Ford Sierra

Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > FORD

• 00 Reagovat !

foto

16.08.02  11:36

« tlak v pneumatikách

Na jakou hodnotu hustíte pneumatiky (vpředu, vzadu, plyn or vzduch)? Před dovolenou jsem na přední nápravě nechal 2atm a vzadu 3atm(kufrová s), tak jak doporučuje orig. manuál pro větší zátěž a rychlejší jízdu po dálnici. Po dovolené jsem tlak ponechal. Jízda je trochu drncavější, ale řekl bych, že to má příznivý vliv na ojetí pneumatiky.
  • 00 Reagovat !

foto

16.08.02  11:31

« cukání motoru

to : Roman L, v příspěvku č. 2572 jsme se bavili o cukání motoru. Ptám se zda jsi dospěl k nějakému novému poznatku či jsi tu chybu již odstranil?
  • « 00 Reagovat !

foto

15.08.02  20:22

« Re: vybrace při brždění

Dával jsem tam silentbloky od QH, myslím, že jsou to ty, které popisuješ. Dva válečky, které se mají spojit v rameni, prostrčí se kovovou trubičkou a celé se to stahne matkou s velkými podložkami. Možná jsem je špatně namontoval. Obě části silentbloku se mi v rameni nepodařilo spojit a musel jsem je vlastně nalisovat a to ve svěráku. Jinak by závit stabilizátoru byl příliš krátký a nemohl by jsem nasadit stahovací matku. Prý se ale ty silentbloky mají jen namydlit a zatlačit rukou. To by ale v mem pripade neslo ani nahodou - bylo tam proste malo mista.
  • « 00 Reagovat !

foto

15.08.02  10:07

« Re: spojkové ložisko

Pokiaľ Ti to aj škube pri rozjazde, tak to bude prítlačák. Po mesiaci od prvých príznakov to škublo naposledy a musel som ho vymeniť, bola zlomená asi polovica tých lúčov, ktoré tam sú. Samo, že som menil aj ložisko a kotúč.
  • « 00 Reagovat !

foto

14.08.02  18:44

« Re: Prevodovka, zpatecka

Z toho je jasny akorat to, ze zpatecka razena dopredu synchronizovana neni, a ze ta razena dozadu naopak je. Ale i tak si myslim, ze to bude az v tech poslednich modelech 91-93.
  • 00 Reagovat !

foto

14.08.02  11:59

« Čištění tlumiče výfuku

Měl jsem teď auto v servisu. Hrozně kouřilo a byly tam připečené 2 trysky a špatné symeringy na turbu a vačce. Dále mi seřídili čerpadlo a předstih. Už to zakouří akorát po hodně průdkém přidání plynu. Je to však tím, že je zasraný tlumič výfuku z dřívějška. Lze ten poslední díl výfuku odmotovat a pročistit (prolít benzínem a vypálit - tak jak se to dělá u dvoutaktních motorek)?
  • 00 Reagovat !

foto

14.08.02  10:42

« Prevodovka, zpatecka

Hodil jsem na web tu stranku z manualu, kde se
    pise o tom, ze ta "prstynkova" prevodovka ma
    synch. zpatecku. Je to na
    [odkaz]

Kdyby nekdo chtel na nejaky Sierra web hodit tuhle knizku, muzu to oskenovat. Akorat ze je to nemecky...
  • 00 Reagovat !

foto

14.08.02  07:07

« spojkové ložisko

Nazdar chlapi - sierkáři.Prosím Vás nemáte někdo zkušenosti se spojkovým ložiskem, stala se mi taková věc, asi za 14 dní jedu do Itálie (asi 900km) a nejsem si jist, zda-li tam vůbec dojedu. V poslední době se mi skoro při každým rozjezdu ozývají nepříjemné zvuky v momentě kdy je spojka v záběru.Při dalším řazení a pochopitelně sešlapávání spojky se nic neděje, pouze při rozjezdu.Myslím že je to tím ložiskem, ale nevím kolik kiláků by to v tomhle stavu mohlo ještě jezdit.Můžete napsat i SMS? 0732 979 761 DÍKY
  • 00 Reagovat !

foto

13.08.02  09:29

« rameno

Ahojky lidicky, nevite cim by mohlo byt ze mi nefunguje topeni ?? Taky se chci zeptat jestli se u nekoho z vas doma nevali prave predni rameno, nebo na kolik tak starsi vyjde. Dik
  • « 00 Reagovat !

foto

13.08.02  08:20

Kde se to dá koupit? Lze i na infernetu?
  • « 00 Reagovat !

foto

13.08.02  07:33

Kdo tu sadu dělá? Jaká je to značka?
  • « 00 Reagovat !

foto

12.08.02  16:52

Máš vytlučené resp. měké silentbloky stabilizátoru: dají se tu pořídit několikeré, všechny až najeden typ jsou nadraka.V žádněm případě nepoužívej takové ty mističky, co mají v sobě zalité kovové trubičky a lisují se na oko v rameni ze 2 stran.jediné možné řešení je použít Repair sadu, která se prodává tuším za částku okolo 500,- .Jsou to dva gumové válečky, které se v rameni zastrčí do sebe, pak se do nich strčí kovová trubička a celé se to stáhne přes podložky matkou na stabilizátoru. V obchodech se to prodává jako sada na obě strany vč. matek a podložek a je to určené na staré Sirky, taunusy apod. Mám vyzkoušené, že to pomůže a hlavně to vydrží.I když to tak nevypadá, vibrace při brzdění mají původ opravdu ve stabilizátoru.
  • 00 Reagovat !

