Ford Sierra
Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > FORD
-
« Re: vibrace pri brzdeni
Hlavně nekupovat Ferroda. Teď nevím, jestli jsou stejný 4x4, ale myslím, že jo. ABS kotouče jsem koupil Ferrodo 2800/pár, a měly o 5mm jinou celkovou výšku! Vrátil jsem je a ve fordu koupil motorcrafty za stejnou cenu :-) zadní kotouče mám už 5 let původní(asi ještě z výroby!)...jeden z mála pův. dílů na mým autě(3. kastle, 3. motor, 2. převodovka atd). Už jim moc nezbejvá....Kolik teda stojí ty zadky??? -
« Re: Tlumice ! (Re: Petom1)
A co se tyka tlumicu, pujdu do novych originalu. Zajimave je, ze Ford ma bez par korun stejne ceny plynovych i olejovych... Po zkusenostech s plynovymi Monroe uz nic takoveho nikdy vice - u me vyhral olej. A co se konkretnich cen tyka, mezi prodejci se nelisi - olejovy predek 2058.- / zadek 2013.- Zadek je komplet vcetne horni gumy, nova guma na predek stoji 248.-, lozisko 180.-, miska 286.- matky 50.- a takovy ty talirky 168.- :) -
to J77: ja vim, chtel bych originaly. Sada 4 kotoucu (predni plus zadni) ale vychazi tak na 9000 CK, jsou drahe ty zadni, takze z tohoto hlediska ty bubny jsou lepsi. Ale zas rikam si, ze kdyz ja to koupim jednou tak mi to musi vydrzet, brzdim minimalne, minule jak jsem jel domu v noci, spocital jsem ze jsem slapnul na brzdu 5-krat (!!!), z toho 2-krat na hranici u celniku:) -
daytona: Jinak kdyz uz jste u tech kotoucu, pri soucasnych cenach originalu doporucuju kupovat vyhradne je. Italska druhovyroba se zvlni uz po kratke dobe, nemecka docela ujde, ale je jen o dve stovky niz nez origo Motorcraft, ktery jsem videl u Charouze za 1250.- / kus. -
Vyvazovani kol je naprostra samozrejmost, bez toho by sem asi nikdo z pravdielnych ucastniku ani nepsal, predpokladam :-) Jinak ja to taky menil v rychlem sledu, ale opomenul jsem ten stabilizator a s tlumicema (Monroe) jsem jak znamo sahl vedle (nehlede na to ze se nemenilo jejich ulozeni).
Ad ELIT: Tak ta akce trva, ale ceny mi moc akcni nepripadaji. Predek olej=2137, plynokapalina=2100, zadek olej=1643, plynokapalina=2581. Na rall.cz lze koupit sadu Sachsu (ktere Elit nevede), olej nejak kolem 6500.- a plynokapalinove za +- 7500 (to si nejsem jisty), jenze je to Ostrava - dobirka. -
Daytona & J77 - já mám vpředu plynokapalinový, asi rok a půl, spokojenost. Ale výrobcem si nejsem jistý, snad Sachs :-(
Už druhý rok jezdím bez vibrací předku. Relativně běhen krátkého času jsem vyměnil kotouče, obě ramena(samozřejmě včetně silentbloků stabilizátoru), pravý kulák(vůle), misky tlumičů + tlumiče. A nakonec jsem přezul zimní/letní a od té doby to nemá chybu. Vyvažování kol samozřejmostí.
Nyní mám spíš pocit, že jedno zadní kolo mi "háže". A tak koukám, jestli nebudu mít vzadu něco, jak tu řešíte s J77. -
daytona: Jo, vsak jsem psal, ze pri brzdeni mi nic nevibruje :-) Jinak na mym predeslym OHCcku mi to behem brzdeni vibrovalo dost, stacilo se na pedal jen podivat :), mel jsem kouslej brzdic pravyho kola. Po vymene zcela OK bez sahnuti na kotouce.
Přihlásit se • Zaregistrovat Pro přispívání do této diskuse musíte být přihlášeným registrovaným uživatelem!
Vsadim se ze pristi tyden uz tam nebude...
mit ty prachy...