Ford Sierra

Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > FORD

• 00 Reagovat !

foto

05.06.02  12:10

« Ridici jednotka

Tak se mi potize se skubanim a nechozenim za plynem zase objevily, po odpojeni a pripojeni baterky. Zkusil jsem vymenit ridici jednotku a vse je O.K., dokonce to i lip startuje :-) Takze pokud nekdo zvladnete opravit tu starou a chcete ji, muzeme se domluvit, co maleho za ni.
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 04.06.02  14:46

« Re: o Pneu pro SM

U sierry 2,3D, se kterou jsem chvíli jezdil, bylo v TP zapsáno pouze 165 SR13. Na DI jsou schopni vážně napsat cokoliv kamkoliv, např. u současného P309 diesel mám psanou spotřebu 8,4 litru - daly by se na to výborně psát cesťáky...
  • « 00 Reagovat !

foto

04.06.02  13:47

Mě zase na DI chybně napsali spotřebu podle sedanu. Přitom kombi jí má o nějakou decku větší.
  • « 00 Reagovat !

foto

04.06.02  13:10

To s temi nerovnostmi a kolejemi naprosto odpovida, mam stejnou zkusenost, ale jezdim na 195tkach, protoze to pry ma lepe sedet.
  • « 00 Reagovat !

foto

04.06.02  09:26

V TP mám taky pěkný nesmysly, ale rozměr pneu je naštěstí OK, protože ten zaznačili podle toho co mělo auto jako nové zrovna obuto. Ale zase chybně uvedli č. karoserie (VIN) a bez problémů to procházelo i na TK. Až jsem auto koupil já, tak mne pojišťovák upozornil na tuto chybu. Na DI se na to policajt mrknul a opravu v TP mi bez problémů udělali. V originál manuálu Ford je paleta pneu dost široká od 13 až po 15, 165 - 195, takže ti motáci na DI tam uvedou to co jim zrovna padne do oka. Pozn. se širšími pneu (195) jsem měl také velké problémy ve vyjetých kolejích a jiných podélných nerovnostech. 185 se chovají mnohem líp.
  • « 00 Reagovat !

foto

04.06.02  08:43

« Re: Problémy s chlazením vyřešeny!!!

Jo, ventilátor funguje i s klimou. Jinak jsem z Brna, takže do Prahy to mám trošku z ruky, snad jedině, že bych tam měl cestu služebně nebo z jiného důvodu, ale v dohledné době to nevypadá. Oskenovaná ty schémata asi nemáš, že?
  • « 00 Reagovat !

foto

03.06.02  22:49

« Re: Navrhuji diskusi o Pneu pro naše Sierry

Máme doma dva exempláře sierr a to DOHC,že by vybrovalo při řízení to jsem nepozoroval.Nepočítám při brždění.Otcova jezdí na 185-65¨-14 AL disky ford,pneu letní slick barum brilant,moje na 205-50-16.širší gumy víc kopírují vozovku-víc praní s volantem(ve vyjetých kolejích).Rada jak udělat test gum stabilizátoru-po směru jídy(v protisměru)kopnout do pneu.Trochu by se mělo hnout.Když bude lítat jak nudle v bandě,nebude to pravé ořechové.Tedˇ mě napadlo-nevíte někdo jak je řešená přední náprava u 4x4?Jsou tam stejné silenbloky,nebo to je udělané jinak?
  • « 00 Reagovat !

foto

03.06.02  22:36

« Re: Shanim jeden dil interieru

Ve Slivenci jsou ztracený.Dám příklad-za dva spínače oken na scorpio chtěli slovy dva tisíce.o pět km dál,ve Chráštanech za to samý si řekli dvě stovky.Trochu rozdíl,ne?Tu loketní opěrku by tam taky měli mít.Zatím jiné vrakoviště jsem s lepšími cenami nenašel(v okolí Prahy).Možná proto,že už tam asi mám slevu na obličej.Taky jsem jim tam nechal počítám tak 18000,-.Sakra,tohle vypadá jak skrytá reklama...
  • « 00 Reagovat !

foto

03.06.02  22:25

« Re: Problémy s chlazením vyřešeny!!!

