Ford Sierra
Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > FORD
-
« Fanda Fordů Sierra
Máte-li někdo problém se Sierrou, ozvěte se. Nevím všechno, dělám je teprve dva roky, ale mám je rád a to hlavně DOHCéčka. Dělám je na náhradní díly a na motory, karoserie a interiery modelů 87 a výš mám takřka všechno a jsem schopen i opravit. Sídlím dva kilometry od Prahy. Nashledanou. -
« Jo jo Sirka,....
Cau lidi... tak jsem vysel z kina a chtel jsem jet domu, kdyz ouha... Sirka naskocila jako pomasle, ale nehodil jsem tam ani jeden kvalt.... vypada to na "upadlou" spojku - lankem to neni... to je v pohode - odpor na pedalu je porad stejnej - tak cekam az me znamej odtahne do servisu... posledni dobou chce potvurka cim dal tim vic penez... nejradeji bych ji prodal, ale to se mi taky nevyplati, protoze za ni nedostanu skoro nic... no jo no.... az to bude hotovy, tak napisu castku.... mejte se fajn.. :o) -
« Jaro mezi námi :-)
Včera takovej hukot a dneska... to jste všichni odjeli na víkend? A když už jsme u těch víkendů, připravuje se někdy na jaro nějakej srazík? Když už ne přímo sirkovej, tak třeba tuningovej, rallye leštěnek, orienťák nebo cokoliv podobného? Např. Nivaři jsou aktivní až hamba, můj kamarád ji má a loni jsme min. jednou do měsíce jeli srazovat, závodit (dělám mu spolujezdce :-)) nebo alespoň vidět se a zachlastat, když už nic jiného. O té akci v Doubravicích mi psát nemusíte, vím o ní, ale vezu skoromanželku vyvenčit do Tater :-( -
« spotřeba
to oleowr1: O té vyhlášce vím, ale tankování podle jediné stvrzenky je zajímavý. My máme tankovací karty a v souvislosti s knihou jízd (služební-soukromé) jezdím za cenu 6,50Kč/km, kterou nedostávám v penězích, ale natankuju si pro sebe. Taky možnost, pokud je poměr služební-soukromé ve prospěch soukr. -
oleowr1 07.03.02 11:03
« Re: Motor apod. to roadmonster
U nás v podniku spotřebu proplácejí podle průměru na 100km v TP a stačí když doneseš stvrzenku na pár litrů paliva od pumpy. Pak Ti propočítají spotřebované litry podle ceny. Je jen na tobě, abys našel nejdražší pumpu na těch pár litrů a zbytek dotankoval u levnější. Existuje i vyhláška ministerstva financí, kde jsou stanoveny obvyklé ceny PHM, podle kterých se cesťáky proplácejí. V současné době, při skutečných cenách nižších než ve vyhlášce se oplatí nechat si cesťák spočítat podle vyhlášky a na stvrzenku se vykašlat. -
« Re: Motor apod.
Tak to je. Akorát se člověk musí připravit na to, že spotřeba je většinou (pokud firma nejede např. na tankovací karty, ale někdy i tak - dost záleží na konkrétním zaměstnavateli) proplácená ne dle skutečnosti, ale podle VTP, což z těch peněz něco ukrojí (3,30Kč/km u os. mot. voz. a 0,90Kč/km motorky/tříkolky). -
Výměna skla se bere na pojištovně jako sklo za sklo. Jaký tam bylo, takový se tam dá zas...
S tím pojištěním pro podnikání je to nějaký divný. Nejjednodušší je asi pro podnikatele a pro zaměstnance proplácení cestovních náhrad. Dělá to cca 3,30 Kč/km + náklady na palivo. V tom je zahrnuto všechno a ať si každej dělá s autem co che. Pojištění ano nebo ne - každýho věc. -
PS: s tím hav. pojištěním: mám u ČP pojištěno na 37.000,- s připojištěním P skla (mám tam vyhřívko) a 5.000,- SÚ a stojí mě to 3.276/rok.
Víte někdo, jestli mi je v případě rozbití pojišťovna povinná zaplatit stejný nový sklo - tedy s vyhříváním - nebo jestli mi tam prostě vrazej holý sklo??? -
zadkovi: naopak! zkosenej zadek (a dlouhej čumák, ale ten maj všechny) je nádhera. Jenže zkosenej tak, jak je to pojatý u hatchbck. Velký zadní okno, etc. Nechci o tom zdlouhavě básnit, všichni tu vědí, jak ty auta vyzeraj. Ale měl jsem 3dv. a ten jedinej sloupek na boku dával autu jasně sport. vzhled. Teď mám 5dv. a přijde mi, že je to samý okno, samej sloupek.
Ale proti gustu, žádnej... :-) -
oleowr1 06.03.02 13:46
Pokud je používáno soukromé auto pro služební účely, musí mít opravdu havarijní pojištění. Je tím chráněn v podstatě zaměstnavatel. Nemá-li auto pojistku, zaměstnavatel ti povolí cestu a ty si auto rozbiješ, musí ti uhradit "škodu vzniklou při výkonu pracovních povinností". Stačí ale auto pojistit na max. spoluúčast. -
"-- skrytý --" 06.03.02 13:34
Jestli na to podle zákona musí být havarijní pojištění, to opravdu nevím. Rozhodně ale u ČPP to pojistné bude nižší, a některý pojišťovny myslím i nabízely samotný havarijní (bez krádeže) za míň. A to by snad pro účely zákona stačilo, ne? -
No to havarijni dela v nejmenovane Koop..., pst pst, pry 20 tisic a jako dobry zakaznik + vsechny ty bonusy to spadne na deset. A k tomu jeste povinny, samozrejme a silnicni dan.
Treba na Fiestu to havarijni vychazelo asi na 6 koliku.
Jinak auto neni na firmu, ale soukromy pouzivany pro sluzebni jizdy, na to pry ta havarijni musi podle zakona byt.
Jak jsem koupil... -
To se mi nějak nezdá - to pojištění. Pov. ručení je pro všechny stejný a podnikatel snad na auto vykazovaný v účetnictví platí pouze silniční daň, která pro dvoulitr dělá cca 3.000,- ročně.
Nechápu, že máš Roadmostře zálibu v třídveřovejch Sierrách, pro mě je třídvířko zas obludnost. Cože, nelíbí se ti zkosenej Zadek?:-)) -
No, abych se přiznal, 4dv. a kombi Sierry mi nejdou pod fousy ani zpoloviny tak, jako 5 a 3 dv., ale to je pochopitelně otázka vkusu... dlouhej čumák a zkosenej zadek!
:-)
A na hav. poj. platím cca 10% ročně. U koho to má pojištěný, proboha?? Nebo musí mít na služební cesty vyšší limity či co?