Ford Sierra
« Re: výměna motoru
Znám jednoho policajta (dokonce kapitán nebo major prostě velitelská šarže), který chodí k nám občas nakupovat elektromateriál.Vlastní docela slušně vytuněnou červenou Sierru, do které si nechal zabudovat speciální motor z německé policejní Sierry. Jedná se o 2,9 Turbo!!Jednou mi vyprávěl jak ji taky používá ke kontrolám na dálnici,protože se služebním Passatem se na některé frajery prostě nechytá. Ale Sierra dokáže divy. Na dálníci před ním ujížděl nějaký naivka v novém BMW 325 a když viděl Sierru 10let starou myslel si jak poldům nakope zadek.Ale ouha on si to smažil 180 a Sirka pořad za ním, tak prý zrychlil až na omezovač (neco kolem 230) a Sirka ho v pohodě předjela. Když konečně zastavil a vystoupil tak pořád opakoval: "To není možný co v tom máte za motor,ten chci vidět" Tak jsem mu ukázal těch 250 kovových koní a řekl že mi to udělá kolem 270. On úplně bez řečí s udiveným výrazem zaplatil pokutu a už si určitě dává pozor na Sierry. Tak lidi bacha na červenou dálniční Sierru rok 93. Té neujedete. -
« Re: výměna motoru
to daytona: Právě něco na ten způsob dělám. Stavíme pěkňounký, libový auto. A když mu dáš přes motor dekl a na něj napíšeš nějaký nesmysly, jako třeba 2.0 EFI, nebo něco takovýho, tak mi fakt pověz, kdo se v tom bude hrabat. Ten polda by sám musel mít Sierru (to se ještě může stát), ale ta se vyráběla v takovým množství variací, zemí a let, že s mrštnou hubou mu uděláš z hlavy pátrací balón. Navíc - na dekl hodíš pečeť a prohlásíš, že je to po generálce a že když to odkreješ, přijdeš o záruku. Žádnej polda na ulici s sebou pečeť nemá. Prostě mu jenom nesmíš dát příležitost spočítat si válce, to umí i policajt.
Pozn. aut.: Jeden známej má papíry na modrý pětidvéř 1.8 a jezdí černým třídvéřkem (navíc amerikou Merkurem) XR4Ti, a ještě v tom má 2.9i !!! Zatím bez problémů, on je dost ukecanej... ;-))) -
oleowr1 20.09.02 10:24
« Re: Predhrievanie vzduchu
Intercooler sice chladí vzduch, který se ohřál stlačením na teplotu, která je stejně vyšší než teplota nasávaného vzduchu. Pro tvorbu zápalné směsi u benzinového motoru je lepší mít vzduch teplejší, jinak se benzín sráží na studeném sacím potrubí a motor se "přechlastá". -
« Re: Predhrievanie vzduchu
IMHO je lespi mit zahraty motor a chladnejsi vzduch (viz. intercooler u TDi).
Pak je totiz vetsi rozdil teplot pred a po
vybuchu => lepsi ucinnost. Na druhou stranu
u studeneho motoru je lepsi teply vzduch. Tam
si na ucinnost hrat nebudeme, staci nam, ze to
"pojede". -
« Predhrievanie vzduchu
Nedávno som sa tu pýtal na predhrievanie vzduchu, kedže som sa nedočkal odpoveďe, pýtam sa po 2. raz: má sa to predhrievanie nasávaného vzduchu po zohrietí motora zapnút alebo vzpnúť. Ak neviete, ako to má byť originál v Sierre, napíšte, či je podla vás lepšie, keď motor nasáva horúci vzduch alebo radšej chladnejší. Teda čo sa týka výkonu a spotreby. Dík vopred. -
« Benzín
Nazdar všetkým Sirkarom. Aký máte recept proti spadávaniu benzínu? Mne totižto benzín po 2 týždnoch padne natoľko, že naštartujem až na 7 krát. Dosť tým dostáva do tela batéria, tak ma to dosť sere. Ak máte nejakú dobrú radu, sem s ňou.(mám 2.0 OHC-NET,mechanické benz. čerpadlo) Dík vopred. -
« Re: výměna motoru
Ja bych dizlaka taky nikdy nechtel, ale jinak nic proti nim nemam. Jsou spolehlive a hlavne ekonomicky vyhodne. Dokazu pochopit, ze nekdo ocenuje prave tyhle vlastnosti, a neni takovej magor do aut jako ja. Pro me je dulezitejsi slyset duneni a pak rev po vytoceni nez usetrit co nejvic na pohonnich hmotech a poslouchat klepot zepredu. Nedokazu se predstavit v dobe elektrickych aut. To budu mit vysavac v skrini a v garazi taky...NO TO BUDE STRASNY!!! -
« Re: výměna motoru
A co kdyz se meni treba benzin za benzin? Co kdyz se to treba nenahlasi? Nemyslim tim 2.0 OHC za 2.0 DOHC, ale treba 2.0 ctyrvalec za 2.9 V6. STK a emise pro me neni problem. Ale co kdyz nejakej vychytanej polda me s tim chyti na silnici??? Co muze udelat on? -
« výměna motoru
Jo myslím že to asi není problem. Nedavno jsem dělal přestavbu dovozu Sierry z Belgie na Zastupitelství Forda mi napsali přestavbu za 2000 kč a bylo jim jedno jaký motor v tom autě byl. Jinak dnes už se motory neevidují tak myslím že je to ůplně zbytečný prostě vyměním, přihlásím změnu a jezdím -
« Re: koupim motor
Nejlepsi cesta k tomuhle motoru je asi sehnat bourany Scorpio (90-98), jinam se nedavaly - a pozor, vyhradne s automatem. Bude to i lepsi kvuli kabelazi, ECU apod.
Tech cca 205koni v ty novejsi verzi neni nijak moc, ale Scorpio taky neni zadnej sportak.
Nevim jakej jinej V6 od Forda, kdyz 2.9 OHV uz je hodne, hodne out. Jestli se s tim da neco jeste udelat nevim, ale melo by stacit zapatrat po netu, a urcite neco existuje (vacky, turba apod.)