Musika v autě

Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > Hlavní diskuse

• « 00 Reagovat !

foto

15.03.02  09:54

« Re: rádio -rušení signálu

Díky, pokusím se o to ukostření, třeba to fakt pomůže, konečně v jednoduchosti je kráse a mě to nenapadlo :o)
    Asi možná natáhnu nový kabely, protože už tam začínám mít pěkný baga.
    Ještě jednou díky
    Kopi
  • « 00 Reagovat !

foto

14.03.02  18:39

« Re: rádio -rušení signálu

Pzri toto, mozno ti to pomoze: [odkaz] BTW skus plech radia uzemnit poriadne na kostru (farradayova klietka), to by tiez nmohlo pomoct.
  • 00 Reagovat !

foto

14.03.02  17:09

« rádio -rušení signálu

Čau všichni
    otázka pro nějakého odborníka.
    Mám v rencku Pioneera DEH-790SDK s CD a doposud hrál úplně vyvoněně, jenže...., asi předevčírem jsem si všimnul, že pokud mám nastratováno tak je při puštěným rádiu slyšet nějaké brčení, ale nemění se s otáčkami a když hraje CD tak nic.
    Inu vymontoval jsem ho a vyměnil odrušovací cívku, ale pořád stejně, tak mě napadlo že asi alternádor možná pouští do toho stejnosměrného napětí nějakou střídavinu, a tak jsem ubastlil usměrňovač (nejakej ten grecův můstek, nebo jak se to jmenuje) a ... nic pořád stejné. Mám pocit, jako bych měl nějdke něco na kostře, ale nikde jsem nic nenašel a tak se začínám bát že je to rádiem.
    Nedokázal by jste mi někdo poradit prosím co je to za závadu a jak se dá odstranit, znovu říkám nedělalo a teď jo, cívika ok, napětí ok, usměrňovač nezabral, když hraje CD tak je to OK.
    Díky za Vaše rady
    Kopi
  • « 00 Reagovat !

foto

14.03.02  10:06

« Re: Ozvucenie Octavie

Posli maila na lufik@hotmail.com a mozem ti zohnat vsetko zo sortimentu Hertz/Audison za celkom prijatelne ceny. Pripadne ak by si chcel, tak aj Pioneer za ceny podstatne nizsie ako ma BaSys.

Dopredu by som ti doporucil HV165L(stredobas) + HT25(vyskac 25mm) + 2W.20(vyhybka) a dozadu do plata koaxialne ovaly HCX570 (dokopy za repro 10000). Zosik by som volil bud Hertz H535 (16300) alebo Audison LRx5.600 (18500). Vzhladom na maly rozdiel cien asi ten Audison. Alebo by som sa vypravil do rakuska a kupil tam Helix HXA500 za 5500ATS, ked ti vratia dan je to za velmi dobru cenu. SW box by som na tvojom mieste urobil kopiu HBX25, repro mas za 2700, MDF, koberec, natrubok a praca ta vyjdu na max. 2000, takze ho mas za cca. 5tis. K tomu vsetkemu ale este potrebujes kopu kablov, tlmiaceho materialu, poistky a kopu dalsich serepeticiek, ktore ta dokopy vyjdu na 3-4tis. A pri takejto muzike by som nevahal a kupil aj kapacitor, na ktory mozes ratat dalsich 5tis. Vysledok je suma okolo 40tis, to som ta asi moc nepotesil :-)
    A ako to zlacnit? 1, Kupit iba repro a nechat ich na radiu. Ale rataj s vysokym skreslenim a slabym podanim basov. 2, Kupit repro a 4kanal zosik Hertz H420, vysledna suma bude okolo 20tis + material. Hrat to bude viac nez slusne, ale ak chces robit tuc-tuc, tak sa bez SW nezaobides. 3, Kupit predne repro, dozadu 13cm koaxialy, urobit SW a kupit zosik H420. Predok a SW nechat hrat na zosik, 13cm ti utiahne celkom rozumne aj radio. Vysledna suma 25tis + material. Tu je pomer vykon/cena asi najlepsi, lebo na zadnych repro az tak nezalezi a bude dobre ak budu hrat mierne tichsie ako predky. 4, Kupit to vsetko v rakusku, ked budes mat stastie, dostanes sa s cenou aj o 40% dolu. 5, Nahovorit si, ze ti to staci aj tak, ako to hra teraz :-)
  • « 00 Reagovat !

