Ford Sierra
« Re: Chorvatsko
Byl jsem v soukromí. Původně jsem chtěl jet jen pod Makarskou, ale bylo tam dost lidí i mimo sezónu a navíc draho, tak jsem dojel až na hranice s Černou Horou, ale tam po mě chtěli 25 EU pokutu a tak jsem se s nimi pohádal a vzal i ohled na těhotnou manželku a dítě a vrátil se zpět. Cestou jsem si vzpomněl na tip kamaráda na Praprátno pod Stonem. Je tam takový malý kemp v zátoce a vedle něj dva baráky s apartmány. A co je hlavní široko daloko jediná písčitá pláž. Výhled je na kraj ostrova Mljet (doporučuji navštívit tamní chráněnný park). Tam jsem pobyl 6 dní (9 Euro na osobu, děcka neplatí) a pak se přesunul 50 dál pod Orebič do Kučiště (doporučuji tak jako Viganj surfařům - dobře tam luftuje mezi Pelješacem a Korčulou od otevřeného moře). Tam to stálo 12,5 Euro za osobu, ale čistější moře - oblázky a lepší ubytování - ve stínu fíkovníků, vína a citrusů. Navíc tam mají vynikající víno (říkají mu černé), které má opravdu grády. -
« Chorvatsko
Tak jsem se vrátil po více jak 14 dnech z Chorvatska (Pelješac). Celkem najeto 3100 km. Auto vydrželo v pohodě i přejezd slovinských alp z Klagenfurtu (nechtěně jsem zajel odbočku na Graz). Stoupání 24 % (tak dlouho na jedničku jsem ještě nejel), ale hory stály za to. Jinak příště jedině v silnějším a novějším autem. Sorry - teď už tě sirko můžu pomlouvat. Za ty nervy to nestálo. Spotřeba v průměru 6,3 cesta tam 5,8 cesta zpět. -
« Po čase zas ahoj!
Zdravím všechny.Ani se nechci chlubit co mi má 1.8TD
provedla!
PS:na jakej že stránce jsem to kdysi četl,že se tomu a tomu rozběhl motor?Nějak by mě zajímalo jak to tenkrát dopadlo!
No,teď zas jedu,ale není to ono.Asi má ten motor dost.(chudák,nebo spíš já)Na podzim jsem ji "nějakou" opravu slíbil-no ale nevím nevím?! -
« Re: zrýchlenie
zadek524: Tak jsem si nějak nepřečetl tvoji odpověď na problém se zrychlováním. Si teď teď připadám jako b.... :-( Jenom se chci optat, proč se toto chování projevuje jenom v jedné zatáčce. Nemám diesel, takže nevím, jaká je přesně konstrukce motoru Sierra. Odstředivou silou v zatáčce se olej více dostává k turbu? Ptám se vážně, protože to nevím. -
« Re: zrýchlenie
Možná to bude trochu od problému, který jsi uvedl, ale měl jsem kdysi BMW, kde se měla dělat jistá oprava, při které měl jít motor ven. No, nedopadlo to, tak jsem si ho vzal zpět ze servisu. Při rychlejším projetí zatáčky (to s BMW docela jde) se při výjezdu ozvalo vždy bouchnutí. Pátral jsem po příčině, kterou jsem naštěstí včas odhalil. Ti h....i mi v servisu odmontovali matky ze silentbloků motoru, takže ten si pouze ležel na šroubech. Setrvačnou silou se motor z zatáčce naklonil, a při výjezdu dopadnul zpět - ona rána. Samozřejmě, že tento servis nyní každému vřele "doporučuji". Nemůžeš mít podobný problém? Motor se nakloní a tahá za táhlo k čerpadlu? Je to možná blbost, jak uvažuji, ale kdyby mi někdo řekl, že příčinou mých problémů byl volně položený motor, tak bych se mu asi taky vysmál. Až se dobereš výsledku, tak napiš. -
« Re: zrýchlenie
Tak si hodně rychle zkontroluj stav oleje v motoru, stává se, že turbo začne normálně sát motorovej olej a jedeš na něj místo na naftu. Pokud by to bylo něčím jiným, byl bych opravdu velice překvapen. Jestli si stihneš přečíst tenhle příspěvek dřív než turbem proteče všechen olej a zadře se ti to, buď jenom rád...!!! -
« zrýchlenie
Páni, pred pár týždňami som písal o mojom probléme ss zlomenou kľukovkou na TDčku.Odvtedy som už na sierrke nabehal 4000km a nič! Všetko frčí tak ako má ba až lepšie, len nejde mi do hlavy jedná vec, keď idem už na zahriatom motore tak 110-130 (tj.3000 otáčok-to už si turbo vypiskuje)a niekoho obieham, tak pri zaraďovaní sa naspäť do pruhu to je doprava, mi auto začne strašne zrychľovať a to aj keď nepridávam!!!Normálne ma to zatlačí do sedačky!No a nieje to len pri predbiehaní ale aj pri takej slabej zátačke, ale iba doprava.Takže to nemôže byť závetrým od predbiehaných áut.To som z toho normálne blázon. -
« Re: Zase chlazení - jak jinak
Posledních pár dní mě pronásleduje svinská smůla. Nejdřív ten větrák a problémy se zapojením nového. Nakonec mi bylo z několika stran sděleno, že souběžná funkce obou vrtulí je u Sirky s klimou normální. Hmm, tak to mi předtím fungovaly větráky špatně, když se zapojoval jen jeden. Příjemné zjištění. Ale co, to by mě až tak netočilo, ale po zapojení toho nového větráku se mi vrátily opět staré problémy - nechce to spínat. Ze zoufalství jsem tomu věnoval celé odpoledne a rozebral půl palubovky abych se dostal k originálním pojistkám od větráků, klimy apod. Jedna sice byla spálená, ale její výměna nic nevyřešila. No a aby toho nebylo dost, odešel mi na alternátoru diodový můstek. Jsem rád, že jsem s tím vůbec dojel do servisu, pár minut poté co jsem zastavil na ulici před servisem a domluvil s mechanikem opravu, jsme už museli auto do dílny dotlačit - baterka byla absolutně hyn, nic na elektriku se nechytalo, startér se ani nehnul. A aby to ještě nebylo málo, včera jsem píchnul. Teď už jen čekám, kdy mi na auto spadne strom a já začnu zase chodit pěšky. -
oleowr1 02.07.02 11:39
« Re: to SASHA
Oficiální Ford Sierra klub neexistuje, ale pár nadšenců komunikuje spolu právě prostřednictvím MotorCafé, já mám webovou stránku www.volny.cz/oleowr1, kde najdeš několik informací. V letech 2000, 2001 jsme se snažili zorganizovat sraź, letos opět. Kde bude se ještě uvidí, můžeš dát námět do diskuse.
PS:ty stránky o "rozběhnutí motoru" stále nemůžu najít.,na sjezd nějak dokouřim!
Ahoj!