Ford Sierra
« Re: Faudy
Na heveru nebo spalku to jde taky,nejlepsi je sundat celej brzdic a udelat to nekde pod strechou.Kdyz nestrikas spoje,tak se asi kousnes na nich a nezbyde nic jinyho nez to delat na brzdici,visicim na hadicce.Vyhodis desticky,jemne vytlacis pistek a vymenis tesneni i prachovku.Pritom ti vytece vsechna kapalina,s tim pocitej.V bledemodrym je to skoro stejny jako u zadku,mozna jednodussi,jiny system,princip stejny. -
« Re: Disky
To podezdreni na brzdic mohu potvrdit. Zacatkem leta jsem nechal menit silentbloky na stabilizatoru pr. napr. a uchyceni tlumicu, ktery bylo blby. Zmizely sice urcity vibrace, ale objevily se jiny, takovy to kolem ty 80ky.
Moc jsem nejezdil, takze jsem na to pekl. A zacatkem zimy se mi pridrel pistek na pravym prednim (pri ty vymene byl OK) - prasklo tesneni a nateklo do nej trochu vody -> rez a uz to jede. Po oprave a opetovnem nasazeni kol jsou vibrace pryc...
Mozna to nebylo ani tim pridiranim, proste tam neco asi blbe sedelo, ale je to jen muj nazor. -
« Re: Disky
Tak jsem mezitím prohodil zadní a přední kolo ..........vibrace stejné! Takže kola vrátím zpět a zkusím ještě něco: v minulosti, kdykoliv jsem něco dělal s předním brzdičem, nějaký čas poté jsem vibrace necítil. Tak zkusím brzdič odmontovat, pročistit, čepy natřít vazelínou a budu to pozorovat. Přece s musí najít nějaká příčina. RBr -
« Disky
Jo, kdyby to tady někdo napsal jako já, tak si budu také myslet všelicos (asi něco o *, že?). Logickou úvahou vina jednoznačně padá na disky. Jenomže ty běží v desetinách milimetru. Přední kola za zadní moc měnit nemohu, protože na zadní nápravě mám výrazně hrubý vzor z důvodu trakce. Snad jemon pro zkoušku. Až mě ale opustí lenost :-) Vibrování je podle informací majitelů velmi častá závada. Jeden (jméno neznám) mi vyprávěl, co všechno vyměnil (asi všechno!), aby se vibrování zbavil. Bohužel neuspěl. Pokud si vzpomínám, tak měl "špičku" mezi 70 - 90 km/h. Při vyšší rychlosti vibrování ustávalo. Asi nesmí moc brzdit :-) -
« Re: Pro Rob2 a Kokoldu
rbr: Na stejných discích různé obutí, na různých vyvažovačkách (bez rozdílu), vibrace stále. Při jízdě táhlou zatáčkou se zvyšovaly a snižovaly, jakoby se špatně vyvážená kola vždy sešla a zase rozešla. Znovu opakuji: vyváženo, pneu bez vad, disky neházící. Po namontování jiných disků (abych nemusel přezouvat) vše ustalo. Nechtěj, abych Ti to vysvětlil, neb sám nevím. Že by dvě vyvažovačky ukazovaly stejně blbě (na gram), to se mi nechce věřit. Mám těď zimní obutí na původních discích, a od 80km/h opět vibruji :-( Už aby bylo teplo. -
« Těsnění pod hlavou
Tak už zase jezdím a zatím se zdá, že bez problémů. Oprava přišla na 8500,- a zahrnovala komplet výměnu těsnění pod hlavou, přebroušení hlavy, nová gufera do ventilů, seřízení ventilů a když už jsme jednou byli v tom měnění a rozebírání tak i nový klíňák. Od úterka jezdím po městě a zatím je všechno OK, čekám na pátek, jak se bude Sirka chovat při delší štrece na dálnici. -
« Re: uchycení převodovky
Ten starter byl před 2 roky až na pouzdro skoro celý repasovaný (oprava cca 3500). Loni v létě se mi zhroršovalo řazení. Nešly tam moc kvalty až to došlo tak daleko, že jsem zůstal trčet na křižovatce v centru Brna a nešlo to ani násilím zařadit (decentně). Odtáhl jsem to do servisu. Nejdříve myslel, že je kaput spojka, ale tam zjistili, že se uvolnila převodovka a byla mimo osu. Údajně tam dávali 3 šrouby. Pak to zase začalo hůře řadit a tuto zimu navíc potíže se startováním. Při startování to mlátilo s celým autem a když jsem tam stříkl sprej, tak jsem myslel, že vyskočí motor. Při naskočení to rachotilo. Pří posledním startování v zimu pak se uvolnila skoro úplně. Nejsme zase takový technik, ale tak nějak mi to řekli elektrikáři. Když tak se jich ještě přeptám. -
« Pro Rob2 a Kokoldu
V historii jsem našel, že jste se oba v minulém roce zabývali problémy s vibracema do volantu při lehkém brždění. Já jsem na toto téma napsal příspěvek č. 2286 - mám s tím stále problém. Chci se zeptat, jak to dopadlo u vás dvou, přetrvává problém, nebo jste nakonec něco našli. Díky. -
« Re: uchycení převodovky
Jo, sakra až teď když jsem to četl once more, proč Ti vytahovali převodovku?? A když se uvolnila a narazila na startér, to jako nic neudělala předlohové hřídeli?? )o: Vrtalo mi to v hlavě, dneska jsem si to četl znova a nějak se mi to nelíbí.... -
« Vibrace volantu a přední kotouče
Jestli mohu malnko změnit téma: už jsem o tom tady kdysi psal.Mám Sierru combi 2.0 l r.90. Při lehkém přibrždění jsem cítil vibrace do volantu. Mnoho známých říkalo, že to jsou křivé brzdové kotouče - přebrousit nebo nové. Nové jsem koupil,(2 400 Kč) zlepšení téměř o 100 %. Ale, i teď občas cítím náznak vibrací (podstatné slabší) za stejné situace. Se známým jsme vzali původníkotouče na soustruh a zjistil, ža hážou max. 0,2 mm, což by prý mělo být dobré. Tak v čem ty vibrace budou, když ne v kotoučích ?! Nebo je to normální, ty slabší vibrace cítit i s novými kotouči a deskami? Předem díky za každou radu