Ford Sierra
Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > FORD
-
« Poloha volantu - poradte prosim
Psal jsem tu pred par dny, ze jsem smykoval a ve finale dal velkou ranu pravyma kolama, hlavne prednim, do vysokyho obrubniku, ktery jsem obema pravymi koly posleze preskocil a dopadl asi pul metru za nej. Od te doby se zmenily tri veci: 1. Toceni volantem jde hrozne zlehka, az se toho bojim, a to dost. Krome toho se z plnyho nevraci tak rad, jako driv. 2. Pravidelne mi neco drhne, vrze, na pravem zadnim kole, cim rychleji jedu, v tim vyssi frekvenci. 3. Nevim, jak to bylo puvodne, ale nyni, kdyz chci jet rovne, je volant natoceny paprsky mirne vpravo. Je to normalni ? -
« Poskakování auta
Řeším teď problém s podvozkem. V zimu jsem zjistil při výměně zadních pneu prasklou levou zadní pružinu. Měsíc jsem jezdil než jsem jí vyměnil. Nějak zvlášť se to, pokud to nebylo moc naloženo, neprojevovalo. Na vrakáči jsem koupil náhradní a nechal jí vyměnit. Auto však po výměně začalo dost poskakovat. Podotýkám,že levý zadní zimák měl naražený disk. Teď po výměně za ALU to však skáče dál. Tak jsem si říkal, že to bude špatnou pružinou - moc tvrdá. Koupil jsem 2 na inzerát abych vyměnil pár, ale v servise mi auto změřili na testru tlumičů a jsou OK, pružiny jsou shodné. Koupené pružiny jsou prý horší jak ty na autě. Takže se ptám: může to poskakování auta být způsobeno nepravidelně sjetým pláštěm (LZ po obvodu +-2,0 mm) nebo má i vliv přenos vibrací od motoru (silentbloky), uložení převodovky (domeček - před rokem jsem ho pro vibrace měnil) a sjetá spojka (budu brzo měnit). -
« Problémy s chlazením vyřešeny!!!
Zázrak. Vypadá to, že mé problémy s chlazením se vyřešily (musím to zaklepat, abych to nezakřikl). Poté co mi minulý pátek odešlo napájení ventilátorů a nepodařilo se mi najít jejich pojistky, jsem se naštval a vyrazil za mechanikem, co dělá autoelektriku. Ten nebyl v hledání pojistek úspěšnější než já a tak zvolil jednodušší metodu – natáhl k levé vrtuli (z pohledu řidiče) nové vedení s novou pojistkou. A najednou nejen že zase běžely ventilátory, ale dokonce mi začaly spínat při teplotě někde kolem písmene O na budíku na palubovce, tedy tak jako všem ostatním, kteří tady o tomto problému psali. Je to už skoro týden a zatím je chování při jízdách po městě stejné – teplota vyleze k O nebo mezi O a N, ale dál ne. Pak sepne ventilátor a leze to dolů. Takže při poskakování po městě se pořád motám někde kolem O, ale víš se nedostanu (dřív to tak nebylo). Záhada. Netušíte někdo, jakým tajemným způsobem mohlo vadné vedení (protože tím to asi bylo) způsobit pozdější spínání ventilátoru? Nebo nevíte někdo jak je u DOHC-čka přesně řešený zapojení vrtulí? Ten elektrikář totiž říkal, že k pravé vrtuli (té co spíná jako druhá) prý proud šel (ale na přímé propojení drátem na čidle nereagovala). Jakmile se ale přivedla tím novým vedením šťáva k levé vrtuli, běžely najednou bez problémů obě. Nevíte někdo proč? Jak je to tam vlastně řešený? Možná se ptám blbě, ale přiznám bez mučení, že elektroinstalace nejsou mou silnou stránkou. -
