Ford Sierra

Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > FORD

• « 00 Reagovat !

foto

21.07.02  11:01

« Re: tak snad...?

Fandím Ti v tom úsilí Sirka si to zaslouží.Přispěju jednou drobnou radou.Nenatírej to Hammeritem je to předražený šmejd a vůbec nefunguje.Jsem od fochu, tak to znám.
  • « 00 Reagovat !

foto

20.07.02  02:32

« Re: vrakac

Mam jedno levy zadni svetlo na 5dv.. Jestli mas zajem za 300,- je tvoje. TEL: 0603404752
  • « 00 Reagovat !

foto

19.07.02  23:16

Diky v pondeli se tam zajedu podivat a dyztak napisu jak to tam vypada.
  • « 00 Reagovat !

foto

19.07.02  16:10

Ty bydlíš někde na Libuši? Tak to já taky a dokonce tam i pracuju - jak je na Libušský ten novej autosalon Brejla. Jinak v tom baziku naproti stadionu jsem před třemi roky prodal svojí první Sierru a dostal za ni tenkrat asi 75tis. Jo to byly časy.
  • « 00 Reagovat !

foto

19.07.02  14:23

Na Libusi, naproti fotbalovymu stadionu jsou takovy dva strejdove a maj na dvorku asi sedm, osm sirek. Sehnal jsem u nich celkem vzacnou nadrz na EFi, byla v dobrym stavu a chteli za ni tisicovku. Slivenec si rekl o tri a pul... Ale tohle je info skoro tri mesice stary, mozna uz neexistujou...
  • 00 Reagovat !

foto

18.07.02  21:08

« vrakac

Cau lidi, trosku sem tu svou sirku potlouk, odnes to zadni naraznik, leva lampa a posledni cast vyfuku, tak se chci zeptat, jestli nekdo z vas vi, kde se v okoli Prahy nachazi rozumnej vrakac, kde si za to nereknou nekrestansky penize. Diky cau.
  • « 00 Reagovat !

foto

18.07.02  19:49

« Re: Sraz 2002

dalin: Hmm, taky dost dobrý ....
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 18.07.02  14:58

« Re: Sraz 2002

Ach, ta výhoda kombíků! Bez podtextu! Včera "den blbec" - pukla mi v kufru tuba s lepidlem (plná), takže mám řádně impregnovaný kobereček. No, snad bude brzy náhradní. Kobereček - na lepidlo s.ru

Z toho si nic nedelej, ja mam sice ctyrdverovy sedan, ale funglovka 4l kanystr oleje se mi v kufru taky otevrel a dodneska mam ten koberecek takovej divnej ... vypranej ... :-)

P.S.: V novym 4l kanystru mi zbylo 1/2 (slovy pul) litru motoroveho oleje ...
  • « 00 Reagovat !

foto

18.07.02  13:09

« Re: rozvod

Pánové, já když Vás tak poslouchám, já se nad tou mojí "Efínou" snad smiluju! Prostě jenom jezdím, tankuju, občas doleju olej a sem tam nervózně pozoruju postupující rez. Ťuk, ťuk, ťuk na dřevo, abych to nezakřikl :-)

to J77: Určitě sem napiš, až budeš mít renovaci svýho zlatýho kombajnu hotovou, to mě móóóc zajímá!

• « 00 Reagovat !

foto

18.07.02  10:17

« Re: rozvod

Já jsem měnil pístní kroužky u sierry při 280 tis. km (servis Ford), dnes mám již najeto asi 306 tis. km a zatím bez problémů. Ovšem jakým způsobem to znovu upevnili, jestli použili nějaké lepidlo to opravdu nevím. Doufám, že mně to taky nepotká.
  • « 00 Reagovat !

foto

17.07.02  22:41

« Re:

Tak hrozny to zase neni, u ne-zrovna-levnyho Charouze rikali pry podle r.v. Sierry mezi 12 - 20 000, coz ale taky neni malo. Podle me ma smysl koupit takovou vec, a draszi dily obecne, bud od znameho, coz je vzacnost, anebo na inzerat - rozpordam havarovanou Sierru. Chce to zkouset, taky jsem neuspel na prvni pokus.
  • 00 Reagovat !

foto

17.07.02  22:02

« rozvod

Ptal jsem se Jardy (ti, co byli na srazu ví, o koho jde), jak mohlo dojít k protočení řetězového kola. Zobáček, který zapadá do kliky, je velmi slabý, takže neplní funkci přenosu kroutícího momentu. Ten je přenášen třením - kolo musí být "dorváno" tak, aby zobáček nebyl namáhán na střih. Z výroby snad problémy nebyly. Přicházejí po demontáži a zpět. montáži tohoto složení. Strojaři vědí, že šroubový spoj drží nejlépe po prvním dotažení. Potom je to již horší. Řešení vidím v použití anaerobních lepidel určených pro tyto aplikace, a důsledné dotažení matice. Potom by snad problémy být nemusely. PS: Doufám, že mě to také čeká...... :-(
  • 00 Reagovat !

foto

17.07.02  17:38

« Bez nadpisu

Řídící jednotka výjde nová u Forda asi na 30000Kč.Což je dost šílený,takže jediná možnost je vrakoviště.Docela se divím,že ji někdo mohl sehnat za stovku,protože Ti autovrakaři to dávají řádově do 5tis.Taky mě překvapil ten zničenej motor u DOHC s rozvodovým řetězem.Dosud mě všichni ujišťovali,že s takovým způsobem rozvodu se o to nemusím vůbec starat.Kolik měla ta Tvoje Sirka natočíno?A ještě kdeže bude ten sraz?Cau Majk
  • « 00 Reagovat !

