Ford Sierra

Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > FORD

• « 00 Reagovat !

foto

28.01.02  12:41

« Re: Faudy

Na heveru nebo spalku to jde taky,nejlepsi je sundat celej brzdic a udelat to nekde pod strechou.Kdyz nestrikas spoje,tak se asi kousnes na nich a nezbyde nic jinyho nez to delat na brzdici,visicim na hadicce.Vyhodis desticky,jemne vytlacis pistek a vymenis tesneni i prachovku.Pritom ti vytece vsechna kapalina,s tim pocitej.V bledemodrym je to skoro stejny jako u zadku,mozna jednodussi,jiny system,princip stejny.
  • « 00 Reagovat !

foto

28.01.02  12:09

« Re: Faudy

Ja jsem to nedelal... A auto pri tom bylo na zvedaku, na heveru to musi byt dost blbe pristupny.

Za petikilo co me stala u fachmana prace mi to valeni se v kose a ve tme pod autem nestalo :-)

Generalkova sada tesneni toho pistku stala asi tri kila.
  • « 00 Reagovat !

foto

28.01.02  11:43

« Faudy

Píst z předního brzdiče jsem ještě neměl vymontovaný. Ale znám, jak to je vzadu. Pokud jsi to dělal na přeních, jak je to složitý, je to stejný jako vzadu nebo ne.
    RBr
  • « 00 Reagovat !

foto

28.01.02  11:36

« Re: Disky

To podezdreni na brzdic mohu potvrdit. Zacatkem leta jsem nechal menit silentbloky na stabilizatoru pr. napr. a uchyceni tlumicu, ktery bylo blby. Zmizely sice urcity vibrace, ale objevily se jiny, takovy to kolem ty 80ky.

Moc jsem nejezdil, takze jsem na to pekl. A zacatkem zimy se mi pridrel pistek na pravym prednim (pri ty vymene byl OK) - prasklo tesneni a nateklo do nej trochu vody -> rez a uz to jede. Po oprave a opetovnem nasazeni kol jsou vibrace pryc...

Mozna to nebylo ani tim pridiranim, proste tam neco asi blbe sedelo, ale je to jen muj nazor.
  • « 00 Reagovat !

foto

28.01.02  08:55

Tak jsem mezitím prohodil zadní a přední kolo ..........vibrace stejné! Takže kola vrátím zpět a zkusím ještě něco: v minulosti, kdykoliv jsem něco dělal s předním brzdičem, nějaký čas poté jsem vibrace necítil. Tak zkusím brzdič odmontovat, pročistit, čepy natřít vazelínou a budu to pozorovat. Přece s musí najít nějaká příčina. RBr
  • « 00 Reagovat !

foto

28.01.02  08:53

Já jsem boj s vibrací přední nápravy vzdal - i když vyměnite naprosto všechno vč. třeba horních uchycení tlumičů nebo já nevím čeho - třese se. Jinak, kdysi tady byla řeč o startéru na TD - má ho ještě ta dobrá duše???
  • 00 Reagovat !

foto

25.01.02  19:57

« Disky

Jo, kdyby to tady někdo napsal jako já, tak si budu také myslet všelicos (asi něco o *, že?). Logickou úvahou vina jednoznačně padá na disky. Jenomže ty běží v desetinách milimetru. Přední kola za zadní moc měnit nemohu, protože na zadní nápravě mám výrazně hrubý vzor z důvodu trakce. Snad jemon pro zkoušku. Až mě ale opustí lenost :-) Vibrování je podle informací majitelů velmi častá závada. Jeden (jméno neznám) mi vyprávěl, co všechno vyměnil (asi všechno!), aby se vibrování zbavil. Bohužel neuspěl. Pokud si vzpomínám, tak měl "špičku" mezi 70 - 90 km/h. Při vyšší rychlosti vibrování ustávalo. Asi nesmí moc brzdit :-)
  • « 00 Reagovat !

foto

25.01.02  13:08

« Re: Pro Rob2 - disky

To už snad je nějaká duchařina. Ale taky mě napadlo, jen tak z blbosti, zkusit prohodit přední a zadní kolo, jestli to něco udělá.
  • « 00 Reagovat !

foto

24.01.02  19:43

« Re: Pro Rob2 a Kokoldu

rbr: Na stejných discích různé obutí, na různých vyvažovačkách (bez rozdílu), vibrace stále. Při jízdě táhlou zatáčkou se zvyšovaly a snižovaly, jakoby se špatně vyvážená kola vždy sešla a zase rozešla. Znovu opakuji: vyváženo, pneu bez vad, disky neházící. Po namontování jiných disků (abych nemusel přezouvat) vše ustalo. Nechtěj, abych Ti to vysvětlil, neb sám nevím. Že by dvě vyvažovačky ukazovaly stejně blbě (na gram), to se mi nechce věřit. Mám těď zimní obutí na původních discích, a od 80km/h opět vibruji :-( Už aby bylo teplo.
  • « 00 Reagovat !

foto

24.01.02  15:34

« Re: Automat

Rob2: Co se týká toho automatu, plně s Tebou souhlasím. Jezdím tak napůl město/venku a zvlášť na ježdění po městě je automat k nezaplacení.
  • 00 Reagovat !

foto

24.01.02  15:26

« Těsnění pod hlavou

Tak už zase jezdím a zatím se zdá, že bez problémů. Oprava přišla na 8500,- a zahrnovala komplet výměnu těsnění pod hlavou, přebroušení hlavy, nová gufera do ventilů, seřízení ventilů a když už jsme jednou byli v tom měnění a rozebírání tak i nový klíňák. Od úterka jezdím po městě a zatím je všechno OK, čekám na pátek, jak se bude Sirka chovat při delší štrece na dálnici.
  • « 00 Reagovat !

