Musika v autě
Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > Hlavní diskuse
-
« CD Changer Blaupunkt
Mel bych nasledujici blby a jednoduchy dotaz. Jaky konektor pro připojení CD changeru má Blaupunkt Casablanca, jestli ten nový čtvercový, nebo starý kulatý a jestli se dá na CD Changerech Blaupunkt nastavovat poloha v jaké je namontován, doufám, že jo, to by snad měl mít každý changer.
Díky za info -
« Re: vykony
Na radiich se zpravidla udava max. vykon pri zkresleni cca 1%. Sinusovy vykon na zesilovaci je pri zkresleni cca 0,1 - 0,0001%. Doporucuju novej casopis Autohifi (v cestine). Testujou tam dost radii, a nejvetsi vykon, co tam je namerenej je u Alpinu (nejvyssi model) asi 4x13W sinus. Vlasta. -
« vykony
pri vybavovani noveho auta aparaturou som tiez rozmyslal, ci tych 4*45W udavanych na radiach je presne tych istych 4*45W na zosiku. Teoreticky hej, ale ked si vezmeme, ze ake chladenie ma zosik na 4*45W a aky je velky, tak je docela nelogicke, aby sa vpratal do maleho radia. Preto som sa nakoniec rozhodol pre kupu radia bez interneho zosika a k nemu externy zosik do kufra. Takto potom pocut, ze pri vacsom zatazeni to neslabne a hra s prehladom dalej. samozrejme, je to financne nakladnejsie. -
« Re: co takhle poradit??????
Videl bych to asi takhle: dobrej tuner s RDSkou,
kazetovou full logic mechaniku,dolby,kdyz to bude mit pripojku na CD changer tak bych se nezlobil.
Se zesikem moc nepocitam.
Co se tyce tech svetylek a blikatek tak na ty zvedavej nejsem.Jde mi o to,aby to radio bylo perfektne dilensky zpracovany.Ted me napadla este jedna znacka(Blaupunkt),ale co sem koukal,tak to je vsechno hrozne drahy.Kazdopadne dik za odpoved,zdravi Pulpy :-) -
« Re: co takhle poradit??????
Zalezi na tom, co od radia ocekavas, jake mas repraky, jestli budes nekdy system rozsirovat o zesilovac, atd, atd. Jestli chces mit proste znackovej digital, kterej ma hodne barevnych svetylek a vypada dobre, tak je to u znacek, ktery jsi vyjmenoval celkem jedno. Vlasta. -
« co takhle poradit??????
Uz sem tady jeden dotaz nechaval,ale zjevne bez odezvy.Proto to zkusim este jednou,doufam ze napodruhy budu mit vetsi sanci,ze mi nekdo poradi.
Psal sem o radu okledne koupe ne moc draheho autoradia(pokud mozno od firem Pioneer,Kenwood ci Alpine).Pripadam si v te dzungli obchodniku nabizejicich ruzny "smejdy" uplne ztracenej.Doufam ze se mi aspon nekdo ozve.
Predem dik. -
« tak je to tady!
ako vzdy-zavidim Cechom-podarilo sa vam spustit CESKY!casopis Autohifi.Gratulujem.Konecne nieco,co snad sposobi realne pohlady na veci z oblasti autohifi-ako to bolo v pociatkoch Sterea...Prve soky budu snad priudavanych vykonoch autoradii.V testoch su udavane realne! namerane vykony /aj to pri 14V/ a konecne sa snad otvoria oci mnohym "odbornikom".Medzi najlepsich patri "chudak" Blaupunkt s 4x13.8W ktory este donedavna udaval pomerne realne cisla,no pri Sonackych a Pioneerovych 4x45W nemal sancu.Som zvedavy ako to prijme "normalna verejnost",ale pisem hlavne preto,aby som vysvetlil,preco mi nepripada zbytocne investovat do "drahych a zbytocne vykonnych" zosilnovacov v aute.Iba tie totiz dokazu zabezpecit aspon realnych 4x50W pri 1% skresleni-co je potrebne do huciaceho auta ak chceme nieco z tej muziky mat...Samozrejme cez cely pristroj sa nesie napis 4x150W !! Takze vela stastia a nam CarHi-Fi Freaks nazdar-ZDAR! -
« druhy problem
stalo sa niekomu z vas, ze by mu v pripade trojopasmoveho reproduktora spadla nejaka spina do magnetickej strbiny a sposobovala parazitne zvuky? Totizto stredovy a vyskac su uchytene v osi reproduktora, cim je ta magneticka strbina vlastne otvorena a moze tam cokolvek spadnut, uz sa mi to raz stalo a nie je to prijemne to vyberat. Preto by som chcel vam poradit, ked uz viacpasmovy reprak, tak potom nech su stredak a vyskac uchytene z vonku, z kosa. -
« Re: Muzika
Na Tvoju otazku, ci je chyba v zosiku na basy sa na zaklade udajov, ktore si uviedol neda jednoznacne odpovedat. Ak vezmeme do uvahy, ze 70 percent vykonu sa nachadza na basoch, tak vykon 140 W je zhruba na hranici (pokial nemas extremne vytiahnute korekcie na basoch). V prvom rade by som si vsak skontroloval privod napajania k zosiku. Zle spoje sposobuju velky prechodovy odpor, kde pri vacssich odberoch vznikaju znacne straty.
Taktiez pouzitie kapacitora prospeje zvuku, avsak
vzhladom na vykonove parametre Tvojej zostavy nie je nutny.
-
« Re: Ukradené rádio
Na pes.eunet.cz byla pred par mesici zajimava diskuze o kradeni radii - ze zkusenosti lidi vyplynulo, ze jedina ochrana radia v aute je vyjimaci suplik a odnest pryc. Vse ostatni laka pozornost lapku. Odnimatelne panely se pry daji bezne zakoupit v obchodech a to i bez specielni karticky... Nejlepsi jsou radia na kartu - vyjmete kartu z radia - to sice nehraje a nejde zprovoznit ale zlodej vam ho stejne ukradne a jeste vam necha zpravu do ktere schranky mate karticku vhodit (jinak se teste na to jak bude vypadat vase auto...) Pokud mate v takovem radiu zaroven imobilizer, bez ktereho auto neodjede (nekdy se to tak montuje) - tak uz si ani neskrtnete zapalovanim... Dobra sranda ze?
Přihlásit se • Zaregistrovat Pro přispívání do této diskuse musíte být přihlášeným registrovaným uživatelem!