foto

14.03.02  09:58

Axton asi u nas nezozenies... Hertz predava www.saco.sk, cena za H 420 (4 kanal) je 10 tis., za H 535 (5 kanal) je 16348,- Sk. Magnat asi neni zly, ale nez tie lacnejsie rady, tak asi skor ten Spirit...
  • « 00 Reagovat !

foto

14.03.02  08:10

mail je: milos.gavlik@ovp.sk
    ja viem ze by si to radio zasluzilo nieco lepsie ale musim vyberat z toho co je :(( a kedze je len toto :(( A co Magnat? Axton je velmi lakavy a zaujimavy ale nemam sajnu kde by som ho u nas v SR zohnal. Inak mam v plane to casom vymenit. Radio ostane samozrejme. Takze vsetko poradne nakablovat vytlmit a potom uz len menit komponenty ako sa podari zohnat :))Ak sa vobec podari.
  • « 00 Reagovat !

foto

14.03.02  07:02

Můj názor je ten, že rádio Clarion DXZ 718 R si zaslouží lepší věci než je Sinus Live nebo Spirit. Zvlášť SL je dost prostřední kvalita a ceny to jen dokazují.
    Orion je tuším americký (tím si nejsem jist) výrobce který se specializuje především na zesilovače s extrémními výkony. Jejich nejlevnější řada (Cobalt) mi nepřipadne příliš kvalitní a nelíbí se mi ani zvuk (subjektivně). Další řady (Xtreme, XTR PRO a HCCA) jsou cenou příliš vysoko (od 17-ti do 50-ti tisíc CZK), navíc v těchto řadách není pěti kanál. Jediný který Orion dělá je Cobalt T 500.5 za 19990,- CZK.
    Řekl bych, že v dané cenové kategorii máš dvě možnosti. Buď Hertz H 535 za 13000,- CZK nebo Axton C 602 za 9990,- CZK. Vzhledem k tomu, že uvažuješ v cenové kategorii Spiritu, bych doporučil zesilovač Axton C 602 (9990,- CZK), přední reproduktory Axton CAC 2.17 (4990,- CZK), zadní oválná třípásma Axton CAX 697 (3450,- CZK).
    Axton vyrábí dva subwooferové bassreflexové boxy. K uvedenému zesilovači by se hodil CAB 307 (30 cm reproduktor, 5850,- CZK). Přes to, že boxy Axton jsou konstruovány jako součást celého sortimentu a mají i vzhled který je součástí tohoto sortimentu, doporučil bych raději SW box (bassreflex) Spectron SPC 450 B (6950,- CZK). Mám možnost boxy srovnávat a tvrdím, že ten Spectron je výrazně lepší - hlubší basy, rychlejší, prokreslenější. Určitě je rozdíl ve zvuku větší než rozdíl v ceně.
    Na rozepisování se o detailech montáže předních reproduktorů nemám dost času. Budou tam drobné potíže které ale jsou poměrně snadno řešitelné (bude třeba doupravit jeden z vnitřních plechů dveří). Nech tady e-mail a já ti pošlu trochu víc informací a nějakou fotku z Octavie.
  • « 00 Reagovat !

foto

13.03.02  14:38

netusim ako je to s dverami octavie, ale nez tie spirity kupis, tak si to najprv cele premysli (premeraj), aby ti tam vosli (maju dost velku montaznu hlbku). Inak je to za tu cenu ze vraj dobra kupa. V zosikoch u nas moc velky vyber neni - mozno ten 5 kanal Sinus Live (nakoniec je to jedna firma so Spirit, takze by to mohlo nejako ladit) - ale ak chces do 15tis. nieco lepsie a si z BA, tak sa skus pozret do Viedne..(media markt a pod.) - maju tam zaujimave akcie, dobry vyber a po vrateni dane sa to oplati...
  • 00 Reagovat !