foto

17.07.02  16:09

« Re: Volnoběh

Nevim, jak je to s opravami, nejaky formatovani si moc nedovedu predstavit, ale me prisla pouzita ridici jednotka z bouracky pro EFI OHC na krasnych KC 100.-
  • « 00 Reagovat !

foto

17.07.02  11:19

Svou řídící jednotku (12/92) restartuji takto : 1. přes noc ji odpojím od zdroje
    2. ráno nastartuji a tři minuty nechám klápat na volnoběh (samozřejmě, že ji zase připojím ke zdroji)
    3. další dvě minuty přidám plyn a držím na cca 1.200 ot/min
    4. a hned na to vyjedu do městského provozu, cca 10-15 km, aby si řídící jednotka "načetla" nové info z potřebných čidel a restart je u konce.
  • « 00 Reagovat !

foto

17.07.02  10:11

Zkousel jsi nechat auto delsi dobu (24h?) s odpojenou baterkou? To by se ta jednotka mela taky zresetoval, ale poradne. Treba ten tvuj pojistkovy reset nebyl zase az tak uplny...

Za tenhle pokus nic nedas.
  • « 00 Reagovat !

foto

17.07.02  09:05

V tom pripade se nabizi otazka, za kolik se da sehnat nova (jeta) ridici jednotka? Tebo se da nekde preformatovat, nebo jak nazvat jeji opraveni?
  • « 00 Reagovat !

foto

16.07.02  22:21

Tyhle problemy mely obe moje Sirky. U jedne to spravila vymena ridici jednotky, tu story o puvodni spatne napajene pres radio by slo dohledat nize a specialne pro Tebe mohu uvest, ze se to zhorsilo po resetu ridici jednotky, do te doby se to objevovalo jen sporadicky. U druhe Sierry jsem to jeste neresil, protoze ma spatny svicky, starej olej, vzduchovej filtr v rozkladu a rozebranej vyfuk, takze tam budu sbirat poznatky az tohle vse bude v cajku.
  • 00 Reagovat !

foto

16.07.02  16:21

« Volnoběh

Ahoj Sirrkaři, mam tady asi uz probirany problem, ale nemam silu na 2000 prispevku a proto zadam chytre Sirrkarske hlavy o radu. V polovine minuleho tydne jsem zjistil, ze po nastartovani meho 2,0 DOHC 1990, mam volnobeh 1000 (nebo 10 000?) no proste u prvni carky a to by mne nechalo klidnym, jenze on se do 2 minut vysplha az na 2000 a pak behem jizdy kolisa mezi 1500 - 2000. Nutno dodat, ze jsem pred 2 mesici nehtene restartl ridici jednotku vyndanim pojistky za kastlikem. Nekdy pri brzdeni motorem, nebo spis brzdeni motoru brzdou (vzhledem k otackam) mi volnobech spadne na 500 a pri volne jizde tam i vydrzi, ale jak to necham treba pri rozjezdu prikrmit, je to tam zas. Myslel jsem, ze je to potak u klapky sani (z druhe strany lanko od plynu), ale nemam to s kym porovnat. Nejste nekdo ochotny z Prahy a okoli? Dik za rady.
  • « 00 Reagovat !

foto

16.07.02  15:22

« Re: veteráni a renovace plechů

To je prave problem. Pokud vezmes jakoukoliv Sirku z vyroby, tak se driv nebo pozdej dostanes do nekonecnyho cyklu brouseni - strikani. Ja to hodlam pojmout tak, ze pod nebo na zakladovku, to se jeste vyzkousi, dam neco silne protikorozniho, asi cernej Hammerite. A jakmile uvidim, ze uz se to prootluokalo az na nej, jen to prestriknu a hotovo. Co se tyce toho vareni, mam sikovnyho souseda ochotnyho pomoct, kterej vlastni COcko a navic je automechanikem, a ten ma zase k dispozici lakovnu, takze by se to melo dat zvlanout. Sam jsem zvedavej, jak to pujde.
Přihlásit se Zaregistrovat Pro přispívání do této diskuse musíte být přihlášeným registrovaným uživatelem!

Blesk.cz

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby strčila minci do zásuvky

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby…

Virtuální asistentka Alexa od americké společnosti Amazon vyzvala desetiletou dívku, aby přiložila minci k…

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků: Nejčastější otázky a odpovědi, největší fígle prodejců!

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků:…

Radost z vánoční nadílky se může snadno změnit v rozčarování, stres a vztek. Stačí najít pod stromečkem nevhodný…

iSport.cz

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec Falta líp než křídla před ním?

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec…

Výdaje na Rudolfa Reitera, Milana Lalkoviče, Romana Potočného a Pepeho Menu, čtyři nedávné neúspěšné akvizice…

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid, Beran trénuje s Bohemians

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid,…

Jarní část fotbalové FORTUNA:LIGY odstartuje 5. února 2022, jednotlivé týmy už proto v prvním lednovém týdnu…

Reflex.cz

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů Čechů, nastínil Dušek pesimistický scénář

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů…

Přední český covidový scénárista Ladislav Dušek, který během pandemie zveřejňuje různé scénáře vývoje, opět…

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí zájem o „všeuměly“

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí…

Angela Merkelová odešla ze světové politiky v plné slávě a dalo by se očekávat, že její úspěchy svědčí o tom, že…