Ford Sierra

Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > FORD

• « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 12.12.03  08:50

« Re: Zima (2x)

Moje puvodni jednobodovky Bosch tam byly 25 tkm asi. Myslel jsem, ze zlepsim starty (a to dnes uz vyresene skubani). Elektrody jako nove, barva krasne cihlova. Pokud je izolant z kvalitniho materialu, musi vydrzet pekelne dlouho. Na 4-bodovkach mam najeto asi 20 tkm. Pri reseni problemu se skubanim pri startu jsem je nekolikrat vyndaval. Elektrody jako nove. Pokud byly po jizde na dalnici sviznym tempem, barva byla zdrava. Tesne po studenem startu cerna jak bota, to je ale logicke.
  • « 00 Reagovat !

foto

12.12.03  08:45

to J77: ten diferak bych vymenil cim driv! Tim ze je tam vule Ti zase rozhazi Tvuj novej kardan!
  • « 00 Reagovat !

foto

12.12.03  08:43

to je fakt, michalovi to DOHC chyta krasne. Ale stejne, na Kosteyho nemas, motor jsem lip startovat nevidel nez to jeho.
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 12.12.03  08:42

J77: Mam tam ty 4-bodovky Boschky taky. Maximalne cih, cih, cih hrrrrr. Predtim obyc. bosch super a nemlich to samy. Ale parkrat se mi stalo cih, hrrrrr. Vetsinou s teplym motorem , ale nekdy i se studenym. ???
  • « 00 Reagovat !

foto

12.12.03  08:41

to sm: zalezi na svickach a na motoru. Nektere svicky vydrzej vic, a nektere motory, ktere jezdi na bohatou smes nebo na chudou smes poskozuji svicky rychlejc.
  • « 00 Reagovat !

foto

12.12.03  08:34

po kolika ujetých km dáváte nové svíčky?, servisní manuál od forda hovoří o intervalu 45 tis. km (2.0i DOHC 1992- svíčky motorcraft AGPR 22 ...) - není to příliš?
  • « 00 Reagovat !

foto

12.12.03  08:25

Pánové, přál bych Vám všem moje "škubnutí za startér" - komprese se převalí MAXIMÁLNĚ 2x - při studeném a max 3x při teplém motoru - a ten zvuk - to je slast (až na prasklej výfuk :o)) a to jsem od doby co jsem to koupil nic nevyměňoval na motoru !! najeto má odhadem 300000 podle kartiček s výměnou oleje které jsem našel.
  • « 00 Reagovat !

foto

12.12.03  08:19

« Re: Sraz v Brně - sobota

Daytona: Omluva přijata, sirka je důležitější než pivo.
  • « 00 Reagovat !

foto

12.12.03  08:06

Ad svicky, no daval jsem novy hned po koupi auta, ale posleze jsem se je vymenil za ctyrzobackovy Bosch, je na nich najeto 36 000. Asi je zkusim vymenit, prilezitostne, za originaly.
  • « 00 Reagovat !

foto

12.12.03  08:05

« Re: Ulozeni motoru

Jinak co se tyka diferaku, mam ho v planu, akorat jsem to uz posledne nestihli. Vzhledem k tomu ze se to rapidne zlepsilo po vyhozenihy krivyho kardanu a poloosy, asi to bude u me klasickej pripad kdyz se scitaly vibrace z vice zdroju :-) Fidovi se na tu napravu uz nekdo ozyval, jestli ji jeste mas, dej vedet prosim :)
  • « 00 Reagovat !

foto

12.12.03  08:03

Nejsou spatny, oni snad ani byt nemuzou, ale uplne OK taky nejsou. Spojitost s vibracemi se mi ale v tomto pripade nezda, nebot cim vyssi otacky, tim klidnejsi motor je (teda mel by byt, rekl bych).
  • « 00 Reagovat !

foto

12.12.03  07:36

U DOHC to zalezi hodne na svickach. Mne to taky nechytne "na prvni kompresi", parkrat s tim starter musi procvicit. A pritom komprese je, vsechno ok. Nemec mi rikal ze tam daval specialni nize usazene svicky Beru s lepsim vykonem (nejake sportovni ci co). No, jenom ze prej se DOHC chyta lip na klasicke svicky.
  • « 00 Reagovat !

foto

12.12.03  07:33

« Re: Sraz v Brně - sobota

Chlapi, ja se Vam omlouvam, chtel jsem jit s Vama, ale sierru ceka v sobotu vymena prevodovky (konecne, to klepani mne uz $ere).
  • « 00 Reagovat !

foto

12.12.03  07:32

Silentbloky na motoru??? Ty jsem jeste u sierry nevidel spatne. Rekl bych ale ze se vic prenasi vibrace od motoru do celeho auta, jinak pokud drzi tak to drzi.
  • « 00 Reagovat !

