Musika v autě
Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > Hlavní diskuse
-
« Re: zvuk
Lenin. No já mám je 4 repro a hraje to super, tedy dle mě což je asi nejduležitější :-) Jinak Chrysler už 95-98 v LHS měl 11 repro a standardně 8, což je stejně jako ted v 300. Jinak Lincoln má poslechovou sín v autě a stejně tak Cadillac. Tedy mluvím o posledních modelech. A ty auta stojí pár zlaťaků (v porovnání s Evropou). Jinak dávat do auta 20 repro jen na dveře je spíš docilit rarity než jakýkoliv učel. -
« Re:
AC: Nikdo se s tebou nepře, že to tak není. Pokud se týká výkonů, máš pravdu, pokud mluvíš o hudebním (maximálním) výkonu, já mluvím o RMS. Normální autorádio, operující bez měniče napětí není schopno z 12V reálně "vydundat" víc, než nějakých 15W RMS. Přesně jak uvádíš, ozvučení není o jen o výkonu, ale hlavně o použitých komponentech. Není pravdou, že reproduktory za řekněme 5000 a víc jsou vždy dobré, nejsou. V dané cenové kategorii jsou téměř vždy špatné, dobré a vynikající. A je to o kmitočtové charakteristice, citlivosti, vyhýbkách atd atd. Dosud mluvím o reproduktorech, nikoli o správném zatlumení, ak. zkratu a dalších věcech, bez kterých i sebelepší reproduktory nepředvedou to, co opravdu umějí. Neméně důležité jsou i ostatní články řetězce, tedy rádio, changer, zesilovač(e), kabeláž, napájení, odrušení...neboli celá sestava je tak dobrá, jak dobrá je její nejhorší část. Jen málo lidí, kteří "vědí", mě nevyjímaje, poslouchá v autě rádio, jehož kvalita je v porovnání s CD velmi chabá i s kvalitním tunerem (nemluvím o DAB). Rádio poslouchám, jenom když je to nutné/potřebné (zprávy, dopravní info apod.)
All: neznám tyhle repro, ale na zesilovači, který dodá patřičný výkon to určitě bude lepší. Otázka je o kolik lepší - neměřitelná, subjektivní veličina.
Marson: Jestli jsi z CL, můžeme se někde sejít. Mám Fabii Combi s ozvučením Sony (rádio+changer) a Axton (zesilovač, repro, subwoofer). Nejlepší totiž je, když si to poslechneš ! -
« Bez nadpisu
Chviličku (asi 20 let) se zajímám o elektroniku. Dobré ozvučení není jenom o výkonu (mimochodem, uváděné výkony jsou mnohdy více něž zavádějící!!!), ale i o kmitočtových charakteristikách reproduktorů, jejich citlivosti, atd. Navíc rádio se sebevětším výkonem nebude k ničemu, pokud nemá kvalitní vstupní díl. Naladěná stanice se ztrácí, dochází k "míchání" stanic,... Pro toho, kdo chce fakt dobrou muziku do auta doporučuji buď vyhledat odborný tisk s provedenými testy, nebo se poradit se skutečnými!! odborníky, případně si poslechnout již namontované zařízení, a to potom v podstatě okopírovat. Systém typu větší reproduktor = lepší zvuk vždy neplatí. Omlouvám se za (pro někoho) nicneříkající příspěvek, ale třeba někomu ušetřím nějakou tu Kč a zklamání. PS: Sám mám nyní v novém (nikoliv věkem) autě JBL, a celkem se snaží. -
« Re: Jak vylepšit zvuk?
S tím bych tak zcela nesouhlasil. Magnat Car Fit jsou prostě blbé reproduktory. Nemá to co dělat s rádiem. Ty reproduktory jsou prostě nepodařené. Stejně nepodařené jako loňská řada LS a pod. To ostatní je samozřejmě pravda. Chce to trochu peněz a udělat muziku pořádně. Osobně bych to přeoperoval celé. A nemusí to nutně stát desetitisíce.
