Ford Sierra

Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > FORD

• « 00 Reagovat !

foto

20.06.02  18:38

« Re: Sraz 2002

Ach, ta výhoda kombíků! Bez podtextu! Včera "den blbec" - pukla mi v kufru tuba s lepidlem (plná), takže mám řádně impregnovaný kobereček. No, snad bude brzy náhradní. Kobereček - na lepidlo s.ru.
  • « 00 Reagovat !

foto oleowr1

oleowr1 20.06.02  10:24

Morava bude asi optimální, ozývali se mi zájemci i ze Slovenska. Já se ubytuju tradičně v autě.
  • « 00 Reagovat !

foto

19.06.02  20:27

Kdykoliv, kdekoliv - určitě přijedu. Tedy, jestli nebudu pracovat :-( Osobně bych upřednostnil Moravu, neb v Čechách jsem již sraz absolvoval. (To bude asi keců....) Oleowr1: Pokud mě něco trochu přijatelného napadne, tak zkusím zjistit podrobnosti, a napíšu. A zajistím si řidiče, nebo ubytování :-)
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 19.06.02  15:31

« Re: Sierra-Web, ted zpatecka

Nebo to tam frknes hned a holt se nejakej zoubek ozve :-))
  • 00 Reagovat !

foto oleowr1

oleowr1 19.06.02  12:36

« Sraz 2002

Množí se mi dotazy na sraz Sierristů, máte někdo nějaký tip na místo? Jako vhodný termín bych viděl první polovinu září. O prázdninách je hodně lidí pryč a jsou i omezené možnosti ubytování a to jednak z hlediska kapacity tak peněz.
  • « 00 Reagovat !

foto

19.06.02  11:53

Takova rada mi byla taky poskytnuta, s tim rozdilem, ze jsem mel radit petku. Ale ono to vyjde nastejno, je to presne tak, jak rikas. Jenze ja jsem linej a radsi si tech par vterin pockam :-)
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 19.06.02  10:20

Resim to uplne jednoduse a da se rict, ze i vcelku rychle. Zpatecka tam jde normalne, proste vymacknu a pomalu tlacim zpatecku a jde tam jak vino bez zubu. Nekdy jsou i ty zuby slyset, ale naucil jsem se a delam to ted asi uz automaticky, ze kdyz tam chci dat zpatecku, vymacknu spojku, jen tam zastrcim ctyrku, vyradim do neutralu a radim zpatecku - nikdy vam to nepujde pres zuby, protoze zarazenim ctyrky se ty kolecka zastavi a pak uz je to v pohode. Samozrejme, ze nesmite po zarazeni te ctyrky a vyndani do neutralu poustet spojku ... A je to operace na jednu vterinu.
  • 00 Reagovat !

foto

19.06.02  09:36

« lanovod plynu 2.0i DOHC 12/92

Prosím o pomoc. Za týden chci jet do Chorvatska a z hrůzou jsem zjistil, že mám takřka prošoupán lanovod od plynu mezi šponovací maticí a škrtící klapkou. Lanovod má délku cca 110 cm, na straně škrtící klapky je plastový nálisek s otvorem pro čep škrtící klapky a zajištěn je speciálním pérkem, na straně plynového pedálu je nalisován závit a přes pedál a pružinu zajištěn spec. maticí. Uvítám každou radu. Děkuji.(Kyjov, okr. Hodonín)
  • « 00 Reagovat !

foto

18.06.02  15:50

To ja videl jednu a tam nefungovala ta zamackavaci pojistka. To vam byla sranda poznat, jestli tam je zpatecka, jednicka nebo trojka...
  • « 00 Reagovat !

foto

18.06.02  15:42

No co se rozsahu tyce, v podstate jen tri sekce svoji podstatou umoznujou rust do budoucna - zkusenosti, dokumentace a galerie. Uvidime, na co se vzmuzu :-) A s tim otacenim, je to treba i muj pripad, ale ten zvuk je fakt hroznej a jestli by to melo za nasledek - casem - vypadavani zpatecky v jinak spickovy prevodovce, tak to si radsi pockam :-) Tech par vterin neni zas tak moc.
  • « 00 Reagovat !

foto

18.06.02  14:36

Asi jsem vas trochu mystifikoval ja. Ta nemcourska hatamtilka mi neni zrovna blizka, taky jsem to blbe pochopil. Takze sorry.

Uz jste se nekdo setkal s tim, ze otackomer co ukazoval asi o 1000 otacek min se po vyhruzce ze bude vymenenej najednou sroval a ukazuje dobre?
    A to blbnul od chvile co to dotycnej koupil. A vymena lambdy podle me na to nemela vliv, protoze signal se bere ze zapalovacich impulsu, ktery posila rid. jednotka do civky (SOHC 2.0i)
  • « 00 Reagovat !

foto

18.06.02  13:57

Jo, prohlídl jsem si ty Sierrový stránky (hezký, ale doufejme, že v budoucnu budou rozsáhlejší) a došlo mi, co se tím má na mysli. Já jsem to prve skutečně pochopil tak, že nejdřív zařadím, pak čekám, pak jedu. Zastavení převodu PŘED ŘAZENÍM chápu jako důvod, ale kdo se denně otáčí v uzkounký uličce, když ráno nestíhá do práce, naučí se to brzo "šlehat přímo do zubů" :-)
  • « 00 Reagovat !

