Ford Sierra

Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > FORD

• « 00 Reagovat !

foto

18.01.02  15:38

« Re: Olej, drive Hlava válců

Kolik asi stojí ty silentbloky uchycení tlumičů a motorů? Je nějaká náhrada za origoš. Kdosi dřív radil, že tam pasuje něco ze Škodovek (silentbloky motoru). Už mi to dost vibruje. Stále řeším závadu spojení motoru a převodovky. Už se mi podruhé povolily spojovací šrouby a nešlo skoro vůbec řadit. Dá se to nějak definitivně vyřešit.
  • « 00 Reagovat !

foto oleowr1

oleowr1 18.01.02  15:11

« Zahřívání to PetrJiranek

Jistěže by motor měl po nastartování ihned vyrazit, při stání se zahřívá dlouho, ale určitě mu nesvědčí točení do vysokých otáček zastudena, přestože se bude jednat o plynulou jízdu.
  • « 00 Reagovat !

foto

18.01.02  14:02

« Re: Olej, drive Hlava válců

Tak nam sdel, jaky olej a svice tam davas a jak casto to menis, at taky usetrime nejakou tu pinticku.

Ad vibrace - jak dlouho jsou tam silentblocky na stabilizatoru pr. napravy? Co kotouce? Co silentbloky horniho uchyceni tlumicu? Pokud jsi na to pet let nesah (a jezdil), mohlo by uz byt neco z toho opotrebovane.
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 18.01.02  13:32

« Re: Hlava válců

Hohó, tak já se taky přidám. Do starejch motorů, kde byly předepsaný oleje typu 20W-30, případně ještě starších, plná synte nepatří, je na ně moc řídká. V leckterejch novějších návodech ke starejm vrakům (So es wird gemacht apod.) to i vysloveně píšou (teda aspoň u dieselů). Já používám polosynte 10W-40 od Mogulu, ale bez obav bych tam dal i 15W-40, do našich podmínek zcela stačí (teda aspoň v Praze žádný extra mrazy nejsou).
  • « 00 Reagovat !

foto

18.01.02  13:15

15W40 není nic špatnýho, jestli tohle někdo vypráví, moc tomu asi nerozumí. Znamená to pouze, že olej není vhodný do tuhejch mrazů. Obecně se taky chci zastat třeba Super Mogulu, není o nic horší než leckterý minerální oleje renomovanejch výrobců, který se prodávaj za 200 kč/litr.
  • « 00 Reagovat !

foto

18.01.02  12:48

ahojahojahoj nebo kolikrát jsi to psal: trošku bych poopravil tu hlášku o olejích - je těžké přecházet na jinou viskozitu u starých motorů, nedělá to moc dobře kalům a jiným usazeninám, za ta léta v motoru usídlených. V Sirce TD mám 10W40 a je to myslím tak pro Sirky všeobecně standart - minimum. V Mondeu Endura používám 0W40 k plné spokojenosti.
  • « 00 Reagovat !

foto

18.01.02  10:55

« Re: Automat

Ahoj,s tvym nazorem plne souhlasim,ja sice automat nemam,ale zkusenost s automatem mam velmi dobrou.
  • « 00 Reagovat !

foto

18.01.02  10:48

Ahoj,musim konstatovat,ze opatrne zahrivani,je pro motor daleko skodlivejsi,nes nastartovani a nasledna plynula jizda az do ohrati motoru na pracovni teplotu.Takze shrnuto,obecne platny nazor,zahrivat motor opatrne je spatny.Dalsi neduh je pouzivat do starsich aut tzv.levny oleje jako napr.15w40,to je tak do skodovek,nebo do nakladaku.Ja ve sve sirce pouzivam olej 5w40 ,a pravidelne ho menim,takze v zime nemam problemy.Mimochodem mam dvoulitra DOHC a spotrebu ma verte,neverte 6 litru,+,-,myslim,ze lvi podil na tom ma prave ten olej,a kvalitni svicky.A jeste jedna vec,je dobre teply motor nechat bezet cca.1.5minuty na volnobeh,a pak ho zhasnout.Ale uprime,mit dostatek penez koupil bych si nove auto,asi subaru.Ale sirky jsou dobra auta za malo penez,ja mam sirku 5let v max.vybave a zatim spolehlive slouzi.
  • « 00 Reagovat !

foto

18.01.02  10:23

« Re: Vibrace rizenií

Ahoj,jsem tu novej,nevím jestli ti uz nekdo poradil,ale nemuze to to byt spatnym sjetim plastu?Ja mam plne vybavenou sirku uz 5 let,a zatim zadne problemy jsem nemel.
  • « 00 Reagovat !

foto

17.01.02  08:09

« Re: Výbrusy / komprese

Zaobírám se ropákama Fordama dost dlouho na to,abych si podobné opravy uměl spočítat....výbrusy nahrazuju Goetze kroužkama, jinak to není ekonomické.Pokud jsou tlaky mimo soutěž a vypadá to na generálku, dovezu z venku raději Enduru v dobrém stavu, finančně v tom není až takový rozdíl a je to o něčem jiném.......
  • « 00 Reagovat !

foto

16.01.02  20:05

Jestli je to pravda, tak gratuluji.
  • « 00 Reagovat !

foto

16.01.02  15:10

Sláva, hlava je v pořádku (ověřeno tlakováním u Pavlíčka). Od pátku bych měl být po výměně těsnění zase mobilní.
  • « 00 Reagovat !

