Ford Sierra

Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > FORD

• « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 11.12.03  11:16

« Re: Recirkulacni procesy.

Buhvico Kratasovi merili a co mu nakukali. Vstrik je bud zdravej, nebo ucpanej nebo spalenej. Ze by samovolne jen tak zkracoval nebo prodluzoval dobu vstriku je technicky blbost. Otevre tak dlouho, jak dlouhy impuls dostane od RJ.
  • « 00 Reagovat !

foto

11.12.03  11:10

« Re: Lambda - proměření

prochy: Díky moc, můj pobyt v Praze je potvrzený, takže pokud by Ti to nevadilo, ještě jednou bych zneužil Tvé ochoty :-) Ještě se Ti v pondělí ozvu na mobil, ale jen tak předběžně - kdy bys viděl reálné uspořádat to měření? Školení máme v Karlíně, končit by mělo kolem páté odpoledne. Hodilo by se Ti to hned potom, nebo až někdy navečer? A kde by se to dalo spáchat? Na stejném místě jako posledně?
  • « 00 Reagovat !

foto

11.12.03  11:07

Jo, a ještě jeden argument pro mou teorii v 10214:
    v době, kdy jsem jezdil asi dva týdny s ODPOJENOU lambdou, spolehlivě ani náznak zaváhání. A podobnou zkušenost tuším má i J77, i když tam jsou nějaké další chybičky.

.......už mlčím.
  • « 00 Reagovat !

foto

11.12.03  11:01

...sem se nějak rozkecal, musím jít taky něco udělat...takže na výhrady k mé teorii kouknu později.
  • « 00 Reagovat !

foto

11.12.03  10:59

teepee - tak pokud ještě můžeme "věřit" tomu, co tvrdí člověk, který u Fordu dělá diagnostiku....
    ..ale snad to potvrdí i někdo další z jiných aut...
  • « 00 Reagovat !

foto

11.12.03  10:57

rbr: to jsem prave nevedel, jak jsi k tomuto zaveru dosel? Prehledl jsem nekde nejakou poznamku v literature?
  • « 00 Reagovat !

foto

11.12.03  10:56

rbr: to je spravna dedukce kde merit, uz jsem premyslel, ze by Ford mel zacit rychle uvazovat o nejakem Diagnostickem centru, kdyz ma elektroniku takhle vychytanou a najit zavadu nelze ani v autorizovanem servisu, ani po mnohadennim vlastnim bloumani...
  • « 00 Reagovat !

foto

11.12.03  10:56

teepee - na plný plyn - ŘJ pozná, že máš plyn naplno a po tu dobu IGNORUJE lambdu.
  • « 00 Reagovat !

foto

11.12.03  10:54

pocket - troufl bych si s tebou polemizovat. Taky jsem v Hostivicích brával benzin(no jo, byl nejlevnější), ale je to rok a půl zpět, asi po dobu roku jsem ho tam brával. Nemám proto žádný hmatatelný důkaz, ale nikdy jsem nezaregistroval problém se změnou výkonu, spotřeby , chodu motoru....to spíš ty problémy, co tady běžně řešíme - lambda apod.
    Takže pouze subjektivní hodnocení, nicméně docela dlouhodobější.
  • « 00 Reagovat !

foto

11.12.03  10:54

Pocket: no prave proto jezdim k te me, v okoli vyhlasene, navic maji na cenove ceduli: Tankujete produkty Shell. A kdyz jsem se zjezenymi vlasy tankoval jinde, nakonec plnou, s tim ze je to taky benzin, vsimnul jsem si problemu az zase po natankovani u te sve... Ale dobra myslenka, ze muze byt v konkretnim, a pro mnoho lidi kvalitnim, benzinu nejake aditivum, ktere mou konkretni lambu nejak "opije" a ta pak zastrene RJ rika: obohatit.:-)) Proc by ale pak na "plny plyn" motor tahl bez zavahani? A proc to dela vzdy po vyjeti po delsim stani, pri napr. pri tyz den navratu domu uz je to ok?
    To je asi fakt prusvih, auto "nadupany" elektronikou a starsi 8-10 let...
  • « 00 Reagovat !

foto

11.12.03  10:50

Nebo by se tento proces dal schovat pod "přehnanou citlivost lambdy" v určitém teplotním rozsahu, kdy už lambda funguje ale na 100%. S následnými reakcemi ŘJ až po vstřiky, jak jsem popisoval.

