Ford Sierra
Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > FORD
-
« Re: poradte
Majk: To myslíš vážně, že diody vydrží 100 tis. km? A potom se jako PN přechod vypaří? Pokud diodu nezničíš proudovým, či napěťovým přetížením, či jiným brutálním jednáním, tak by měla pracovat stále. Samozřejmě pomíjím jistou změnu parametrů. PS: Kdyby vydržely těch 100 tis., tak už je mám po smrti. A na BMW, které jsem měl před Sierrou, bych měl už třetí. -
« Obcas nechce jet
Mam jeste jeden problem, v poslednim tydnu se mi obcas, zcela nahodile stava, ze kdyz chci jet nejakou "udrzbu" na nizsi otacky (mezi 2000 - 3000) tak najednou auto zacne prdet + skubat a prestoze stojim tak na ctvrtce plynu, zacne ztracet vykon. Kdyz prislapnu, za okamzik to vyskoci jak divy a jede normalne. Mam tam uplne novy svicky (predtim to nedelalo, ale jsou meneny a kupovany primo u Charouze), vymenil jsem starou shnilou baterku za original novou, ale problem pretrvava. Je to Sierra Combi 2.0i SOHC s EFI vstrikovanim r.v. 89. Myslite, ze by pomohla vymena oleje a filtru (oboje uz to asi bude mit davno za sebou). Pradte prosim, nevim, co delat. Jaromir (jaromir@mbox.dkm.cz) -
Jojo,mas pravdu,problem je jen v tom,ze tohle uz je druhy altik za nekolik mesicu,ten prvni odesel presne tak,jak pises.Dali jsme druhej,jenze ten uz mel taky neco za sebou a tak to skoncilo skoro stejne.Navic ten starter se k tomu pridal.No,uz jsme snad nasli slusnou moznost repase obojiho,tak jen doufam,ze az to tam dame,bude to OK a neposkodilo se nic jinyho.Diky,ze jsi mi potvrdil diagnozu. -
Jestliže Ti auto chcípá a nebo problikává kontrolka nabíjení jedná se skoro vždy o vadný alternátor. Mě taky začala blikat kontrolka a později se rozsvítila trvale. To už jsem tušil, že je zle. Navíc nechtěla zhasnout ani při vytažení klíčku ze zapalování! V servisu mi vyměnili diodový můstek i ložisko a vyšlo mě to na 2500,-Kč. Nejdražší jsou asi ty diody údajně vydrží něco kolem 100tis. kilometrů. Jestli Ti altík nabíjí poznáš, když za chodu motoru změříš napětí na baterce. Mělo by se pohybovat kolem 14,5V. Majk -
« Re: Pro FordSierra
mě ses neptal, no na Slivenci me desky i s kotoucema staly lehce pres 5.000,- (v ramci opravy P napravy za celkem 14.000,-) Ale to jsem byl jeste blbej a nezkusenej... tak jenom tak pro zasmani. Moje zkusenosti se Slivencem: maj toho hodne, ale pozor na kvalitu a ceny!!! (A hlavne neposlouchat, co vsechno kolem toho nakecaj) -
« Pro FordSierra
Ahoj, vsiml jsem si, ze jsi nabizel pomoc nekomu z Prahy ci okoli. Mam se svoji "novou" Sirkou kombi taky par drobnosti k vyreseni, tak jsem se Te chtel zeptat, zda bys mi pripadne nepomohl. Mam prasklou
nadrzku ostrikovace, asi neni zapojeny zadni sterac, nejdou zavrit dvirka na lekarnu v bazenu vzadu a asi by to sneslo i novy desticky. Jsou to celkem drobnosti, do kolika myslis ze bychom se vestli (bez a s temi destickami) a zvladli bychom to na pockani? Predem diky za odpoved, Jaromir (jaromir@mistral.cz) -
« Re: jeste prosba
Kecal bych,kdybych rikal jednoznacny soudy,ale predpokladam,ze kdyz je to ten tip na kulatej klic,ulozeni do plechu by melo byt stejne,jediny problem by mohl byt v napojeni tahel uvnitr,zalezi,jak moc se chces poustet do prizpusobovani.Ale mimo sirky dveri by tam snad rozdil nmemel byt,aspon u zamku,i kdyz obcas nad nekterymi variacemi vyrobce zustavam stat v nemem udivu. -
Starter jsem zkousel vymontovanej nakratko,zaskoci,ale neroztoci,u altiku sazim taky na loziska,navic mam obavy o diodovej mustek,nechtela se rozsvitit kontrolka a zarovka dobra.Navic pri zapnuti klicku slo napeti na baterce nekam k 6V.Je to mozna takova blba souhra nahod.Ted se honi oprava,ale v Praze toho kupodivu nejak moc neni a hlavne to jsou pro mene majetnyho clovicka dost desny palky.Jinak diky. -
« poradte
Potkal jsem maly problem,zacala obcas prosvecovat kontrolka nabijeni,z altiku se ozyvalo takovy lehky chroustani,starter po zapnuti klicku nabehl s malou prodlevou.Nakonec to dopadlo tak,ze starter jen zacvaknul ,neroztocil,kdyz se to roztlacilo,tak raficka otackomeru sla pri otackach spis dolu,a pri zapnuti svetel to zdechlo vsechno.Vykoumal jsem,ze starter i altik se vymontujou,opravi a teprve potom budu pripadne hledat dal,jestli to bude pokracovat.Nechtel bych to podelat jeste jinde vic,nez je nezbytne nutny.Uz jste se s necim podobnym setkali? -
« Re: Vybrácie v Sierre nad 100km/h
V zásadě bych se podíval na dvě věci: buď poškození pneumatiky - tzv. "vejce", nebo kardanka. Ať už kardanový kříž, nebo ložisko kardanky. Jestli bydlíš blízko Prahy, můžu se na to i podívat a případně opravit. Jinak přeji hodně úspěchů s tímto bezva vozidlem. Telefon mám 0777/621 821 R.T. -
« Vybrácie v Sierre nad 100km/h
Zdravým všetkých priazdnivcov týchto áut. Mám dosť velký problém s mojím kombíkom 2.0 OHC.
Asi pri rýchlosti 100km/h mi začne auto dosť nepríjemne vybrovať. Cítiť to viac v zadu. Cím viac su nahustené pneumatiky, čím horšia cesta, tým je to horšie. Do uvahy mozu pripadať aj tlmice.Este neboli menené.
Ak máte niekto tento problém alebo vieťe ako ho vyriešiť, napíšte prosím.
Nevieťe, ako sa môžem najrýchlejšie dostať k uchyteniu tlmicou(yadných) -
« Re: intercooler do 1.8td
Dik za odpoved. Do intercooleru jsem nakonec nesel. Jsem rad, ze po montazi motoru z mondea98 to jezdi. Zatim se mi zda, ze to lip jede a je to rozhodne tizsi. Uvidime jak to bude dal. Ted mi ceka vymena zamku u ridice. Doufam, ze to nepredstavuje problem. Jestli mate nikdo ohledne teto demontaze/montaze radu rad ji uvitam.
Přihlásit se • Zaregistrovat Pro přispívání do této diskuse musíte být přihlášeným registrovaným uživatelem!