foto

12.12.03  07:30

« Re: oktanove cislo

Starsi karburatorove motory ne vsechny meli katalyzator, takze do nekterych se doporucuje tankovat klasicky Special 91 s olovem. To ovsem neznamena, ze 95 neni ok, ale rekl bych, ze s tim bezolovnatym jezdi hur. Ja tankuju pouze Shell V Power (jezdim malokdy a pouze na dlouhe trasy) a to micham V Power 95 s V Power 99 v pomeru priblizne 1:1. Rikam si, kdyz uz konecne jezdim, tak si to ja i auto zaslouzime:)
  • « 00 Reagovat !

foto

12.12.03  07:25

to J77: Fido by mel mit doma kompletni zadni napravu s nasouvacimi poloosy, sundavali jsme to z te 1.8 kvazi cosworthu:) r.v. 1992. Tenkrat tusim neco rikal ze je to za odvoz, kdyztak mu zavolej. Rozhodne tam ale nesmi byt znatelna vule
    v diferaku, a na 100% Ti vibruje prave to.
  • « 00 Reagovat !

foto dcgsd

dcgsd 12.12.03  07:10

« Re: oktanove cislo

Rob2: k tomu OC. RJ ridi predstih podle tabulek zavislich na teplote vzduchu, Map a snad i skrtici klapce. Ne ze bych chtel tvrdit ze mas na aute nejakej problem ale ja s DOHC nezaziju klepani ani s OC91. Nemas "tuning"?
  • 00 Reagovat !

foto

11.12.03  22:45

« Ulozeni motoru

A jeste vas zatizim jednim dotazem :-) Jaky vliv na jizdu muze mit to, kdyz jsou uz silentbloky ulozeni motoru unaveny vic nez je zdravo ? Je mi jasny, ze je to znat pri startovani (vrti se celej predek :), ale muze to necemu opravdu vadit ?
  • 00 Reagovat !

foto

11.12.03  22:42

« Vibrace...

Jinak kdyz uz jsem zas nakoukl... dnes jsem jel do Plzne a zpet, chtel jsem si na dalnici uzit klidnou jizdu bez vibrace, ale ouha, uplne v poradku to tedy jeste neni. Fakt nevim, kdo z predchozim majitelu na ty zadni naprave co delal. Po vymene kardanu je tam dost velkej rozdil k lepsimu, driv byly ve 140ti vibrace nesnesitelne a auto opravdu temer skakalo, ted se chveje podstatne min.
    Jelikoz mam dost nedobrej diferak, chtel bych se zeptat, jestli to muze byt (treba zcasti) i tim. Ma vuli tam, kde do nej jde kardan. Poloosy v nem sedi, zda se, dosti pevne. Kardanka ne tak docela. Mimoto je hlucnej a kdyz couvam nebo se rozjizdim s malo plynem, jdou z nej pekny duny.
    Pokud by se doma nekomu valel slusnej diferencial (poloosy mam nasouvaci), budu rad.
  • 00 Reagovat !

foto

11.12.03  22:41

« Sraz v Brně - sobota

pro Roba2 (neberte to nijak osobně všichni ostatní, ale není to sraz aut) - jestli chceš, budeme v počtu 2 těl (Fido a já) čekat v areálu TESCA (když se jede od Prahy směrem na Bratislavu) tuším že je tam taky ARALKA a takový nadjezdy - podjezdy - objezdy přes dálnici.... čas je stanoven cca od 14:00 (budu volat až budeme dojíždět do Brna, tam si nás David vyzvedne a někam se usadíme. Téma rozhovoru je jasný - oni mají klub a chci z něj vyždímat pár užitečných rad k založení našeho klubu aby to nebylo takové chaotické. Dále domluvíme předběžně první sraz Sierra vs Scorpio - mohlo by to být zajímavé už jen proto, že jejich srazy jsou organizované s třeba s doprovodným programem "jízda zručnosti" ... takže pokud chceš - sobota 14:00 Tesco - Brno - výpadovka na Bratislavu.
Přihlásit se Zaregistrovat Pro přispívání do této diskuse musíte být přihlášeným registrovaným uživatelem!

Blesk.cz

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby strčila minci do zásuvky

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby…

Virtuální asistentka Alexa od americké společnosti Amazon vyzvala desetiletou dívku, aby přiložila minci k…

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků: Nejčastější otázky a odpovědi, největší fígle prodejců!

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků:…

Radost z vánoční nadílky se může snadno změnit v rozčarování, stres a vztek. Stačí najít pod stromečkem nevhodný…

iSport.cz

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec Falta líp než křídla před ním?

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec…

Výdaje na Rudolfa Reitera, Milana Lalkoviče, Romana Potočného a Pepeho Menu, čtyři nedávné neúspěšné akvizice…

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid, Beran trénuje s Bohemians

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid,…

Jarní část fotbalové FORTUNA:LIGY odstartuje 5. února 2022, jednotlivé týmy už proto v prvním lednovém týdnu…

Reflex.cz

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů Čechů, nastínil Dušek pesimistický scénář

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů…

Přední český covidový scénárista Ladislav Dušek, který během pandemie zveřejňuje různé scénáře vývoje, opět…

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí zájem o „všeuměly“

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí…

Angela Merkelová odešla ze světové politiky v plné slávě a dalo by se očekávat, že její úspěchy svědčí o tom, že…