Ford Sierra
« Re: Sraz
oleowr1: Pokud tam pojedeš na průzkum, nenech si ujít projížďku jeskyní po říčce Punkvě. Fakt zážitek. Jo, a ke vstupu jede od hotelu Skalní mlýn vláček, což je zážitek č.2. Nutno ale zarezervovat předem, stačí telefonicky (na recepci hotelu 0506/418113) Jinak ten rybník Olšovec je dost velký (pořádají se zde i závody motorových člunů - kluzáků), ale pokud má někdo představu křišťálově čiré vody, tak ho zklamu. Je to prostě rybník. V kempu je (pokud jsem se dobře díval) pro děcka něco jako malý bazének, tak tam snad bude voda solidní. Pro náročné by se samozřejmě našly hotely s bazény, kde lze pár temp udělat, cenové relace za ubytování jsou ale někde jinde. Pokud má někdo zájem, .... :-) Bych mohl být agentem cestovky, co? :-)))) -
« Karoserie
Zdravim vsechny a mam dotaz. Jelikoz jsem mel vcera mou Sirku po delsi dobe zvedlou a uzrel jsem, ze to zespoda nejak neni ono, tazi se - nevite nekdo o pouzitelne kombi karoserii (nebourane), ani nemusi byt na kolech, v dobrem az vybornem stavu ? Chtel bych si ze svy Sirky kombi casem udelat veterana, a s touhle mou socasnou kastli bych se na renovaci ukrutne vysypal (a jeste by to bylo sama zaplata). -
oleowr1 01.07.02 10:20
« Re: Sraz
Olšovec nevypadá špatně. Dalo by se tam jet na víkend, příp. déle i s rodinou. Do Jedovnice (podle InfoMapy) je to z Prahy necelých 250km po D1 přes Brno, asi 225km okreskama t.j. Kolín, Kutná Hora, Čáslav, Hlinsko, Polička, Lysice, Blansko. Já to mám z Karviné 184km (asi tam některý červencový víkend zajedu na průzkum), Ostrava asi 163km. Z Českých Budějovic přes Jindř.Hradec, Telč, Třebíč, Blansko je to 208km. Samozřejmě záleží na podmínkách optimalizace trasy. Na www.olsovec.cz jsou ceníky chatek a další užitečné informace. Z dalších možností bych navrhoval třeba i ty nešťastné Tři Studně, příp.okolí, kde jsme měli neúspěšný sraz v roce 2000. -
« Sraz
Zatím nikdo moc o srazu nepíše, proto si dovolím trochu pohnout s diskuzí na toto téma. Zmiňoval jsem se o Moravském krasu. V uvedené lokalitě jsem trochu pátral po vhodném místě, a snad by nemusel být špatný rybník Olšovec v obci Jedovnice. Je zde solidní zázemí, jeskyně a propast Macocha "na dostřel", slušný příjezd z D1 (cca 35 km). Podrobnosti na www.olsovec.cz. PS: Je to jenom můj tip, ale zatím zde nikdo nic jiného konkrétního nenavrhnul. Sem s nápady! :-) -
« Re: Zase chlazení - jak jinak
Ahoj,chtel bych jen podotknout,ze v me sirce,kdyz zapnu klimu tak se hned rostoci oba vetraky najednou a to i v zimne,a pokud se motor vlivem delsiho stani zacne ohrivat,oba vetraky se zacnou tocit pravdepodobne dvojnasobnou rychlosti.Vse mi zatim funguje bez problemu,ja si dokonce myslel,ze sirky tyhle problemy moc nemaji. -
« Re: Zase chlazení - jak jinak
Cau Kratasi,
Ty z těch chladících problémů snad nevybředneš.No jestli jsi koupil ten větrák z úplně stejného typu Sierry tak je to fakt záhada,zvlášť když Ti to před tím fungovalo bez chyb.Asi bych to viděl na vnitřní zapojení větráku,protože ke zvýšení otáček dochází při paralelním zapojení,kdy je na obou větrácích stejné napětí a tudíž mohou běžet na plný výkon.Při sériovém zapojení se úbytky napětí na obou motorech dělí a proto se točí pomaleji.
Sraz v Moravském Krasu?Tam jsem ještě nebyl.Nejdál jsem se dostal do Brna na Invex,takže jestli to časově výjde nejsem proti.Akorát-Moraváci neuražte se-zkuste najít hospůdku s plzeňským pivem.A spát se dá i ve všech ostatních Sierrách,nejen v kombíku.Když si zasuneš a sklopíš přední sedadla úplně k volantu,překlopíš sedák zadního sedadla a do vzniklého protoru zasuneš opěradlo zadního sedadla,vznikne Ti letiště dlouhé asi 1,7m.Nohy strčíš do kufru a hlavu máš u předních sedadel.Tak dobrou noc.Majk -
« Zase chlazení - jak jinak
Nějak nám to tady usíná... Já vím, že jsem s tím už otravnej, ale zase se musím vrátit ke svému oblíbenému tématu. Minulý týden se mi před víkendem spálil pravý větrák (z pohledu řidiče), tj. ten co spíná jako druhý. Byl jakýsi zatuhlý (za normálního provozu se vlastně ani rozjet nemusel) a tak když jsem v tom pátečním horku zapnul ve městě klimu a motor se začínal zahřívat, asi se mu to nelíbilo, že by měl zafungovat, bylo to na něj moc a vydechl naposled. To by nebyl až takový problém (až na to, že jsem se o víkendu v autě potil), na vrakálu jsem sehnal jiný exemplář a úspěšně ho vyměnil. Ale teď nastala zajímavá situace. Zkusil jsem funkci ventilátorů (propojením přímo na zdířkách konektoru termospínače) a namísto toho, aby mi spínal buď jeden (propojení levých zdířek - z pohledu řidiče) nebo oba (pravé zdířky) ventilátory se mi vždycky rozběhnou oba dva. Ještě zajímavější je, že při propojení pravých zdířek běží obě vrtule ve zřetelně vyšších otáčkách. Vím, že tenhle systém byl u Passatu, při dosažení určité teploty se rozběhl ventilátor, pokud to nestačilo, zvýšily se otáčky. Ale ten ventilátor byl jen jeden. Používal se tenhle systém někdy i u Sierry? A se dvěma vrtulema? Nebo je tam někde chyba v zapojení toho novýho větráku (do elektriky jsem nehrabal, jem jsem odpojil zásuvku od staré vrtule a zapojil ji potom do nové). Dřív to fungovalo klasicky - buď jeden větrák nebo oba. No a samozřejmě, když zapnu klimu, rozběhnou se mi zase obě vrtule. Tak nevím. Poraďte. -
« Re: Sraz 2002
Moravský kras by byl super. Za prvé - sobecký důvod - z Brna to mám kousek. A za druhé - už jsem tam párkrát byl a ze zkušenosti můžu říct, že koncentrace všelijakých útulných hospůdek a tak podobně je velmi solidní. Minulý rok jsem sraz vynechal, letos bych se zúčastnil rád. -
« Re: Sraz 2002
První typ: Moravský kras. Moc je zde pěkně, hotelů dostatek (i s bazény), jeskyně s krápníkovou výzdobou, lesy, přírodní koupaliště,... V případě zájmu zjistím bližší podrobnosti o tom kterém hotelu, kde by se dalo posedět, a kde je velké parkoviště, abychom se tam všichni vešli :-)