Ford Sierra

Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > FORD

• 00 Reagovat !

foto

26.09.02  10:16

« Poradte mi ještě s cukáním při rozjezdu

Věřím, že to někdo budete znát: když se rozjíždím hned po nastartování (myslím tak do minuty) mám problém když přidám plyn. V tu chvíli zcela opačná reakce, jakoby se motor udusil nebo neměl naopak benzín (2.0 l i DOHC s EFI), takže obličej na čelní sklo a připadám si jako v atoškole při prvním nezdařeném rozjezdu. Zkrátka čím víc šlápnu na plyn, tím víc se auto "zastaví" . Dělalo mi to už dávno, ale teď je to víc znát. Pomůže počkat aspoň tu minutu na volnoběh, občas to prošlápnout, pak je vše OK. Ale to nechci pokaždé túrovat před barákem. Jakoby ten benzín tam nestačil dotéct po startu.
  • « 00 Reagovat !

foto

25.09.02  19:14

« Re: výměna motoru

V RCC jsem se dnes shodou okolnosti byl poptat. Udelali by to za docela rozumnou cenu, jenze i ta presahuje limit, ktery jsem si stanovil. Jinak svetla nebudou, je to kombajn.
  • « 00 Reagovat !

foto

25.09.02  17:36

to roadmonster: kristepane, nee!! Scorpio bych nechtel!!! Je moc velikej, tezkopadnej a ma nahovno zadni napravu. Sierra ma hezci tvary. Je obratnejsi, tvrdsi. Vim ze 200 koni s ni udela divy. Ale 40-50 litru za ten motor...no jenom kdyz je opravdu dobrej. Znamej dela dobre generalky motoru, tak premyslim, ze koupim spis nakej srot a vsechno si tam necham vymenit, vyvrtat. Ale potrebuji alespon ten blok a hlavu valcu. Vim jenom ze mi dvoulitr proste nestaci:)))
  • « 00 Reagovat !

foto

25.09.02  13:13

to residents: Nevím přesně, co teď máš na mysli? Ten můj známej má papíry na 1.8 benzín, ne (oleowr a spol prominou :-) ten šrot TD. Jinak samozřejmě mít papíry na diesel a jezdit na benzín či naopak - to už bych taky považoval za přílišnou drzost.

to daytona: Vím bohužel zatím jenom o jednom 2.9i, třeba se časem něco nachomejtne a dám vědět. Nemysli si ovšem, že dobrý bude zadarmo - mě to bude stát nějakých 40.000 - 50.000 a to na něj ještě nikdo nesáhnul. A kupovat žravý a ospalý Scorpio místo libový a lítající Sierry - tos nemyslel vážně, viď :-))

to J77: Hele, než to celý odpískáš - podívej se na www.rcc.cz třeba Ti to zrenovujou? Já totiž původně myslel, že si to děláš sám někde u sebe v garáži...

• « 00 Reagovat !

foto

25.09.02  10:43

« Re: Zlata Sierra - pokracovani renovace

Je to kufrova verze? Shanim zadni svetla (par), ale potrebuju ty s cernym sklem, ne ty obycejny.
  • 00 Reagovat !

foto

25.09.02  08:47

« Zlata Sierra - pokracovani renovace

No, spis by se to melo jmenovat konec renovace. Clovek, kterej kombajna pred trema mesicema prohlid, slibil ze vse pujde udelat a dostal uz kupu dilu, za celou tu dobu vsak neudelal temer nic (krome toho, ze vytahal veskerej interier). Najednou se mu do kastle nechce a do ostatniho nechce, klempir kteryho nakonec po neskutecnym nalehani sehnal me zkousi natahnout a vubec jsem jejich pristupem dost zklamanej. Bud mel rict rovnou, ze na to sere a nechce to delat, nebo se do toho pustit. Pokud ma nekdo dilnu a chce si to vzit na dily, at mi posle maila (jaromir@mistral.cz). Na cene bychom se dohodli, je to kompletni pojizdna kara ktera ma shnily prahy, lemy a je cela takova obouchana.
  • « 00 Reagovat !

foto

24.09.02  19:54

« Re: Volám o pomoc - vzrostla mi spotřeba!