Odkud jsi? Pokud by to nebylo daleko, můžu předvést auto s instalací za cca 20.000,- Kč (včetně rádia s CD). -
« Jak vylepšit zvuk?
Zdravím vás, ve své Octavii mám rádio Kenwood KRC-478RY 4X40W (model 2000), vpředu komponentní repro Magnat CarFit 216 (70W RMS/140 max, 35 Hz-24kHz), vzadu obyčejný Clarion 1.07 (20W DIN/50W max) + v zadních dveřích originál výšky, co byly původně vpředu. Tedy komplet 8 repro. Když jsem vyhodil originál přední středobasy z fabriky a připojil ty Magnaty, tak se téměř ztratili basy.
Navíc zadní Clariony nestíhaj a drnčej. To předtím nebylo. Naopak, byly výrazně nad těmi originálními vpředu a zvládali i dost okouřený rádio. Neumíte mi někdo poradit, jak obnovit basy v předních repro, případně čím, nahradit Clariony vzadu, něčím výkonějším s důrazem na basy za solidní peníz? Uvažoval jsem o subwooferu,
jenže to se mi nechce ubrat místo v kufru, ikdyž vím, že moc nezabere. Prostě by mi narušil ložnou plochu, kterou dost často využívám. Díky za nějakej služnej tip. Nejsem žádnej odborník, což je určitě z mýho popisu vidět. -
« Re: 4/2ch amplifier
Aky mas RTO - ten pekny modry alebo matny sedy? Myslim, ze je to rozdiel o jednu triedu, len neviem, ktory je lepsi. Pisem tu ako buran, ale nezobral som si od nich nijake prospekty, takze oznacenia a podobne veci vobec netusim, iba si pamatam farbu :-) BTW na tom bolo napisane 4/2ch amplifier. Na ostatnych bolo 4/3/2ch amp. Teraz len neviem, ci to tak pise vyrobca (a v skutocnosti to je 4/3/2) alebo bol fakt iba 4/2ch. -
« 4/2ch amplifier
Mam dotaz - videl som zosilovac RTO za dobru cenu, ktory mal celkom dobre parametre a moznost mostikoveho zapojenia. Ale mal iba moznost zapojit 4 kanal alebo 2 kanal, nedali sa zapojit 2 kanaly a zvysne dva do mostika. Da sa to nejako obist/upravit/zapojit, aby som mohol tahat z jedneho zosiku predne repro a woofer (takze 3ch)?
A co znacka RTO, stoji to zato? Teraz maju na ne v Rakusku celkom dobre ceny. -
« Pionner KEH 1700
Včera jsem koupil zachovalé autorádio Pioneer KEH 1700 s odnímatelným panelem za 2.000,-. Koupil jsem dobře? Má smysl u takovýho rádia měnit původní repro z Feldy na dvoupásmový Magnaty (dopředu) za nějakých 1.500,- a napojovat lepší anténu (než původní z Feldy), případně jakou? Díky.
PS: podotýkám, že jsem se klonil k nákupu BP Verona, se kterou mám dobrý zkušenosti. Poté, co mi ji ukradli už ale zabezpečení na kartu nevěřím. -
« Protikus k šuplíku
Zase se budu ptát. Dá se někde sehnat takovej ten plech co se namontuje nastálo do auta a pak se do něj zasunuje šuplíkový autorádio(Blaupunkt). To rádio má vzádu iso konektor a nějakej divnej konektor na anténu a bylo by dost neefektní kdyby dotyčnej člověk musel pokaždý připojit konektor a anténu a potom teprve zašoupnout rádio. Pozn. To rádio neni kradený, ale ukradli mu auto a rádio mu zbylo. -
« To Mracek.
Tv do auta dělá kde kdo. Za těch 16500,- ale bude nějaký problém. Myslím, že jich bude víc. Ta cena je totiž velmi nestandardní. Solidní monitory stojí okolo 50.000,- Kč, Tv tuner tak do 20.000,- Kč. Co dalšího k tomu potřebuješ nevím. Tady mi chybí znalosti.
