky. Nastesti tam nejsou tak silny, jako v realu :-7 -
« Re: Freeciv
Nuz dobra, kaslu na ICQ ;-)
Fundamentalismus by tam myslim byt mel, aspon to pisou nekde v helpu, mam pocit...
Civ2000 jsem nikdy nevidel ;-), akorat to muzu srovnavat s Civ2, co se tyce vynalezu, jednotek atd., by to melo byt kompatibilni.
Ad pocet obyvatel/penez - to by melo byt vlevo uprostred, mozna je to nejaka chyba windos-verze, u me na Linuxu je to bez problemu, tak nevim.
Ad ukladani - heh, to jsi jako projel bez ukladani?!? :-))) Ukladani/loadovani se dela tak, ze v serveru napises save jmeno_filu (on si tam mozna prida priponu .gz, aspon na Unixech) a loadnuti se provede tak, ze spustis server s parametrem -f jmeno_toho_filu a pak se klientem znovu pripojis. -
« Freeciv
Tak jsem to zkousel, nejdriv mi dost dlouho trvalo, nez jsem to spustil, nakonec se to povedlo. Prijemne me prekvapil velmi siroky vyber civilizaci, predevsim Czech :-). Navic u nasi civilizace je na vyber asi nejvice vudcu :-). Dal se ta hra jevi stejna, jako Civilization2000. Jedinej rozdil jsem videl v tom, ze tam chybi fundamentalismus, jinak jsou vynalezy a jednotky navlas stejne. Ovladani je dost nezvykle, ale spis mi vadi, ze mi to treba neukazuje kolik mam penez a obyvatel, zustava tam stav ze zacatku hry. A pak jsem jeste neprisel na to, jak se nahrava ulozena hra. V readme.txt je psano neco jako -f nazev, ale to mi nejde.