Ford Sierra
oleowr1 29.08.02 07:42
« Re: Komerce
Taky mi bude muset Sierra ještě pár let vydržet, ale smířil jsem se s tím, že následující auto bude předohrab. Na MB, BMW či nějakou čtyřkolku nemám, navíc investice do drahého auta jsou vyhozené peníze a třeba Opel Omega se mi nezdá být zrovna nejlepší volba. Zadní náhon pokud vím nemá nic jiného. Občas koukám po bazarech a další vůz bude asi Mondeo nebo Focus, nejspíš v kombíku, ale ne starší než 5 let. Nedávno padlo úkončené stavební spoření na nákup garáže, další padne na nákup auta.... -
« Re: Komerce
Já Sierru asi hned tak neprodám, neb bych těžko sháněl jiný povoz se zadním pohonem, a navíc s aut. převodovkou, což je (aspoň u mne) těžce návyková záležitost. Kvedlačku už prostě nechci. Pořád míchat kvalty - no fuj! To by bylo, jako vyměnit televizor s dálkovým ovládáním za tel. s karuselem. Pro mladší: Jednalo se o ladění pomocí otočného prvku (kola) většinou na boku skříně, a jemného doladění knoflíkem. Chtělo to pevné nervy a dobrý signál. Pro odpůrce automatů: Říkejte si, co chcete :-))) -
« Re: Indikátor paliva
No mne to blbne kdyz mam pnou nadrz. Asi na to neni zvyklej...:) Proste natankuju, chvili je v pohode, pak spadne do pulky, pak zas vyskoci, pak zas spadne a to dela az do te doby, nez je tam fakt pulka. No a pak uz ukazuje presne, ale fakt presne. Kontrolku tam taky nemam (ma to vubec naka Sirka??), ale benzin dojde, jakmile se rucicka dostane nejniz v cervenem poli. Dobra rada: mejte u sebe vzdy kanistr:)
« Re: Komerce
No já mám nějaký faktury ještě z prohlídek ve švajcu a tam jsou kilometry. A já jí kupoval se 108 starou 8 let a najel to do 130tkm...
Pojistka mi ani moc nevadi, ale pry se to stejne ma pristi rok menit. Kdosi tvrdil, ze je to jedno z neprisnejsich obchodnich tajemstvi soucasnosti. Jsem fakt zvedav, co na nas vytasi pojistovny.
Jinak jsem videl u taty ve sklepe pekny velky zavazi, v zime se hodi do kufru. Mel jsem problemy s vyjezdem do stoupani kdyz byl na silnici takovy uz skoro led - proste jedu a v 40ce najednou citim protoceni zadnich kol. Predohraby jely normalne... (A jak nam to vsem napraskalo to bavo X5, to si neprejte videt). A kdyz pak na parkovisti napada za odpoledne 15 cisel, tak se tim blbe brodi ven, proste je maly pritlak na hnanou napravu. Atd. atd. Ale predohrab nechci! -
« Re: Kardan u 2.0i DOHC automat
Ve své podstatě to začalo z ničeho nic. Respektive jsem zaregistroval ze spodku auta blíže neurčitelné divné zvuky, absolutně nepravidelné, takové zvonivé rány, na první pohled bez jakékoli souvislosti s jiným jevem (vjetí do díry apod.). Ten popis je trochu přehnaný, nepředstavuj si kdovíjaký rachot, ale nevím jak to líp přiblížit. Asi jako když se něco pne, praskne to a zarezonuje, třeba struna (tahle by ale musela být notně silná :-)). Ozývalo se to jednou za čas. Hned jsem zkontroloval zběžným pohledem všechny kola, tlumiče a pérování, pohoupal jsem autem, ale nic. Tak jsem zamířil za známým mechanikem na zvedák. Auto jsme vytočili nahoru koukli na spodek a zase nebylo nikde nic patrné. Poslední možností byl kardan... Tak proběhla detailnější prohlídka a zjistili jsme vytlučený křížek a natrženou hardynu. Od té doby se taky začaly projevovat ty vibrace a hukot. Takže asi demontáž za účelem kontroly a opětovná montáž byly na křížek, který se do té doby místy sekal a patrně vydával ty divné zvuky, trochu moc a dorazily ho. Tímhle ale jen skončilo dílo zkázy, které už započalo dřív, bez zjevné příčiny. Asi únava materiálu :-( Teď musím shánět materiál nový a jsou s tím svinský problémy :-((( -