No tak sláva!Už jsem ti chtěl poradit,aby jsi zkusil vypnout radio(to jsem nežral).Pojistky pro ventilátory u DOHC,dále relátka pro ventilátory a relé pro klimu jsou opravdu ukryty pod nohama spolujezdce nad kobercem jako u topení(mezi topením a počítačem.Při pohledu zespoda jsou vidět jenom dráty,musí se to celé sundat(bílý snad čtvercový kus umělé hmoty do které jsou vsazeny relé a pojisky a asi dvě diody pro klimu).Jak jsou ventilátory zapojeny to už si nepamatuji.Doufám,že ti fungují i při klimě(jak to ten elektrikář zapojil).Odkud jsi?Mam celé schéma sierry kde je to i s klimou namalované.Mohu poskytnout.Jsem z Prahy,tel 0606840783.
  • « 00 Reagovat !

foto

03.06.02  14:56

165/60 R14 - co to je za debilní rozměr. To je na jaký model a ročník? Pokud by k tomu měl být ekvivalent, tak +- 155/70 R13 nebo 175/50 R15 nebo jiná podobná šílenost. To se museli určitě překlepnout a mělo tam být 195/60 R14. Prostě místo devítky tam dali šestku. Takový rozměr u Sierry je nesmysl. Být tebou, tak se obrátím na FMC zastoupení v Praze. A nechám si udělat nějaké potrvzení pro přepis na DI (pokud na tom trváš kvůli STK).
  • « 00 Reagovat !

foto

03.06.02  13:53

Souhlasím, že kvůli bezpečnosti je třeba dodržet co je v techničáku. Ale pokud koupím Sierru a v techničáku stojí 165/60 R14 ..co potom?
    Taky mi to vrtalo hlavou ale i v Barumu mi řekli: Pane podívejte se co je techničáku a podle toho si vyberte! A koukal se mnou na ten rozměr a nic.
    No dnes už mi to je jasný. Zimní mám 185/65 R14, teď ještě zainvetsovat do těch letních.
  • « 00 Reagovat !

foto

03.06.02  11:00

Díky za tip, ceny jsou zajímavé. Bohužel z Kyjova to mám do Drážďan poněkud dále než do Vídně. Ale stejně vidím, že dle příspěvků každému sedí asi něco úplně jiného. Tzn., že v konečné fázi rozhoduje pouze cena a především bezpečnost.
  • « 00 Reagovat !

foto

03.06.02  09:01

to sm: Lepší značky a za stejný prachy nebo o něco víc jsou na reifen.com (nejbližší pobočka je v Drážďánech - což je kousek od hranic). V rozměru 185/65/14 např. v T: Continental EcoContact EP 45,67, Uniroyal Rallye 680 38,00, Bridgestone B 330 46,40, Firestone F 590 FS, Kumho 758 Power Star 33,80, Michelin ENERGY XT 2 55,54, Pirelli P 3000 Energy 47,85. V H: Continental PremiumContact 61,56, Uniroyal 540 53,71, Bridgestone ER70 62,06, Firestone FH 700 FS 46,21, Dunlop SP Sport 2000 62,73, Dunlop SP Sport 200 56,70, Dunlop SP Sport 300 58,51, Kumho 769 Power Max 38,86, Michelin ENERGY XH 1 76,70. To se může Barumka s Bravurami a spol. jít za ty prachy vycpat.
  • « 00 Reagovat !

foto

01.06.02  13:14

« Re: Shanim jeden dil interieru

Tak uz jsem ho sehnal, za 500.-
  • 00 Reagovat !

foto

01.06.02  09:37

« Shanim jeden dil interieru

Tak se chci zeptat, jestli ho nekdo nema doma. Ve Slivenci za to chteji 1000 Kc (!), coz je holy nesmysl. Jedna se o takovy ten dlouhy plast s opiratkem a malou skrinkou, co je v lepsich verzich Sierr mezi prednimi sedackami a vede od radici paky az mezi sedaky. Pokud to doma nekomu prebyva a necha to za rozumnou cenu, budu moc rad. Na oplatku mohu nabidnout jete, ale slusne brzdove kotouce, nebo lamelu spojky tez v slusnem stavu, a za par korun necham 50%tni desticky na predek i na zadaek.
  • « 00 Reagovat !

