Musika v autě
« Re: to xtra
Ještě ty kabely. Mám dobré zkušenosti s kabely Basic. Mají dost široký sortiment od kabelů 0,75 mm2 za pár kaček až po 6 mm2 Silver Line (postříbřené) u kterých je cena okolo 140,- CZK/m.
Napájecí kabely také Basic od 1,5 mm2 do 35 mm2.
Signálové RCA kabely používám téměř výhradně Zealum. Všechny jsou twisted double shield s velmi krátkými zlacenými konektory. Kabely jsou mimořádně ohebné a tak se s nimi velmi dobře pracuje. V dané ceně jsou vynikající.
Ceny 5-ti metrových kabelů Zealum:
Dvoukanálový - 490,- CZK
Čtyřkanálový - 790,- CZK
Šestikanálový - 990,- CZK
Pokud bys to chtěl a na Slovensku nesehnal, můžu ti pomoct, ale jen na Moravě. Zajímá-li tě to, nech tady e-mail. -
« to xtra
Trochu jsem to zkouknul. Rádio si vyber jaké chceš a pokud chceš to ostatní za pokud možno levný peníz, tak navrhuju:
Přední repro Axton CAC 2.17 - 4990,- CZK
4 kanálový zesilovač Axton C 502 - 8800,- CZK, 4x65 W RMS
Dál bych vyrobil nové zadní plato tak, že by se vyrobil rám pro tvoje auto a osadil ho základní, reproduktory osazenou deskou Axton CAX 45 za 5980,- CZK. Deska má z výroby osazený 30-ti cm subwoofer, dva koaxiály 16 cm a dvě výhybky. Výkon 2 x 100 W RMS, citlivost 90 dB.
Výhodou tohoto řešení je jednak značná úspora místa v už tak malém autě. Za druhé se tak vytvoří plnohodnotný systém pro jehož pohon stačí čtyř kanálový zesilovač.
Axton vyrábí ještě další dvě osazené základní desky. CAX 55 za 8880,- CZK - 2 x bas 25 cm, 2 x výškový reproduktor, 2 x výhybka. CAX 65 za 11040,- CZK - 4 x bas 20 cm, 2 x tweeter, 2 x třípásmová výhybka. Pro hatch bag (zvlášť pro malý) mi to připadne jako velmi dobré, relativně levné řešení s velmi dobrým zvukem. -
« Re: Notebook
Tak tohle jsem zkoušel... do rádia můžeš pořídit adaptér v podobě kazety a tím nahradit in-line vstup. Morbidní, leč funkční. Notebook jsem měl v autě a většinou na zemi, ze sedačky měl tendence k paraglideingu, nevím kde to viděl, ale chtěl to zkoušet. PII 266MHz je na MP3 dostačující a po odpojení displaye vydrží sakra mentsky dlouho. Ovšem komfort ovládání.. no uznejte, že to je nemožný.. leda si udělat nějaký shortcuty pro playlisty atd ... prostě jsem to zavrhl.. sám mám notebook co má rozbitej display z bouračky a s ním jsem to zkoušel...doma před odchodem jsem na monitoru připravil playlist a v autě už jen klávesovou zkratkou pustil...jo to jde...
Ale MP3 do auta už nejsou takový palby..zrovna v nějakým časáku sem viděl recenze na několik z nich. Snad zase Speed to byl nebo možná něco jinýho, už nevím, čtu jich moc (o: jestli to byl Speed, tak to byl ten neposlednější... čaute, KaZaN -
« Re: Notebook
O zarizenich typu radio/ MP3 prehravac (harddisk) se psalo ve SPEEDU. Mohlo to byt nekdy na jare - Jeste se na to podivam. Ty modely se tam pohybovaly v rozmezi cca $ 400 - 1200. Znacky tech vyrobku mi nic nerikaly a na webu jsem taky nic nenasel. Myslenka je to ale super, a kdo vi...
treba to za rok bude k sehnani i u nas... A snad za trochu rozumnejsi prachy ;-) -
« Re: Notebook
Zly napad to nie je - stary notebook P200, disk 2.5GB a mas muziku na dlhu dobu. A ze sa prehrieva je blbost: 1, kazdy notebook sa hreje 2, zahrievanie pomaleho nie je az take velke (napr ta iP200) 3, prehravanie MP3 rychly nezatazuje skoro vobec, takze sa v pohode uchladi. Hovorim z vlastnych skusenosti, hrat 10 hodin nie je pre ziadny notebook problemom. Zostava ti iba najst radio s line-in vstupom a kupit adapter pre notebook do auta. -
« 4 all
Cau All,
tak uz si sa mi prosim pozrel na to ozvucenie mojho Pola? Nakoniec sme skoncili u toho, ze SONY repro za vela nestoji, tak skus nieco poskladat, ale aj so subwooferom - repro + zosilovace do max. 25.000,-, k tomu kupim toho sonaka cdx-m670 Acite Black Panel ;o))) diky
ozaj a ake kable pouzivas na prepojenie repro? chlapi mi v servise vraveli, ze sa do kablov oplati zainvestovat -
"-- skrytý --" 22.10.01 22:38
« Re: Notebook
80MB je malo (mozna to bylo 800), pokud by to bylo v radu GB, dalo by se o necem mluvit. Na CD natlacis kolem 100 MP3 v zavislosti na kvalite, porad Ti to ale vydrzi tak na 5-6h... Kdyz ale v aute sedis 12h :-|... Navic notebook vozis s sebou, takze staci jen sikovna pripojka ;-)... -
« Re: Notebook
S tím zkušenosti nemám, ale považuju to za zbytečné. Na trhu je dost rádií která umí přehrát MP3 z CD disku. Jestli jsou CD měniče které umí MP3 nevím, ale určitě jsou MP3 měniče s paměťovými kartami (až na 8 karet od Rockford Fosgate).
Na trhu se také objevil externí hard disk kompatibilní s car audio zařízením. Je to, řekl bych, jakési autorádio s hard diskem (tuším 80 MB). Neznám cenu.