foto

17.06.02  19:16

Jinak tam nejde o cekani nez se rozjedes. Jde o pockani, nez tam zacnes tu radici paku vubec sunout.
  • « 00 Reagovat !

foto

17.06.02  17:40

Odbornikem na slovo vzatym mi bylo receno, ze si mam na to davat pozor a pockat proto, ponevadz jakysi kolecko prevodu se musi zastavit. Kdyz tam zpatecku davas moc brzo, zarachta to az to usi trha - teda u vestiny Sirek. Ale treba si sikovnej a zvladas to tak jak popisujes bez zastaveni kolesa. Nicmene pockani = jistota.
  • « 00 Reagovat !

foto

17.06.02  12:04

Já ho mám kompleto přeloženej do češtiny, to by snad mohlo být totéž. Ale zase nemám scanner. Teď hloupá otázka: Proč by se mělo u nesynchronizovaný zpátečky (mám zamačkávací R vedle 1) 3s čekat? Ve chvíli, kdy cejtím, že to tam zapadlo, jedu. Nebo nemám?
    Dokonce se mi stává (vzácně, zaplaťpánbůh), že mi to tam nechce skočit, to pak lehce povolím spojku, abych pootočil kolečkama a strčím páku přesně do zubů. Neměl jsem pocit, že bych autu nějak ubližoval, stačí se přesně trefit a nervat to silou.
  • « 00 Reagovat !

foto

17.06.02  09:32

No ja jen rikal, ze v origos nemcourskym manualu k moji sirce jsou nakrsleny dve prevodovky a je tam tohle:

Zpatecka s prstynkem - je synchronizovana - po zarazeni jde hned jet

Zamackavaci zpatecka - neni synchronizovana - po zarazeni 3 vteriny cekat

Az pojedu do rachoty jinak nez na kole, vezmu ten manual, oskenuju a hodim na web (pokud ho nekdo nemate po ruce. :o] )
  • « 00 Reagovat !

foto

16.06.02  16:09

« Re: Sierra-Web

Mam DOHCecko a ten prstynek se synchronizaci nema nic spolecneho. Dokonce nema nic slolecneho s prevodovkou. Pokud bych chtel vymenit rukojet radici paky, musel bych ze spodu vozu vyndat nejakou zavlacku, nebo jakyho certa a sundam kouli i s prstynkem a celym blokovacim mechanismem. Zbyde jen paka. Pak jde radit zpatecka jako ve vetsine vozu bez blokace a jde tam nasadit rukojet bez prstynku. V SOHCecku, ktere jsem mel, se zpatecka radila jako 1. se zatlacenim. Melo to nevyhodu, ze jsem nevedel, jestli tam mam 1. nebo R a u Tesca jsem malem nacouval do Omegy.
  • « 00 Reagovat !

foto

15.06.02  17:13

Vida, diky, ale na 99% vim, ze i u vestiny DOHCcek si musis na tu zpatecku davat pozor. Netusim, podle ceho zjistit, u kterych synchronizovana je a u kterych ne. To je vazne zvlastni. Mozna je to dany rokem vyroby, kdo vi, ale vsichni Sirkari, s nimuz jsem se dosud setkal, popisovaly chovani zpatecky tak, jako kdyz neni synchronizovana, proto jsem se nad tim nepozastovaval a predpokladal jsem, ze je to tak u vsech.
  • « 00 Reagovat !

foto

15.06.02  16:46

Je to tak, ted jsem na to koukal.
    Pokud vim, ve Scorpiu je to stejny:
    [odkaz]

Ten text v manualu je uplne stejnej jako ten v tomhle odkazu...

Tuhle prevodovku maji jenom DOHCcka, nebo se mylim?
  • « 00 Reagovat !

foto

14.06.02  17:25

Diky vsem za pochvalu. Co se te zpatecky tyce, tak pokud vim, neni synchronizovana ani u vetsiny soucasnych aut, takze by me prakvapilo, kdyby tomu u Sirky se zpateckou za petkou bylo jinak. Mozny to ale urcite je, az to zjistis, urcite to tu zmin.
Přihlásit se Zaregistrovat Pro přispívání do této diskuse musíte být přihlášeným registrovaným uživatelem!

Blesk.cz

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby strčila minci do zásuvky

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby…

Virtuální asistentka Alexa od americké společnosti Amazon vyzvala desetiletou dívku, aby přiložila minci k…

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků: Nejčastější otázky a odpovědi, největší fígle prodejců!

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků:…

Radost z vánoční nadílky se může snadno změnit v rozčarování, stres a vztek. Stačí najít pod stromečkem nevhodný…

iSport.cz

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec Falta líp než křídla před ním?

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec…

Výdaje na Rudolfa Reitera, Milana Lalkoviče, Romana Potočného a Pepeho Menu, čtyři nedávné neúspěšné akvizice…

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid, Beran trénuje s Bohemians

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid,…

Jarní část fotbalové FORTUNA:LIGY odstartuje 5. února 2022, jednotlivé týmy už proto v prvním lednovém týdnu…

Reflex.cz

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů Čechů, nastínil Dušek pesimistický scénář

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů…

Přední český covidový scénárista Ladislav Dušek, který během pandemie zveřejňuje různé scénáře vývoje, opět…

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí zájem o „všeuměly“

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí…

Angela Merkelová odešla ze světové politiky v plné slávě a dalo by se očekávat, že její úspěchy svědčí o tom, že…