Proto mě u kratase (byl to on?) zajímá, jak tu délku vtřiků měřili! Měřena skuitečná délka vstřiku na vstřikovači, nebo byla měřena délka impulsu z ŘK do vstřokvače? 1. případ by se snad ještě dal svést na špatný vstřikovač, druhý případ by ale potvrzoval, že "něco" dalo říd.jednotce pokyn takto moc omezit vstřik.
  • « 00 Reagovat !

foto

11.12.03  10:46

no neni kvalita, jako kvalita. Kdyby se jednalo jenom o kvalitu tak Sierra OK. Ale pokud cepujes jednou benzin a nekdy "brecku" (viz. pumpa Jenec za Hostivicemi) tak to uz je sakra znat. Ja osobne nekoupim benzin nikde nez u Benziny a pohoda. Drive jsem v ramci usetreni nejake kacky bral kde co, ale ted to zato nestoji.
  • « 00 Reagovat !

foto

11.12.03  10:45

Ještě ke studeným rozjezdům - byl to kratas nebo někdo jiný, kdo tu k tomuto tématu před časem psal, že si nechal změřit délku vstřiků paliva? A proto snad měnil vstřikovače jenže po čase se opět problém objevil...
    Kam mířím? Včera jsem jen tak přemýšlel o těch rozjezdech a nemůžu se zbavit dojmu(jen dojem), že to MUSÍ souviset s lambdou.

1/ všichni z nás, kteří se s tímto setkali či stekávají, mají nějaký problém s lambdou

2/ když jsem se snažil "vymyslet" mechanismus, co se to třeba děje, napadla mě tato teorie: nastartuji studený motor, v prvních sekundách je lambda studená, ŘJ se jí neřídí. To je ale pár sekund. A pokud jsem se já snažil rozjet IHNED, nebyl problém. Dále: motor je ještě dost studený, a tak ŘJ posílá do sání bohatou směs, se všemi následky - nezín se zachytává na stěnách sání atd...Teplota v lambdě dosáhne nějakého minima - ŘJ se jí začne řídit(kolik to bude sekund?!), ale lambda, díky svému ne 100% stavu, posílá informace sice validní pro ŘJ, ale neodpodající skutečnosti. Já šlápnu na plyn, abych se rozjel, samozřejmě jde bohatá směs, a teď mluvím ze své zkušenosti, motor se nejdříve má snahu roztočit ale pak je čímsi "zbržděn". Lambda zjistí bohatou směs ale pošle do ŘJ informaci , v níž "lže a přehání..." a ŘJ zareaguje stažením délky vstřiků....směs je výrazně chudá, motor se zastavuje, a nasatne opačný efekt, chudá směs - lambda - ŘJ - výrazně prodloužit vstřiky - auto pridce vyráží...
  • « 00 Reagovat !

foto

11.12.03  10:41

jj.. s nekterymi benzinami mam spatnou zkusenost a prijde mi spise ze ta lambda je precitlivela na kvalitu benzinu.
  • « 00 Reagovat !

foto

11.12.03  10:35

teepee : matně si vzpomínám, že mi to dělávalo, když jsem bral benzín u OMV, pak jsem kolem téhle pumpy přestal jezdit a beru jinde, čas od času se však stavím u jiné pumpy, která čepuje benzín od OMV - musím to prověřit, teď jsi mi nasadil brouka do hlavy - ale nechce se mi věřit, že by palivo OMV dělalo takový problém, jinak dle mých zkušeností sierra není citlivá na kvalitu benzínu
  • « 00 Reagovat !

foto oleowr1

oleowr1 11.12.03  10:32

« Re: 1.8TD

to jirkaking: Dík, zkus mi to poslat na oleowr1@seznam.cz.
  • « 00 Reagovat !

