Ford Sierra

Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > FORD

• 00 Reagovat !

foto

24.04.02  19:12

« Prúser

Chlapi prúser!
    Dnes som ráno otocil klucikom v zapalovaní a nic. Proste ticho. Ked dam kluc do polohy start, trochu stiahne napätie (vydno to pri svetlach a kúrení), nieco tam vpredu cukne ale nic viac.
    Neviem cím to môze byť. Je tam nejaká poistka alebo nieco. Akumulator to asi nebude pretoze svetla svietia ako divé, i keď viem ze 400 amper je 400 amper.
    Skuste poradiť, nech sa zbytocne netrapim nad kupou noveho startéra.
    Vopred dakujem.
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 24.04.02  16:14

« Re: Náhon tachometru

Myslím, že není třeba sundavat celou palubku, ale stačí rozdělat kapličku. Tam i zpět je to práce na 15 minut. Jakmile budeš mít v ruce tachometr, tak jenom "odcvakneš" ten náhon, prohodíš a je to. Vytáhnout ten starej a protáhnout novej tou gumovou průchodkou by neměl být problém.
  • « 00 Reagovat !

foto

23.04.02  16:21

Taky bych ho neopravoval, ale nechce si mi kvůli náhonu shazovat celou palubku. Mám bývalého taxíka a tak mi stačí opravit (vyměnit) jen druhý díl (od odbočky na taxametr). Tak bych musel měnit náhon v kuse.
  • « 00 Reagovat !

foto

22.04.02  21:22

« Re: Teplota aneb Kraťas potřetí

Souhlas,jednou jsem byl s teplotou dokonce u N.Dokázalo to děravé těsnění pod palicí.Jak jsem to na teploměru zahlídl,hned jsem vypínal motor.To je ale trošku extrém.
  • « 00 Reagovat !

foto

22.04.02  21:15

« Re: Pro Roba 2:plastové prahy

Je to nářez,ale jdu do nich.Kamarád má někoho u forda tak by měla být sleva.Ale pod 8000,- se asi nedostanu.Volal jsem do JKdesignu,musel bych je objednat(neoriginal),pak bych zhruba za týden zjistil,jak tam třeba nejdou.U těch fordáckých by měl být klid,akorát musím sehnat nějaký obrázek jak vůbec vypadají.Doma mám jenom ty na coswortu(bohužel jenom na obrázku...).
  • « 00 Reagovat !

foto

22.04.02  21:05

« Re: Vybrácie po 100km/h

Možná zkusit přehodit přední kola za zadní co to udělá,nebo úplně jiná kola(třeba zimní pokud máte).Prostě postupovat metodou vylučovací...
    Se zadní nápravou pokud si pamatuju nikdo zde problémy neměl.Zato s přední...Předpokládám,že vyvážení kol je OK.
  • « 00 Reagovat !

foto

22.04.02  20:56

Má to cenu opravovat?Na vrakovištích se jich musí válet mraky.Co za něj můžou chtít? Jestli to má stejné zakončení nevím,už si to nepamatuju,řekl bych že ano.Ruku do ohně za to ale nedám,ale o kolik to opravdu nevím.
  • 00 Reagovat !

foto

22.04.02  15:27

« Náhon tachometru

Odešel mi náhon tachometru (konec se roztřepil). Chci si opravit a tak se ptám, zda-li mají oba konce stejné zakončení, tj. čtyřhran zklepaný z toho spleteného lanka a o kolik vyčnívá na straně u převodovky z bowdenu.
  • 00 Reagovat !

foto

21.04.02  18:59

« Vybrácie po 100km/h

Zdravím.
    Pár dní do zadu som písal, ze mam v Sierre combi 2.0 OHC vybrácie, ktoré cítiť njmä vzadnej casti auta, vpredu skoro vôbec, keď prekročím rýchlosť 100Km/h.
    Dnes som zistil, ze sa zacinaju pri cca 95km/h, a slabnú pri cca 130km/h. Sú jasné 2 veci: 1: Vybrácie sa prenášajú s vozovky
    2: Ak trochu spustím tlak z pneu., zlepsí sa to.
    Zistil som, ze horné uchytenie zadných tlmicov je asi povolené no neviem to urcite lebo sa velmi do toho nevyznám. Ako by sa to dalo jednoducho zistiť?
    Myslíte ze by pomohla výmena tlmicov?
    Mám podozrenie aj na pneu Matador MP7 nakolko viem,ze asi neboli ani pri kúpe úplne 100%.
    Asi boli zohnané s Matadoru po známosti,lebo boli varadené, nakolko asi nesplnali normu. Dosť pri jazde šuštia su proste hlučné.
    Uz naozaj neviem, co si mam o tom vsetkom myslieť. Som zufalý a nasraný.
    Prosím ak môzete, poradte.
    Vopred velmi pekne dakujem.
  • « 00 Reagovat !

foto

19.04.02  14:01

Myslím, že to nemusím být termostatem, ale čidlem. Já jsem vyměnil děravou hadici s čidlem za druhou a hned to ukazuje jak má. Před tím ručička pořád visela dole. Teď ukazuje na O až R (Norm).
  • « 00 Reagovat !