Našel jsem tři typy jejichž konstrukce umožňuje montáž na strop. Jsou to Clarion VMA 8582, Lanzar SVRM (www.audiodesign.de) a parádní stropní panel Visteon (nevím typ, www.evisteon.com, u nás 02/20102235). Víc nevím. -
« Re: to: All
Ivane, tak mne tak napadlo, ted jsem se dival na Casio a nabizi tv do auto LCD, udajne se montuje na palubni desku, ale je docela tenka 4,1cm, takze by se mohla nejak pridelat na strop, ale nevim jak! Tot dalsi problem! Stoji asi 16500Kc! Jo a ma video vstup! -
« Re: to: All
V předních dveřích Fabie jsou standardní reproduktory o průměru 165 mm (6,5"). Je to velmi běžný rozměr. Je to jiný háček. Původní reproduktory Jsou kvůli montážní hloubce přinýtovány na plastový distanční kroužek. Nejsem si jistý, ale mám pocit, že je to nýtováno i k plechu dveří. Při výměně reproduktorů je dobré mít nové kroužky při ruce. Původní se tuším demontáží poškodí. Nevím přesně cenu, ale drahé to není (snad okolo 400,-).
Cena originálních reproduktorů mi také připadne nesmyslná. Za ty prachy koupíš reproduktory o 26000% lepší :-))). Je třeba dát pozorna montážní hloubku reproduktorů. Dovozce distančních podložek mi sice tvrdil, že umožní montážní hloubku reproduktoru až 8 cm. To je ale blbost. Neznám hloubku dveří, ale tipnul bych to reálně tak na 60 mm. Raději to ale nejdříve změř. Když budu tu hloubku znát, dám ti typ na reproduktory. -
« to: All
Po jakém rozměru repro (na fábii) se mám schánět díky moc zatím jenom dopředu a komponentní připojím je pouze na radio (4 roky staré), takže nepotřebuju super kvalitu(ale tech 4500 co chtej ve fabrice je dost a myslím si že kvalitní komponentní reproduktory o pruměru 13,5 cm se daji koupit za 2000-2500Kč + nejakej matroš a anténa = max 3500Kč).Je to pro známýho kterýmu ukradli před 14 dněma auto. Rádio mu zbylo a tady narážim na další problém: Dá se někde sehnat takovej ten držák na šuplíkový rádio Blaupunkt, on je sice zezadu iso konektor, ale bylo by to dost blbý, kdyby musel nejdřív vždycky zastrčit ty konektory a pak teprve to radio. Diky moc -
« Prodam MP3 Kenwood
Chcete mit na 1CD az 10 klasickych CD? Prodám rádio Kenwood KDC MP 6090 RY,2 mesice pouzivane, v zaruce.Mp3 prehrava bez problemu ve vyborne kvalite.Cte ID3-tag.
Puv.cena 17990,- prodam i s DO na volant v cene 1000 Kc za 15.000 .
Jdu do lepsiho / a drazsiho:-( /
Podrobnejsi info na
[odkaz]
E-mail Mzednicek@seznam.cz
tel. 0602/560870
-
« Re: Ozvučeni fabie
Myslím, že v žádném případě. Sám to uděláš líp a ani ne za polovinu. ISO konektor stojí něco kolem 250,- Kč a anténu si můžeš vybrat jakou chceš. Nevím jak u Fabie, ale pro Felicie obnášela příprava pro autorádio v ceně 3000,- Kč anténu za cca 600,- Kč a reproduktory které známý prodával ve svém obchodě za 170,- Kč (slovy stosedmdesát)/pár. Kabely které byly použity byly bezcenné. Na antény se podívej na [odkaz] Nejlepší jsou asi antény Hirschman. Nevím ale jestli je vedou.
Přihlásit se • Zaregistrovat Pro přispívání do této diskuse musíte být přihlášeným registrovaným uživatelem!