Musika v autě
Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > Hlavní diskuse
-
« Bez nadpisu
Chviličku (asi 20 let) se zajímám o elektroniku. Dobré ozvučení není jenom o výkonu (mimochodem, uváděné výkony jsou mnohdy více něž zavádějící!!!), ale i o kmitočtových charakteristikách reproduktorů, jejich citlivosti, atd. Navíc rádio se sebevětším výkonem nebude k ničemu, pokud nemá kvalitní vstupní díl. Naladěná stanice se ztrácí, dochází k "míchání" stanic,... Pro toho, kdo chce fakt dobrou muziku do auta doporučuji buď vyhledat odborný tisk s provedenými testy, nebo se poradit se skutečnými!! odborníky, případně si poslechnout již namontované zařízení, a to potom v podstatě okopírovat. Systém typu větší reproduktor = lepší zvuk vždy neplatí. Omlouvám se za (pro někoho) nicneříkající příspěvek, ale třeba někomu ušetřím nějakou tu Kč a zklamání. PS: Sám mám nyní v novém (nikoliv věkem) autě JBL, a celkem se snaží. -
« Re: Jak vylepšit zvuk?
S tím bych tak zcela nesouhlasil. Magnat Car Fit jsou prostě blbé reproduktory. Nemá to co dělat s rádiem. Ty reproduktory jsou prostě nepodařené. Stejně nepodařené jako loňská řada LS a pod. To ostatní je samozřejmě pravda. Chce to trochu peněz a udělat muziku pořádně. Osobně bych to přeoperoval celé. A nemusí to nutně stát desetitisíce.
Odkud jsi? Pokud by to nebylo daleko, můžu předvést auto s instalací za cca 20.000,- Kč (včetně rádia s CD). -
« Jak vylepšit zvuk?
Zdravím vás, ve své Octavii mám rádio Kenwood KRC-478RY 4X40W (model 2000), vpředu komponentní repro Magnat CarFit 216 (70W RMS/140 max, 35 Hz-24kHz), vzadu obyčejný Clarion 1.07 (20W DIN/50W max) + v zadních dveřích originál výšky, co byly původně vpředu. Tedy komplet 8 repro. Když jsem vyhodil originál přední středobasy z fabriky a připojil ty Magnaty, tak se téměř ztratili basy.
Navíc zadní Clariony nestíhaj a drnčej. To předtím nebylo. Naopak, byly výrazně nad těmi originálními vpředu a zvládali i dost okouřený rádio. Neumíte mi někdo poradit, jak obnovit basy v předních repro, případně čím, nahradit Clariony vzadu, něčím výkonějším s důrazem na basy za solidní peníz? Uvažoval jsem o subwooferu,
jenže to se mi nechce ubrat místo v kufru, ikdyž vím, že moc nezabere. Prostě by mi narušil ložnou plochu, kterou dost často využívám. Díky za nějakej služnej tip. Nejsem žádnej odborník, což je určitě z mýho popisu vidět. -
« Re: 4/2ch amplifier
Aky mas RTO - ten pekny modry alebo matny sedy? Myslim, ze je to rozdiel o jednu triedu, len neviem, ktory je lepsi. Pisem tu ako buran, ale nezobral som si od nich nijake prospekty, takze oznacenia a podobne veci vobec netusim, iba si pamatam farbu :-) BTW na tom bolo napisane 4/2ch amplifier. Na ostatnych bolo 4/3/2ch amp. Teraz len neviem, ci to tak pise vyrobca (a v skutocnosti to je 4/3/2) alebo bol fakt iba 4/2ch. -
« 4/2ch amplifier
Mam dotaz - videl som zosilovac RTO za dobru cenu, ktory mal celkom dobre parametre a moznost mostikoveho zapojenia. Ale mal iba moznost zapojit 4 kanal alebo 2 kanal, nedali sa zapojit 2 kanaly a zvysne dva do mostika. Da sa to nejako obist/upravit/zapojit, aby som mohol tahat z jedneho zosiku predne repro a woofer (takze 3ch)?
A co znacka RTO, stoji to zato? Teraz maju na ne v Rakusku celkom dobre ceny. -
« Pionner KEH 1700
Včera jsem koupil zachovalé autorádio Pioneer KEH 1700 s odnímatelným panelem za 2.000,-. Koupil jsem dobře? Má smysl u takovýho rádia měnit původní repro z Feldy na dvoupásmový Magnaty (dopředu) za nějakých 1.500,- a napojovat lepší anténu (než původní z Feldy), případně jakou? Díky.
PS: podotýkám, že jsem se klonil k nákupu BP Verona, se kterou mám dobrý zkušenosti. Poté, co mi ji ukradli už ale zabezpečení na kartu nevěřím. -
« Protikus k šuplíku
Zase se budu ptát. Dá se někde sehnat takovej ten plech co se namontuje nastálo do auta a pak se do něj zasunuje šuplíkový autorádio(Blaupunkt). To rádio má vzádu iso konektor a nějakej divnej konektor na anténu a bylo by dost neefektní kdyby dotyčnej člověk musel pokaždý připojit konektor a anténu a potom teprve zašoupnout rádio. Pozn. To rádio neni kradený, ale ukradli mu auto a rádio mu zbylo.
Přihlásit se • Zaregistrovat Pro přispívání do této diskuse musíte být přihlášeným registrovaným uživatelem!
All: neznám tyhle repro, ale na zesilovači, který dodá patřičný výkon to určitě bude lepší. Otázka je o kolik lepší - neměřitelná, subjektivní veličina.
Marson: Jestli jsi z CL, můžeme se někde sejít. Mám Fabii Combi s ozvučením Sony (rádio+changer) a Axton (zesilovač, repro, subwoofer). Nejlepší totiž je, když si to poslechneš !