So spotrebou som sa zabával na mojom OHC 2.0 dosť dlho, preto prvé čo by som Ti poradil je, aby si si pozrel farbu elektrody a izolátora na sviečkach. Mali by byť svetlohnedé. Ak sú čierne, je zle. Podla mna by to mohol spôsobovať napr. aj netesný posilnovač, kade by Ti mohlo tahať falošný vzduch. Skús a uvidíš.
  • « 00 Reagovat !

foto

24.09.02  19:46

« Re: Predhrievanie vzduchu

Dík moc.
  • « 00 Reagovat !

foto

24.09.02  17:06

Teda těch tvých 17 litrů stojí za to. Já to zvýšení spotřeby mám postupně, ne tak náhle. Způsob jízdy jsem taky asi nezměnil, jezdím denně stejnou trasu. A jinak na autě nic neobvyklého. No a seřizování, toto je DOHC s EFI, tam prakticky není co seřídit, vyjma diagnostiky řídící jednotky (nebo se snad pletu?). Ještě chci prohlídnout hadičky a pod, jestli někde nejde falešný vzduch.
  • « 00 Reagovat !

foto

24.09.02  15:05

Jinak nic na aute necitis? Myslim, ze ted treba jezdi lip...A co Tvoje noha? Nemas ji tezsi??:))
    Ja mam 2.0 OHC karburator. Jednou jsem s ni jezdil na dalnici, a najednou do kopce zadna sila, z vyfuku cerny kour...Docela jsem se divil, protoze prave predtim jsem delal GO motora. Spotreba misto 6-7 litru 16-17. Nekecam! Odhadoval jsem to na spatne zapalovani. Pristroj
    ESC II jsem mel tesne predtim na diagnostice, tim to nemohlo byt. Kabely ke svickam mam 2 mesice stare, svicky nove BOSCH-ky. Mam 2 mesice starou
    hlavu rozdelovace spolu s kladivkem pod ni.
    Vymenil jsem stred rozdelovace, taky nic. Chyba byla uvolneni jedne z trysek v karburatoru....
    DOHC neznam, ale timto chci naznacit, ze podle me to bude nejaka malickost, co jzkusenej mechanik
    nastavi behem 10 minut.
  • « 00 Reagovat !

foto

24.09.02  13:59

Nádrž beru po 1000 Kč to je něco přes 1/2. Spotřeba mi ale stoupá pozvolna asi 2 měsíce. Gumy mám nahuětěný spíš víc - 2,0 vpředu i vzadu,na svíčky jsem teď zrovna nekoukl, mám je nové asi 1/2 roku. Každopádně díky za každou radu.
  • « 00 Reagovat !

foto

24.09.02  13:07

No kdyz to vyjedes skoro cely a pak vezmes plnou, tak asi skokem. Kdyz beres kouskach litrech, tak asi pomalejc. Ale beres asi plnou, kdyz pocitas spotrebu. Gumy jsou nefuceny spravne? Svice dobry? Nejdriv clovek obhlidne tyhle obycejny veci a uvidi se...
  • « 00 Reagovat !

foto

24.09.02  12:41

No, Hypernova zrovna ne, ale asi taky nic extra : Benzina, mám to při cestě (ta lidská pohodlnost). Ale aspoň jsem to nezměnil za dané období (raději si to jdu ověřit, že nekecám).

I když, teoreticky: pokud přejdeš na "horší" benzín, jak se to vlastně projeví? Skokem, nebo postupným zvyšováním během týdnů?
  • « 00 Reagovat !

foto

24.09.02  10:20

A nezacal jsi taky jezdit na nejakej "lepsi" benzin, treba od Hypernovy? Priznaky jsem mel uplne stejny....
  • 00 Reagovat !

foto

24.09.02  10:13

« Volám o pomoc - vzrostla mi spotřeba!