« Re: Komerce
faudy: 75t. je moc. Je to smutné, ale bohužel pravdivé, že dnes se spousta lidí dívá i na objem motoru. Přece jenom se z "dvoulitru" platí víc, než ze Š 100. A kdo DOHC nezná, těžko uvěří, že se dá jet i pod 7 litrů na 100 km. Sám běžně jezdím 7-7,5/100km. A to mám na motoru 160 tisíc. (nebo 260 ?) -
« Test v SM
Nevím, zda jsem nepřehlédnul příspěvek ohledně hodnocení Sierry ve SM. Celkem mě článek potěšil, asi si ji ještě chvilku nechám. PS: Jsem nepoučitelný - podruhé jsem nechal v autě tubu s lepidlem, a podruhé bouchla. Tentokrát to odnesl kryt na stř. tunelu a kryt r. brzdy. Vypadá to, že zalepené díly budou k mání, takže mám po starostech. Jen si říkám: "Jak může být někdo tak neuvěřitelně blbý!!!!! Už jednou se mu to stalo, a nedá si pozor, a nedá!!!" -
« Indikátor paliva
Chlapi, kedy resp. pri akom stave litráže benzínu vám začne svietit kontrolka? Ukazuje vám to presne? Mne začne svietiť asi privelmi skoro. Mal som v nádrži cca 14L štavy, a ručička mala do 15L pekne daleko. Myslím, že má nepresnosť tak 5 litrov. Dosť ma to štve, bojím sa, že budem musieť Sirku nabudúce tlačiť. -
« Komerce
Kolik by tak mohla byt cena za tu moji 5dv 1991 DOHC? Jsem 1.maj. u nas, dovoz z CH. Spot. normalni 7-8.5l, spodek a dutiny nastrikany a bez koroze, lemy taky v pohode, najeto asi 130tkm., sedacky neprodreny, nekuracky auto, orig. fordi 4reprakovy radio, alarm spojeny s centralem.
75000Kacek? Chci si koupit 4kolku, ta posledni zima me utvrdila. Holt Krusny hory...
Fotky jsou na Richardove webu. -
« Kardan u 2.0i DOHC automat
Sirka zlobí, mrška jedna. Není to tak dlouho, co jsem vyřešil svůj věčný "chladící problém" a muselo přijít něco nového. Cca mezi 40 až 80 km/h mi začalo auto citelně vibrovat a ozývá se nepříjemný hukot. Diagnóza po prohlídce v servisu: seklý křížek na kardanu a natržená hardyspojka. Tak jsem se vypravil do autodílů a potom přímo k Fordovi, ale se zlou jsem se potázal: prý musím koupit nový kardan za cca 10.000,- nebo mám smůlu. Zvlášť prý mi novou hardyspojku ani křížek nikdo neprodá, jedině všechno vcelku. Po další anabázi (tentokrát po vrakovištích) v okolí Brna bych měl možnost sehnat křížek, ale hardyspojky jsou patrně nedostatkové zboží. Nikde nejsou. Tak se ptám, neválí se vám někomu domu přebytečný kardan co by pasoval na dvoulitr DOHCčko z 92. roku? Nebo hardyspojka (tříšroubová, z jednoho kusu)? Případně nevíte o nějakém dobře zásobeném vrakovišti Ford? -
« Re: Poradte
Lepsi to bude asi kdyz se na to mrkneme a porovname. Takhle nevim co mas presne na mysli. Ja tam mam tudiz vice hadic. Ale ten kovovej mezikus jsem nikde nenasel...
Mozna to bude ale palivovej filtr. Ikdyz ty byvaj
spise z umele hmoty, ale kdo vi...
Na Slovensko pojedu asi tenhle vikend, kdyz ne, tak pristi vikend urcite. Ja jezdim do okresu Levice, ale stejne o vikendu jsem si chtel nekde
poradne zajezdit, takze mohl bych skocit do Brezna a kouknem se na ten autak.
Telefon na me je:
0604/213648
Kdyztak posli sms jestli se Ti to hodi.
« Re: vybrace při brždění
čéče výrobce nevím, musím se mrknout v dílně po sáčku.Jinak to, že tam bylo málo místa je špatnou montáží- za normálních okolností bys měl být schopen otočit matkou tak 2-3x o 180°.Osvědčený postup je ten, že máš rameno vyhozené z mostu nápravnice - on je ten způsob taky asi jediný možný ((((-:.Výrobce píše v návodu, že se to nesmí ničím mazat apod.Důležité je mít čisté styčné plochy v rameni.