foto

31.05.02  19:53

sm: Nejsem zastáncem firmy Barum, ale mám obuty Brillantis 185/65 R 14, a nemohu říci jediné křivé slovo. Měl jsem před nimi Michelin, a subjektivně nebyly lepší. Co se týká životnosti, tak zatím nemohu sloužit, ale Michelin byly o chlup hlučnější. Vibrace žádné.
  • « 00 Reagovat !

foto

31.05.02  12:00

« Re: Diskuse o Pneu pro naše Sierry pro J77

Jestli budes kupovat ty 185tky, tak kup 65tky, 60tka je moc nizka.
  • « 00 Reagovat !

foto

31.05.02  11:31

Treba ja mam v technicaku nasledujici nesmysl: 185 / 70 R 13, 185 / 65 R 14, 175 R 13. Opravdi mi tam nic nevypadlo :-) Ale po mnoha zkoumanich a sbirani rad jsem se dozvedel nasledujici: na Sierru patri bud 195 / 60 / R 14, nebo 185 / 65 / R 14, nebo 175 / 70 / R 14. Na zimu jsou lepsi ty 185 / 70 / R 13, pry. Na tom se shodlo nezavisle na sobe nekolik pneu- i jinych servismanu, ale musim rict, ze uz jsem videl i Sierru na 205tkach v R 15 (zdravim FordSierra :-)
  • « 00 Reagovat !

foto

31.05.02  10:46

O svých zkušenostech s pneu jsem psal v příspěvku č. 2.628, ale chci se zmínit ještě o jedné věci a to je bezpečnost. V TP mám předepsaný rozměr 185/65/14 86 H a tento typ také používám. (v současnosti letní Hankook 185/65/14 86 H, 37 EUR, Metro WIEN na orig. alu ráfcích, v zimě Barum Polaris 185/65/14 79 T, koupil jsem je i s autem - nic moc) Určitě k takovému rozměru má výrobce důvod. Když se nad tím pánové zamyslíme a uvědomíme si, že ty naše káry dokážou i 200 km/h, a pneumatiky jsou to jediné co nás drží na silnici, tak není co řešit. Pokud někteří kolegové používají např. Barum OR 34, která rozhodně není stavěná pro naše auta ani pro tak vysoké rychlosti nebo používají ojeté pneumatiky, či neznámého původu, popřípadě ještě na různých kombinacích ráfků, tak bez urážky, přeju upřímnou soustrast. Z vlastní zkušenosti vím, že pneu pochybných značek a kvality (bohužel i Barum) nejsou pro naše auta vhodná a přispívají k větším vibracím.
  • « 00 Reagovat !

foto

31.05.02  10:44

« Diskuse o Pneu pro naše Sierry pro J77

Taky jsem měl na kombiku 165/60/14, když jsem to koupil. Kde se to tam bere, takovej nesmysl.
    Ty Continentaly jak popisuješ, to by se mi taky líbilo. Já uvažuji, abych se zbavil těch 165, koupit 185/60 nebo 65 ve R 14. Váhám jestli koupit nový, něco jako Barumky apod ať to je v rozumný ceně.
Přihlásit se Zaregistrovat Pro přispívání do této diskuse musíte být přihlášeným registrovaným uživatelem!

Blesk.cz

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby strčila minci do zásuvky

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby…

Virtuální asistentka Alexa od americké společnosti Amazon vyzvala desetiletou dívku, aby přiložila minci k…

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků: Nejčastější otázky a odpovědi, největší fígle prodejců!

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků:…

Radost z vánoční nadílky se může snadno změnit v rozčarování, stres a vztek. Stačí najít pod stromečkem nevhodný…

iSport.cz

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec Falta líp než křídla před ním?

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec…

Výdaje na Rudolfa Reitera, Milana Lalkoviče, Romana Potočného a Pepeho Menu, čtyři nedávné neúspěšné akvizice…

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid, Beran trénuje s Bohemians

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid,…

Jarní část fotbalové FORTUNA:LIGY odstartuje 5. února 2022, jednotlivé týmy už proto v prvním lednovém týdnu…

Reflex.cz

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů Čechů, nastínil Dušek pesimistický scénář

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů…

Přední český covidový scénárista Ladislav Dušek, který během pandemie zveřejňuje různé scénáře vývoje, opět…

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí zájem o „všeuměly“

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí…

Angela Merkelová odešla ze světové politiky v plné slávě a dalo by se očekávat, že její úspěchy svědčí o tom, že…