Pánové během posledních 2 měsíců mi nenápadně ale jistě začala stoupat spotřeba (nejdříve jsem myslel, že to špatně měřím). Už mi to vzrostlo z 8.0 na hrozivých 10,2 litrů. Preventivně jsem ihned vyměnil vzduchových filtr, olej má ještě čas. Poraďte co ještě udělat, co zkontrolovat apod. Pro úplnost, jde o 2.0i DOHC s katal., kombi, 90. rok.
    Díky.
  • « 00 Reagovat !

foto

24.09.02  09:38

« Re: schem. obrazky

V uzivatelsky prirucce co se davala v nemecku k Sierram neni? Mam ji doma a urcite je tam 5dv a kombi, ale 3dv si nepamatuju...
  • « 00 Reagovat !

foto

23.09.02  16:31

to roadmonster: benzín za benzín asi polda nepozná, ale zvuk dieslu - to by musel být pěkně hluchý.
  • « 00 Reagovat !

foto

23.09.02  12:05

« Re: Predhrievanie vzduchu

Ja mam tzv. predehrivac nasavaneho vzduchu na 2.0 OHC NET. Funguje to proste. Cesta vzduchu pred vzfuchovym filtrem se rozdvoji. Ovlada to jedna klapka. Kdyz je motor studenej, klapka uzavira jednu cestu. Vzduch se nasava z prostoru tzv. paroh nebo kolen u vyfuku. Cili kdyz je motor studenej, nasava teply vzduch. Jakmile se motor zahriva, postupne se otevira klapka, do motoru se dostava stale studenejsi vzduch z prostoru pod leveho predniho svetlometu. Tot vse.
  • « 00 Reagovat !

foto

23.09.02  11:19

to roadmonster: problem je spis ten motor. Minuly tyden jsem patral po netu, ale bez vysledku.
    Nasel jsem par Scorpii 2.9i, taky 2.9 Turbo, no 80000 nechci dat jenom za ten motor, to se uz vyplati prodat Sirku a koupit cele to Scorpio.
    To se mi nechce, Scorpio vazi 1700 kilo, Sirka 1060. Je to rozdil. Takze pokud znas nekoho, kdo prodava jenom samotnej motor 2.9 V6, nebo bourane Scorpio (spis zezadu:))) tak sem s nim!:))
  • « 00 Reagovat !

foto

23.09.02  09:19

2.9i je prostě ten správnej motor, ale turbo tam dávat nebudu, to bych se za slušný kus taky případně nedoplatil. Mě 240km/h stačí a do týhle rychlosti se dá auto postavit ještě jakž takž bezpečně.

A teď dotaz to all: Víte někdo, kde by se daly okopírovat/stáhnout takový ty schematický obrázky (bokorys, půdorys, zepředu, zezadu) Sierry 3dv.?

Přihlásit se Zaregistrovat Pro přispívání do této diskuse musíte být přihlášeným registrovaným uživatelem!

Blesk.cz

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby strčila minci do zásuvky

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby…

Virtuální asistentka Alexa od americké společnosti Amazon vyzvala desetiletou dívku, aby přiložila minci k…

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků: Nejčastější otázky a odpovědi, největší fígle prodejců!

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků:…

Radost z vánoční nadílky se může snadno změnit v rozčarování, stres a vztek. Stačí najít pod stromečkem nevhodný…

iSport.cz

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec Falta líp než křídla před ním?

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec…

Výdaje na Rudolfa Reitera, Milana Lalkoviče, Romana Potočného a Pepeho Menu, čtyři nedávné neúspěšné akvizice…

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid, Beran trénuje s Bohemians

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid,…

Jarní část fotbalové FORTUNA:LIGY odstartuje 5. února 2022, jednotlivé týmy už proto v prvním lednovém týdnu…

Reflex.cz

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů Čechů, nastínil Dušek pesimistický scénář

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů…

Přední český covidový scénárista Ladislav Dušek, který během pandemie zveřejňuje různé scénáře vývoje, opět…

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí zájem o „všeuměly“

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí…

Angela Merkelová odešla ze světové politiky v plné slávě a dalo by se očekávat, že její úspěchy svědčí o tom, že…