foto

19.04.02  12:10

Myslíš, že je to na výměnu termostatu? Já myslel, že pododně podchlazený jsou i ostatní Sierry (teda některý - jiný se zase přehřívají :o). No až bude fakt vedro tak ten karton asi vyndám - nerad bych se někde vařil.... (ale vrátím ho tam hned na podzim :o)))
  • « 00 Reagovat !

foto

19.04.02  12:04

Taky jezdím s kartónem, ale hřeje se jenom o málo rychlejc, kdežto při sluníčku v koloně ventilátor jen tak tak stíhá, ručka na "O". Chce to vyměnit termostat, udělám, jakmile si najdu chvilku.
  • « 00 Reagovat !

foto

19.04.02  10:09

to moje DOHCecko bylo porad nejaký podchlazený (téměř u dolní rysky teploměru resp. na M). Tak jsem mu na zimu dal pred chladič kus kartonu a je to OK. (teď už sice neni zima, ale ten karton tam mam porad a nezdá se že by to nějak vadilo :o)
  • « 00 Reagovat !

foto

19.04.02  09:57

« Re: Ford Sierra 2,0i DOHC Saphir

Ahoj - no konečně někdo se spotřebou kolem 7dmi litrů :o). Ten problém cukání mám taky (cukne to asi tak jednou za 200 km. - díky za tip na ty kontakty se taky podívám (jestli je teda najdu).
  • « 00 Reagovat !

foto

17.04.02  21:30

« Re: Pro Roba 2:plastové prahy

fidoford: Kus za 3.800,- Ta cena, kterou uvádíš, to je tedy nářez!
  • « 00 Reagovat !

foto

17.04.02  15:00

Možná reaguji pozdě, ale u mé 2,0i DOHC (12/92) se teplota normálně pohybuje po písmenu R, při jízdě v kolonách, na dovolené má tendenci pohnout se k písmenu O, ale hned se spustí ventilátor a teplotu stlačí, za žádných podmínek se mi nepovedlo překročit písmeno O.
  • « 00 Reagovat !

foto

17.04.02  10:49

Geometrii zkusím znovu, ale napadla mi ještě jedna věc, když mi vyvažovali kola, tak na přístroji nastavili rozměr 5 " a ve skutečnosti mám 5 1/2 ". Všimnul jsem si toho až doma. Odpověděli mi, že takový vliv by to mít nemělo, max. 5g na kolo a doporučovali vyměnit pružiny. Mně se ovšem zdá 5 g hodně. Nechám to znovu vyvážit. A k těm konektorům, když jsem je naposled stříkal sprejem, šáhnul jsem i do zdířek(u samice) a vytáhl ven nánosy z oxidace.
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 17.04.02  07:06

« Re: Obcas nechce jet

Vetsiho previta nez je ten potenciometr se trema dratkama jsem na aute nikdy nemel ... :-))
  • 00 Reagovat !

foto

16.04.02  20:59

« Pro Roba 2:plastové prahy

Při trvající přestavbě auta chci sehnat prahy.Myslím,že jsem se s tebou asi před rokem bavil a říkal jsi,že je měli u forda za cca 6000kč.Dneska jsem se byl u forda ptát a šel jsem do kolen-za 10000,-obyč ,na cosworta i držáky za cca 15000,-.Holt půjdu do druhovýroby a budu nadávat jak to tam nepasuje(to je cena okolo 2000,-).
  • « 00 Reagovat !

foto

16.04.02  20:52

Ty pneu-myslím si že geometrie asi moc dobrá nebude.Budou špatné odklony(taky můj případ).Seřídit se to nedá.Myslím si,že budu mít asi unavené pružiny.
    S konektorama problémy nejsou.jsou vodotěsně provedeny.Zkontroloval bych možná svíčkové kabely a kabel od cívky k rozdělovači,Možná by mohla napovědět barva elektrod u svíček.
Přihlásit se Zaregistrovat Pro přispívání do této diskuse musíte být přihlášeným registrovaným uživatelem!

Blesk.cz

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby strčila minci do zásuvky

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby…

Virtuální asistentka Alexa od americké společnosti Amazon vyzvala desetiletou dívku, aby přiložila minci k…

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků: Nejčastější otázky a odpovědi, největší fígle prodejců!

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků:…

Radost z vánoční nadílky se může snadno změnit v rozčarování, stres a vztek. Stačí najít pod stromečkem nevhodný…

iSport.cz

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec Falta líp než křídla před ním?

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec…

Výdaje na Rudolfa Reitera, Milana Lalkoviče, Romana Potočného a Pepeho Menu, čtyři nedávné neúspěšné akvizice…

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid, Beran trénuje s Bohemians

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid,…

Jarní část fotbalové FORTUNA:LIGY odstartuje 5. února 2022, jednotlivé týmy už proto v prvním lednovém týdnu…

Reflex.cz

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů Čechů, nastínil Dušek pesimistický scénář

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů…

Přední český covidový scénárista Ladislav Dušek, který během pandemie zveřejňuje různé scénáře vývoje, opět…

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí zájem o „všeuměly“

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí…

Angela Merkelová odešla ze světové politiky v plné slávě a dalo by se očekávat, že její úspěchy svědčí o tom, že…