foto

13.03.02  14:04

« Ozvucenie Octavie

Cafte, potrebujem poradit s ozvucenim octavie. Radio bude urcite Clarion DXZ718R. Dopredu do dveri asi Spirity S160. Zosik nejaky 5-kanal v cene do 15000 max. Do plata najake koax. ovaly pravdepodobne a do kufra nejaky SW box. Mam na vyber znacky SinusLive, Magnat, Spirit a potom Orion co nemam sajnu co je a v akych cenach sa to pohybuje. Nemate niekto vykres nejakej mdf podlozky pod repro do prednych dveri octavie. Davat tie repraky do toho plastu asi nebude to prave orechove :). Ako to potom bude s mriezkou, ak by som tam tie podlozky dal ked tie original maju taky chujovy tvar :).
    Dik
  • « 00 Reagovat !

foto

05.03.02  17:58

« Re:

Aby ne, všichni jsou na autohifi.cz :-)
  • 00 Reagovat !

foto

04.03.02  05:37

« Bez nadpisu

Tady je ale mtrvo.
  • « 00 Reagovat !

foto

19.02.02  18:45

« Re: Pioneer TS-H1702

Trochu je znám a sám bych si je nekoupil kvůli tomu, že jako většina japonských reproduktorů mají dost ostré výšky. Pokud Pioneer, pak snad (s výhradami) řadu TS-C.
    Podle financí to vychází na Magnat Xtract nebo níšší. Subjektivně bych to opět neudělal. Magnaty jsou dost solidní (zase subjektivně) od řady Stratos (4730,-) výš. Pokud nepoužiješ externí zesilovač, může stačit i Xtract. V podobné ceně bych volil Axton CAC 2.17 (4600,-), Hertz HSK 165 (4772,-). Je jich samozřejmě víc (Dego, C´quence, Pyle, CAP, Ground Zero atd.).
    Pokud budou reproduktory poháněny jen autorádiam, kup si reproduktory s nišší zatížitelností (40 - 50 W RMS) a rozhodně s citlivostí nad 90 dB. Použiješ-li zesilovač, vybírej podle jeho parametrů.
  • 00 Reagovat !

foto

19.02.02  16:29

« Pioneer TS-H1702

mate nekdo zkusenosti s temito komponent. repro ...... melo by to byt do prednich dveri Opel Vecta . Zajima me treba porovnami s magnaty teto cenove relace cca : 3500-4000 korun
  • « 00 Reagovat !

foto

18.02.02  09:39

« Re: SRAZ PŘÍZNIVCŮ AUTO HIFI.

Nikde nikdo?
  • 00 Reagovat !

foto

09.02.02  12:42

« SRAZ PŘÍZNIVCŮ AUTO HIFI.

1. neoficiální sraz příznivců autohifi na Moravě se koná 23.2.2002 ve 14 hodin, Přerov, parkoviště u výstaviště.

Na www.hyperlink.cz/autoaudio bude do dvou dnů k dispozici mapka s popisem polohy parkoviště.
    Zváni jsou všichni kdo se o dané téma zajímají. Všichni, kdo k němu mají co říct a všichni ti, kteří mají dotazy, hledají zkušenosti nebo se o zkušenosti chtějí podělit.
  • « 00 Reagovat !

foto

07.02.02  08:16

« Re: Magnat 17 cm + vysky na prodej

To tomasb: Jo, jsou k mání. Ještě je mám. Jsou připravený v originál krabici i se záručákem. Pokud máš zájem, můžu ti je poslat.
  • « 00 Reagovat !

foto

06.02.02  12:25

« Re: ALL>

diky za maila Ivane, dostal som to bez problemov, neskor ti odpisem!
  • « 00 Reagovat !

foto

06.02.02  07:22

Je to tvoje volba, ale Magnat Car Fit a Magnat LS jsou dvoje nejhorší značkové reproduktory které jsem slyšel. Jestliže chceš Magnat, kup řadu Bull Power nebo lepší.
  • « 00 Reagovat !

foto

06.02.02  07:18

« Re: ALL>

allbunda@seznam.cz
    Na Seznamu.cz dělá v poslední době pošta problémy. Myslím ale, že se to jen tváří jeko že nejde. Něco málo jsem dostal a odpověděl před chvílí (z původní adresy která funguje, ale pro odesilatele se tak netváří).
  • « 00 Reagovat !

foto

05.02.02  18:21

jsou tz repro jeste k maní, já bych je bral
  • 00 Reagovat !