foto

11.12.03  10:24

Jeste je tu jedna vnejsi moznost. Kvalita benzinu. Beru vzdy u pumpy vyhlasene v okoli kvalitnim benzinem, ale uvedomuji si, kdyz jsem tankoval jinde a pak jsem natankoval zase u te sve, zas to delalo. Setkal jste se s tim nekdo, je Sierra obecne takhle citliva na ...vyrobce paliva? Tim ze jezdim docela malo, mi tohle vypozorovani bude trvat dyl.
  • « 00 Reagovat !

foto

11.12.03  10:14

Nemeril, ale jak rikam, mohla by to byt ona, kdyz to nedela vzdy? A vynechavani (ztrata vykonu) je konstantni a mizi az s "plnym plynem"... Navic v te te me pochybne diagnostice to doopravdy vypadalo na 11 11 20 11 11...
  • « 00 Reagovat !

foto

11.12.03  10:13

« Re: 1.8TD

oleowr1: O tom jsem slyšel ale proč by to tam asi dřív montovali měl jsem ten regulátor co je na výfuk. potrubí dole a bylo tam trochu usazenin. Já tenregulátor na čerpadle mám naštěstí v pohodě zachránil jsem ho na poslední chvíli. Ale jde to rozebrat resp. rozlepit a napájen znova na konektory. Zajímalo by mě zda to bude nějak znát třeba na emisích. Já ten manuálek mám stažen převeden do word a dokonce jsem ho nechal jedním prográmkem přeložit . Ale je to slovo od slova . Takže to někdy nedává ani smysl. Jestli chceš pošlu ti ho. Napiš maila.
  • « 00 Reagovat !

foto

11.12.03  10:12

Prochy: myslim presne tohle, mam totiz pocit, ze teoreticky by to mohlo vypadat takhle:
    Kdyz to stoji, tak se vypary presouvaji do uhli a kdyz to takhle stoji dele (cca dele nez 5 dni) tak se pri dalsi jizde objevi cukani, kdyz to ale treba v nedeli, po 14dnech stani, delalo 15 km do prvniho vypnuti a znovunastartovani motoru a v utery uz to jelo bez sebemensiho zavahani, tak mne napadlo, jestli se pri te delsi odstavce to uhli nejak nepresyti a nebo neni nejak pridreny ten elmag. ventilek a nedeje se tam neco spatne.
    Ve Ford Sierra Petrol je to sice popsane, ale tak nejak podivne, neni presne uvedeno kde hadicku pri testu rozpojit. A jak mne zkusenost naucila, kazdy papir je jen teorie, praxi je dobre taky znat.

Kdyz to dela jen obcas, asi lze logicky rovnou vyloucit TPS, Lambdu, AFM a zapalovaci soustavu. MAP nevim, barometr si v aute nevozim :-) A pripadne diagnostika je v nedohlednu, musim restart, a ted ty mrazy...

Ale myslim i na ostatni recirkulace EGR a Air induction system. Zejmena EGR se mi zda, ze podle schematu neridi ridici jednotka, ale naopak z nej bere data.

Přihlásit se Zaregistrovat Pro přispívání do této diskuse musíte být přihlášeným registrovaným uživatelem!

Blesk.cz

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby strčila minci do zásuvky

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby…

Virtuální asistentka Alexa od americké společnosti Amazon vyzvala desetiletou dívku, aby přiložila minci k…

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků: Nejčastější otázky a odpovědi, největší fígle prodejců!

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků:…

Radost z vánoční nadílky se může snadno změnit v rozčarování, stres a vztek. Stačí najít pod stromečkem nevhodný…

iSport.cz

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec Falta líp než křídla před ním?

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec…

Výdaje na Rudolfa Reitera, Milana Lalkoviče, Romana Potočného a Pepeho Menu, čtyři nedávné neúspěšné akvizice…

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid, Beran trénuje s Bohemians

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid,…

Jarní část fotbalové FORTUNA:LIGY odstartuje 5. února 2022, jednotlivé týmy už proto v prvním lednovém týdnu…

Reflex.cz

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů Čechů, nastínil Dušek pesimistický scénář

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů…

Přední český covidový scénárista Ladislav Dušek, který během pandemie zveřejňuje různé scénáře vývoje, opět…

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí zájem o „všeuměly“

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí…

Angela Merkelová odešla ze světové politiky v plné slávě a dalo by se očekávat, že její úspěchy svědčí o tom, že…