« Re: Pojistky ventilátorů
Podívej se pořádně pod přístrojovku...! Dělám Sierry (opravuji i vrakuji) přes dva roky a vím to hned z několika případů: Před časem jsem dělal elektriku pánovi, co mu ukradli počítač z auta originál způsobem - vystříhli mu ho ze svazku nůžkami na plech!!!!! Takže jsem doinstalovával zásuvku - svorkovnici počítače. Proměřil a kontroloval jsem přes čtyřicet kabelů a věř mi, že bych to raději nikdy nedělal. Auto ale zase jezdí a já si tykám se všemi relátky po celém DéOHCéčku! Odkaz do literatury Ti dám na svazek č.1 knihovny "Jak na to" od pana Herzolda, či jak se jmenuje. Tuto knihovnu, která popisuje mechaniku i elektriku desítek typů aut, najdeš např. v Tescu Letňany, či v Knize na rohu Křižíkovy a Thámovy ulice v Praze 8. Manuál, byť originál, se těmito pojistkami i relátky nezabývá, poněvadž jsou to obvody určené pro opravy a zásahy vůbec jen autorizovaným či odborným dílnám a ne běžnému uživateli. R.T. -
« Re: Řízení
Mam pro Tebe jeste zajimavejsi vec ohledne rizeni. Vcera jsem trosku nezvladl predjizdeni v zatacce v kopci u Hostivare a dosmykoval jsem po cca sto metrech cumakem do skarpy, pri cemz jsem si prorazil gumu a rozstipl elektron. Proc to ale pisu - po zakoupeni totozne nove pneu jsem ji musel dat na obycejnej plechovej radek (nez mi kolo bude opraveno) a ty vibrace se znovu objevily, prestoze jsou kola vyvazeny - z cehoz aspon pro me plyne, ze pokud jezdis na alu-kolech nebo elektronech a obe predni brzy maji stejny brzdny ucinek (zkontroluj si jestli mas obe desticky stejne sjety), tak nic nevibruje, v opacnem pripade ano, at delas, co delas. -
« Obcas nechce tahnout - vyreseno !!!
Vazeni kolegove Sierrari, musim vas pobavit tim, jak se vyresil muj problem, ktery jsem tu nedavno nastinoval (memu kombi 2.0 EFI r.v. 1989 se obcas, nezavisle na pocasi, teplote motoru, terenu, ujete vzdalenosti, atd., nechctelo chodit za plynem - proste po seslapnuti pedalu temer nulova nebo lina odezva, jindy jizda v normalu). Takze slyste, je to neuveritelne: vcera jsem si koupil nove autoradio, 4x45 W, ktere ma podstatne vetsi odber nez puvodni Grundig, odhadem 2x20 W), a co se nedelo - kdyz jsem ho zesilil na pulku, vypnulo se, kdyz s rosvicenymi svetly, tak se vypnulo uz ve ctvrtine volume. Rikam si, to snad neni mozny a jel jsem za tim panem, co mi ho prodal a instaloval. Ten vzal zkousecku, promeril rozlicne kabely v aute a zjistil, ze jeden z prechozich majitelu vzal minus k radiu, odkud nemel - zrejme primo z napajeni ridici jednotky, nebo tak neco. Po odstraneni dratu tohoto puvodniho pripojeni radia a prepojeni na zapalovac lita Sierrka jako nova, jsem naprosto unesen, ted jsem radostne jezdil bezmala ctyri hodiny a po skubani ani pamatky. Duvod, proc jsme na puvod nemohli prijit, je prosty - bylo to odvisle pouze od toho, jak nahlas hralo moje puvodni radio - zesiluju a zeslabuju ho podle toho, co hraji zrovna v eteru... Ted to jezdi tak uzasne, ze bych nemenil ani za nic :-) -
« Výfuk !!!!!! Hoří (časově ) !!!! :-)
