Musika v autě
Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > Hlavní diskuse
-
« Re: Odrusenie aparatury
Ide o RENAULT Clio. Myslim si ale, ze tento problem je dost vseobecny a podla mojho nazoru kazdy, kto chce svoje auto kvalitne ozvucit musi najprv vyriesit odrusenie, pretoze darmo bude mat v aute super aparaturu, ktora ale bude normalne hrat len pri vypnutom motore. Ak nastartuje tak to bude vseliako piskat a pukat a pod. -
« Repro Dexon
Zdar pani. Mate niekto skusenosti s repro. Dexon? Najviac by ma zaujimali delene zostavy, vyskac na palubku a stredobas do dveri, V-52(62) RK. Pocul to uz niekto? Je to lacne a tak ma to zaujíma. Do mojho auta by to hadam stacilo (citron AX 5D). Dik a caute. -
Predovsetkym dik za ohlasy a zaujem. Dnes som zistil dlasie veci. Piskot sa prejavuje len pri nastartovanom motore a pri zapnuti svetiel pripadne aj dialkovych + hmloviek sa zvysi len nepatre. Piska to aj (vtedy sa to da najlepsie pozorovat) ked radio je prepnute na menic a je tam pauza. Takze zo vzduchu by to nemalo byt. Na radiu mam odrusovaci clen a odrusovaci kondenzator je aj na zosilovaci. Zistil som ze zvuk ide z radia. Preto prosim poradte ako odrusit alternator a pripadne zapalovaciu cievku. Za vsetky rady vopred dakujem. -
Souhlasím, pískavý zvuk měnící se v závislosti na otáčkách bývá způsoben alternátorem, ale to by mělo vyřešit standardní odrušení rádia na připojovacích kabelech. Praskot v rádiu měnící se v záv. na otáčkách bývá zase způsoben zapalováním /zapalovací cívka/, která se dá odrušit členem přišroubovaným ke kostře a připojeným konektorem k vývodu na zapalovací cívce. V prvním případě se rušivý signál přenáši napájecími kabely, ve druhém případě většinou chytá rádio rušivé impulsy přes anténu - elektrické jiskření ruší rádiové vlny. Pro všechny tyto případy vyrábí odrušovací členy firma TESKA Jihlava, celkem za velmi solidních cenových relací. Jestli máte zájem, můžu sem dát kontakt na ně. -
No co já teda vím tak většinou ten pískavej zvuk je od alternátoru. Je hlasitější když zapneš světla? Hodně chyb se dělá při instalaci. Nejlepší je když instaluješ
a máš zesilovač např. v kufru, tak vést kably plus a remote po pravém prahu auta, činč pod kobercem podél převodovky a kábly od repra po levém prahu.
Hlavní je prostě rozdělit od sebe plus a repro a aby se nikde nepřekřižovali. Při takové instalaci stačí standartní odrušovač mezi radiem a zesilovačem. -
Tak teraz musis zistit, ktory spotrebic v aute Ti vyvolava to piskanie. Ak to meni frekvenciu podla otacok motora, tak je to zapalovanie-treba lepsie kable ku svieckam a ak mas este rozdelovac, tak aj k cievke. Ak sa ton nemeni, tak je to od niektoreho elmotora v aute. Treba postupnym odpajanim zistit, co to robi a dotycny potom odrusit (kondenzator v serii s odporom paralelne s prividom motora. -
Kupil som odrusovaci clen k autoradiu (jeden vyvod na +12V a druhy na napajanie radia a krabica na kostru). Trochu to pomohlo, teda pri zapnutom zapalovani uz radio hra bezproblemov, ale pri beziacom motore sa zo zadnych reproduktorov stale ozýva (síce o nieco slabsi ale predsa)piskavy zvuk. Reproduktory su pripojene na zosilovac a k zosilovacu vedie pomerne slusny znackovy kabel s pozlatenymi cinchami. Zistil som, ze zvuk ide z radia, pretoze som skusil odpojit prepojovaci kabel a piskanie prestalo. Vie niekto poradit ako dalej ? -
« RE:Re: RERe: hmmm
To mas asi pravdu ja skousel ARN312 30cm basak uplne obicejnej jestli to znas, mnel jsem ho v bedne a ne a ne docilit mekke basy ani s el. vyhibkou a nevim jak je to mozny, jo a stema 38cm SUBAMA to mne jen tak napadlo zatim na ne nemam prachy protoze jsou asi pekne drahy
Přihlásit se • Zaregistrovat Pro přispívání do této diskuse musíte být přihlášeným registrovaným uživatelem!