Ford Sierra
Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > FORD
-
« Re: Zima (2x)
Teepee: U mne je tech "cich cich" v tehle zime tak 8-9 nez se ozve hrrrrrr :-) A v lete, nebo proste kdyz je normalne, pri prvnim startu toho dne nikdy min nez 4-5 :-) Coz je mi divny, protoze motor taha pekne. Ale mam nejaky orezly dratky u batrky a kdo vi, jak na tom jsou moje kabely :) -
« Re: oktanove cislo
petom: Já bych to neřešil. Vyšším oktanovým číslem benzínu motoru rozhodně neublížíš! Směs prostě prohořívá plynule a nedochází ke zmiňovanému nežádoucímu detonačnímu hoření. Těch pár haléřů ušetřených na litru Tě snad nespasí. Někde jsem dokonce viděl benzín 91 i 95 za stejnou cenu. To dost dobře nechápu. Ostatně, pokud se nepletu, požadavek výrobce je vždy na "minimální oktanové číslo" pro konkrétní motor. -
« Re: oktanove cislo
Moje DOHC je móóóc citlivé na kvalitu benzínu! Asi je někde něco špatně, ale jakmile je oktanové číslo menší, než má být, musím mít v mot. prostoru propojen konektor upravující předstih. V létě je to podstatně horší (teplý vzduch dělá své). Pokud natankuji špatný benzín, po pěti kilometrech to vím. Jednou jsem se dokonce musel k pumpě vrátit, a dotankovat pár litrů 98-ičky, aby se mi motor nerozpadl. Měl jsem před sebou pár kilometrů jízdy do kopce, a fakt to nešlo. Pokud je ale benzín v pořádku, pak není problém. Také už mám vytipovány pumpy, kde mám menší, nebo většinou žádné problémy. Nevyzkoušet si to sám u sebe, tak bych směle tvrdil, že je to blbost, protože benzín musí odpovídat normě. Asi nemusí. :-( -
dcgsd 11.12.03 14:15
« oktanove cislo
u benzine se udava oktanove cislo ktere vypovida o odolnosti vuci detonacnimu horeni. Pokud ma benzin nizke OC tak "klepe" a vykon jde dolu, motor dostava zahul o vice se opotrebovava. Pokud ma vsak benzin vetsi OC tak se prinos neprojevi bez korekce predstihu. Nejvetsi vykon je tesne pod hranici detonacniho horeni. Sierra ma ale pouze staticke rizeni predstihu a nezohlednuje tudiz realne podminky a OC benzinu a tudiz musi mit rezervu, aby nedochazelo ke klepani. Neco jineho jsou aditiva, ktera obsahuje v prislusnem mnozstvi a slozeni jen kvalitni benzin. Sveh casu jsem servisoval cisterny PHM a vetsina mensich benzinek bere "holej" benzin. Znackove si nechavaji pridavat aditiva vetsinou az pri staceni na cerpacce. Ne vzdy tam vsak obsluha v ramci "uspory" da kolik ma. A jeste jedna vec ovlivnuje kvalitu a to je puvod PHM. Mnoho dopravcu jezdi do Rafinerske ci do Rakouska, kde jsou (byli) kvalitnejsi a levnejsi. Nejvice ale asi "koncaka" oberou pri staceni a naslednem vydeji na objemu (vzdy musi necopreci zustat do foroty). -
« Re: 1.8TD
Willy: můžeš udělat pár foteček mýho auta včetně motoru a té krabičky EGR a poslat mi to na residents@centrum.cz
To už topí líp. Před tím pročištěním a nový termostatem to netopilo vůbec. Teď o víkendu nikam nepojedu, ale potřeboval bych to do týdne. Troufáš si na to? Jinak Moural pořád to samý. Chtěl jsem se dneska stavit. Budeš tam?
Přihlásit se • Zaregistrovat Pro přispívání do této diskuse musíte být přihlášeným registrovaným uživatelem!