Musika v autě
Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > Hlavní diskuse
-
« Re: Panasonic 212
1) bud ma radio vystup, a pripoji se aktivni sub
2) nebo se da pouzit vystup na zesilovac, pak je potreba zesilovac, ktery ma sub propust(tech je vetsina a parametry se daji nastavit uz na zesilovaci,toto je asi nejcastejsi zapojeni, protoze aktivni subwoofery jsou vetsinou vykonny a drahy... -
« Panasonic 212
Mam dotaz - mam radio s cd prehravacem Panasonic 212LEN 4x40W (mozna k tomu patri jeste nejaka pismena, ale to vam z hlavy nereknu). Vzadu mam krome obvyklych vystupu (predni a zadni par) pres iso konektor jeste dalsi nevyuzity vystup CINCH (2V) na zadni repro. Mohu jej vyuzit k pripojeni subwooferu? -
"-- skrytý --" 04.04.01 17:58
« Re: subwoofery
No právě,za žádný peníze to nikdy nebude ono.Kdo tvrdí opak tak je na omylu,"přečti si stereo&vodeo" tam také testují profi montáže do aut-myslím si ,že tomu rozumí líp než my všici do kupy a názor je totožný se mnou,sice né ve všem,ale v tom hl. ano!
Předpoklad kvalitní hudby je:
1. Kvalitní rádio (+ kazata, CD nebo MD) ,musí mít
a.)kvalitní citlivost tuneru
b.)nastavení úrovně pro repro
2. Solidní repro a nemusí být za 4 a více tis. ve předu dělené výšky a středy + basy,v zadu dvoupásmové repro v lepším případě,ale stačí i normál repro jen trochu větší průměr než v předu.To pro zvýraznění hloubek-basů.
3. Pro pop/rep atd.styl hudby basové repro do zadu.
Tak že mámcelkem 8x repro a stačí.Jasně kdyš chceš "kvalitu" ,tak Ti tam dají 1 nebo 2x zesilovač ,kvalitní HI-FI kabely cca.1m-400až3000,-(potřebuješ v autě asi 30m) no a máš vítr ve šrajtofli...Pavel -
"-- skrytý --" 04.04.01 17:23
Tak to promiň,ale já mám v autě celkem slušného "soňáka"+8 repro.sound sys. přímo od výrobce a nestěžuji si.Je pravdou a vtom musím s tebou souhlasit že pokud je v systému zapojen celkem slušný zesák(chápej výkon,né značka),tak to hraje o třídu výš.Nemohu však souhlasit stím,že aby mi hrála vážná h. solidně-(slyším hloubky,výšky-prostě akustické nástroje)rospoznáš nástroje.
Pokud já si chci vzchutnat hudbu vskutku královszky tak né v autě,ale doma na komponentech.Proč,protože auto není ideální akustycký prostor(hodně skla,repro není v ose poslechové rovině malý prostor-pokud to není B747-400 Jamojet:-)))))) atd.)Tedy shrnuto v kostce do auta pohodová hudba ,pokud tedy si chci poslechnout tzv.kvalitu ikdyby profi montovanou jakou koli tak nikdy to nebude ono ani za 1,5 mil. Byl jsem v německu na veletrhu a pořád to je jen auto...
Pavel -
Tak baterka mi jeste neutekla a stiha! Pokud by jsi chtel v aute poslouchat vaznou hudbu,tak by ta hudba stala minimalne od pul milionu vys...spesl zdroj na to nepotrebuj, je sice pravda, ze to niky nepujde na max, protoze s baterky nedostanes 14,4V, ale min! Psa tam nemam, ale mam alarm a tmavy skla, takze to neni videt! Jeste k tomu zapojeni: je to cely delany profi firmou! -
"-- skrytý --" 04.04.01 16:43
Tak to mi řekni co máš za psa?Asi hodně velkýho a hladovýho... .Jinak si to nedovedu představit,takhle našlapané auto někde nechat,ty nervy... .Pavel
P.S.Subwoofer je nanic a celý našlapaný systém pokud nemáš specšl zdroj na tyto komponenty !,na vážnou muziku jej nepotřebuješ...,nojo tady se poslouchá duc duc jen kdyš jsou spuštěná okna a randál hodně nahlas "musí to jít slyšet dřív než auto"...-)))))
Nevite nekdo kdo vyrabi autoradia co umi prehravat CD s MP3 ? Kupovat menic na 10 CD za 10KKc se mi zda predrazene. A vozit 100CD v kastliku je maso.