Já vím, že se to nedělá, ale neválí se někomu doma zachovalý výfuk na sedana r.´90 2.0i DOHC 88 kW ? Střední i zadní díl, nebo alespoň ten tlumič... Ten co tam mám je tak prorezlej, že se ho i bojím dotknout aby neupadl.... kdyžtak mi pošlete maila na coffey@email.cz - nějak tu moc nejsem. Díky !!!!! -
oleowr1 24.05.02 16:17
« Re: 1.8 td
Tak výrazně pod 5l/100km se podle mně jde dostat na 1,8TD, jen pokud bys jezdil po rovině pořád na 5-ku 70-80km/h. Jinak jsem 5,1l/100km absolvoval trasu cca.400km, 1/2cesty téměř plně naložený, zbytek ve dvou. Rychlost max. 100km/h, lehounká noha na plynu, žádné zácpy, žádné předjíždění, ale na druhou stranu celkem kopcovitý terén. Samozřejmě, že ne na bionaftu. Pokud bych měl pneu 165/13/80 (mám 185/14/65)tak možná, nevím.... -
« Re: Pojistky ventilátorů
Teda nevím co máte za Sierry, ale na mém DOHC 2,0 91 jsou všechny pojistky v té krabičce na pravé straně motoru. Na 100% se tam nachází pojistka 30A pro stahování oken, nebo pro vyhřívání sedadel. Akorát jsou tyhle pojistky posunuty mezi relátka, ale rozhodně žádná z nich není u řidiče nebo spolujezdce. Dokonce mám originál manuál k Sieře a tam je přesně rozkresleno k čemu která pojistka patří. škoda že mám auto zamčený a klíče doma mrknul bych se na ty sahary. -
« Re: Řízení
Já jsem se vibracemi řízení vůbec nezaobíral. Prostě jsem si myslel, že to klepání volantu při vysokých rychlostech je normální věc. Prostě klepe se celý auto tak proč by zrovna volant měl zůstat v klidu, že? Až jsem půjčil Sierru kamarádovi a první co mi řekl bylo, že mi klepe přední náprava. A problém byl na světě. Ale hlavu si s tím nelámu, zkratka ani jsem se toho nedotkl, protože představa té hromady peněz na nové silentbloky, gumy, kotouče, destičky, tlumiče atd. mi nahání hrůzu. Tak raději trochu pevněji podržím ve stotřiceti volant a rychleji stejně nejezdím. -
« Radio
Jeste me napada, pokud mate nekdo vuz bez radia a chteli byste aby tam neco - cokoliv hralo, zbylo mi tu po nakupu noveho autoradio Grundig 2841 VD, kazeta s autoreversem, digitalni tuner, fader, bass, treble (to vse na analogove ovladani), odnimatelny ovladaci panel, sest predvoleb stanic pro kazde pasmo. Starsi jednoduchy a sympaticky pristroj. Necham ho za 990.- (muzeme se nejak domluvit) T: 0777 / 117702, @: jaromir@dkm.cz -
« Re: 1.8 td to Satanachist
Tak to ti mohu jenom blahopřát!!! Dále bez komentáře, prostě se to někdy povede...
Jinak kdybyste někdo měli zájem, kamarád bude teďko likvidovat rozsekaný Mondeo 1,8td (dročkař to napral do tramvaje), je tam výbornej motor s intercoolerem atd atd a bude to k mání... -
« 1.8 td
Zdravím,
hodně tady žehráte na tyto vozy. Mám tohle auto přes 4 roky, 178 tis. km najeto. V zimě starty bez sebemenších problémů. Kouřivost ? Nevím co je. Na motor jsem za ty čtyři roky nešáhl. Pouze pravidelná údržba a výměna rozvoďáku. Už mi jeden ze sirrkařů řekl, že jsem asi vyjímka, ale opravdu nedám na moje zlaté autíčko dopustit. Jo, a to nemluvím o spotřebě - 1800 km za 80 l = 4,5 l nafty.
Přihlásit se • Zaregistrovat Pro přispívání do této diskuse musíte být přihlášeným registrovaným uživatelem!