foto

12.08.02  15:29

« vybrace při brždění

Ahoj kolegové, mám neustálé problémy s přední nápravou na mé Sieře. Při brždění mi nejprve začne bouchat do volantu a do brzdového pedálu, také se mi rozetřese celá přístrojová deska a vibrace jsou vlastně cítit v celém voze. Vyměnil sem kotouče za starší ale byli nově zbroušené. Závada zmizela pouze asi na 100 km. Po čase ježdění jsem koupil další kotouče tentokrát nové od ABS a také zcela nové destičky. Oprava vydržela dalších 100 km. Dával jsem nové silentbloky stabilizátoru. Jiná ale starší ramena. Jiné ale starší tlumiče. Nechal jsem seřídit geometrii. Závady jsem se ale nezbavil. Ve značkovém servisu mi po zkušební jízdě řekli, že závada je nejspíš v kotoučích, jsou prý křivé. To se mi ale nezdá, vždyť jsem už vyměnil 2x kotouče a závada je pořád stejná. A křivé kotouče by se projevili hned a ne až po několika kilometre. Kola mi přitom běží naprosto volně, nepřibrzďují se. Ložiska OK. Vůli v kole žádnou nepozoruji. Mám podezření na brzdové čelisti ale jinak už vážně nevím. Máte někdo podobné zkušenosti. Nevíte, jak závadu odstranit.
  • « 00 Reagovat !

foto

12.08.02  10:04

« Re: Ford Sierra bude v SM 34/02 21.8.2002

Je to naspáno přímo v SM. Je tam vždy přehled co testovali a co bude na dvě čísla +-.
  • « 00 Reagovat !

foto

12.08.02  08:26

« Re: Spínač ventilátorů na chladiči u 1,8TD

Ja to mám také isté.Skúšal som prepájať vetráky-fungujú, skúšal som nahriať čidlo -funguje.A aj tak pri ceste na jedničku do kopca -je to riadny kopec, sa motor uvaril.Tak neviem. Prerobil som to tiež na spínač a je pokoj-ale štve ma to.
  • « 00 Reagovat !

foto

09.08.02  19:41

« Re: Poradte

To by bolo super no mne by stačilo, keby si mi napísal, kam Tebe vedie tá hadička od rozdelovača, a či máš aj Ty zapojený na hadici od sitiča k saniu ten kovový medzikus (na obrázkoch v knihách nieje). Skús to omrknúť, fakt by mi to moc pomohlo. Dík.
    P.S: Som s Brezna čo je cca 40Km od B. Bystrice.
  • « 00 Reagovat !

foto

09.08.02  13:02

« Re: Ford Sierra bude v SM 34/02 21.8.2002

a je to na beton?
  • 00 Reagovat !

foto

09.08.02  09:01

« Ford Sierra bude v SM 34/02 21.8.2002

Ve Světě motorů bude větší článek o Sieře v rubrice autobazar. Sice tam píší, že bude test auta Frod Siera, ale nenechme se oklamat, je to sirka.
  • « 00 Reagovat !

foto

07.08.02  13:09

« Re: Poradte

Nazdar!
    Ja mam taky 2.0 OHC NET, navic tesne po GO, (najeto tak zhruba 8000). Jede to jako drak, takze z toho soudim, ze mam tam vse dobre
    zapojeno:))
    Ted vazne: jezdim casto na Slovensko, takze
    jestli chces, muzu se Ti podivat na ten tvuj
    autak, resp. porovname zapojeni tech podtlakovek s mym.
  • « 00 Reagovat !

foto

07.08.02  10:32

« Re: Drážďany

Uvažuji, že tam možná na podzim zajedu pro 2 zimní. Udělám si výlet s kamarády, ještě nějaký cd sekáč, hadry atd. Škoda, že mají obecně drahý servis, takže výměna tam by dost smazala cenový rozdíl.
Přihlásit se Zaregistrovat Pro přispívání do této diskuse musíte být přihlášeným registrovaným uživatelem!

Blesk.cz

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby strčila minci do zásuvky

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby…

Virtuální asistentka Alexa od americké společnosti Amazon vyzvala desetiletou dívku, aby přiložila minci k…

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků: Nejčastější otázky a odpovědi, největší fígle prodejců!

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků:…

Radost z vánoční nadílky se může snadno změnit v rozčarování, stres a vztek. Stačí najít pod stromečkem nevhodný…

iSport.cz

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec Falta líp než křídla před ním?

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec…

Výdaje na Rudolfa Reitera, Milana Lalkoviče, Romana Potočného a Pepeho Menu, čtyři nedávné neúspěšné akvizice…

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid, Beran trénuje s Bohemians

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid,…

Jarní část fotbalové FORTUNA:LIGY odstartuje 5. února 2022, jednotlivé týmy už proto v prvním lednovém týdnu…

Reflex.cz

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů Čechů, nastínil Dušek pesimistický scénář

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů…

Přední český covidový scénárista Ladislav Dušek, který během pandemie zveřejňuje různé scénáře vývoje, opět…

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí zájem o „všeuměly“

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí…

Angela Merkelová odešla ze světové politiky v plné slávě a dalo by se očekávat, že její úspěchy svědčí o tom, že…