foto

24.01.02  12:44

« Re: uchycení převodovky

No jo, no. Tak něco bude nejspíš pravda a něco trochu to přikrášlili, aby si přišli na svý...
    Musí bejt hrozný, když člověk musí dávat auto do servisu a spoléhat na to, co mu řeknou! Naštěstí si dělám vše sám.
  • « 00 Reagovat !

foto

24.01.02  12:00

Ten starter byl před 2 roky až na pouzdro skoro celý repasovaný (oprava cca 3500). Loni v létě se mi zhroršovalo řazení. Nešly tam moc kvalty až to došlo tak daleko, že jsem zůstal trčet na křižovatce v centru Brna a nešlo to ani násilím zařadit (decentně). Odtáhl jsem to do servisu. Nejdříve myslel, že je kaput spojka, ale tam zjistili, že se uvolnila převodovka a byla mimo osu. Údajně tam dávali 3 šrouby. Pak to zase začalo hůře řadit a tuto zimu navíc potíže se startováním. Při startování to mlátilo s celým autem a když jsem tam stříkl sprej, tak jsem myslel, že vyskočí motor. Při naskočení to rachotilo. Pří posledním startování v zimu pak se uvolnila skoro úplně. Nejsme zase takový technik, ale tak nějak mi to řekli elektrikáři. Když tak se jich ještě přeptám.
  • 00 Reagovat !

foto

24.01.02  10:59

« Pro Rob2 a Kokoldu

V historii jsem našel, že jste se oba v minulém roce zabývali problémy s vibracema do volantu při lehkém brždění. Já jsem na toto téma napsal příspěvek č. 2286 - mám s tím stále problém. Chci se zeptat, jak to dopadlo u vás dvou, přetrvává problém, nebo jste nakonec něco našli. Díky.
  • « 00 Reagovat !

foto

24.01.02  09:58

I kdyby převodovka upadla tak pořád nevidím důvod, proč by to mělo takovýmto způsobem uškodit startéru. Zní to trochu dost nesmyslně!
  • « 00 Reagovat !

foto

24.01.02  08:19

Jo, sakra až teď když jsem to četl once more, proč Ti vytahovali převodovku?? A když se uvolnila a narazila na startér, to jako nic neudělala předlohové hřídeli?? )o: Vrtalo mi to v hlavě, dneska jsem si to četl znova a nějak se mi to nelíbí....
  • « 00 Reagovat !

foto

24.01.02  07:31

Tu uvolněnou převodovku, která narazila na startér a pochroumala ho si teda nedovedu dost živě představit. Skoro mi to připadá jako podivná báchorka od pánů elektrikářů...
    Chápal bych to spíš, že úplně normálně kleknul startér.
  • « 00 Reagovat !

foto

23.01.02  17:46

Tak to je docela kuriozní závada, víc štěstí než rozumu nás všech dohromady......
  • « 00 Reagovat !

foto

23.01.02  15:35

« Vrakoviste - servis

Vite nekdo o dalsich vrakovistich v okresech Praha, Kolin, Kutna Hora, Nymburk? Pripadne muzete doporucit servis nebo velkyho machra na Fordy co s nim mate dobry zkusenosti?
  • 00 Reagovat !

foto

23.01.02  15:16

« Vibrace volantu a přední kotouče

Jestli mohu malnko změnit téma: už jsem o tom tady kdysi psal.Mám Sierru combi 2.0 l r.90. Při lehkém přibrždění jsem cítil vibrace do volantu. Mnoho známých říkalo, že to jsou křivé brzdové kotouče - přebrousit nebo nové. Nové jsem koupil,(2 400 Kč) zlepšení téměř o 100 %. Ale, i teď občas cítím náznak vibrací (podstatné slabší) za stejné situace. Se známým jsme vzali původníkotouče na soustruh a zjistil, ža hážou max. 0,2 mm, což by prý mělo být dobré. Tak v čem ty vibrace budou, když ne v kotoučích ?! Nebo je to normální, ty slabší vibrace cítit i s novými kotouči a deskami? Předem díky za každou radu
Přihlásit se Zaregistrovat Pro přispívání do této diskuse musíte být přihlášeným registrovaným uživatelem!

Blesk.cz

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby strčila minci do zásuvky

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby…

Virtuální asistentka Alexa od americké společnosti Amazon vyzvala desetiletou dívku, aby přiložila minci k…

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků: Nejčastější otázky a odpovědi, největší fígle prodejců!

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků:…

Radost z vánoční nadílky se může snadno změnit v rozčarování, stres a vztek. Stačí najít pod stromečkem nevhodný…

iSport.cz

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec Falta líp než křídla před ním?

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec…

Výdaje na Rudolfa Reitera, Milana Lalkoviče, Romana Potočného a Pepeho Menu, čtyři nedávné neúspěšné akvizice…

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid, Beran trénuje s Bohemians

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid,…

Jarní část fotbalové FORTUNA:LIGY odstartuje 5. února 2022, jednotlivé týmy už proto v prvním lednovém týdnu…

Reflex.cz

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů Čechů, nastínil Dušek pesimistický scénář

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů…

Přední český covidový scénárista Ladislav Dušek, který během pandemie zveřejňuje různé scénáře vývoje, opět…

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí zájem o „všeuměly“

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí…

Angela Merkelová odešla ze světové politiky v plné slávě a dalo by se očekávat, že její úspěchy svědčí o tom, že…