foto

05.02.02  17:19

« ALL>

Cau Ivane, snazim sa ti poslat mail a nejako to vracia spat, nechaj mi tu na seba e-mailovu adresu prosim!
  • « 00 Reagovat !

foto

01.02.02  17:10

« Re: to all

ne, od Prahy... :-)))
  • « 00 Reagovat !

foto

01.02.02  16:10

« Re: to all

jsi ty mracek z Plzence ?
  • « 00 Reagovat !

foto

30.01.02  23:51

« Re: Spectron

Zůstaň u komponentního Spectronu. SPC 213 CP (13-ky) za 2790,- nebo SPC 216 CP (16-ky) za 2990,-. Dával jsem to bráchovi do auta. Dopředu ty 16-ky, dozadu koaxiální 13-ky, oboje na rádiu Pioneer DEH-1300 (nejlevnější s CD). V kufru dvoukanál Spectron SPA 2100 který pohání 30-ti centimetrový SW free air od Monacoru umístěný v platu. Musím upřímně říct, že zpočátku mně ta muzika nějak zvlášť nepřesvědčila. Asi po měsíci se to ale zahořelo a čuměl jsem jak se to rozběhalo. Nezkresluje to ani při maximálním zesílení rádia. Chvilku jim to ale trvalo. A když uvážím, že ho to celé stálo něco málo přes 17000,- i s rádiem (bylo v akci v Makru), je to víc než slušné.
  • « 00 Reagovat !

foto

30.01.02  22:35

Díky za radu. Vykašlal jsem se na 10 cm chrchlátka a dal na tvou radu. SPC69X hraje za ty peníze opravdu dobře. Máš nějaký podobný nápad co dát dopředu (Fiat Punto 3dv jen rádio). Díky.
  • « 00 Reagovat !

foto

30.01.02  18:37

Výhradní distribuční práva zanček Axton, Spectron, Em Phaser, X-pulse, ACR, Rodek a Zealum má švýcarská firma ACR - www.acr.ch. Na jejich webu ale není Spectron. Já ale mám všechny katalogy a tak, pokud tě něco zajímá, můžu ti to sem napsat.
  • « 00 Reagovat !

foto

30.01.02  10:28

« Re: Fabia combi

ake repra idu vlastne do zadu do F. combi ?
  • « 00 Reagovat !

foto

30.01.02  08:04

Diky All, pozriem co sa to da zohnat a skusim to spravit. Tie Rodek to by som si mohol dat rovno ziadost o rozvod, ale tie Spectron to by hadam aj islo, Pioneer moc nechcem, kupoval som od nich radio (Basys) a ty borci ani nevedeli ze dozadu do Fabie combi sa nevojdu tie iste co do kratkej Fabie.
  • « 00 Reagovat !

foto

30.01.02  07:10

Aspoň doufám, že těch 49 není za 1ks.
  • 00 Reagovat !

foto

29.01.02  23:54

« Spectron

Má tento výrobce nějaký web? A odkud je ta firma? Koukal jsem, že v Německu stojí SPC69X 49,-eur oproti u nás prezentované ceně 2480,-Kč.
  • « 00 Reagovat !