foto

16.01.02  12:53

« Re: Výbrusy / komprese

Výbrus jsem nedělal, jen překroužkování (byl chycený 4. válec) a 2x výměnu ventilů. Jinak vše jsem kupoval v Rakousku nebo Německu. Rozhodně to tam výjde levněji i ve značkových prodejnách než u těch našich vydřiduchů. Odkud jsi? V PV je borec na motory Moudrý (Výšovice, dělá jen Fordy a VW). V Brně je vyhlášený Pavlíček (najdeš v seznamu).
  • « 00 Reagovat !

foto

16.01.02  11:01

« Výbrusy / komprese

Zdar chlapi! Dělali jste někdo na 1,8TD výbrusy, výměnu pístů, kroužků, zabroušení ventilů a takové věci? Mám totiž motor po (odhadem) 250tkm a tlaky už jsou tak na minimu, dost blbě se nastudeno pod -10 startuje. Jestli někdo víte, kde se dají sehnat dvojkové/trojkové písty s kroužkama a kdo dělá výbrusy za rozumných podmínek, tak jsem vděčný za každou radu. Dík
  • « 00 Reagovat !

foto

14.01.02  23:07

« Re: fakt jsou tady sam maximln dvoulit

Zdravím všechny v novém roce,dostal jsem se sem až tedˇ.Dva dny před silvestrem mě ve 3hod ráno do zaparkovaného auta nacouval blb se š105-LZ blatník a prasklý nárazník a naražený plecháč.Takže policajti a jde to přes pojištovnu.Náhodou neměl by někdo zadní nárazník r.v.92 lakovaný za rozumnou cenu nejlépe v okolí Prahy? Silvestry jsou pro mě nějak kritické-předloni to bylo zase přední rameno a disk,taky jsem za to nemohl.
  • « 00 Reagovat !

foto

11.01.02  11:23

« Re: fakt jsou tady samí maximálně dvoulitry, když....

Scorpio Cosworth mam treba ja, akorat ho prodavam :-)
  • « 00 Reagovat !

foto

11.01.02  10:54

A co Ríšo opatrné chladnutí. To je stejně důležité. Prostě nejet naplno a pak to naráz vypnout.
  • « 00 Reagovat !

foto oleowr1

oleowr1 11.01.02  10:04

Opatrné zahřívání neuškodí ani 1,8TD, zbytečné točení neprospívá mechanickým součástkám, spotřebě benzínu a oleje, atd... Motory, které hravě vydrží více než 300.000km, např. 2,5TD od koncernu VW dokáží někteří manažéři ve svých A6-kách zlikvidovat díky špatnému zacházení do 100.000km, což vydržela i blbá 120-ka!!! Jinak asi nejodolnějším Fordovým motorem je 2,0 SOHC 1994ccm, 74kW/100PS ať už je s karburátorem nebo se vstřikováním.
  • « 00 Reagovat !

foto

10.01.02  23:04

« Re: fakt jsou tady samí maximálně dvoulitry, když....

2.8 kombi byla moje první Sirka, ale to stál benzín ňáko kolem 15 peněz / litr.......a to už pomalu ani není pravda.....)o:
  • « 00 Reagovat !

foto

10.01.02  22:08

Upřímnou soustrast (myslím to vážně, bez podtextu). Hlava se nechá sehnat okolo 10 tis., samozřejmě použitá. Se zavařením nemám zkušenosti. Vím, že je to možné, osobně bych to ale nedělal. Už bych tomu nevěřil. Když jsem měnil převodovku, tak mi k ní dotyčný nabízel i motor. Auto bylo r.v. 1990, hlava na motoru r.v. 1995. Takže už taky měněná. Motor nešel nic moc, ale Tobě by teď pomohl. Chtěl za něj 10 tis., což by se dalo vzít i jenom pro tu hlavu. Bohužel to bylo v létě, a motor je už ve světě. Znovu upozorňuji: Opatrně s ohříváním!
Přihlásit se Zaregistrovat Pro přispívání do této diskuse musíte být přihlášeným registrovaným uživatelem!

Blesk.cz

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby strčila minci do zásuvky

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby…

Virtuální asistentka Alexa od americké společnosti Amazon vyzvala desetiletou dívku, aby přiložila minci k…

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků: Nejčastější otázky a odpovědi, největší fígle prodejců!

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků:…

Radost z vánoční nadílky se může snadno změnit v rozčarování, stres a vztek. Stačí najít pod stromečkem nevhodný…

iSport.cz

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec Falta líp než křídla před ním?

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec…

Výdaje na Rudolfa Reitera, Milana Lalkoviče, Romana Potočného a Pepeho Menu, čtyři nedávné neúspěšné akvizice…

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid, Beran trénuje s Bohemians

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid,…

Jarní část fotbalové FORTUNA:LIGY odstartuje 5. února 2022, jednotlivé týmy už proto v prvním lednovém týdnu…

Reflex.cz

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů Čechů, nastínil Dušek pesimistický scénář

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů…

Přední český covidový scénárista Ladislav Dušek, který během pandemie zveřejňuje různé scénáře vývoje, opět…

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí zájem o „všeuměly“

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí…

Angela Merkelová odešla ze světové politiky v plné slávě a dalo by se očekávat, že její úspěchy svědčí o tom, že…