Ford Sierra

Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > FORD

• « 00 Reagovat !

foto

14.06.02  14:53

« Re: Sierra-Web

Moc pěkně si to udělal. Člověka potěší, když si může přečíst informace o tom, jak má dobrou káru. Doufám, že v tom budeš pokračovat i nadále.
    Pozn. moje sirka již oslavila 300.000 km (12/92) a zatím všechno funguje tak jak má.
  • « 00 Reagovat !

foto oleowr1

oleowr1 14.06.02  13:48

Pěkné, až najdu čas bastlit něco na svém webu, tak tam dám odkaz na Tvůj, mimochodem díky za link.
    To faudy: gumové lištičky mám na přední hraně rámu zadních dveří a na spodku předních (možná i zadních), potřeboval bych sehnat nové, protože se již začínají rozpadat.
  • « 00 Reagovat !

foto

14.06.02  13:16

No, pekne jsi to udelal. Ale prekvapila me jedna vec - myslel jsem, ze zpatecka je v prevodovce "s Rkem po 5kou" synchronizovana, v ty s Rkem vedle 1ky neni. Pisou to snad i v prirucce co mam doma v germanstine. Budu se muset podivat.

Mam jeste jeden dotazek do plena. Videl jsem na jednom Focusu takovou gumovou listicku na ramu prednich dveri, aby se neotloukaly. Kouknul jsem na svy a bylo tam par oprysknuti laku, takze by se tahle vychytavka hodila. Nemate nekdo zkusenost? Je to nejaky bezny doplnek, nebo bastl?
  • 00 Reagovat !

foto

14.06.02  00:00

« Sierra-Web

Prave jsem dodelal mensi web o Sierrach, kdo ma zajem, muze se mrknout na adresu: [odkaz]
  • 00 Reagovat !

foto

13.06.02  07:19

« Olej v převodovce

Vedu diskuzi s mechaniky zda-li se v Sieře někdy mění olej v převodovce a jaky tam je. Někdo uvádí, že je to celoživotní náplň a někdo zase, že se tím myslí jen 100 tkm. Je tam u manuálu olej převodový nebo ATF kapalina. Mate mě specifikace oleje.
  • « 00 Reagovat !

foto

13.06.02  07:16

« Re: Poskakování auta

Poskakování auta z většího odstraněny. Vyměněna spojka (přenýtovány lamely, nové ložisko na klice - vysypané a na spojce). Hleděl jsem jaký to mělo vliv na vibrace v autě. Kardan byl naštěstí v pořádku. Teď už to jen trochu poskakuje vinou špatně sjeté LZ pneu (koupená mírně jeté do páru).
  • « 00 Reagovat !

foto

12.06.02  18:23

« Re: Ach jo ..

To je mi lito. Taky bych u Sierry zustal, kdyby se mi prihodilo neco jako Tobe, ale nechci to vubec privolavat :-) :-(
  • 00 Reagovat !

foto

12.06.02  10:00

« Ach jo ..

Ahojky lidicky, v nedeli jsem rostrelil svoje slunicko. Zbylo z neho jenom par plechu. Davejte si pozor na krizovatkach, hlavne na tech kde je blbe videt. Ale reknu vam, jsem stastnej ze jsem tu Sierku mel, jet v necem mensim tak jsem tu nemusel byt. Urcite u tohoto super auta zustanu. Good luck
  • « 00 Reagovat !

foto

10.06.02  23:18

« Re: Shanim plastovy kryt paky rucni brzdy

Tak dnes pristala u pumpy pani se Sirkou GLX a tak jsem konecne videl, jak ma ten plast vypadat. Je to celistvy plastovy dil, pokud jsem dobre koukal, dlouhy od zacatku rukojeti az k harmonice z niz paka vede. Takze tohle teda presne shanim...
  • 00 Reagovat !

foto

08.06.02  16:57

« zadni svetlo

Zdravim,
    omylem jsem koupil levy zadni svetlo na 5 dv. a potrebuju na 4dv.. Na prvni pohled je uplne stejny akorat, ze tenci. Jestli mate nekdo zajem o koupi, nebo jeste lepe o vymenu, volejte 0603404752. Cau Karel
  • 00 Reagovat !

foto

07.06.02  17:40

« Shanim plastovy kryt paky rucni brzdy

Nedavno jsem si koupil takovy ten prima panel s plysovou loketni operkou, pri instalaci jsme museli vymenit paku rucni brzdy (ta moje se tam nevesla) ale nebyl k ni plastovy kryt, tak se chci zeptat, nemate doma nekdo plast co patri na rucku za rukojet, patrici k loketni operce ? (je uzky a nema zadne packy ani jine precnelky, proste jen umelohmotna trubka s drazkou na jednom konci, ktera zapadne do rukojeti rucky) Jsem z Prahy, T: 0777 / 11 77 02
  • 00 Reagovat !