foto

29.01.02  16:55

V každém případě by to měly být komponentní reproduktory (středobas - výškáč - výhybka). Do předních dveří Fabie vejdou reproduktory o průměru 16,5 cm. Jsou tady dva jiné problémy. Reproduktory umístěné výrobcem jsou pevně přinýtovány na plastový distanční kroužek který zvyšuje jejich montážní hloubku. Staré reproduktory i s kroužky vyhodíš. Je třeba koupit nové, nevím ale, kdo je prodává na Slovensku. Sehnat se ale určitě dají. Na Slovensku by měla mít zastoupení firma Sekin (Galo, Dostojevského 2563/19 POPRAD SK-05801, Slovenská republika telefon: 00421.905.390 111 - nevím ale, jestli tam ještě jsou). Mají v nabídce tyto distanční kroužky. Budeš je potřebovat. Dají se ale i vyrobit (např. z MDF desky).
    Druhý problém je horší. Přes to, že mi Sekin tvrdil, že tyto kroužky umožní instalaci reproduktorů až do montážní hloubky 80 mm, byla to blbost. Asi to ještě neměli vyzkoušené. Potřebuješ tedy reproduktory s velmi malou montážní hloubkou. Myslím, že v každém případě pod 60 mm. A tady je trochu problém. Většina reproduktorů o průměru 165 mm má mont. hloubku větší. Několik vhodných ale přece jen je. Spectron SPC 216 CP - hl. 57 mm, 2990,- CZK, Rodek RC 164 RP - hl. 59 mm, 8300,- CZK. Tyto dvoje reproduktory znám. Pioneer vyrábí jedny komponentní reproduktory (nejsem si jistý, snad TS-E 1724 II) které mají hloubku těsně okolo 50 mm. O dalších takhle z hlavy nevím, ale určitě je jich víc. Až je budeš kupovat, dávej především pozor na tu hloubku.
    Kdo ti to v Bratislavě namontuje nevím. Osobně bych si to udělal sám. Není to nic složitého pokud máš všechno připraveno a máš to kde udělat. S montáží je to asi na Slovensku trochu horší. Už jsem měl tady na Moravě auto i z Banské Bystrice. Jen kvůli tomu, že jediný montér kterého ten dotyčný našel chtěl 800,- SK/hod. Tady ho to přišlo na 200,- CZK/hod. Byla to ale instalace asi za 45000,- CZK a tak se mu díky časové náročnosti montáže vyplatilo sem přijet.
  • « 00 Reagovat !

foto

29.01.02  16:31

« Re: Repro do Mondea

Při zapojení reproduktorů jen na rádio bych volil nišší zatížitelnost. Někde okolo 50 W RMS (sin). Podstatná je citlivost reproduktorů (to je ten parametr dB). Čím vyšší, tím líp. Rozhodně by měla být větší než 90 dB a to by celkem neměl být problém.
  • « 00 Reagovat !

foto

29.01.02  15:45

To All: diky moc. Ještě jeden dotaz podle čeho mám ty repro vybirat. Jestli budou mít ty repro treba sin výkon 100W nebude potreba vetsiho vykonu na vybuzeni techto repro. oproti tomu, kdybych na to pripojil treba 70W rep. a co parametr dB cim víc tim líp nebo naopak. Diky moc a omlouvam se za ty prihlouple dotazy
  • 00 Reagovat !

foto

29.01.02  15:38

« Fabia combi

Chlapci poradte, mam original predne repro od vyroby vo Fabii combi, vzadu su nejake Mac Audio tie hraju celkom dobre, radio je Pioneer s CD, 3-kovej rady. Tie predne hraju strasne, rad by som ich vymenil za nieco, ale tak, aby ma zena nezabila t.j. max. 100 Euro. Ake reproduktory kupit? A komu to dat v Bratislave spravit? Dakujem.
  • « 00 Reagovat !

foto

29.01.02  14:46

« Re: Axton CAX 107

Tappaja: Rád si poslechnu tvoje auto a rád si poslechnu tvoji kritiku na svoje auto.
  • « 00 Reagovat !

foto

29.01.02  13:13

OK. pokud bude cesta na moravu, rad se stavim. I kdyz jsem ted trochu degradoval sestavu jinym subwooferem, stale to hraje jak z praku.
  • « 00 Reagovat !

foto

29.01.02  13:02

tomasb: sorry, nevsimol som si najprv, ze maju ist do predu... ono ide vlastne o rozmer 5"x7" ? v tom pripade berem spat, ze to bude hrat lepsie ako 16ky (plocha stredobasu je rovnaka, reps.este o chlp mensia)
  • « 00 Reagovat !