foto

07.06.02  16:22

« Prasklé sklo

Tak jsem si tenhle týden zase pěkně užil jízdou ve své sirce.Bohužel jsem ale objížděl autoskla.V sobotu jsem myl čelní okno a koukám jak se odstraněním prachu vylíhla docela pěkná prasklina od šutru v pravém dolním rohu.Vzpomněl jsem si,že to v případě takové velikosti mohu nechat opravit a vyjel hledat servis.V prvním skla jenom menili,v Autosklu TS v Modřanech chtěli zase 800Kč za opravu až mi byl doporučen pneuservis u nás v ulici,že prej tam dělají i skla.Přišel ke mě takovej mladej kluk a asi po hodině lepení a vytvrzování si řekl o 400Kč.Docela slušnej rozdíl, prej na tom nechce vydělávat, živí ho hlavně vejfuky a pneumatiky.Když jsem se ho ptal co je na tom drahýho, tak prej hlavně lepidlo a celá sada ostatního příslušenství,která výjde na 10tis.Musel se to naučit,protože mu jeden náklaďák kdysi rozbil čelní sklo a když ho dohnal a zastavil,vysoukal se z kabiny takovej Schwarzenegger a odbyl ho slovy: "To vůbec neřeš". Holt někdy má člověk smůlu na lidi.
  • « 00 Reagovat !

foto

06.06.02  11:33

« Re: o Pneu pro SM To Residents

Pokud by měla pojišťovna něco platit, tak si ten rozměr pneu určitě podle techničáku pohlídá, aby ti nic nemusela dát. Pokud by to teda mělo mít nějakou souvislost s rozměrem pneu.
  • « 00 Reagovat !

foto

06.06.02  10:43

« Re: Shanim jeden dil interieru To Fidoford

No jo ale v jakejch CHrastanech v CR jich je asi milion ..
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 06.06.02  09:54

V Chrášťanech je vrakoviště, zhruba v půlce - odbočka tuším na Chýně, a první ulice doprava - je tam cedule. Není speciální na Fordy, maj tam válet všehochuť. Ale já s nima zrovna dobrou zkušenost nemám - i když, byl jsem tam jen jednou, třeba měli zrovna jen špatnou náladu.
    A nebo je tam snad ještě nějaké vrakoviště, o kterém nevím???
  • « 00 Reagovat !

foto

06.06.02  09:42

V Chrášťanech je vrakoviště? Kde? A to jako speciálnější na Fordy nebo klasický? Jezdil jsem jeden čas přes Chrášťany a nějak jsem to přehlíd.
    Slivenec je drahý, ještě jsem na něj neslyšel chválu. Nabízeli mi použitý motorek do ostřikovačů za 1.000 Kč,ale u člověka, který zde vystupuje jako FordSierra jsem ho dostal za 4 nebo 5 stovek, teď nevím přesně, dělal mi toho víc.
  • « 00 Reagovat !

foto

06.06.02  09:32

« Re: o Pneu pro SM To Residents II

Jo a STK jsem v září 2001 s těmito gumami prošel na 100%, nikdo ani nezaváhal.
  • « 00 Reagovat !

foto

06.06.02  09:28

« Re: o Pneu pro SM To Residents

Ne, to není překlep a mohu tě ujistit, že se bavím o Sierra 2.0i DOHC kombi, 90 rok.
    Problém je v tom, že to někdo svého času přivez ze Švýcarska i s těmito gumami (ještě jednou 165/60 R14) a nechal to takhle zapsat do techničáku.
    Zajímalo by mně, jak by se zachovala pojišťovna, když by měla platit z povinného ručení, zda by porovnávala obuté pneu s údajem v techničáku (byť chybným, ale to já jako běžný človíček nemohu vědět)nebo s údajem od výrobce bez ohledu na techničák.
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 05.06.02  15:03

« Re: o Pneu pro SM

Jezdim 205/50 x 15 a jsem spokojenej, trochu problemy, kdyz se spusti letni prutrz mracen, nebo necekane napadne prvni snih (je potreba vcas vymenit za plechove zimni). Jinak to sedi super, na tech nerovnostech, protoze nemam posilovac rizeni,to citim ve volantu take. Trochu vice sily pri manipulaci treba na parkovisti, ale za jizdy uz v pohode.
  • 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 05.06.02  15:00

« Co to je za model?

Vcera jsem byl v Hradci Kralove a tam odjizdela bila Sierrka (kufrova)a mela na zadnim kufru tenhle stitek: "SIERRA PLAZA 2.0i". To je nejaky zvlastni model, nebo nejaka akcni varianta?
Přihlásit se Zaregistrovat Pro přispívání do této diskuse musíte být přihlášeným registrovaným uživatelem!

Blesk.cz

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby strčila minci do zásuvky

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby…

Virtuální asistentka Alexa od americké společnosti Amazon vyzvala desetiletou dívku, aby přiložila minci k…

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků: Nejčastější otázky a odpovědi, největší fígle prodejců!

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků:…

Radost z vánoční nadílky se může snadno změnit v rozčarování, stres a vztek. Stačí najít pod stromečkem nevhodný…

iSport.cz

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec Falta líp než křídla před ním?

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec…

Výdaje na Rudolfa Reitera, Milana Lalkoviče, Romana Potočného a Pepeho Menu, čtyři nedávné neúspěšné akvizice…

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid, Beran trénuje s Bohemians

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid,…

Jarní část fotbalové FORTUNA:LIGY odstartuje 5. února 2022, jednotlivé týmy už proto v prvním lednovém týdnu…

Reflex.cz

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů Čechů, nastínil Dušek pesimistický scénář

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů…

Přední český covidový scénárista Ladislav Dušek, který během pandemie zveřejňuje různé scénáře vývoje, opět…

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí zájem o „všeuměly“

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí…

Angela Merkelová odešla ze světové politiky v plné slávě a dalo by se očekávat, že její úspěchy svědčí o tom, že…