foto

29.01.02  12:10

Komponentní v každém případě. V rozměru 6x8" o moc víc možností než Hertz není. V tomto rozměru jsou snad (nejsem si jistý) ještě nějaké Pioneery a Kenwoody. To opravdu raději ten Hertz.
    U 16-tek je možností mnohonásobně více a všechno záleží na peněžence. Myslím, že by ses měl vyhnout tak zvaným velkým renomovaným výrobcům (Sony, Panasonic, JVC atd.) a neznačkovým výrobcům. Vynikající jsou Em Phasery, Canton Pullman, Focal, vyšší řady Groun Zero, Dego (také vyšší řady), Exact, Syrincs, některé JBL a další. Mezi dobré bych subjektivně řadil Hertz HSK, Axton, Magnat (obloukem bych se vyhnul dvěma nejlevnějším řadám), Helixy MK II, snad by ještě stál za úvahu Jensen řady KS. Nejlepší ale bude, máš-li tu možnost, poslechnout si různé reproduktory přímo v autě a koupit podle toho, co ti bude vyhovovat. Osobní poslech způsobil například to, že nikomu nedoporučuju Pioneery. Netvrdím, že jsou špatné, ale nelíbí se mi jejich dost ostré a agresivní výšky. Volba je na tobě.
    Asi před hodinkou jsem to slyšel. Pěknou muziku (podle slov majitele) v Nissanu Terano. Autorádio Yoko (nevím jestli Ono Lennonová), v předních dveřích 13-ky dual cone Prosonic. Hrály tak úžasně, že mi z kolemích kloubů udělaly kostní moučku. Ale o tom je to taky. Majiteli to vyhovuje.
  • « 00 Reagovat !

foto

29.01.02  11:52

Tappaja: ...a dodám k tomu ještě jednu věc. Měl jsem možnost srovnávat se Spectrony poměrně dost reproduktorů. Všechny které jsem slyšel a byly ve srovnatelné ceně byly výrazně horší (podle mého ucha). Některé z těch, co jsem srovnával si nepamatuju, ale některé napíšu (jen značky, typy už mi taky vypadly). Byly tam Clariony, Kenwoody, Magnaty od spodu až po Stratos (k tomu dodám jen to, že je dost málo horších reproduktorů než je loňská řada LS), byly tam Sony, Caliber, Dexon, jeden typ Dragsteru, Panasonic, Helix a taky nějaké neznačkové. Vím přesně co říkám a rád bych ti to dokázal. Geniální bylo srovnávání oválů 6x9". Z toho, co bylo k dispozici byly srovnatelné nebo lepší jen čtyř pásma od Pioneeru. Také ovšem za jinou cenu. Budu muset přijet na Zličín a trochu o tom pošpitáme. Až se někde sejdem a bude-li to možné, vezmu sebou dvě auta s Axtonem. Pak mu vytknem všechno, co půjde. Ale i bez této konfrontace budu vždycky tvrdit, že lepší zesilovače v dané cenové kategorii na českém trhu nekoupíš. A nekoupíš. A nekoupíš. Nemálím-li se, máš v autě zesilovač RF. Pokud ano, jsme v jiné kvalitativní, ale i cenové kategorii. Na konec února chystáme s Ivoušem sraz na Moravě. Pozvu tě.
  • « 00 Reagovat !

foto

29.01.02  11:51

jo jde o to že ty novy repro co koupim dam dopredu a ty puvodni zepredu soupnu dozadu a komponentní proto, že mi pripada že to hraje lip
Přihlásit se Zaregistrovat Pro přispívání do této diskuse musíte být přihlášeným registrovaným uživatelem!

Blesk.cz

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby strčila minci do zásuvky

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby…

Virtuální asistentka Alexa od americké společnosti Amazon vyzvala desetiletou dívku, aby přiložila minci k…

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků: Nejčastější otázky a odpovědi, největší fígle prodejců!

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků:…

Radost z vánoční nadílky se může snadno změnit v rozčarování, stres a vztek. Stačí najít pod stromečkem nevhodný…

iSport.cz

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec Falta líp než křídla před ním?

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec…

Výdaje na Rudolfa Reitera, Milana Lalkoviče, Romana Potočného a Pepeho Menu, čtyři nedávné neúspěšné akvizice…

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid, Beran trénuje s Bohemians

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid,…

Jarní část fotbalové FORTUNA:LIGY odstartuje 5. února 2022, jednotlivé týmy už proto v prvním lednovém týdnu…

Reflex.cz

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů Čechů, nastínil Dušek pesimistický scénář

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů…

Přední český covidový scénárista Ladislav Dušek, který během pandemie zveřejňuje různé scénáře vývoje, opět…

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí zájem o „všeuměly“

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí…

Angela Merkelová odešla ze světové politiky v plné slávě a dalo by se očekávat, že její úspěchy svědčí o tom, že…